Здравословно хранене за децата - 2

• 111 286
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 1 110
Здравейте и от мен...имам много да чета #Crazy
Само да попитам защо не ми се отварят рецептите за здравословно харнене.Може ли някъкъв друг линк,от много време търся и не мога да намеря...ама наистина здарвословно хранене Simple Smile

# 1 111
Защото рецептите са ето в тази тема вече:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=389894.0;all

Тези дни ще пускам нова тема и ще оправя линковете на 1-ва стр.

# 1 112
Защото рецептите са ето в тази тема вече:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=389894.0;all

Тези дни ще пускам нова тема и ще оправя линковете на 1-ва стр.
  bouquet

# 1 113
Ние бяхме при бабите и да ви кажа - не могат да се превъзпитат тези жени и това е. Сядаме на обяд и се започва едно дундуркане и тикане на разни неща на детето в устата с 100 пъти приканяне вземи си ... вземи. Като каже не искам за нещата на масата - веднага се вади пликче с кроасанчета или някакви плодови млекца и се тикат на детето  Rolling Eyes  
Примерни диалози баба внуче
- Ела да ядеш , за да видиш какъв десерт съм ти приготвила
- Не съм гладен , искам десерт ...
Или
-Вземи салата
-Не съм гладен
-Кюфте
-Не съм гладен
-Сирене
-Не съм гладен
-Торта
...

И понеже дърпам детето и гледам да си го храня сама , само ги гледам как ме дебнат да ме няма и си правят своето  Rolling Eyes

# 1 114
И моите свекъри са така - все гледат да натъпчат детето. Може да се е наяло, ама те пак да бутат в устата. А той вече е голям и сам се храни, но като сме на гости у тя или те у нас, понеже аз не се мъча да го храня и единия от двама се заема с тази роля, все едно че е бебе. Дори и да му дават неща които одобрявам, това насилствено хранене ме дразни. Но те го практикуват не само с детето , но и с нас. Синовете им са свикнали, но на мен ми е много неприятно като почнат да ме подканят - вземи си от това, вземи си от онова, пий това, пий онова; и ако не си взема почват да ми слагат в чинията, понеже няма как да го натъпчат и в моята уста. И накрая винаги им се струва че нищо не съм яла и се почват лекции, че така нямам енергия и дъра бъра и после като им стане много тежко на тях от многото храна и почват да коментират че трябвало по малко да ядат и да ми казват че добре съм постъпвала, че не ям много. Така че на някои хора това си им е основна идея да нахранят околните.  Laughing

# 1 115
Не съм чела темата,извинявам се за което,но може ли да ми кажете откъде мога да си купя книгата за киселото мляко(на първа страница след линковете)?

# 1 116
Ние бяхме при бабите и да ви кажа - не могат да се превъзпитат тези жени и това е. Сядаме на обяд и се започва едно дундуркане и тикане на разни неща на детето в устата с 100 пъти приканяне вземи си ... вземи. Като каже не искам за нещата на масата - веднага се вади пликче с кроасанчета или някакви плодови млекца и се тикат на детето  Rolling Eyes 
Примерни диалози баба внуче
- Ела да ядеш , за да видиш какъв десерт съм ти приготвила
- Не съм гладен , искам десерт ...
Или
-Вземи салата
-Не съм гладен
-Кюфте
-Не съм гладен
-Сирене
-Не съм гладен
-Торта
...
И понеже дърпам детето и гледам да си го храня сама , само ги гледам как ме дебнат да ме няма и си правят своето  Rolling Eyes
Сестра ми се пече сега на същият огън.Остави друго ,но дядото дава много сладки неща и то вечер.Все караници имало какво ще яде детето,а племенника ми е вече на 8 и е хитър.Подпали дядото ,че иска нещо и така.Сестра ми много се ядосва ама няма как временно са при нашите,че правят ремонт на апартамента.И аз се чудя какъв съвет да  дам на сестра ми.Нашите няма да се превъзпитат!А какво чудо беше сестра ми да даде прясно и кисело мляко на 2-ят ми племенник,когато беше на 8,9 месеца  ooooh! Карат се дори с нея.Оплаках се!Отивам да си избера някоя рецепта от     
Природосъобразно хранене - рецепти 1 .

# 1 117
  • София
А има ли тема "Нездравословно хранене на децата" ?

В нея мога да разкажа за едни грижовни баба и дядо, които за събота и неделя успяват да дадат на внучето няколко вафли, шоколадови сладоледи, бонбони, едно-две шоколадчета  и да го вкарат в Пирогов. И при пълна забрана от лекарите да дават шоколадени неща с консерванти и други боклуци (защото не се знае точно от какво е отравянето) те продължавали да дават, под предлог, че е мъничко...

# 1 118
Сесилия - хитър е . Да. Аз бях предната седмица в къщи и трябва да знаеш останах страшно разочарована не само от бабите , а и от децата - братовчедчета на по 15 години , които от хитруване и ядене на сладко и пици са станали с огромни задници ...шока ми беше , че стана внезапно! Аз преди около 8 месеца не видях такъв "разкош". Другото, което мога да споделя за младежта на която се нагледах е, че изобщо не е научена да работи! . Аз от малка помагах из къщи , миех прозорци, пазар и кофата с боклука бяха мое задължение , на вилата събирахме плодовете от дърветата ...
Сега отидохме на вилата - разкошни ябълки, огромни дюли  ... и аз и мъжа ми (който е ходил да работи с дядо си в градината) се катерим по стълби и дървета и събираме . НАшите родители носят торбите и подреждат плодовете , а тинейджърите не си отлепиха задниците от столовете и през цялото време се цупиха , че си изпуснали някакви срещи  Rolling Eyes Стига бе. Половината плодове останаха неприбрани, защото имахме само 1 ден и да приберем 7-8 дървета , пък и детето ние наглеждахме ... Сега след този дъжд всичко ще се скапе. Яд ме е мен, но тииновете не го мислят изобщо. Направо се гръмнах. Може ли да очакват само да бъдат забавлявани. честно казано намирам някоя и друга бригадка доста полезна за тях!
Та не е само начина на хранене, ми то като цяло децата не се възпитават добре!
Айде оплаках се  Wink

# 1 119
Сега малко на тема хранене - дюлите са разкошен и ароматен плод и сърцевината им желира много добре. Т.е. сега е момента за вариации на тема полезни желирани неща за децата. Също дюлата е добра за стомах и за кашлица и доколкото аз знам от баба ми може да се дава и на бебета . Това последното подчертавам е бабино сведение, но на мен не ми е навредило  Wink

# 1 120
Има тънък момент с помощта от тийновете. Аз бях много юркана, не само за събиране на плодове, всякаква полска работа. И нали е майка ми, при това сама, трябва да се помага...дълга е историята и самата тема, но не одобрявам и такова възпитание от страна на родителите. Общо взето нормално детство не видях.

# 1 121
В какъв смисъл дюлята е добра за кашлица? Да се консумира направо или трябва да се приготви по някакъв начин?

# 1 122
Никой не ги юрка тийновете. Прибираме се за 1 седмица в България и отиваме за единствения ден от уикенда, през който можем нещо да помогнем на нашите да приберат (те са на възраст) и ... за какво юркане става дума - местната младеж  1 ден годишно да се покатери на 1 стълба и да събере някой плод newsm78
На мен пък това са ми любимите спомени и няма да ги забравя. Аз толкова полска работа не съм вършила, имаме един двор с овошки на есен се събират , после събирахме опадалите плодове за съседа за ракийка , после се събираха нашите  и съседите на вилата на карти и си правихме грил ... супер. Тези не щяха ни грил ни нищо. По една ябълка не изядоха. Хапнаха малко кюфте и по малко торта и се цупиха целия ден  Rolling Eyes

Дюлите баба ми ги даваше на чай. Вареше ги нарязани дюли и ябълки и ставаше .

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 11:16 от jabata_dil

# 1 123
  • Пловдив
Семките на дюлята се ползват като отхрачващо средство на чай...може да се сложат и при приготвяне на друг билков чай.  Peace

# 1 124
 Hug момичета, чета ви с удоволствие, замисляла съм над някои ваши изказвания  Peace, с други сте ме разсмивали, но от последните няколко поста, направо ме заболя корема от смях  Joy

jabata_dil, все едно и аз съм писъствала на вашето събиране с "разкошно" оформените тийнейджъри, подобна гледка е ежедневие пред всеки училищен двор, дори и при 2-3-то класниците  Sad  а гледката при тийнеджърите е направо отчайваща, не само заради "формите", а и заради "покритието" ooooh!. Притеснява ме факта, че подобни екземпляри, след години, ще са сред кандидатите за наши зетьове и снахи  Mr. Green, ще се намесят активно и в социалния и обществен живот, както и този на децата ни /и те не са ангелчета/. С много от тях не бих искала да имам нищо общо, още по-малко да попадам в някаква зависимост. Съзнавам, с гняв, че това е неизбежно, не живея на луната. Този ми гняв е градивен в отношенията с децата ни. Без да съм супер крайна /въпреки, че понякога със си крайна, де/ сама организирам дву-месечни "бригади" на мъничетата /на 3г и 5г/ през лятото. И плодове събират и "плевят" и поливат и "шушкат" и боб. Даже и на съседите ги услужвам: "доят им "кравите" , хранят кокошките на бабата отсреща, вадиха картофи с магаре в градината на съседа. И сено събираха. На това село ТВ нямаме. Вместо това, се посрещат крави, кози, магарета и биволи, вечер като се връщат от паша, прибираме и затваряме кокошки, прасета из махалата. Приговяме дърва за печката, че сутринта да сме бързи със закуската. Обичат да мотаят кълбета, докато бабата преде вълна с хурка. Четем приказки и толкова. Много от тези "дейности" са чужди, непонятни, супер непривлекателни и неразбираеми за мнозинството деца в големите градове. Осъзнавам, че ако сега децата ни не се докоснат и не усетят на живо тези "селски" мероприятия, просто след още няколко години и да искат вече няма да могат, защото няма да има къде  Peace  А този допир, оставя в душичките им много обич и топлина.

Голям роман написах  Hug

ОП, то в зоолог градина не дойде, ама да беше довела детенце с нас на село, вместо с онез "сладки" баби  Laughing Laughing Laughing Брахме грозде, ловихме риба и пекохме картофи и царевица на огън в градината  Heart Eyes
И дюлите събрахме и си донесохме  - точно с противокашлящ ефект и профилактично и за разнообразие през зимата !

Общи условия

Активация на акаунт