Здравословно хранене за децата - 2

• 111 291
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 1 125
Всъщност брат ми беше точно такъв тийн от към поведение, за какъвто вие говорите, Жабке и Иве. До дете ли е, до родители е...имахме и село и вила, доста големички, какво ли не се отглеждаше. Той също винаги е бил гневен и сърдит.

# 1 126
Има тънък момент с помощта от тийновете. Аз бях много юркана, не само за събиране на плодове, всякаква полска работа. И нали е майка ми, при това сама, трябва да се помага...дълга е историята и самата тема, но не одобрявам и такова възпитание от страна на родителите. Общо взето нормално детство не видях.

Разбирам те отлично, мене също ме "юркаха". Навремето, понякога, наистина може би ми е идвало повечко, не знам. Имали сме и овощни и зеленчукови градини и пчелин и обор и не-знам-си-какво, що сено съм събрала  Joy. Не са ме "жалили", защото и те нямаха време за глезене. Сега съм им благодарна, много и от сърце! Оцених ги много късно, след 2-3 г. семеен живот  Blush

ПП: А сега какво мислиш за брат си, има ли "подобрение" ?

# 1 127
ПП: А сега какво мислиш за брат си, има ли "подобрение" ?
Накратко- няма.  Confused
Аз също не съжалявам, че съм се сблъскала с работата на село. Много неща съм научила. Отделно, че си е възпитание и дисциплина, но лично за мен, трябваше ми и малко свобода.

# 1 128
Ех, тези тийнове... И при нас е така, в събота брахме 3 ябълки, круша и дюла и въпреки увещанията и заканите (за спиране на компа и ТВ), баткото не благоволи да дойде... Не че като дойде върши много работа, гледа да поседне и да се скрие някъде (уж търсел щайги), ама все ще е "на въздух". За сметка на това малкия непрекъснато "помага" - разнася щайги - и празни, и пълни, носи плодовете напред-назад и се търкаля в тревата  hahaha но пък има желание и иска да "лаботи".
Аз също съм помагала от 8-9 годишна на баба в градината и понеже братовка ми беше по-малка (дядо с проблеми със сърцето), все баба и аз правехме всичко (ваканцията и неделите). Колко пъти съм прекопала двора и познавам всички клони на дърветата... Но наистина, който си е научен на работа - това е за цял живот. Сега, когато никой от родителите ми не е на този свят  Praynig сама оправям двора и къщата на село (там сме лятото), а мъжо (градско чедо) - гледа уикенда да викне приятели на барбекю (няма лошо, по принцип).

# 1 129
Да и при нас малкия се претрепа от радост да мете и събира шумата, да събира падналите плодове, да къса които стига ... носи, разнася - а другата баба ходи подирему и вика Не! Е аз не издържах (гледам като се събираме за малк ода е мирно и отстъпвам) и я питах защо не? Какво не. Не казвай не , ако нямаш логично обяснение за това НЕ . Та тя престана. ... Е като не им дават нищо да пипнат и затова са така.
Не , не ... не , че ще обърне нещо и ще ти отвори работа. Не , че ти се мотка в краката ... НЕ и аз не зам за какво .... ами като е толквоа не кога ще може да се научи да свърши нещо  newsm78

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 14:36 от jabata_dil

# 1 130
Да ви питам нещо. Мойто понеже не е от най-ящните, но пък за сметка натова пие, едно бананово смути дали е достатъчно за закуска или следобедна закуска.
Правя го с някакво ядково или соево мляко, слагам и сусамов тахан.

# 1 131
  • София
Да ви питам нещо. Мойто понеже не е от най-ящните, но пък за сметка натова пие, едно бананово смути дали е достатъчно за закуска или следобедна закуска.
Правя го с някакво ядково или соево мляко, слагам и сусамов тахан.

звучи супер това щом го пие. смлените семена особено сусама, имат калций, което е много добре, че се приема!

# 1 132
 Grinning Върнахте ме към спомените, когато аз бях тийнейджър. Обичах от време на време да ходя на вилата да ям череши и пресни орехи.Особено есента беше прекрасно там. Беряхме разни плодове. Най-хубавите ми спомени обаче са от излизанията и партитата с приятели  Joy Еех, старост, нерадост.

# 1 133
Grace', не знам колко е голямо детето и дали слагаш цял банан, но 1 банан и соево мляко+сусамов тахан си е достатъчно за закуска дори и за тийнеджър.  Simple Smile

Ани, забравих да кажа за дюлата, баба ми (и аз сега) вареше само вътрешната част (със семките) със доста мед (захар). Горе-долу на 6 сърцевини от дюли по 6 суп. лъжици захар (мед) и вода - 2 ч.ч. Ври докато се сгъсти и стане като като конфитюр гъсто. От тази смес се взима по 1-2 с.л. след ядене при кашлица, бронхити и  действа отхрачващо, може и по 10 пъти на ден. А и е много вкусно! Действа добре и при диария и проблеми със стомаха. Може и да се затвори в буркан като пелте (желе). От другата част от дюлата (горната) става ароматен компот или сироп. Въобще дюлата е много богата на пектин и витамин С.
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2040.msg112957.html

http://gotvarstvo.georgievi.net/a/quince

# 1 134
Grace',страхотно е ,че малкия  пие смутита!
У нас рядко се случва-по-често аз си ги отразявам сама   Mr. Green
Ядкови млека също рядко и на периоди- понякога сусамово,понякога бадемово или кашу, но мнооого рядко .

Ако ви пиша какво ядат моите ,както и количествата ,сигурна съм,че ще се зачудите- то не мина ли тая анорексична втора година,та да проядат и да се успокоя   ooooh!

Сутрин само мляко-300мл
втора закуска - 20тина семки или 5-6 фъстъка
обяд -половин домат,малко сирене,хляб/рядко 5-6 л.супа/
преди сън- 100-150мл мляко
следобед - плод- парче ябълка,банан,или круша, или няколко зърна грозде
втора следобедна закуска- бисквита+парче плод,или 150мл кисело мляко
вечеря -половин домат,малко готвено /но рядко!/,маслини,кашкавал
преди сън -150-200мл мляко

не съм се запритеснявала кой знае колко ,но все ме гложди дали поемат достатъчно полезни вещества  newsm78

# 1 135
Благодаря ти M_Nik

# 1 136
Mamagemelar, от това, което си писала излиза, че малките омитат по 600-800мл мляко на ден  Shocked Няма как при това положение да ядат повече.

# 1 137
Mamagemelar, от това, което си писала излиза, че малките омитат по 600-800мл мляко на ден  Shocked

даже понякога ,ако се заинатят и не искат нищо друго-минават литър!

# 1 138
Явно го харесват и имат нужда. Моята щерка е другата крайност. Никакво мляко и млечни не харесва. Кисело едвам давам по няколко пъти в седмицата по 150г. Други млечни не приема.

# 1 139
Mamagemelar вие баби нямате ли, та да те сложат в ред   Crossing Arms ще умориш децата  Twisted Evil
Аз сега съм впечатлена от бабите и затова само за тях приказвам, но сега ще се взема в ръце   bowuu  и за довечера ще сготвя нещо вкусно.
Другото с което мога да се похваля е, че заведох дребното на зъболекар в София и зъбите му са много хубави. Дали защото не е много месояден или защото си похапва сиренце  newsm78
за прясното мляко , четох вчера в едно списание за деца - много белтъци не са добре за децата. Ако пият повече мляко трябва да се взима от детското мляко, което е за след 1 годинка. То било адаптирано.

Общи условия

Активация на акаунт