Здравословно хранене за децата - 2

• 109 434
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 165
здравейте имам въпрос,
плодовият чай пикуик подходящ ли е за деца ?

# 166
yasmina, дано не те подведа, но отдавна не ми е попадал пикуик под ръка, но последния ми спомен /преди да забравя за плодов пикуик, беше, че на пакетчето пишеше - черен чай с плодови аромати .... Аз пия кафе и черния чай ми идва малко в повече, затова чета и внимавам. На децата си не съм и помисляла да им дам подобно нещо ... Правя им запарки от сушените - липа, лайка, мащерка ... има ги в аптеките, или купувам едни грозновати бг кутийки с пакетчета без конец, пак са билкови. Лесно ми е, защото децата не са много по чая, та и да няма разнообразие - не е проблем. Иначе има и добри само плодови чайове на туининг или нещо подобно беше. Утре ще видя в магазина и ще пиша, ако още те интересува
 Hug

# 167
 ivasl   bouquet интересува ме да чисто плодовите
моят пиеше от българските, ама те са като чиста вода, понякога му варя липа
а тези пикуик подведох се от аромата и плътноста на цвета и съм давала на детето май черен чай , в бг превода не пише , но като прочетох руския превод и ми стана лошо

# 168
Плодови чайове съм си взимала от китайските магазини. Ухаят несравнимо на Прасковена фантазия, Ябълки и канела, Екзотични плодове, Цитросови аромати... - има много вариации. Вътре плуват парченца плодове и подправки. Но са доста силнички, на малкия не съм давала, но големият ги пие с желание. За деца би трябвало да се разреждат 50:50 с вода, а и запарката да стои наполовина.
Иначе от сушени ябълки, боровинки и диви ягоди става супер чай. Не е така силно ароматен като купешките, че им слагат аромати на почти всички и каркаде (хибискус) за цвят.

Вижте тази чайна и не се пуши вътре, има и биокурабийки и др. биоизкушения  Peace Не съм ходила, само видях сайта като търсих нещо интересно за чайовете.http://www.vedahouse.bg/2008/07/blog-post_1440.html
В "Другите за нас" - отстрани са написани много приятни и топли коментари. http://www.jenite.net/2008/06/blog-post_6528.html

# 169
Здравейте!
Искам да ви питам за прясното сирене.Снощи баща ми каза, че не било полезно да се яде неузряло сирене.Знаете ли нещо по въпроса?Говоря за домашно приготвено такова от домашно мляко.

# 170
При незрялото сирене остават вредни бактерии, които не са се унищожили при ферментацията.
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-04-15&article=229382

# 171
  • Пловдив
Били, a как съхраняваш прясното сирене?
След като е готово, наложено със сол за колко? 24 часа?
И после 45 дни във вода с морска сол ли?

Опитах да направя веднъж така /домашно, купувам го готово сирене от производител, съвсем прясно/, но ми стана много солено, нещо не улучих пропорциите, като че ли... newsm78

Ама и не го дочакахме да узрее... Mr. Green

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 22:46 от Бенджи 2710

# 172
Пикуик не стават - тези "плодови аромати" познайте какво са. Освен това имат и оцветители. Аз правя или чай от билки, или ошав от сушени плодове - може и топъл като чай да се пие, може и студен. Хубави билки има на Тронка - лайка, мурсалски чай, сушени шипки, мента и т.н., продават ги по био магазините.

# 173
Аз точно за мурсалския чай и ройбос искам да питам, давате ли на децата от тях? И двата са много полезни.
Ройбос не само повишава приемането на желязото от организма, но и самият чай съдържа желязо, калий и мед – минерали, които имат изключително важно значение за добрата обмяна на веществата. Ройбос е богат на калций, манган и флуорид, необходим за зъбите и костите. Съдържа цинк и алфахидрокси киселини, които допринасят за доброто състояние на кожата, както и магнезий, необходим за нервната система. Може да се приема и от бременни, кърмачки и деца.
Мурсалският чай има тонизиращо, общоукрепващо и антиоксидантно действие. Неутрализира свободните радикали, забавя процесите на стареене, намалява риска от високо кръвно налягане, инфаркт и инсулт. Използва се при заболявания на простатата и затруднено уриниране. Отлично средство при заболявания на бъбреците и пикочните канали. Спомага за стопяване на бъбречни камъни.
Като лечебно средство надземната част на Мурсалския чай се използва от хора във всички възрасти. Той е една от малкото билки, подходящ за приемане и от деца. Неговото силно прововъзпалително, противомикробно и антибактериално действие го правят отлично средство за лечение на простудни заболявания - кашлица, възпалино гърло, бронхити и други заболявания на дихателната система.

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 23:06 от M_Nik

# 174
ако е от био продукти е био ... ок. ако е диетично е диетично ... но какво има вътре си пише на етикета и е добре да четеш. ако нещо не ти понася не го вzимаш.
Не всички детични храни са беzгултенови и ... и не всички био храни са диетични ...

Peace

Био значи, че продуктите са от гледани без торове и пестициди растения, т.е. чисти. Нямат синтетика, всичко е естествено, натурално. За технологиите на производство нямат претенции. Може да се очакват обаче рафинирани продукти в състав не особено привлекателни технологии.
Диетичните нямат дори такива претенции, те са със заместители на един или няколко продукта (захар, глутен, млечни съставки и пр.).

Към края дойде последната ми излагация- попитах със захар ли е сладкиша. Търпеливо ми отговориха, че е със фруктоза.

Фруктозата също е рафинирана и в този смисъл едва ли е по-полезна от бялата захар, освен ако не става въпрос за диабетик.

# 175
За чайовете - чета и си мълча, защото както казах ние не сме по чая - сутрин пият прясно мл, през деня мнооого вода и от дъжд на вятър фреш портокал /плод и зеленчук си искат сами и си ги ядат цели/. Въпреки това винаги имам някакъв подходящ чай, ако поискат /до сега все аз си ги пия, да не им изтече годността... Laughing/.

Скоро купих един приличен - полски - "Белин" арония - 70% + хибискус - пак са на билкова/плодова основа. Преди това пих /т.е. за децата бях купила/ на същия производител - ябълка и мента.  Ароматни са и оцветяват красиво.... Ето и сайт:

http://www.belin.pl/english/index.html  

Така, че yasmina, като приключите с пиенето на пикуик  Mr. Green, може да опиташ и Belin и тези от сайта на  M_Nik ....  Успех  и кажи резултата... Hug

M_Nik, нито ройбос, нито мурсалки сме пили, нито на децата съм давала, но хубаво ги споменаваш, може да опитаме, за разнообразие.
Иначе, много благодаря за сайтовете с чайните, предлагащи онези с малките сушени плодчета - точно с тях прилъгвах децата да пият и чай, харесваха им чашите, в които се запарват.

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 23:53 от ivasl

# 176
Здравейте, отдавна ви следя и вземам идеи. Сега се надявам да съм малко полезна. Ние редовно ходим във веда хаус. Има най-различни прекрасни чайчета. Също така адекватно препоръчват кое е подходящо за деца. Могат да се подсладят с кафява захар или с мед. Сервират ги в много сладки малки канички и чашки и малчо само там се лъже да пие чай.
Може да се вземе и насипно чайче за вкъщи. Абе много е хубаво  Mr. Green и не се ядосват когато малчо разпилее захар или разсипе чай  Peace Като ни видят и си приготвят една малка прахосмукачка за след нас  Embarassed

# 177
Мурсалският чай не действа ли  възбуждащо Mr. Green

# 178
M_Nik, много благодаря!
Били, a как съхраняваш прясното сирене?
Само го посолявам и в хладилника.Отливам водата, която пуска от време на време и пак посолявам-на вкус.Но, досега го ядяхме съвсем прясно.Сега ще го оставям да узрява и ще търся инфо за саламура.Имам спомен, че четох за вода и морска сол, но ще проверя.

ПП:Ето това ми допадна.Има и други млечни храни, освен саламура и сирене.

Последна редакция: сб, 14 мар 2009, 14:04 от Били...

# 179
  • София
Да ви се похваля,току що си направих чудно домашно масло.Много съм доволна.Наистина като количество е малко,но поне за децата ще има.Аз не ям масло,а мъж ми ще яде купешко. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт