Здравословно хранене за децата - 2

• 109 408
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 210
# 211
Да наистина, беше ми интересно да науча нещо повече.

# 212
  • София
Облаче, статията е непоносима направо... спомних си всичките си приятелки, които гордо водят децата си в Макдоналдс... изпратих им я, но те няма да прочетат това:

"Типичният изкуствен вкус на ягоди като този, който има в ягодовия млечен шейк на Burger King, съдържа следните съставки:  амил ацетат, амил бутират, амил валерат, анетол, анизаил формат, бензил ацетат, бензил исобутират, бутиринова киселина, цинамил изобутират, цинамил валерат, конячена есенция, диацетил, дипропил кетон, етил ацетат, етил амино кетон, етил бутират, етил цинамат, етил хептаноат, етил хептилат, етил лактакт, етил метил фенил глицидат, етил нитрат, етил пропионат, етил валерат, хелиотропин, хидроксифенил-2-бутанон (10% алкохолен разтвор), алфа йонон, изобутил антранилат, изобутил бутират, лимонова есенция, малтол, 4-метил ацетофенон, метил антранилат, метил бензоат, метил цинамат, метил хептин карбонат, метил нафтил кетон, метил салицилат, перуниково масло, фенетил алкохол, роза, ромов етер, гама ундекалактон, ванилин и разтворител."

Смятате ли , че това е възможно?  44 на брой!?

# 213
Облаче, статията е непоносима направо... спомних си всичките си приятелки, които гордо водят децата си в Макдоналдс... изпратих им я, но те няма да прочетат това:

"Типичният изкуствен вкус на ягоди като този, който има в ягодовия млечен шейк на Burger King, съдържа следните съставки:  амил ацетат, амил бутират, амил валерат, анетол, анизаил формат, бензил ацетат, бензил исобутират, бутиринова киселина, цинамил изобутират, цинамил валерат, конячена есенция, диацетил, дипропил кетон, етил ацетат, етил амино кетон, етил бутират, етил цинамат, етил хептаноат, етил хептилат, етил лактакт, етил метил фенил глицидат, етил нитрат, етил пропионат, етил валерат, хелиотропин, хидроксифенил-2-бутанон (10% алкохолен разтвор), алфа йонон, изобутил антранилат, изобутил бутират, лимонова есенция, малтол, 4-метил ацетофенон, метил антранилат, метил бензоат, метил цинамат, метил хептин карбонат, метил нафтил кетон, метил салицилат, перуниково масло, фенетил алкохол, роза, ромов етер, гама ундекалактон, ванилин и разтворител."

Смятате ли , че това е възможно?  44 на брой!?

в-зможно е . нали трябва да докарат някак найлона с вкус на ягода ...

# 214
ОП, доста хора (и да имат подсказки), няма да искат да го прочетат. Wink
Би могло да се тълкува като "не се справям като родител и те лишавам от това удоволствие, но... мога да се справя с чувството за вина единствено по този начин". Тъжно. Все нещо трябва да направи децата щастливи..

# 215
Леле, а баткото все в Burger King ходи. Май точно този шейк не го тачи, на кола налита, но...  Shocked

Имате ли представа от съдовете Дуралекс, Аркопал и Опал - дали са здравословни? Питах и в др. тема, но отговор не получих, а имам един сервиз от дуралекс и много си го ползвам. А порцелана, ако е чукнат, дали е опасен?

# 216
  А порцелана, ако е чукнат, дали е опасен?

да не се порежеш да ... а и ако си в обществено zаведение и има опасност да се порежеш  и ако някой друг сее поряzал може да се zараzиш с не9о. В смисъл внимавай особено zа чаши полzвани от други.

# 217
Аркопал и дуралекс и аз ползвам.За порцелана знам,че ако е чукнат или напукан не трябва да се ползва

# 218

Добри съдове за готвене са от чугун, стъкло, емайл, силарган. Керамчните да не са гледжосани.
    Бихте ли пуснали снимки  на тези съдове....няма идея как изглеждат....
    И какво означава думата "гледжосани. ".
    Благодаря предварително.
    Снощи изхвърлих една тенджера, понеже ми се стори, че не пригодена за ЗХ и мъжа каза, да проуча другите възможни варианти, преди за изхвърля цялата посуда...... Naughty Mr. Green ooooh! Hug

# 219
    • София
      За керамичните мисля че е това лъскавото последното покритие за което питаш, но да ме поправят другите мами.
      Иначе и аз наскоро покрай въпросната темичка, купих една голяма йенска тавичка и една по-малка с капак. Една тава и една тенджера емайлирани, но при тях е кофти че ако се прецака покритието трябва да се хвърлят.
      Този силарган ще го разуча обаче, преди време си бях купила един тиган на Таурус за 140 лв някъде и то точно защото бях чела че е по-безопасен и добър от тефлоновите, но вече май не съм сигурна дали правилно съм разбрала. Някой да има информация за тях? Аз си го купих лично от щанда в Технополис...

# 220
    Аз мисля, че стъклото е най-безопасно и след като приготвя храна най-често я съхранявам в йенски съдове. в тях посля я затоплям в микровълнова печка.

# 221
    За тези които пекат хляб сами (като мен) искам да препоръчам фирма Техра, има и дистрибутори в др. градове, а иначе е в София. Има много видове брашна (пълнозърнести, ръжени и др.) и по-специализирани даже, може да купите по 10 кг. или повече, а мисля че за проба ви дават и по 1 кг. Брашното е прясно и хубаво.  Simple Smile
    http://www.tehra.com/?pid=108

# 222
    • Вече в моята си приказка...
    Аз мисля, че стъклото е най-безопасно и след като приготвя храна най-често я съхранявам в йенски съдове. в тях посля я затоплям в микровълнова печка.

И аз предпочитам стъклените съдове. Но готвя в тефлонови... newsm78

# 223
    Ето тази изхвърлих вчера.Дали е била негодна за готвене, вие ми кажете....
    http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11125227
    http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11125225
    http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11125230
    Не знам от какъв материал е направена. newsm78

# 224
    • София
    така като гледам на тефлонова ми прилича

Общи условия

Активация на акаунт