Здравословно хранене за децата - 2

• 109 876
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 225
радвам се, че открих темата. благодаря ви. отивам да чета многото материал

# 226
така като гледам на тефлонова ми прилича

Ами, нали тефлона е не залепващ.А в тази загаряха храните.....

# 227
  • София
не знам тогава... аз казвам на какво ми прилича от снимката... може да е някакъв тефлон-менте Simple Smile

# 228
Майкоо, колко съм изтървала!! Blush Ще има да чета назад.
И да не съм капо Laughing, да ви кажа каква зелена супичка правя на малката. Grinning

Зелената супа на Спиролина Wink

Бланширам за кратко във вряла вода една шепа измит и изчистен спанак и една шепа връхчета от прясна коприва- измита  изчистена. Като изстине сипвам в подходящ съд и пасирам до гладко.

В тенджера сварявам малко ориз/ може кафяв, за по- здравословно/, после добавям червено цвекло, моркови и броколи, но можете да използвате всякакви зеленчуци по избор и след като се сварят , прибавям копривено- спаначената каша и разбърквам добре.

Подправям със студенопресован зехтин, а при сервиране поръсвам отгоре с пшеничен зародиш.

/ Аз пък я ям с чили и джинджифил Mr. Green/

Да ви е сладко!  chef  bouquet

# 229
Спиролина newsm10 smile3501
Чудесна супичка ми се струва. Скоро ще я пробвам. Благодаря за идеята.  bouquet Моите много си падат по спанака.

# 230
И аз ще пробвам супата. Наскоро правих супа с пасиран спанак и я хареса. Въобще това с пасирането на зелениите при нас се оказа доста успешна идея Grinning

Малко офф: Спиролина не е ли едно много полезно водорасло, богато на Омега3 и 6. Консумирали ли сте такива чудесии и откъде ги купувате Rolling Eyes

# 231
  • Варна

Малко офф: Спиролина не е ли едно много полезно водорасло, богато на Омега3 и 6. Консумирали ли сте такива чудесии и откъде ги купувате Rolling Eyes
Купуваме го от дрогерии и  магазини за здравословно хранене. Peace

# 232
цупата ми се струва раzкошна, само нямам някои от съставките в къщи , ще набавя ... вчера мсжа ми минал с колелото покрай някаква поляна , както той каzа с плантации с див чесън. Сляzак помирисал , чесън било   Laughing та откриваме сеzона и на дивия чесън. Сега се чудя от къде мога да набера киселец. Къде вирее? Къде търсите zа киселец. Аz миналата година правих раzкошна супа с аспержи, див чесън и киселец. Също дивия чесън става с Фенхел , орехи, zехтин , лимон, копър и сисело мляко на страхотен "таратор" .
А днес ми е мъчно, че в бърzината zабравих на детето zеленчуците в колата и сега на обяд няма да има салата  Sad

# 233
Взимала съм от магазина на Лечител, а преди и от една фирма за китайски чудесии Тянши. Има го и в продуктите на Аквасорс.

Вчера си взех концентриран сироп от цвекло, натурален заместител на захарта. Използваме го и вместо мед (не ядем още) или конфитюр.

Чудя се откъде да взема спанак и коприва, но да е чист, че последният път май имаше нитрати и ни свиха стомасите... Close Бях го взела от пазара.

# 234
спанак вzимам от супермаркета , гледам да е или био или да не епроиzведен в подоzрителна държава , като холандия, белгия ...
коприва и други си берем сами уикенда и беz това след раб. седмица гледаме да сме уикенда на открито  Wink

# 235

Ааа, онова е спирУлина, а аз съм СпирОлина/  съвсем друга история Grinning/
Иначе въобще не си падам по хранителните добавки. /Никът ми е малко игра на думи и заблуда на врага. Joy /Всичко си има в природата. Heart Eyes

# 236
   И на мен много ми ги хвалят тези аквасорс и т.н., но ми се струват напълно излишни.
   А аз не мога да намеря коприва по поляните, докато в изобилие я има покай пътя,
където разхождат кучета Tired и винаги под иглолистни. Киснах я цяла нощ и после в
солена вода и мисля, че я "обезвредих". Пасирах я сурова.

# 237
Спиролина, искам да ти кажа, че става страхотна супичка от коприва и само със сурови съставки - морков, лук, авокадо, малко целина, орехи. Всичко на блендера и готово.

# 238
Аз от една- две седмици суровата коприва съм я вкарала интензивно в ежедневното си меню, но не съм сигурна, че малката ще я яде така. Поне на салата не ще. Ще пробвам тази сурова супа. Благодаря Грейс!  bouquet
Моята копривка е от сигурно и чисто място, но нямам възможност да се снабдявам толкова често.

Впрочем замислям се, да изкореня една част от нея и да я посадя в сандъчета на балкона, като постоянно я подновявам чрез подрязване. Grinning
Така ще имам целогодишно.
Анна В. и ти можеш да си решиш проблема по този начин. Wink

Впрочем ястията с коприва спомагат за по- бързото преборване на пролетната умора.

# 239
Moже би не трябва само да се прекалява, че е "силничка". Аз я попарвам винаги, не знам дали е правилно. И разнообразявам със спанак.

Общи условия

Активация на акаунт