Здравословно хранене за децата - 2

• 109 882
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 240
   Какво имаш предвид, Grace', под "силничка"? Може би затова се слага по една шепичка в порция?
ОП, благодаря за идеята!

# 241
   Какво имаш предвид, Grace', под "силничка"? Може би затова се слага по една шепичка в порция?
ОП, благодаря за идеята!

Хаха, не съм ОП, но се поласках. Heart Eyes

Хей, не ме стряскайте така. Аз повече от "шепичка" ям.
Грейс, "изплюй" камъчето. Laughing

# 242
  • София
е суровата не ви ли "пари" "жули" или както там щете го наречете?!?!

# 243
Ана намира се и покрай раzни поточета, оградки и пр ... по поляните и аz не съм виждала и в гората не съм, но ако идете до някой бауернхоф не може да няма покрай оградите ...

# 244
По парковете и поляните аз съм брала. Преди живеехме до голям парк с езеро и беше пълно с коприва. В повечето случаи под иглолистните дървета, но това не знам пречи ли.

# 245
   Опс, Спиролина, грешка! Няколко ника много ми се бъркат в съзнанието. Embarassed
   Не пречи, Виви, просто съм го забелязала и го давам като ориентир за търсене. Wink
   Ако се понамачка с шепи, не боцка, а и се берат само най-пресните връхчета,
а пък пасирана - изобщо.

# 246
   Опс, Спиролина, грешка! Няколко ника много ми се бъркат в съзнанието. Embarassed
"Сектантските", то е ясно.. Joy

Ако се понамачка с шепи, не боцка
Ръкавиците са задължителни при мачкането, да си кажа аз. Grinning

# 247
  • София
ако я попаря просто с вряла вода? ще я омекотя, но пак ще си запази полезностите, нали?

# 248
Ръкавиците са задължителни при мачкането, да си кажа аз. Grinning
ръкавиците... или мазохизма Simple Smile
аз обикновено при рязането си повтарям, че било полезно за артита Mr. Green

# 249
   Ами, ръкавици, никакви ръкавици, от толкова домакинска работа вече нищо не усещам.
Но пък много интересно се оказа детето само да си я бере - рев, смукане на пръсти... Simple Smile
Връхчетата изобщо не боцкат.

# 250
детето само да си я бере - рев, смукане на пръсти... Simple Smile
еее, знаех, че е мазо, ама чак ти ме светна и за садистичната част  Mr. Green

# 251
Радвам се че открих тази тема! Благодаря ви момичета че споделяте и обсъждате идеи за хранене на децата.

Сънът ни е на почти 15 месеца вече, готвим му у дома, но съм доста бедна от към идеи какво да му готвим всеки ден. Ако може някой да сподели примерни менюта, ще съм ви много благодарна.

Захранен е на 6 навършени месеца, все още го кърмя по веднъж в денонощието и така...

# 252
Записвам се и благодаря за идеите ви!!! И съветите!   bouquet

# 253
Коприва има покрай плетове,покрай поточета и т.н.Вчера сготвих супа от коприва,лапад ,застроена с яйце.Стана чудесна а моята госпожица хапна 7 лъжици-това е постижение.Бяхме на селото на една приятелка и да не кажа за първи път моята яде и то какво-филия с маргарин и салам-то детето не е виждало салам месеци наред.Седна и си я изяде цялата,но мен това не ме радва-пълна отрова.Прявя и и салата от пресен спанак като я лъжа ,че е маруля,иначе не обичала спанак.Набрах си и лапад,попарих го и сега е в фризера и чака да се направи нещо здравословно-дайте идея ,освен супа, с ориз и зелник не се сещам друго.  chef

# 254
Nivea Simple Smile ,   всеки сам определя "менюто" според това какво се готви в къщи за другите ... а и какво предпочита детето.... От опит мога да ти подскажа, че когато трябва да "измислям" седмично меню, използвам готовите такива от детски кухни ... Можеш да видиш тук:

http://www.herrbebe.com/
http://www.ozi-food.com/
http://detskakuhnia.start.bg/

Успех Hug

Общи условия

Активация на акаунт