Здравословно хранене за децата - 2

• 112 278
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 690
Разбира се, че си вечеря... те са доста въздушни и не засищат много. А и да изяде 1-2 мах. Не казвам, че всеки път яде такива неща навън, а в случаите, когато някое дете застане срещу него и захрупа чипс или Зайо Байо с лук - тогава си поисква: Дай ми нещо и на мен! - давам каквото има в чантата. Ядките и семките най-лесно се носят и в дамска чанта  Simple Smile Ето и рецепта за един печен нахутен чипс (предполагам става и с др. пълнозърнесто брашно):
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=210874.0 - втората рецепта

# 691
Просто ми се искаше да различа йогата, на която ходя от разните му там "харе шива" и безбрачни групички ... Вери, по повод мисълта в подписа ти сме на много близки мнения. Възхищавала и съм се, но току-що се замислих, че не я примам 100%во. Аз съм доста крайна, що се отнася до кърменето и стремежа да си здрав чрез движение и хранене, но определено за мен има точно крайности, които, колкото и да се опитвам да разбера, не бих искала да преживявам. Макар че колкото повече преживееш, толкова по-пълен е живота.

# 692
Исках да ви питам по-големите дечица (моето малко е на 2,9 мес.) усвояват ли напълно ядките и варени зърнени, кълнове?
Забелязах, че отново (преди 1 год. също) не усвоява сварения амарант и лешниците (ако не са смлени) също излизат на парченца. Иначе с елдата и бобовите няма проблем.

# 693
Моят яде предимно кашу и си го усвоява,а бадем и лешник меля с блендера до каша Grinning

# 694
Мами, в това горещо време какво давате за пиене на децата? Моя все гледа другите, че пият "натурални" сокове и коли в градинката и май му писна от водичка...
Ако изцедя сок (предпочитам да яде цели плодове) в градинката ще се развали? Моля за идеи...

# 695
Вода или ядково мляко взимам. Ама то тук май не е толкова топло като в България. Ако искаш да взимаш сок и те е страх, че ще се развали, може да го носиш в хладилна чантичка / ако се предлагат такива в БГ /.

# 696
Не знам какво значи напълно. Яде когато му се яде и другото не мога да проследявам. Предполагам, че колкото е необходимо организма си усвоява.
Аз взимам малки кофички кисело мляко , което като се разтръска хубаво може да се пие или от турския магазин айрян. Взимам и вода Simple Smile Взимам и много плодове в кутия . Плодовете съдържат течности. Днес например я караме на малини, кайсии и френско грозде. Не му се ядеше друго , след закуската и сега чака вечерята  Hug

# 697
охладен и неподсладен чай

# 698
М_Ник, аз си мисля, че малко майки с по-големи деца без проблеми се вглеждат на тази възраст толкова много в изхожданията. Моята също въобще не усвоява амарант, дори варен и пасиран на каша. С него излиза цялата друга храна, която е яла с амаранта или след това, несмляна. Не усвоява и когато давам твърде много сурова храна в едно ядене. Например сурова супа от сок от моркови, варен картоф и някакъв друг суров зеленчук. Всичко, покрай супата, излиза на парченца.

# 699
Благодаря ви за предложенията!   bouquet
Хладилна чантичка имам (има ги навсякъде тук), но обикновено му се допива към 12 часа, а излизаме още към 9-9.30 ч. Сока вече си е изгубил полезните вещества. Виж чайче ще ни дойде добре, а и айран може да взимам от близкото магазинче (макар че не е фен на киселото мляко). Ядковото мляко предполагам няма да има проблем в горещините? Какви чайчета, обичат вашите дечица? Моят пие основно липа, а сега има и прясна.
Извинявам се за другата тема, аз не се вглеждам също чак толкова, но в случая амаранта заемаше всичко в акото и изглеждаше много стресиращо. И понеже малчо е с по-чувствителен стомах, исках да сравня как понася и на другите дечица

# 700
  • Madrid
Здравейте!
Аз се включвам в темата с въпрос. Simple SmileПо-назад прочетох една рецепта за топки с овесени ядки,които се пекат.Много вкусно ми прозвуча и се изкуших да я пробвам.Нещо не се справих добре обаче,отвън загоряха/отделно,че не можах да ги оформя като топки,може би е било рядко тестото,но понеже е без месене,а само бъркане с лъжица,ми се стори,че е достатъчно,трудно се бъркаше/,а отвътре беше спластено самото тесто. ConfusedКакво ще ме посъветвате,може би трябва и на по-слаба фурна да ги пека и повече брашно да сложа? Rolling Eyes

# 701
охладен и неподсладен чай
Аз си правя в къщи чая(не купувам студен чай от типа на "Нестий"), подслаждам с мед и става супер напитка.

# 702
кой е казал студен чай  newsm78 казах охладен

# 703
кой е казал студен чай  newsm78 казах охладен
Така ми се е сторило....

# 704
не знам дали има студен и неподсладен чай в бг, тук няма, а и те са със зелен чай, който не съм убедена, че е подходящ за деца

Общи условия

Активация на акаунт