Здравословно хранене за децата - 2

• 109 947
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 750
И ние почти нищо не пържим.
Сега на воля си печем тиквички и патладжан направо на ребрения тиган. Предварително ги нарязваме и посоляваме, преди да ги сложим в тигана ги мажем със зехтин. То това си е на мъжа ми специалитета. Стават страхотни. После подправяме различно- с кисело мляко и чесън,копър с доматен сос и т.н.

# 751
  • Там, където мечтите се сбъдват
При нас сега летния хит са плодовите шейкове. Днес правих с пъпеш. Слагам в шейкъра пъпеш, кисело мляко и мед на вкус и разбивам.

# 752
Момичета, искам да попитам за хлял Вита без брашно  newsm78Какво е мнението ви за него и може ли да го яде дете на 4.5г.

# 753
Момичета, искам да попитам за хлял Вита без брашно  newsm78Какво е мнението ви за него и може ли да го яде дете на 4.5г.
Нашето дте го хапва от 10 месечна и доста й харесва!

# 754
Варненки, посетихте ли новия био ресторант Naturel вече?
Аз като гледам ползват някакви Еко съставки, а не био  Simple Smile Поне в менюто единственото био което виждам е някакъв йогурт. Само интересно какво разбират под еко съставки  Grinning

# 755
Много зависи от точния израз и знака.
доколкото аз знам био = от екологично земеделие
но еко тест за всякакви стоки пък проверява дали материалите са рециклируеми или от рециклиране получени ... с 2 думи дали опазва околната среда ... та зависи!

# 756
Момичета, споделете моля какво готвите на децата в тези жеги?

# 757
  • ул. "Мечтание"
Аз му правя някоя и друга супичка или зеленчуци на пара за обед. През другото време кара на мляко и плодове и евентуално ако прояви интерес към овесените си ядки следобед.

# 758
зелен боб на пара и после на салата с масло и джоджен или тиквички запечени с кисело мляко и кашкавал или леща или грах с-с сьомга ... това от последните дни

# 759

тази седмица: зеле, грах с пилешко месо, телешко варено (с много  целина го обича), спанак, супа от тиквички със сирене и плодове(праскови обича най много!) всеки ден тази седмица изяжда по 1 морков.

# 760
Пресни плодове и зеленчуци на корем, накиснати овесени ядки, пресни сокове, пълнозърнест хляб, ядки, таратор, салати.
 В жегите мразя да готвя и избягвам.

# 761
И аз не готвя в жегите,само варя ориз,леща или качамак ,без които не можем Grinning
Малкият е предимно на мляко и сокове и вечер хапва ориз;е,разбира се,в яслата послушно си яде техните манджи

# 762
за готвенето - аз правя леки неща , основно заленчукови, но без у дома не може, защото покрай суровите зеленчуци и плодове , салатите, киселите млека и пр ... малкия вечерта ми казва - глаен съм, искам леща ! е на другия ден има лещ и лапа сам с лъжицата , но явно си харесва супите и си ги иска  Wink следващото ще е праз с ориз и черни маслини
Искате ли да си направим нещо като темата в готварския - какво ядохме вчера и какво ще ядем днес ? Страшно много хубави идеи се получават  Hug

# 763
за готвенето - аз правя леки неща , основно заленчукови, но без у дома не може, защото покрай суровите зеленчуци и плодове , салатите, киселите млека и пр ... малкия вечерта ми казва - глаен съм, искам леща ! е на другия ден има лещ и лапа сам с лъжицата , но явно си харесва супите и си ги иска  Wink следващото ще е праз с ориз и черни маслини
Искате ли да си направим нещо като темата в готварския - какво ядохме вчера и какво ще ядем днес ? Страшно много хубави идеи се получават  Hug

Благодаря ви момичета че споделихте  Hug Аз съм много за идеята. Всеки ден съм в чуденка какво да му готвим. Основно яде нещо средно между супа и манджа (като гъстота) с тиквичка, чушка, лук, морков и редувам просо, ръжени, пшенични, киноа, просо, елда. Гледам и всеки ден да има месо - телешко или пилешко.

И за междинни закуски пъпеш, нектарина, кайсия, ябълка, диня.

# 764
[Основно яде нещо средно между супа и манджа (като гъстота) с тиквичка, чушка, лук, морков и редувам просо, ръжени, пшенични, киноа, просо, елда. Гледам и всеки ден да има месо - телешко или пилешко.
Слагаш зърнените при зеленчуците и ги вариш или манджа с различни видове хляб?
Аз давам зърнени за сутрешна закуска, а манджа за обяд или вечеря. За следобедна закуска - плодове, обед- по-лека манджа - постна, ориз, леща или зеленчуци - много е жега.

Общи условия

Активация на акаунт