Здравословно хранене за децата - 2

• 109 949
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 735
Вместо мед или кафява захар често употребявам кленов сироп.
Напоследък се зарибих с едни китайски ядки (семки) от някакво иглолистно или поне на мен ми миришат на бор и леко нагарчат ... забравих им името в момента , но знам как изглежда пакетчето в магазина  ooooh!
Как да е , голямо постижение за мен, защото не обичам ядки - орехи и  фъстъци изобщо не мога да ям , а тези много ги харесах  Wink

# 736
Ех че хубави неща коментирате Simple Smile а кленов сироп и пълнозърнесто брашно от къде да купя във Варна? в Била и Пикадили няма...

днес за 4 път ще правим овесените бисквити които взех от тук. Може да пробваме и тези с пълнозърнесто брашно, ама да го заменя с ръжено.

# 737
Има кленов сирип в Метро-нарича се на английски-maple syrup

# 738
Нивеа, във Варна на центъра има няколко диетични магазина - в тях със сигурност има. Единият е срещу училището в центъра, което е по диагонал на Катедралата - малко магазинче "Здраве за вас".

# 739
Благодаря ти М-Ник  Hug

а какви сладкиши правите на децата си?

# 740
Пък аз ще ви дам набързо една рецепта за непържени "пържени картофи"  Mr. Green Стават по-вкусни от всички пържени картофи, които съм яла досега, и са много подходящи за моментите, в които децата си просят такова нещо. Малко по малко стигаш до обяснението, че това всъщност са печени картофи, нямат нищо общо с пърженето и затова са толкова вкусни  Laughing и децата спират да искат пържени.

Режат се картофите като за пържене (не много тънко), разбъркват се в тавичка с малко вода (по-малко, отколкото да ги покрие!), малко сол и мазнина (аз слагам зехтин за готвене) и се пекат във фурната. Не се добавят никакви подправки. Ако не прекалиш с водата или мазнината се получава чудесен балансиран вкус, по-вкусно е от всички картофи, които съм готвила досега. Аз лично ги сервирам с бучка сирене.

# 741
това с картофките прилагаме и с тиквицки и патладжан и после познатите рецепти  Wink

# 742
Правих последно плодови шишчета, пъпеш с малко мед и орехи, кисело мляко с плодове - във фризера.
А за картофките, стават вкусно и на тънко - със зехтин, сол и зелени подправки - на вентилатор във фурната, бъркат се леко (пак чипс).
Странно, но и двете деца не ядат готвено зеле или на салата, но да хрупат отчупено листо - обожават.

Последна редакция: нд, 28 юни 2009, 19:09 от M_Nik

# 743
  • София
  Моите пък обожават прясно зеле с пилешко. В момента това съм сготвила и се убиха да го ядат.

# 744

Странно, но и двете деца не ядат готвено зеле или на салата, но да хрупат отчупено листо - обожават.

И моят е така,викам му зайчо байчо Mr. Green-хрупа листата само

# 745
Варненки, посетихте ли новия био ресторант Naturel вече?

# 746
Сега аз готвя една мноооого любима манджа на мойта сладурка- кюфтета с бял сос.
Кюфтета от истинско смлано месо с лук , а за сосчето- кисело мляко и 4 жълтъка от дом. яйца.  chef

# 747
Защо само варненки и ние искаме на морееее  Simple Smile Ще го посетим, гледам има и мръвки (доста), че и риба, та мъжо няма да скучае, че и алкохол даже в изобилие, в повето такива наблягат на вегето. Нещо им е беден асортимента откъм основни без месо и че май постните манджички са им за ордьовър  Wink

Ето, но в редакцията:
http://www.naturel.bg/files/Menu_Naturel_bg.pdf

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 15:45 от M_Nik

# 748
дайте линк към този ресторант!

# 749
ПРодукт на Нестле заразен с Е. Coli...  Naughty

http://uk.reuters.com/article/idUKTRE55T0TY20090630

Общи условия

Активация на акаунт