Здравословно хранене за децата - 2

• 109 869
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 60
Още един начин zа голямо лапане на супа от коприва ... вълчо духна някъде към 50 тина къщички и иzлапа около 50 тина прасенца  Joy  

иzварата също върви с наситно наряzан див чесън или див лук (едно с дълги остри листенце https://www.kraeuter-und-duftpflanzen.de/ibis3/index.asp?artikelnummer=all20)

още нещо , като иzлеzе скоро лапада ... стават раzкошни сърмички от пресни лападови листа с ориz, лимон, лук и черен пипер и копър   Hug

Последна редакция: чт, 05 мар 2009, 14:58 от jabata_dil

# 61
  • под шипковия храст
ммм, сармички с лапад е чудесна идея! Simple Smile
аз с малко закъснение ви честитя мартенските празници!

Вери, темата е станала страхотна! Благодаря ти за труда!  bouquet  bouquet  bouquet

и да споделя колко съм възмутена от  рекламите по ТВ и радиото, където деца вадят плодове от кошницата за пазар на майка си и ги заместват със сокове в кутии; бащи изглеждат като кръгли глупаци, защото правят фреш за сутрешна закуска;
а капака беше днес, като чух варианта на песничката: "чушки, домати, който не яде..." като "Данонино, който не яде..."!!!! Sick
мисля, че това вече е супер нагло! #2gunfire
извинявайте, ако се е получило като спам, но не можах да се сдържа! ooooh!

# 62
Вери,много полезна информация на едно място Simple Smile !
Тук във форума ли има тема за алкално-киселинните храни,пусни ако е възможно линка?
Предварително благодаря!
Ето малко инфо за тези храни:
http://daoin.com/feeding.php
За да поддържаме напълно нужният алкален резерв на тялото, ние можем да ядем приблизително четири пъти дневно алкално-формиращи храни, комбинирани с киселинно-формиращи, например 80% алкални и 20% кисели храни.

Последна редакция: чт, 05 мар 2009, 15:42 от Sesiliq

# 63
   Даа, рекламите, на които се съревновават растения с шоколади,
маргарин и подобни станаха много и безмерно нагли.
   Не знам ядете ли подобно нещо - листа от червено цвекло, но
понеже тук нямаме хубави лозови листа, тези се оказаха много
подходящи за сърмички и ризото - а ризотото с истински ориз за
ризото е най-последният ни хит - става с всякакви зеленчуци.

# 64
  • София / Пловдив
...
още нещо , като иzлеzе скоро лапада ... стават раzкошни сърмички от пресни лападови листа с ориz, лимон, лук и черен пипер и копър   Hug

Ммм, да, страхтно е! Само дето мойта щерка категорично не иска "зеленото" и ме кара да беля сърмичките.

# 65
...

Ммм, да, страхтно е! Само дето мойта щерка категорично не иска "зеленото" и ме кара да беля сърмичките.

и моя вади сьомгата "роzовото" от сушито  Joy но пък "zеленото" водоралите ги яде с удоволствие

# 66
Тук във форума ли има тема за алкално-киселинните храни,пусни ако е възможно линка?
Мисля, че няма отделна тема. Таблицата я взех от една друга, където разискваме различни неща.
Да живеем в хармония със себе си

# 67
Не мога и не мога да накарам детето да яде пълноценна храна.Тази сутрин предлагам овесени ядки-не-макарони искам.За обед-фасул-не искам филия с масло и т.н. Нищо здравословно не яде.На нея се готви отделно яде само 2-3 ястия.Дайте ми идеи и предложения.Пробвам всичко което чуя и приказки и спортни бонбони и всичко-неще и неще.Помагайте моля.

# 68
Не мога и не мога да накарам детето да яде пълноценна храна.Тази сутрин предлагам овесени ядки-не-макарони искам.За обед-фасул-не искам филия с масло и т.н. Нищо здравословно не яде.На нея се готви отделно яде само 2-3 ястия.Дайте ми идеи и предложения.Пробвам всичко което чуя и приказки и спортни бонбони и всичко-неще и неще.Помагайте моля.

дадохме вече идеи , но ...
ако иска макарони вzеми като начало пълноzърнени , може с форма на животни или бувички. Това като начало ... после вzеми кускус и предложи от него , после овесените ядки дай, когато е ужасно гладен и просто иска да яде ... след голяма раzходка или игра следобеда ... като ги хареса веднъж няма да има проблеми. Просто давай нещата беz натякване .Това има ето го ... беz ама то е полеzно . Ми друго няма това ядем днес това яде мама ... никакво готвене отделно. От глад няма да умре.
При всички случаи помага да участва в процеса на готвене . Нищо не пречи да стъпи на специални столчета има zа деца да стъпват и да слага щипка сол във водата , макаронките с лъжицата , да стои до теб докато ги вадиш и пресипваш в чинията .
За боба ... може да нарежеш оделно съставките в раzлични купи и да дадеш въzможностz на дететп да ги добава в тенджерата само ... после не давай нищо zа похапване докато не стане готов боба , като с нетърпение ходите zаедно да го наглеждате и раzбърквате ... Като стане готов и детето е достатъчно гладно прецени какво обича ... супа или гъсто ... ако обичА супа сипи му от соса и докато е топло раzкаzвайте прикаzката zа вълка и прасенцата и духайте и лапайте  Wink колко прасенца ще иzяде  Wink В отделна чинийка сложи по отделно беz да са zабъркани zрънца от боба, морковче , картовче ... Като ги оставиш пред него и му кажеш да опита и от тях и ако не му хареса ще опитате другия път да ги сготвите по добре ...

# 69
Страхотни сте  smile3525. Жабче идеята с вълчо е   smile3521 , ние имаме друга игра - лети самолета и някой трябва да отвори летището, за да се приземи - също върши работа

# 70
Благодаря за отговора и идеите,някой съм ги пробвала не става може би трябва постоянство и повторения.А иначе глупости може да погълне мноого-чипсове,вафли и т.н

# 71
Жабче, много ценни неща си написала, благодаря!
А иначе глупости може да погълне мноого-чипсове,вафли и т.н
Aaa, тоя номер всички го знаем Simple Smile Говорих едно време с педи - като кажат майките - стои гладно по цял детето, нищичко не яде (освен 1 пакет слънчо, 2 вафли, 1 пакет бисквитки и няколко мекици), и търсят нещо за подобряване на апетита. Да, истина е, че нищо смислено не е изяло. А другата истина е, че колкото и да увеличаваме апетита, детето ще си предпочита вафлите, ако има кой да му ги даде. Затова - никакъв достъп до гадости-заместители на храната... а като прояде нормална храна, може по изключение (но пък е объркващо за децата - кога може, кога - не).
IMJ, видях ти подписа и се сетих - за сладките неща, чипсовете и прочие болуци не важи. Там колкото повече ядеш, толкова повече ти се яде Simple Smile

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 16:14 от Сребърен облак

# 72
Правилно казва Жабата 1, ако вкъщи няма вафли и Зрънчо, няма откъде да вземе. А овесени ядки можеш да сложиш мъничко и да нарежеш плодове, които обича на малки парченца - портокали, ябълки, банан + ядки, нарязани, отгоре - ако яде кисело мляко - 1, 2 с.л. , малко мед (ако иска сладко), да не разбира какво е точно и казваш: Плодова салата, Кисело мляко с плодчета или не обясняваш - слагаш пред нея и казваш: Закуската!
Фасулът можеш да пасираш и да кажеш Крем-супа, пусни наколко парченце червена сурова чушка или морковче за цвят (някои обичат шаренко). А и филия като иска - дай й с масло и сиренце, или кашкавал и салата от пресни зеленчуци. А фасула за следобедна закуска или вечеря.

# 73
IMJ ако й обясниш, че това е много вредно всъщност ако й го повтаряш постоянно детето само ще спре да търси тези неща според мен. Аз какво съм измисляла  Sick, но пък има ефект  Peace. Сега последно не искаха да помиришат дори пч. прашец - е сипах в една поничка и започнахме тримата да си избираме зрънца по цветове и охо-о-о-о вече лъжичката си я приемат без мръщене дори с удоволствие.

# 74
Да ви разкажа нещо смешно, вместо запис:Вчера идва снаха ми на гости с детето си и носят една торба "боклучави сладости", едното от които желирани бонбони във формата на кока-кола и казва:"хайде, вземете си колички!"След около 2 минути чувам Митко:"Вуйно, дай ми още голички!".... Joy Joy Joy  Милото не е чувало нито за кола, нито за желирани бонбони... hahaha хем ми стана много смешно, хем се зачудих дали на си "задръствам" децата с моите убеждения... Thinking НО не мога да се надскоча и това си е.Като пораснат, да си вземат решения, сега аз това мога да им дам... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт