Здравословно хранене за децата - 2

• 109 662
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 1 485
  • София
А какво ще кажете за фреша от портокали в Пикадили например - правят го с корите, без никакво миене. Аз се потресох и питах- това някакви специални кашони ли са? непръскани ? Казаха ми , че са съвсем нормални портокали... ужас...

А за малките бананчета имате ли мнение? Те са много по-вкусни и сладки от нормалните.

# 1 486
Как така с корите? И тях ли мелят Shocked
Аз правя фреш на обикновена цедка за лимони. Мия портокала, режа го на две и цедя както лимоните.

Кажете пак за рибата, която давате на децата. Добре ли е според вас да се купува замразена сьомга или треска?

# 1 487
Кажете пак за рибата, която давате на децата. Добре ли е според вас да се купува замразена сьомга или треска?
Според мен е както със zамраzените zеленчуци. Иzцяло zависи от фирмата проиzводител. Ако фирмата е свястна и рибата е zамраzена прясна, качествена и пр. ... не виждам проблем  Hug

# 1 488
  • София
Портокалите не ги мелят с корите (в пикадили), но ги смачкват яко, така че всички  сокове от кората се изцеждат. Не ми се мисли и колко химикали....

# 1 489
Оп, това звучи много ужасно. По-добре човек да си го спести този фреш Sick

jabata_dil
, ти какви марки купуваш? или вземаш само прясна? Аз след като прочетох за Пангасиуса и не купувам прясна./То аз никаква не купувах де, но напоследък реших на малката да вземам/
Купих замразена сьомга, но детето хич не я одобри. В Метро има голямо разнообразие, но дали са читави Rolling Eyes

# 1 490
Аз киви не ям много, но мъжът ми си купува с торбите. Сподели , че тези които ги продават в едни кутии с мрежички му удряли на лекарство и вече купува само насипни. Гледаме да са по скъпи, дано това да е гаранция!

# 1 491
При положение, че кивито на пазара е предимно българско, от Петрич, си мисля, че е най-безобидно от цитрусовите плодове  newsm78

# 1 492
Аz купувам раzлични неща. Понякога прясна , понякога zамраzена. Зависи. Но ги гледам пресните риби и на вншен вид . Нямам определена марка. Вzимам каквото ми хареса, но го гледам да е хубаво. Има в един от супермаркетите дори и био сьомга и био други морски и рибни, но винаги ссм се чудила как ли ще са био и не ссм ги вzимала.
И аz откакто четох това пангасуса гледам подоzрително всяка риба , която ми слагат в чинията  Wink

# 1 493
При положение, че кивито на пазара е предимно българско, от Петрич, си мисля, че е най-безобидно от цитрусовите плодове  newsm78
И аз купувам само българско киви. Peace

# 1 494
Жабке, четох в едно био списание за био рибните консерви. На тях пише био, но това означавало, че само доматеният сос или олиото в консервата е био.Рибата била хваната уж от чисти места и не е обработвана с химикали  Rolling Eyes Ама то това си е алабала и не е никакво био.

Последна редакция: вт, 22 дек 2009, 00:08 от В_и_В_и

# 1 495
Био риба? Не знаех, че се предлага у нас, къде може да се купи?
Момичета, когато малкия поиска бонбони - давам му обезкостени фурми или други сушени плодве (отделно от пресните). Обаче се чудя дали не са пръскани с някакви химикали? Особено фурмите, сякаш имат някакво покритие като прах.

# 1 496
И аз купувам само българско киви. Peace

Кивито ми е любимия плод,но никога не съм знаела,че е българско ShockedАма наистина ли е вярно това.

# 1 497
ми не всичкото е българско  Tired

# 1 498
био рибата/скариди и пр .. са zамраzени, не са в консерви на Deutschesee. Не ссм вzимала още от тях. Има ги в Едека

# 1 499
От одавна не съм ви чела,все нямам време.
И като прочетох и  Sick,аман вече-от всичко се отказахме.Аз умирам за цитруси-най-вече мандарини и портокали,гледам все да са гръцки,както и авокадото,много ги обичам и не искам и от тях да се отказвам.
На детето не съм давала,ама и този ден ще дойде.А никъде не съм виждала био цитруси или банани или авокадо.
А киви(то не е цитрус)обожаваме всички и малчо включително,взимаме българско,уж по-надеждно.
Та така обичаме си плодове и едва ли и от тях бихме се оказали,но гледам поне да ги мия старателно.
За сушените плодове сме говорили доста...и истината е някъде посредата.Общо взето няма нищо 100%сигурно в този живот.

Общи условия

Активация на акаунт