ЮНСКИ мами 2009!Тема №37

• 15 299
  • 298
  •   1
Отговори
# 180
  • Germany
Здравейте и от мен Simple Smile
Нямаше ме 4 дни и не мога  насмогна да ви изчета Simple Smile.
Честит празник на 2те рожденички, които пропуснах!
Ayas, честита годишнина!
Ние изкарахме сравнително добре на Копривщица, но честно казано няма да се върна скоро там... Според мен не е много за деца.. Къщите са много нагъчкани, дворовете малки и слънце все няма.  Къщата, в която бяхме беше с хубави стаи, но така наречената механа беше една дупка, в която като се съберяхме 10 възрастни и 3 деца и ставаше ужас.   Снощи имах и доста контракции и като цяло смятам да спра с пътуванията...
За храненето - опитваме се да се храним заедно и да избягваме джънк фууда, но не винаги се получава Simple Smile
За покупките - количка за сега още избирам, но клоним към Уно на Пег Перего. Легълце - май ще е комбинирано за да имам и скрин с шкафове и легло. След време, като иде при батко си в стаята ще го мислим / дано да е бързо Simple Smile/.  Стерилизатор имам на Чико от Бобо и пак ще си го ползвам. Веднъж ми се наложи да изварявам в тенджера и повече не искам..
За тоновете - на мен ми ги мериха още в 22-23, но си беше мъка. Другата седмица съм на преглед и ще правим запис.
Ами май е това за сега.
Хубав и усмихнат ден на всички!

# 181
Добро утро и от мен  Hug
ayas ЧЕСТИТА ГОДИшНИНА  bouquet ПОЖЕЛАВАМ ТИ
ОщЕ ДЪЛГИ ГОДИНИ щАСТИЕ И РАЗБИРАТЕЛСТВО

# 182
Ayas, честита годишнина!  1dating
Още дълги години семейно приказно щастие  newsm51

# 183
Добър ден  Grinning

ayas, честита годишнина! Пожелавам ви да се обичате винаги силно и след някоя и друга годинка и третото бебче да чука на вратата ви  Hug

Вече съм на работа и тръпна да дойде пряката ми шефка, която си мисля, че ще ми направи проблем за онзи гаф. Но пък съм спокойна, подготвила съм си пламенна реч в моя защита.

Днес се чувствам като кит - месата ми стърчат отвсякъде. Вчера доста се поолях с яденето и веднага ми се лепна на снагата  Blush

Да кажа за името Ива - нали и аз се казвам така, празнувам и на Цветница, и на Ивановден. Доста хора не ми принават имения ден на Ивановден, но аз съм кръстена на дядо ми Иван (или поне така си мисля  Thinking ) и отделно мисля, че Ива е съкратено от Иван, та имам пълното право да празнувам  Whistling

Лек ден от мен.

# 184
Здарвейте.

ayas честита годишнина.  newsm51  

Кари - аз имам племеничка, която е кръстена на дядо си Иван и баба и Иванка, казва се Иванина.  Празнува имен ден на Иванов ден, викат и Иви или Ива.

Ох тези имена. И аз първото го кръстих на баща ми, имаше доста сърдити и им трябваха години да свикнат с това. Свекър ми не дойде на изписването от болницата и после въобще не обръщаше внимание на детето въпреки, че гореспоментата племеничка се роди 5 дни преди дъщеря ми и я кръстиха на него. Сега без да крие си чака момче Иван. Е поне си промени отношението към малката та живот и здраве да се роди живо и здраво, ако е момче ще го огрее. Само да не ме разсърдят нещо. Mr. Green
Днес се измерих на кантара, абе виждаше ми се от няколко дни, че са ми по-тесни дрехите и се оказа, че вече съм 13 кг. напред Shocked. Има ли мами които са качили  така порядъчно като мен?  Аз гледам да не се тревожа много за тези кг., но погледнато реално са си бая, а тепърва ще се качват,  но какво да се прави не мога да гладувам.
Хубав ден ви желая.

# 185
            ayas, честита годишнина!

Аз вчера така се изтърсих от един стол ooooh! Стоях си аз със вдигнати крака на бюрото пред компютъра и тъй като стола е с колелца реших малко да се хлъзна назад, обаче вместо да се преместя паднах заедно с него на земята. То вярно че съм натежала ама чак пък толкова. Иначе изобщо нищо не усетих при падането. Той стола е от тези тип президентски и е доста добре подплътен.
Иначе аз съм кръстена на Иван и винаги съм празнувала на Ивановден, въпреки че съм Ивелина. И във връзка с Именните дни ако някой е наясно да запитам дали Велислав празнува на Велик ден. Никъде не намерих такава информация  smile3529

# 186
Здравейте и от мен  Hug Честит ви първи работен ден  Mr. Green

Момичета , аз май отивам към майските мами  Crazy  . След прегледа ми във Варна , докторката при която смятам да раждам силно се усъмни в термина ми и каза че според нея бебчето е вече в седми месец . Доста едро върви и ми измести термина на 30.05.2009  Shocked , лошото е че при мен се водим по размера на плода , тъй като моята последна менструация беше 3 месеца преди да забременея ....   Mr. Green и тряжва да и се доверя . Досега винаги са ми казвали че върви напред малкия бебок , но за изместване на термин не са ми споменавали  newsm78
И така , аз твърдо смятам да раждам секцио , което означава че бебчо ще се излюпи към средата на май живот и здраве  Heart Eyes Heart Eyes
НО аз си оставам в Юнската темичка , че сме си свикнали тука  Hug Hug

# 187
Здравейте мамчета  Hug
Благодаря на всички за хубавите пожелания за рождения ми ден smile3525  party023
Аз отдавна не съм писала, но имах ужасно много работа и няколко пъти се опитах да ви почета за да хвана някоя тема, но уви  Weary ..... по закона на всеобщата гадост и в нас нямам нет - развали ми си рутера  smile3518
Установявам обаче, че така съм свикнала с вас, че през това време чувствах голяма липса  smile3521

ayas, честита годишнина!
albena35 - при кой лекар в Токуда си се записала?

Много  Hug  love001 отивам да се опитам да поизчета малко и да влезна в крак с разискваните теми  smile3503

# 188
ayas, честита годишнина!   bouquet  bouquet  bouquet

# 189
Здравейте и от мен.Вчера си направих страхотна разходка по бебешк магазини,гледах предимно колички.За сега съм харесала няколко модела,но още нищо ням ада реша окончателно.
Забравих да се похваля че като бях в болницата слушаха бебетата с оная специална слушалка и..моето също се чу newsm44
Сега се чудя за профилактиката на белите дробчета,дали да ми правят.Към края на 7-мия може и да ми направят 1,2 курса,за всеки случай.

# 190
Здравейте и от мен! Аз имам едно въпросче към всички относно поставянето не телевизор в стаята на бебенцето! Кажете какво ви е мнението! Според мен не би трябвало да има, не защото смятам, че излъчва някакви врени вълни или емисии, а просто защото според мен стаята в която спиш не би трябвало да има телевизор или компютър! Вчера имахме дразги по въпроса с нашия татко и майка му, която решиха преди време ще дойде при нас (забележете за следващите 6-7 години за да ми помага). В началото се съгласих, жената е добра и интелигентна, но в един  момент започнаха изискванията! Тъй като правим основен ремонт тя заяви, че иска да има специален гардероб за нея, проблема е, че няма къде да го сложа! Ние разполагаме с три стай: спалня, всекидневна-кухня и детска стая! Тя ще спи като за начало в детската стая и иска там да има телевизор, за да си гледа каквото иска когато си иска! Само, че преди време се разбрахме с нашия татко, че телевизор ще има само във всекидневната и никъде другаде, защото другите стай са за почивка, а не за развлечение! Сега с това поредно условие обаче, според него трябва да се съобразя, защото майка му била пристастена към TV-то! Та сега има едни сръдни.... Чудех се аз кога ще почнат тея типично български изтъпления, ама не вярвах, че и тя ще почне по тоя начин да се държи! Та моето питане е какво ви е мнението за TV в стаята на бебчо! За или против сте?

# 191
Ayas, Честита ви годишнина! Да сте живи и здрави, да се обичате и да сте щастливи дълги години!

anyto, и ти ни липсваше! Добре завърнала се от болницата! Почивай си, възстановявай се и пиши по-честичко  Hug

ivi_81, това успях да намеря - "Велин, Велян, Велизар, Велислав - пожелателни имена, от велик ''именит, прославен''. Имен ден - Великден"

Mindi, със сигурност ще има и още майски бебчета! Важното е да са ни живи и здрави, а кога точно са се родили - май, юни, юли, са дребни подробности! Аз също ще продължавам да си пиша в "нашата" тема, без значение кога точно ще се появи Бебчо. Добре си ми е тук  Laughing

Хубав ден пожелавам на всички, не се преуморявайте много  Wink

# 192
Здравейте, Прекрасни!!!
Ееееееееееееееееее нямате изчитане!!! Hug
Три дена с таткото се скъсахме от ходене по магазините. Нищо не сме купили - обикаляхме за инфо и ориентация. Снощи гледахме Джуниър. Всичко му е ОК, но през цялото време го гледаха само доки и таткото. Аз не го видях, но мъжо каза, че много е порастнал. От събота съм отпуска и заминаваме за Сливен, Бургас, Св. Влас, ............. Една седмица ще пообиколим. Решили сме да минем през Казанлък и Голямата Косматка, Жеравна, ..................абе ще си направим една екскурзийка за последно ( преди раждането ), че съм обещала на доки - след тази обиколка да си седна на дупягата и никъде да не мърдам докато не родя - поне не на такива разстояния. Та ако има срещичка тази седмица, аз няма да мога да дойда.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК на всички, които съм пропуснала!!!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК и на теб ayas!!! Още много години любов и разбирателство!!!

# 193
И аз имам чувството, че ще ми преместят термина за май, като отида на следващия преглед. Но то си е Божа работа, та оттук не мърдам  Crossing Arms

the1, аз съм ЗА телевизор, но може би защото съм свикнала вкъщи непрекъснато този уред да е включен и да ми е като фон за почти всяка дейност+развлечение, разбира се. Дори май съм пристрастена към този уред. Ние имаме телевизор във всяка стая и не бих могла да си представя как бих могла да заспивам, без да погледам малко телевизия преди това, например. А в детската ни е и бюрото с компютъра, което е много голямо и няма къде да го преместим, като се роди бебчо, та ще си остане там. А си мисля, че и без това сме обградени с толкова много вредни вълни, че надали един телевизор ще навреди кой знае колко повече...

# 194
the1,
според мен допускаш голяма грешка с това решение свекърва ти да ти помага.
Колкото и готин човек да е, 2 жени в едно домакинство са много, а и ти спокойно можеш да се справиш и сама- няма нищо страшно.
Аз от опит ти казвам че това с помощта след време се оказва грешка, особено ако си свикнала да си самостоятелна, да живеете сами.
За телевизора, няма проблеми стига детето да не е с лице към него, но това си е твоя дом а тя още  не е дошла и ти диктува условия.
Ние имаме детска стая, там няма тв, но Вики обича да гледа детски във всекидневната, така че не я ограничавам.

Креватчето го имам от 2 години, не знам каква марка е.

Ayas , честита годишнина, желая ви много семейно щастие   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт