Мами в Белгия - 12

• 17 017
  • 298
  •   1
Отговори
# 75
  • Overijse, Belgie

Ммомичета кажете ми моля ви какви капки за нос изписват тук на децата ви , че моя нещо се сополяви и не може да спи а за доктор можем да отидем чак утре  Crazy
На нас тук са ни изписвали Виброцил (него и в България сме го позвали, много е ефикасен за прозрачни сополи и течащ нос), но след него обикновено се стига до Neobacitracine, последният път го накарах доктора по-подробно да обясни действието на капките и защо все тях изписва? Каза, че тези ги давал, понеже вирусите обикновено минавали през нослето (когато нали се почва със сополи) и вирусчето се спускало надолу и отивало в гърлото и т.н. и тези капки убивали вирусчето и не му давали да стигне по-надолу. Малко като на бебе ми обясни, явно за да не питам повече Thinking Не знам дали ще помогна,защото са с рецепта, а и моето детете май е по-малко. На по-големите сигурно други неща дават  Rolling Eyes

Уф, доста бих поспорила с твоя доктор!!! Точно, защото вирусът преминава през нослето, бистрите сополи са защитна реакция и бариера. Така тялото го изхвърля навън. В момента, в който подтиснеш бистрите сополи, се появяват гъсти жълти. Защо ли? Може би, защото започва вторична бактериална инфекция.  И как точно антибиотични капки (които съдържат дори 2 антибиотика, това видях в нета) убиват вируса не ми е ясно... newsm78

Калинка, коментарът ми не е към теб, а към обяснението на доктора ти! То така ОВИ с антибиотици се лекува  #2gunfire

# 76
Блонди защо да остана без коса от Уош енд Гоу?
Има разни сайтове за добрата и лошата козметика и например имаше изследване за масовоте шампоани , какво има в състава им , какви консерванти и т.н и точно Уош енд Гоу заедно с Пантен бяха посочени за по-добър вариант тъй като имали от по-качествените пенители и по-щадящи консерванти а за Гарние и Лореалчетата да не ти казвам какви работи работи пишеше , не само за шампоаните но и за кремовете за лице.

# 77
  • В облаците

Ммомичета кажете ми моля ви какви капки за нос изписват тук на децата ви , че моя нещо се сополяви и не може да спи а за доктор можем да отидем чак утре  Crazy
На нас тук са ни изписвали Виброцил (него и в България сме го позвали, много е ефикасен за прозрачни сополи и течащ нос), но след него обикновено се стига до Neobacitracine, последният път го накарах доктора по-подробно да обясни действието на капките и защо все тях изписва? Каза, че тези ги давал, понеже вирусите обикновено минавали през нослето (когато нали се почва със сополи) и вирусчето се спускало надолу и отивало в гърлото и т.н. и тези капки убивали вирусчето и не му давали да стигне по-надолу. Малко като на бебе ми обясни, явно за да не питам повече Thinking Не знам дали ще помогна,защото са с рецепта, а и моето детете май е по-малко. На по-големите сигурно други неща дават  Rolling Eyes

Уф, доста бих поспорила с твоя доктор!!! Точно, защото вирусът преминава през нослето, бистрите сополи са защитна реакция и бариера. Така тялото го изхвърля навън. В момента, в който подтиснеш бистрите сополи, се появяват гъсти жълти. Защо ли? Може би, защото започва вторична бактериална инфекция.  И как точно антибиотични капки (които съдържат дори 2 антибиотика, това видях в нета) убиват вируса не ми е ясно... newsm78

Калинка, коментарът ми не е към теб, а към обяснението на доктора ти! То така ОВИ с антибиотици се лекува  #2gunfire
Grinning И на мен доста често ми се иска да споря с него, ама като не знам добре езика... Много ми е объркано понякога с тия вируси, инфекции и ми се струва, че не винаги са съвсем правилни нещата, но лекарите, които сменихме ние все едни и същи неща изписват и вече не знам. Но си права, че ако е вирус едва ли ще помогне антибиотик, но пък ако е бактерия някаква? Оф, не знам

Жеже, ние Виброцила с рецепта сме го взимали, но някак си тук не ни памага особено, може би защото климата е различен или заради това, което е написала Джъст. Ако все пак държиш да пробваш, ако имате аптека, в която те познават (щото в нашата сме редовни клиенти и си ни познават) попитай и те може и да ти дадат и без рецепта (ние така сме взимали капки).
Забравих да кажа, че ако имаш някакви хомеопатични неща за имунната  система е по-добре да му даваш до утре, вместо някакви капки, които утре ако отидете на лекар може да се наложи да смените. Аз последният път го изнудих доктора да ми изпише нещо такова за имунната и той ми даде Biocure Junior, с ехинацея и вит. А, В2,3,4,5,6, вит. Д и вит.Е

Последна редакция: чт, 05 мар 2009, 13:32 от калинкамалинка

# 78
за да няма гадаене дали е вирус или бактериална инфекция се правят посявки ,а и зелените суполи не винаги ознаЧават бактериална инфекция .

# 79
  • В облаците
Сега се сетих и нещо друго защо в аптеките няма вит.С на ампули? Някой знае ли? Питах няколко пъти и само едни бомбончета за смучене ми предлагат, даже разтворим нямат Shocked Дали с рецепта да пробвам? Въпреки че щяха да ми кажат, ако в това е проблема ooooh!

# 80
за какво ти е вит Ц ,тук не се дава така както в бг и то на малки деца .Има разтворими на таблетки ,но   дозировката е за въздрастни  newsm78

# 81
  • В облаците
за какво ти е вит Ц ,тук не се дава така както в бг и то на малки деца .Има разтворими на таблетки ,но   дозировката е за въздрастни  newsm78
Има ли причина да не се дава на деца? Нали уж е безвреден и не се натрупва в организма? Във България съм му давала като беше съвсем малък, не помня вече какви му бяха симпомите, но беше настинал малко и понеже беше бебок не можеха да му изпишат никакви лекарства, та само с физиологичен разтвор в нослето и половин ампула вит.С от два кубика (едни съвсем мънички ампули), но само за три дни. И се оправи много бързо.

# 82
Здравейте момичета!

Само минавам да ви се похваля, че вчера бях на първия си преглед, всичко с бебето е наред и най-важното чух сърчицето, че много се вълнувах за това........Благодаря ви за ценните съвети, послушах ви и направо отидох при гинеколог в болницата. След 3 седмици имам нов час за изследвания, дано и тогава няма проблеми  Praynig
Много  Hug за всички

# 83
  • Overijse, Belgie
Желание, страхотна новина Simple Smile Момента с чуването на сърцето не се забравя за цял живот Simple Smile

Ти в коя седмица си?

# 84
Според лекаря е 9 г.с. След 3 ще ходя за основните изследвания, предполагам, че е по график, нямам никаква представа........ За съжаление имало някакъв технически проблем с компютъра и си нямам снимка, но това, което чух още ми кънти и мисля, че никога няма да го забравя..........

# 85
Браво, Блонди! Ето, че няма страшно Simple Smile Ще трябва да приемеш, че вече ще си има негов живот и част от деня няма да ти е ясно какво прави  Laughing Ще установяваш, че е придобил умения, на които не си го научила ти или мъжът ти, че вече няма да разчита само на вас и че ще почне да прави приятели Simple Smile Какво по-хубаво от това  Hug А като проговори френски изведнъж, ще си толкова шокирана, че така лесно му се отдава и таааайничко ще му завиждаш  Laughing И като започне да разказва къде са ходили на екскурзия или на музей, ще те свива сърцето, че не си била с него и ще видиш, че твоето бебе, вече хич, ама хич не е бебе, а малък мъж  Hug

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Има определени часове в които можеш да ходиш да го взимаш, при нас е 12.20ч
Това сте мъжките майки - все ви свива по нещо  Laughing

Да, права си за часовете - ние не знаехме, даже аз случайно успях да вляза в 10 и нещо, иначе е аключено и не можеш след часа за сотавяне да влизаш. Ние отидохме в 11 и 20 да го вземем и не ни пуснаха - точно в 11 и 30 ги свалят долу. Нека, така трябва,с лед онази ужасна история тук...  Cry
А за свиването - така е, ама то за момиченцата не важи ли, нали и те са ни дечица  Simple Smile

Ся да не се обидиш ама Криско както такъв с тенЧе ,мой да мине за арабЧе  Wink,нашта мома е бяла като мене ,а толкова исках да вземе малко от боята на баЩа си (но невярвам да е късно,може да потъмнее ,знам ли ) ,поне да  ни спести солариумите след време  Laughing,абе да ни е жива и здрава все Ще си е хубавица  за нас  Heart Eyes.

О, не се обиждам  Hug, обожавам мургав тен. Особено за мъжете, но и за жените, толкова по-благородна кожа, изглед, безпроблемна... Криско е наитсина много, много по-тъмен и от двама ни, не знам на кой се е метнал, на баща му, дето не го познаваме сигурно  Laughing А за Лина - всеки мъж обича белички моми  Blush

Има разни сайтове за добрата и лошата козметика и например имаше изследване за масовоте шампоани , какво има в състава им , какви консерванти и т.н и точно Уош енд Гоу заедно с Пантен бяха посочени за по-добър вариант тъй като имали от по-качествените пенители и по-щадящи консерванти а за Гарние и Лореалчетата да не ти казвам какви работи работи пишеше , не само за шампоаните но и за кремовете за лице.

Не знам, Жеже, мое, а и не само, мнение  Simple Smile От сайтове аз лично не черпя информация, особено статистически разни. Има си факти и факти. Относно консервантите - няма ги (може би) само в еко-продуктите, иначе са навсякъде.
Пантен и Уош енд гоу са на Проктер и Гембъл (ако не бъркам, де), които се славят с доста некачествена, евтина и широко рекламирана продукция.Имаше даже и забавни анти-реклами по техен адрес. Ти си знаеш, ако ти понасят и ти действат - ползвай  Peace

А, директорката каза, като ни го предаваха, утре да е без памперс - те ще си го оправят с тоалетна или без  Grinning

Желание, хубави новини  Hug

# 86
Не знам, Жеже, мое, а и не само, мнение  Simple Smile От сайтове аз лично не черпя информация, особено статистически разни. Има си факти и факти. Относно консервантите - няма ги (може би) само в еко-продуктите, иначе са навсякъде.
Пантен и Уош енд гоу са на Проктер и Гембъл (ако не бъркам, де), които се славят с доста некачествена, евтина и широко рекламирана продукция.Имаше даже и забавни анти-реклами по техен адрес. Ти си знаеш, ако ти понасят и ти действат - ползвай  Peace
Вярно е че консерванти има навсякъде , въпросът от кои има, по колко и колко са агресивни.А за шампоаните специално е много важен и пенителят  Peace
Този който се съдържа в Лореалите е от "лошите"  Peace

# 87
Изредихме шампоаните , ами я кажете какво готвите , че аз вече се изчерпах  Rolling Eyes

# 88
А за свиването - така е, ама то за момиченцата не важи ли, нали и те са ни дечица  Simple Smile
Свива ни и за момиченцата разбира се, но от притеснение, а при момченцата притеснението върви с ревност  Laughing

Изредихме шампоаните , ами я кажете какво готвите , че аз вече се изчерпах  Rolling Eyes
Жеже, горварския тук е страхотен. Консултирай се с него. Аз надебелях откакто вися в него, но много надобрях в кухнята  bowuu

# 89
Блонди, радвам се, че на Криско му харесва при децата Hug само следя темата и чакам да пишеш как е минало Grinning

Ние сме ок, не спим, но пък за сметка на това ядем, растем и ревем Laughing

За тена да вметна-и синът ми си има една боя по рождение, а косата му е тъмноруса на цвят и се получава доста интересна комбинация Laughing всички в България си мислят, че тена е от слънцето, то нали тука има такова в изобилие Mr. Green а аз като застана до него с моята бяла кожа и тъмна коса изглежда така все едно съм го осиновила и без това в лицето грам не прилича на мене, само дългите мигли ми е взел и тръпчинката на лявата бузка Laughing

Общи условия

Активация на акаунт