"Баба Марта бързала, мартенички вързала и бебенца ни носи щъркела!"

• 19 076
  • 297
  •   1
Отговори
# 120
здравейте и от нас момичета!честит ни празник newsm44
нямам никакъв проблем със съня, но друго ме притеснява!Вчера цял ден бях като парцал и ми беше нещо кофти през целия ден, също така получих разтройство и съм ходила внушително много пъти!В живжто си до сега ми се е случвало едва няколко пъти разстройство, та реших да ви питам дали не е някакъв признак!Знам ли и аз вече  newsm78
утре съм на запис на тоновете и след това на преглед, малко ми е притеснено, защото предните няколко пъти не сме гледали колко е малката, води и т.н . , а само шийката, тапата където ми падна и  3 см. разкритие-та ходя си така 14 дни вече и ми е супер тъпо това чакане!
Та това за сега от нас, ако има нещо ще се включа пак!
Хубав ден на всички и много бебчета

# 121
Добро утро и от мен!

Честит национален празник 3-ти март!  bg

Честита годишнина Наде:)Много да се обичате.  party006

# 122
Добро утро мацки честит ви празник

red_girl8602  Честита годишнна. Да се обичате така още 10 пъти по толкова години.

Някой беше питал за тапата.При мен и двете раждания започнаха с това.Тя е при всички положения слузеста.Обикновенно е придружена с кърваво оцветяване, но може и просто да изглежда като сополи.
 Всичките ни бебчета са просто прекрасни. Аз ще изчакам някой да се включи в скайпа че да ми обясни как беше качването на снимки в албума че забравих Embarassed Да ни видите и нас какви сме грозни.
 vily_st  ще видиш как след като родиш хич даже няма да ти е горещо ами даже напротив докато ти се нормализира кръвното ти а и хемоглобина може даже и да те втриса.
 А и да се включа и за контракциите на матката след второ.При мене само 3-те дена в болницата имах и то доста търпими.Като при нормален цикъл и то 3-4 пъти за деня. Така че нищо страшно. Поне при мен де. Сега след една седмица нямам никакви. Но като знам слънцето какви ги имаше смятам че при всеки е различно.

# 123
Здравейте, ей, докато изчета всичко... Откакто големия ни син си дойде в събота, не мога да се докопам до компютъра по две основни причини - едната, че той го окупира по някое време за поне два часа, а другата - че не мога да го спра да гушка и целува Ники и съответно малкото диване не спи така много... Simple Smile Но вече влизаме в ритъм, само вечер е лудница - с къпането, оправянето и приспиването на две деца на тотално различен режим. Айде майчетата вече с две да споделят как се справят и те, моля ви, че мен ме удари депресията по едно време.

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАЙКИ, ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЧЕТАТА И МНОГО ДА ГИ СЛУШКАТ И ГУШКАТ Simple Smile

Elwing, и при мен е така с лохиите - един ден има, друг няма.

Това, че бебетата спинкат по повече, може да се дължи на жълтеницата. Разбира се, на високата температура в стаята също - аз държа около 20 градуса през деня, а нощно време не знам, но прозорецът е отворен. Според мен е добре да се буди бебето, за да се кърми, а не да се оставя да спи по 4 часа. 4 часа е прекалено голям оинтервал без храна за толкова малко бебе. Същото важи и за през нощта.

За кърменето ще отговарям в Кърмаческия форум, че тук много се объркаха темите вече...

И нашето пъпче падна, но докато спрат да излизат по малко корички, аз още го къпя на ръка, а и засега ми е по-удобно. Лепенките стават, но нашата педиатърка не препоръча да ги слагаме - каза, че няма нужда. Херния надали само от плач може да стане, но е добре да се наблюдава от педиатъра при консултациите пъпчето. Сълзенето продължава само две-три дни, не повече. Ако е повече, е добре да се пита педиатъра.

Аз не давам вода след кърмене в устичката - педиатърката каза, че при кърмено бебе млечицата е изключително рядко срещано явление. Това се прави при бебетата на АМ. С Гого не съм имала проблем, засега и с Ники нямам. Така ми отпада въпроса и за стерилните лъжички Simple Smile

Кантарче също нямам - мисля, че само ще ме стресира. Ако бебето пишка и ака редовно и е спокойно и изглежда добре - това ми стига. Дори не смятам да ходя на мерене до първата консултация на 23 март... Но, това ми е второ и съм по-спокойна - с Гого ме притесняваха всички тези неща и се шашках повече разбира се, вкл. ходихме и всяка седмица да ни мерят Simple Smile

Да питам тези, които вече родиха секцио - мажете ли с нещо белега? Моят доктор каза, че и да мажа, и да не мажа - зависи колко качествено е направен шева. Склонна съм да му вярвам, защото при предното секцио уж си взех някакво мазило, ама се сещах от дъжд на вятър да мажа, а нямах грам следа от белега.

За тапата - на мен ми почна точно така раждането сега - падна ми тапата в събота сутринта и неделя през нощта тръгнах да раждам. Така че условието за до 48 часа при мен важеше  Naughty

Успех на всички раждащи и очакващи скоро великото събитие. Айде да минава март и да местим темата в родили Simple Smile, че вече объркахме много дискусиите Simple Smile

Ей, щях да забравя - ЧЕСТИТА БАБА МАРТА НА ПАТЕРИЦА И ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!

# 124
Здравейте! Нас вчера ни изписаха и вече сме си вкъщи. Във Вита се засякохме с Глафира. Тях днес ще ги изпишат.
Благодаря на всички за хубавите пожелания и поздравите. Успях да наваксам с четенето тази нощ.
Много бебоци са се народили последните дни докато ме нямаше. Честито на щастливите родители! Имате моите най-добри пожелания    bouquet
Честит 3ти март! Днес съм сигурна, че ще имаме нови бебенца  Hug
Не съм спала последните дни почти -нощта преди раждането от притеснение, а после от болки. Да ви разкажа за деня на секциото. Приеха ме в 9ч и се почнаха разните процедури. Доста се изнервих, щото правят ми примерно клизмата и после 30мин. вися в стаята и чакам следваща процедура. Чакането допълнително ме напрегна. От клизмата и катетъра ме беше най-страх, а хич не боляха и даже не бяха толкова неприятни колкото очаквах. Болезнено беше слагането на системата и упойката. Вместо в 14ч в операционната ме закараха в 14.30, където се почна мъката с упойката. 30 мин. ми дупчиха гърба с 3 дози упойки и не можеха да нацелят правилното място. Умрях от болка, а целия екип стоеше строен, облечен и чакаше. После моята АГ ми обесни как анестезиоложката била много добра и досега такова нещо не се било случвало и че вероятно проблема бил в мен и съм имала некви дефекти в прешлените ли или в пространството между тях и аз не разбрах точно. Но добре, че успяла с третата доза, че иначе щели да ме приспят с пълна, което било по-лошо за мен и бебка. Кръвното при влизането ми в операционната беше 164/120 от напрежение. Мария се роди в 3,05ч, за секунди ми я показаха и я изнесоха на долния етаж да я мият и мерят. След малко ми донесоха гривна с размерите й. При операцията ми махнаха големия миомен възел дето ми откриха 5ти месец. Дадоха го за хистологично изследване. Но се оказа, че по матката имам множество малки възелчета, които са се появили през бремеността и нямало да изчезнат, а само да се свият. Заради възелчетата матката по-трудно контрахира и ме предупредиха , че доста ще ме боли след това. След операцията помолих таткото да ходи да потърси бебето и да го снима да мога да го видя поне как изглежда.Краката си почувствах чак към 23ч, а на другия ден в 9ч ми махнаха катетъра и се раздвижих. Тръгнах да търся Мария, при което ме нахокаха да го давам по-полека и ми я доведоха в стаята. Трябваше ми известно време да свикна, че всичко е свършило.Боли ме доста, но не се засядам на едно място. Утешавам се с мисълта, че утре ще боли по-малко.Трудно ми е да лежа на една страна. Най-много ме боли нощем и като кихам, кашлям или се смея. А и по пътя вчера усетих всяко паве и всяка дупка. Беше гадно. Най-важното и хубаво нещо е, че с Мария всичко е ок. Лакома е, засуква мощно, но аз имам малко кърма и не и стига. Цедя след всяко кърмене по 15мин. поне но повече от 10мл не изцеждам. Купих си снощти и чая на Хип за кърмачки. Дохранвам я с адаптирано мляко. В болницата беше много кротка, но вкъщи вчера доста рева. Бабите, които дойдоха след изписването веднага ми казаха, че държа детето гладно. Много ми е мъчно, дано кърмата се засили. По-късно ще кача някоя снимка.
red_girl8602, честита годишнина! Много да се обичате и слушате Simple Smile

# 125
Добро утро мамчета и честит 3ти март. bgЧестита годишнина на Ред гърл много щастливи мигове и още 10 пъти по 8 години. Two Hearts txtloves Two HeartsПожелавам на всички много приятен и усмихнат ден.А покупките ви са супер готини с здраве да си ги ползвате. Hug Hug Hug

# 126
  • София
Добро утро от нас. Закачили сме националния флаг на балкона, ама други ентусиасти не видях  bg Намерих цаката на форума - докато ям, посядам на компютъра (е, не всеки път)  Embarassed  Благодаря на всички за съветите и куража. След вчерашния ужас (в статията за сънливото бебе е ползван израз, че бебето изглежда кататоничко и то си е точно така!!!) днес съм по-спокойна. Искам да питам има ли и друг като мен (освен Слънцето, но при нея е друго), който да може да ползва само едната гърда (Калин не иска другата)? Интересува ме дали има промяна в количеството изцедена кърма от неактивната гърда, защото при мен намалява май...

Вчера, за да се поразсея, съм изписала един ферман в темата за раждане в Т. Киркова - ако някой се интересува, може да си прочете, да не пиша и тук, че стана цял чаршаф  ooooh!

Я ми кажете-как са ръчичките на вашите бебета?На Радослав са едни такива сини и от време на време студени....иначе нослето му е топло...страх ме е да не го разболея детето, още повече че от вчера един такъв киха...

И Калин киха понякога, според мен е от праха (в болницата на мозайка и миене, а у дома сме с килим и прахосмукачка). Ноктенцата са леко синкави, нормално било, ръчичките са често студени наистина, но гледаме нослето - ако и то е студено - слагам още една завивка, ама лекичка, напр. нещо плетенко памучно на дупки. Първите дни усилвахме топлото и очевидно се оказа лошо решение.

И аз да питам нощем как ви спят бебоците? Калин нощеска спа горе-долу от 22 до 01.30 ч., помрънка и побудува, похапна малко към 02.30 ч. и спа до 5 ч., а после от към 5.30 - чааак до 9.30ч.  newsm78 Последното не е ли много?!?

За съхранението на кърмата ползвам контейнерчета на АВЕНТ, тези пликчета не ми вдъхват доверие. Купила съм пакета от 20 контейнерчета (има 2 лъжички вътре!) - 10 малки и 10 големи, а ако се наложи - ще купим още. Удобни са да си държиш и разни стерилни неща в тях, напр. аспиратор за нос или залъгалка (имаме доста - подаръци предимно - ама не ползваме) или пък подготвена вода за плакнене на устата Simple Smile

И друго, пак към вече родилите мами: имате ли апетит? Аз ям почти насила, "за да има кърма", не ми се прияжда нищо, направо ми е досадно да ям. Наливам се с вода и сок от ябълки (100 %, без захар)...

Elwing
, при мен лохиите вече се нормализираха и са в съвсем приемливо количество. Все още ползвам лигнин + превръзка, защото след като съм стояла седнала и после стана, се изсипва наведнъж  Embarassed

dessiss
, в Продавалника видях съвсем малко обяви за кантарчета, 3, доколкото помня, едната я има из целия нет от миналата година и нещо ми се стори подозрителна, едната е за механичен кантар и едната... уф, за нея не се сещам какво беше  Embarassed

Polly-Wolly, знам, че ако ти изтекат водите, отиваш в болницата за наблюдение, защото има риск от инфекция - и това не зависи от количеството на изтеклите води! Благодаря за съвета за пъпа, то и без това тези корички сигурно скоро ще свършат и проблемът ще отпадне.

oki4, твоята сладурка ми е адашка  Whistling

SZA, нищо не мажа на белега от секциото  Whistling Само ми е до него в момента  Embarassed  Embarassed  Embarassed

До скоро!

# 127
Благодаря за отговорите. Може да е фалшива тревога, просто да е някво течение... newsm78

# 128
Някой беше питал и сега се сетих (като прочетох поста на Зелено човече) за пликчетата за кърма - на мен ми бяха много удобни, имаше на Авент едно време, ама сега видях на Лансинох и на Медела. Лансинох имаше в Бебепланет, а Медела - в Малечко.

Ръчичките и на Ники бяха сини в началото, сега се пооправят, нормално е. А иначе за проверка дали му е студено на бебето не се пипат ръчички или нос, а телцето под дрешката - най-добре на вратлето или ръчичките над китката. Това е съвета на нашата педиатърка и аз го следвам неотлъчно. Носът на Гого беше студен нон-стоп, но никога не му е било студено наистина.

Зелено човече, Ники заспива чежду 21 и 22 ч., после се събужда около 2.00-2.30, после около 5.00-5.30, след това между 8 и 9 сутринта. Според мен е нормално през нощта да има една 4-часова пауза, но не повече (за толкова малко бебе, пак повтарям - като мине месец, месец и половина, нощната пауза е нормално да си я увеличи бебето).

Апетит имам нормално - нито повече, нито по-малко. През бременността също имах нормален апетит, както и преди да забременея. А за килограмите, че се сетих че обсъждахме - аз качих някъде 20, не съм се мерила последните седмици обаче, та не знам колко бяха. Сега съм +10 - значи съм свалила поне 10, може и 12 кг от раждането насам.

# 129
Честит празник  bg
Аз тъкмо се събуждам,а то обед станало  Embarassed,но поне да се възползвам от последните ми дни на мързелуване и спане до обяд  Mr. Green
Снощи малко се притесних,че имах едни такива ритмични,но не много болезнени контракции,знам че са подготвителни,защото бебчо трябва да постои още някоя  и др седмица  Praynig
По въпроса за кърменето и коликите ми е още тъмна индия,за прословутата тапа дето я описвате като слузесто  нещо си,аз от 1 месец имам такова,не е течение (така каза док),правихме вагинални изследвания не е и възпаление,ама и тапа не е  Laughing,че не може да пада 1 месец преди раждането всеки ден по малко.Само се моля като падне истинската да има малко кръв,че да я различа от мойто течение  Praynig
Имам един въпрос,предварително се извинявам че май е мн глупав  Embarassed ,като замръзите кърмата,после как я размразявате в микровелето или някъде другаде  и това което остане хвърляте ли го или пак го замръзявате?че чета в момента за кърменето,но никъде не намирам как се процедира със замръзената кърма  newsm78
От вчера няма бебенца,май не им се излиза по празници  Mr. Green, дано някой се похвали с бебче  Praynig

# 130
Честит Национален Празник!
Red_Girl,Честита годишнина!Мир, разбирателство и много любов ви желая!

# 131
Момичета благодаря за пожеланията! bowuu  bouquet Аз сега отивам да видя на една приятелка бебо(на 20 дни е вече),че ако ида да раждам незнам кога ще се видим! Отивам да й купя нещо сладко,смятам с каката да ида,да видим как ще реагира на бебето! Дано да му се радва и да не го оскубе много Mr. Green

# 132
Привет и от мен Simple Smile
Набързо един въпрос, че Радослав мрънкоти нещо Laughing...кажете ми по колко време се цедите с помпата?При мен е някакъв ужас...цедя около час след кърмене, а пък гърдите ми ще се пръснат направо Cry. И на ръка пробвах, пак става бавно, а пък и ме боли.Ще кажа само че използвам помпа тип спринцовка, добра е и прави хубав вакуум.Къде греша и аз незнам.Довечера ще пратя мъжо да вземе от една колежка Авентската че дано станат по-бързо нещата

# 133
Честит 3-ти Март! bg
Честито и на всички мами дето тези дни са родили  bouquet
Аз да се похваля ,вчера беше голямото пазаруване за нашия бебок.Много съм доволна!
Аз също от една седмица имам някакво подозрително изтичане,ама незнам като какво да го определя.Ежедневките ако ще и през 20минути да я сменям все са си мокри.На 5-ти ще питам "чичо док",тогава вече и ние трябва да говорим за  секциото.
Усмихнат ден от мен,дами  :bouquet
Забравих да ви питам за дървените кошари използвахте ли някакъв дезинфектант newsm78,че нали знаете стояли са по складове,лазили са ги разни гадини и т.н newsm78

# 134
  • Варна
Здравейте и от мен и честит празник на всички  Hug
Честита годишнина на Ред гърл още много по толкова да се обичате   bouquet
Марусия моя кош е от мебелен магазин тук в Пазарджик и нямат дистрибутори по другите градове. Има най различни цветове и шарки, но имат магазини само тук и един във Варна.
На родилите майки пожелавам по бързо да се справите с коликите и кърменето, и имайте търпение, все пак сме мартенки, а март сега започва, тепърва повечето от нас ще раждат така че имайте търпение  Peace

Общи условия

Активация на акаунт