"Баба Марта бързала, мартенички вързала и бебенца ни носи щъркела!"

• 19 078
  • 297
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Здравейте мамчета! Hug
Благодарности към Слънцето за новата тема!   bouquet

Вече за колики си говорите...само мкато се сетя какво беше с каката и ... ooooh! Дано малката има по-малко колики, споделяйте какво най-много ви е помогнало...за сега мисля да пробвам с новите Колиеф. От Еспумизана и Сабсимплекса Румяна много малко се влияеше...но по-добре от Еспумизана.

Искам да споделя нещо с мамчетата, които още не са родили...Бях го чувала и преди, но не вярвах. Босилекът предизвиква контракции. Като почнат първите контракции, преди да тръгнете за болницата пиете един чай от босилек и се раждало много лесно, аз мисля да го пробвам този път, макар че и миналия доста бързо получих разкритие, но все пак раждах към 9 часа, ще ми се сега да е по-бързо.

Това е от мен за сега...утре мъжо има рожден ден и ще е двоен празник за нас, пък току виж се родила малката и станал троен Party

# 106
  • Варна
Но имам и още един въпрос във връзка с тези изследвания: останах с впечатление, че няма да оставам в болницата като отида да ги правя или... Защото аз ще ходя да ги правя към 1 седмица преди секциото, т.е. след като ми ги направят, ще си ходя (ако няма показания да постоя в болницата, разбира се). Та ако са само кръв и урина, това значи, че отивам, давам каквото давам и си отивам, така ли Rolling Eyes ?

Ами мен ме викат предния ден, но ще са само изследвания - кръв, урина, алергии и ме пращат обратно вкъщи. На другата сутрин отивам и  ...... Няма причина да те вкарват толкова рано.
Зеленко, Калин е чуден !!! Дано скоро спре да те притеснява така и да отвори гърло Simple Smile  И другите бебоци - супер са, пу пу пу!   Simple Smile

# 107
Ами мен ме викат предния ден, но ще са само изследвания - кръв, урина, алергии и ме пращат обратно вкъщи. На другата сутрин отивам и  ...... Няма причина да те вкарват толкова рано.

Ами идеята е всички изследвания да са готови за всеки случай, защото според доктора има вероятност да тръгне по- рано, предвид размерите Rolling Eyes . Да ги направя и да си ходя, пък после директно на датата, която ще изберем... Благодаря ти отново за отговора  bouquet

# 108
  • Стара Загора
Здравейте от мен. Пиша с една ръка, че с другата държа Симона. Голямо свиване голям зор заради тези колики. Милата - толкова ми става гадно като я гледам. Този Инфакол уж давам давам и няма никакъв ефект. Утре ще купя Колиеф да ги видим и тях.
Маруся я кажи тези бейбинос какви са тези капки? Или това не е капки. Аз така и не разбрах. Ако трябва и тях да купувам да ги пробвам.
Иначе сме добре. От 2 дни ядем Милумил1 и в четвъртък пак ще я водя да я теглим да видим какво ще покаже кантара. Днеска си нямаме бебе ( или поне никой не е съобщил за това) да видим утре колко ще са. 

# 109
Слънце аз на баткото давах капки Бебинос. Малко са гадни на вкус но на нас страшно много ни помагаха.Освен тях давах и чай на Блевит за колики.Сега съм купила този на Хип + Инфакол, но ако няма ефект пак ще си купувам Бейбинос.

# 110
  • София
Добър вечер, дами!
Едва сега успях да ви изчета, нямаше ме ден и половина...

Честито на всички обебили се през това време   bouquet

Момичета, някоя от вас да се е насочила да ражда в "Света София" на бул. "България"?

Аз планувам да раждам там, на 5ти съм на преглед при Мазнейкова, да потвърди и тя нуждата от секцио и да уточним датата.

Да ви се оплача - тези дни(по-скоро нощи) са истински кошмар заради проклетите киселини. Никога не съм си представяла, че може да са толкова ужасни Sad
Тази нощ почти не съм спала, имам чувството, че вече нямам здраво място по хранопровода, всичко ми гореше снощи. Сега ме е страх да ходя да си легна...
И з а капак на всичко ми се е появила някаква раничка в носа, която ужасно ме боли и много се раздразва от влагата там... Трагедия..

Но стига толкова съм се оплаквала.
Лека нощ от мен и успех на раждащите утре...

Аа, за малко да забравя - Честит Празник на всички! bg

# 111
Много се изписа за тапата, уж четох ...
Моля родилите мами (а и не родилите) да споделят видяха ли си я?    Понеже ми се стори, че видях нещо и сега се чудя това ли беше или...ми се стори.  Само ще кажа, че беше безцветно и мокро  - само тези определения мога да дам.

# 112
  • София
Честит 3-ти март и от мен!
savage_17 , аз като двойна мама нямам идея какво е да ти падне тапата  Crazy ooooh! , но това дето описваш ми звучи по-скоро като да са ти изтекли води  newsm78
Пу-пу, всички бебчета са разкошни!  Heart Eyes
Линката, Галина, добре дошли у дома!  Hug
Поли-Уоли, може би за всяка б-ца си е различно - мен в Шейново ме искаха един ден по-рано - тогава правят записи, изследвания и т.н На сутринта ни будят и почва подготовката.  Crazy Не че не може както се прави в ТК, дори аз бих предпочела така да е - да си пускат вкъщи да ходиш, но според мен го правят заради друго - да ни броят и тази нощ за престой и да може да изписват по-рано. С мен сега така направиха, предия път също. Нали по закон са 5 нощувки, но при мен и двата пъти бяха 4 след секциото, защото броиха и предната нощ  Crazy
Слънцето, има капки Бейбинос, но са гадни на вкус. При нас помагаха.
И пъпчето на Алекс е поизхвръкнало, видях го като се напъваше да плаче онзи ден. Като си го вземем вкъщи  Praynig Praynig Praynig , ще видим какво ще правим и дали ще се налага да слагаме лепенка като на баткото.

# 113
Добро утро,и честит 3-ти март! bg

Минавам да се обадя,още сме 2 в1.Каката е при нас и днес,та нямам много време за писане.

Честити бебчета на всички,които съм пропуснала тези дни! Hug  bouquet

Разгледах бебешките снимки,всички са такива сладури!Ех,скоро ще се напълни албумчето с още и още...да са ни живи и здрави децата! Hug

Еlwing  Hug дано скоро си приберете бебо,и да не забравиш да ни покажеш снимки на юнака!

dessis много ми харесва кошарката ви,както и кутиите за съхранение-всичко в тон,и бях сигурна,че нищо не е в розово! Crazy

marussia честита количка,да са ви приятни разходките и дълго да ти служи!

Аз пък се сдобих с много веселяшка чанта за количката,за внимание...(сега избих рибата  Mr. Green) 14лв! Има много джобове,прегради отпред, вътре и отстрани и някакъв несесер,на който ще търся приложение. Ето я .

зелено изчетох разказа ти в темата за ТК на един дъх,благодаря за инфото!Някой неща не са се променили особенно,но има и нови за мен.Храната май си е все крайно "подходяща" за след коремна операция-леща,фасул,спържи разни..  Crazy На мен това ми е болната тема,ще съм на диета от самото начало,не само заради колита и операцията,а най-вече заради алергията на Дарина.

Още малко по темата хранене..смятам да изключа изцяло млечните,поне първите месеци... Много ще ми е трудно,но ако пак имам толкова много кърма в началото,както с Дари-това ще ми е повече от стимул да продължа!Да видим как ще се справя с калция,четох доста статии за вариантите,и един от тях е калциев карбонат на прах(предполагам стават и само таблетки).
Онзи ден в ХИТ накупих зърнени блокчета(от тези като бисквити),елда(гречка),смятам с глюкоза да я хапвам,кафяв ориз и други неща,та общо взето това ще ми е основното ястие в началото,и позволените плодове и зел.разбира се.

Чета че кърмещите мами се оплаквате от коликите при бебоците,знам че сте в час,но все пак да напомня- внимавайте с какво се храните  ideauu

# 114
Честит 3-ти Март!!!  Ние с мъжо днес имаме годишнина-8 години!!! Черпя ви по случая  party023   cheers

Аз утре съм на изследвания и доки ще каже кога ще е събитието! Стискайте палци!!!

# 115
Добро утро !Честит празник! red_girl8602 ,честита ви годишнина,много семейно щастие!

И аз в последно време нямам проблеми със съня,само дето се будя рано към 7ч.Днес пак студено , та няма да е за разходки!

Радвам се,че и на вас ви хареса количката ни Peace

Слънце,бейбиноса бяха спасението за нас.Капки са ,но са пусна ли и крем за намазване на корема външно.Понеже са с алкохол,загряват стомаха и се даваха в много малко количество ,а тя плачеше все 22-23ч,та ги давах малко по -рано и всичко беше ок.А през деня по 1-2 пъти съм давала саб-симплекс или еспумизан.Досега наистина не съм чула недоволни.Немски са.
Сега живот и здраве като дойде време смятам да правя комбинации с Бейбинос и Колийв! Peace нямам търпение да отчетеш и при нас как са килограмите на Симонка Peace
Чай за колили съм давала и Блевит и Хип,но ако кърмя няма да давам  нищо допълнително.

Смятам и аз да си набавя чай от босилек,днес ако не забравя ще питам акушерката дали знае нещо!

Останаха ми 2 седмици и направо не ме свърта вече ,дните ми се струват огромни,искам вече да идва и нашето бебе.Страх не страх ,нека си го гушна.

Бодливка ,аз сега по време на бременността пия мляко,ограничавам прясното по една чаша на ден,а много ми се пие,според теб много ли е това,да не навредя и аз с тези алергии newsm78

dessis,savage_17 -да ви питам и двете за кутиите.В бургас от къде са на savage_17!dessis-твоите как да ги открия ,на някаква фирма ли са,има ли разцветки!

# 116
здравейте мамчета Hug
днес ми се очертава скучен ден. Изпратих мъжлето заедно с единия ми брат да карат старите мебели в Казанлък при баба му (оставил ми е колата с документите Rolling Eyes ако стане нужда и говорил с кума да е на линия Joy). Мама трябваше да ми дойде нагости, ама нещо и е зле на жената и се отказала. Иначе ми пратила спанак (умирам за зелени гозбички). Няма какво да правя, освен да изгладя 10на нови неща за бебка и цял ден ще е лежана ту на едната кълка, ту на другата.
За този чай от босилека- някъде и аз бях чела, даже някой пусна и линк в една наша темичка. И аз ще взема да го пробвам като стане нужда.
Да ви питам вие как сте със заспиването? Аз вече 3-4 ден се въртя, пръхтя, топло ми е, никакво не ми е и чак след 24ч заспивам.
Разглеждах албумчето с покупките- много са ви хубави, със здраве да ги ползвате.

от нас лек и усмихнат ден  bouquet

пп. Много съм отнесена #Crazy
Честит празник на всички ни  bg
red_girl8602 ,честита ви годишнина! Да се обичате още 100х100 и да се радвате на мъничкото съкровище!

Последна редакция: вт, 03 мар 2009, 10:17 от Elg

# 117
Добро утро от нас. Честит празник на всички! bg
Мен така ме тресе-снощи си легнах чак към 2,30. Не ми се спеше, а и сутринта като се укокорих. На мен днес ми е последния ден в къщи и спокойно да се радвам на коремчето.
Мисля да приготвя торбите днес, да напиша списък кое кога трябва да ми се донесе, че знам ли, да не вземат да забравят нещо домашните.
Elg аз от отдавна съм се отказала да лягам преди 24ч., просто няма смисъл, гледам да усетя че ми се спи и тогава отивам към леглото, иначе няма смисъл-то е едно въртене, едно чудо. Иначе за жегата няма какво да говоря-тия хормони...добре че ние в спалнята в момента поддържаме температура 15тина градуса, аз иначе въобще не бих могла да заспя. Да се надяваме, че като се приберем в къщи с бебо няма да съм така вече, че нали в спалнята трябва да е около 20-22 градуса и незнам как ще свикнем с мъжо. Ама нямаме избор, само бебо да е добре. Hug
red_girl8602 честита ви годишнина - много любов и разбирателство ви пожелавам още 10 пъти по толкова Grinning

# 118
Добро утро и честит празник! bg
Днес е хубав ден за раждане. Кой ще излезе късметлия? Party

Мен ме хванаха много силни контракции тази сутрин, но се оказа фалшива тревога. Язък!

Савидж, моята тапа беше голямо парче гъсто желе с кафяви жилки. Родих същия ден вечерта. Термина ми беше на 30.07., а родих на 14. В къщи се формираме интересен пакет зодии- две деви и трите водни знака. Уж не вярвам много на зодии, но пак ми се струва хубава комбинация.

# 119
Днес е хубав ден за раждане. Кой ще излезе късметлия? Party

Мен ме хванаха много силни контракции тази сутрин, но се оказа фалшива тревога. Язък!

То верно е късметлийски 3.03.2009-чудно е!!!
И аз съм мераклийка!Да видим коя ще  е първа от нашия отбор за 16.03.На savage_17 ,ако й е паднала тапата ще ни изпревари Peace

На мен ми е едно странно-главата ми е като замаена,мерих си кръвното с дигитален на китката (който не е много достоверен) и показа 130/60 Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт