Отговори
# 180
Е не е ли много студено? При нас има вятър и това ме притеснява.

# 181
  • София
И аз два дни по 1 час! Peace

Защо да е студено? 13 градуса е. Вчера нямаше вятър, пък и те са защитени в количката или слинга в нашия случай. Simple Smile

# 182
Здравейте мамчета!!! Hug
bibi_iv ама много гадно туй със свекито,но не и се връзвай и не си хаби нервите Laughingмоята е на на 2000 км но въпреки това ме изнервя понякога...като започне с тъпите въпроси ..амакаво му направихте на бебето та има жълтеница..ама защо не му даваш вода ..ама защо не му даваш чай то затова има колики..и все такива,но аз си мълча и не и обръщам внимание Wink Wink
На разходка ходим всеки ден и то по 2 или 3 часа..но е приятно..той спинка и се наслаждава Simple Smile
Момичета с тази жълтеница се видях в чудо...в продължение на 14 дни всеки ден до болницата  ходихме да му мерят билирубина и накрая намаляха стойностите ..пу пуно ми казаха че бебета който са изцяло на кърма по бавно минавала.. newsm78
Едно въпросче към мамите който  кърмят..Давате ли вода или чай на бебоците???Ние сме само на кърма..и не ми се иска да му давам вода,какво мислите вие???
Пишката и а я слагам както дойде Winkно не са ни пропускали памперсите до сега...
Честити месечинки на всички бебоци!!!
Ларакрофт,ами стягай куфарите вече,и се наслаждавайте на това време с любимия Laughing

# 183
  • пак там
Биби ив, две чаени лъжици семе от копър се запарват с 200 мл вода за около час. Семето се купува от аптеката, отзад пише как се дава на кърмачета. Обаче аз му добавям и една лъжичка захар, че на вкус не е особено приятно.

Абе мами, на вас свършиха ли ви лохиите? Че аз още тека като ... айде, не като река, ама кат` горско поточе го докарвам  Mr. Green

# 184
  • в сърцето на един мъж...
Деси, снощи питах акушерката за всеки случай и тя каза, че не им се дава вода. Аз я давам само с хапчето, което й разтварям, че тук нали витамина е на хапче Close

# 185
Гея,и моята акушерка така ми каза но свеки ме побърква с това че трябва да  се дава вода.
Аз дори и биберон залъгалка не му давам..дали е проблем newsm78 не искам да го уча на нещо от което след туй пък трябва да го отучвам Wink
Гея,какъв витамин даваш на бебка..аз давам едно хапче за зъбките...

# 186
  • в гората
 dessi06, аз вода не давам, но напоследък давам по една две глътки чай от анасон - за коремчето  Peace.
 Рися, по-добре слагай глюкоза в чайчето, защото от захарта може да се усилят коликите  Peace.

И да се похваля, ние днес бяхме вече половин час навън - много добре му се отразява  Mr. Green.

# 187
Деси, аз и кърмя и дохранвам, вода не даваме, но давам чайчето на Хип от копър против колики, но по много малко  Peace За залъгалката много хубаво правиш - и аз не искам да давам, ама се налага от време на време, дано да не свикне  ooooh!

Оносно спането
- явно ще сме си от по-непоспаливите  Crazy

Момичета, помнете ли когато ви помолих да дадете по един глас за моята племенница Ивайла в конкурса - само да ви кажа - ние сме на 23 място при 22 награди  Joy Здраве да е, важното е че всички вие я подкрепихте  Peace

# 188
  • София
Момичета, помощ! Направих голяма глупост... След секциото ми останаха да стърчат някакви конци и акушерката каза да не ги пипам... Ама пусто любопитство, 1 месец по-късно реших да дръпна единия... Излезе част от него и малко течност, много ли сгафих? Не ме боли, ама то цялата област там ми е изтръпнала...

# 189
  • Sofia
Здравейте, мамчета!
Аз четох четох, ама не можах докрай да дочета, че тати се прибира сега и за пръв път ще ходим на разходка с количката  Flutter
Днес бяхме на консултация и нашето момче вече е 4500 г и 54 см. Simple Smile Много съм доволна, явно кърмата му е напълно достатъчна засега, щом за 1 месец е наддал 1400 г Simple Smile
Биха му и ваксината за хепатит Б - ужас! такова реване, пищене...мале мале...! И аз тайничко си ревнах с него, толкова ми беше жал!!! Confused
Педито ни даде един телефон на Токуда, за да си запишем час за прегледа на тазобедрените стави. При д-р Димитров. Някой има ли отзиви за него?

Да се включа за пишката и памперсите - и на нас ни казаха нагоре и аз така я слагам, ама не знам защо трябва да е така newsm78 Иначе, откакто ползваме Либеро, много рядко пропускат. А имаме 2 Jumbo пакета Памперс 2-ка и направо не знам какво ще ги правя  Shocked

Изчезвам за малко, полсе пак ще се включа! Hug

# 190
  • София
  Спомням си че имаше няколко въпроса, от различни мами които засякох, и мислех с цитат да им отговоря, но компютъра ми се рестартира. Радвамс е че съм успяла досега да помогна на някои от вас  Simple Smile
  Единия проблем беше за препълнени гърди и по-голяма от необходимата лактация. Доколкото разбрах майката взима правилните мерки, а именно да ограничава кърменето и да изцежда само при необходимост. Ако това не помага може да се помисли и за някои допълнителни неща. Може да се погледне в тази статия - Потискане на лактацията. Тук става въпрос за спиране с естествени методи при отбиване, но някои от описаните неща са приложими и при хиперлактация и ограничаването и. Единия от тях е чая от салвия(градински чай). Той потиска съвсем естествено лактацията, добре е да опиташ първоначално с малки дози и евентуално да увеличиш количеството ако смяташ че има нужда.
  Другият въпрос който засякох е за жълтеницата. Съществува тъй наречената кърмаческа жълтеница. Тя обикновенно продължава по-дълго, но рядко причинява проблеми. След консултация с лекар в повечето случаи не се налага каквато и да е терапия и с течение на времето отминава. Ето и две статиики по въпроса - Кърмене и бебешка жълтеница, Кърмене и жълтеница и Жълтеницата
  И последно което си спомням е че една мама споделяше, че бебчето поспива вече повече и се притесняваше дали количеството мляко му е достатъчно в този случай. За бебче над месец вече е нормално да прави по-големи паузи. Хубаво е все пак количеството на храненията да не пода по 5-6 на денонощие. Важно е да се следят и памперсите, ако има достатъчно мокри и наакани, това е сигурен показател че бебчето поема достатъчно храна. Съществува известен риск различен за всеки при намален брой кърмения количеството на произвежданата кърма да намалеее, но в този случай бебчето само ще започне да се буди и да иска да хапва отново по-начесто и само ще си увеличи производствато. Най-добрия показател за да е спокойна майката са пълните памперси, доволното бебче и доброто наддаване  Simple Smile

# 191
 Времето беше прекрасно и изкарахме навън 2 часа!Но..иска да се вози момата,не дава да спирам.. Laughing
И аз водичка и чайче не давам!А бибата я предложих.. Embarassed,но рошличка не я иска и даже получава позиви за повръщане от нея.. Shocked С баткото бибата ми беше верен помощник,а като стана на 2 год сам спря да я търси!

Записах час за преглед на тазобедрените стави при др.Драганов във ВМИ.Много суперлативи има за него.Ако някой иска координати-да казва!Само че мисля,че не работи със направления!

# 192
  • София
Е и ние се прибрахме от разходка изкарахме 1час в спане и сега пак продължаваме ,но трябва да хапваме вече.

Вашите бебчовци пръцкат ли?Защото моето доста често.Да не би да са от колики?

За тази екскурия на която ще ходим много ме притеснява английския,защото говоря много малко също и мъжът ми.Така не мога да се насладя на наградата и съм притеснена честно казано.Само 3 са печелившите и едва ли има някой от България.

Ние май сме наддали,защото вчера го мерих на нашето кантарче и показа 4100.А на прегледа преди беше спаднал до 3400.А дано.

# 193
За пишлето - една приятелка се произнесе, че било нагоре по български и надоло по американски. Значи кой накъдето иска. Според мен само, ако е с пелени има значение посоката. Памперса има място където е атрибута.

# 194
Добре, че нямам момче, че да следя и пишката му накъде сочи. Mr. Green С две дъщери ми е достатъчно, че пишката на баща им сочи към мен. Wink Mr. Green
Ние днес много спинкаме, което означава, че довечера пак ще съм дежурна по кошара. Но пък с дребосъчка си поспахме до 13.30 часа, а после аз се метнах да чистя, а тя още спи.
Май коликите ни започнаха снощи. Свива се, проплаква, опитва се да се изака, но пък чревцата и не пукат както беше при каката и засега гушкането коремче до коремче и шшшъткането помагат.
Ние също не сме излизали още на разходка, но с нетърпение очакваме да се позатопли още малко. А после, лятото ще кръстосваме Морската с другите бебоци.
Деси, ние сме само не кърма, вода опитах веднъж да и дам- изплю я с отвращение. Бибите  също плюе, а имаме три вида. Rolling Eyes И въпреки всичко, жълтеничката и мина преди почти седмица. А каката в началото я кърмех под режим, давах и и вода с глюкоза- пак я държа жълтеницата  до втория месец.
Айла, ЕБХ-то винаги ми се е струвало адски трудно. Особено, ако имаш вече едно дете. С две едновременно- шапка ти свалям. От една страна ми се иска да опитам поне с малката. От друга- струва ми се, че няма да имам време за нищо друго, само да я следя кога и се ходи. Явно съм мързелива майка. Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт