За добрата козметика - 2

• 139 671
  • 943
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте,
Давам съдържанието на крема sky face. Има отделна тема за него, в която се обсъжда благотворното му влияние върху кожата (след епилация): изтънява и разрежда космите, намалява болката при епилация, мека и хидратирана кожа. Тук ако може специалистите да се изкажат дали това масло от яйца на мравки застрашава с нещо, защото явно това е активната съставка, която води до горепосочените ефекти.

AQUA, CETEARETH 12, GLYCERYL STEARATE, GLYCERINE, STEARIC ACID, CETEARYL ALCOHOL, PEG-50 CASTOIR OIL AND SODIUM CETEARYL SULFATE, CAPRYLIC CAPRIC TRIGLYCERIDE, ANT EGG OIL, CARBOMER ТRIETHENOLAMINE, CYCLOPENTA SILOXANE, DIMETHICONNE, FRAGRANCE, BENZYL ALCOHOL, METHYLCHORIDISOTHIAZOLINONE, MENTHYLISOTHIAZOLINONE.

Май това остана без отговор, и мен ме интересува мнението на специалистите за този крем. Има ли гадни вредни съставки?

# 571
  • Sofia
CI,пак съм аз,ще ме извиниш ,но ще продължа с питанките свързани пак с тази марка KORRES,

Откъде ги купуваш?

# 572
CI,пак съм аз,ще ме извиниш ,но ще продължа с питанките свързани пак с тази марка KORRES,

Откъде ги купуваш?
В Атина живея ,от тук си ги купувам,май в Бг ги няма.

# 573

Откъде ги купуваш?
В Атина живея ,от тук си ги купувам,май в Бг ги няма.
Има ги поне във единия от моловете във Варна има техен магазин.

# 574
Здравейте,
Давам съдържанието на крема sky face. Има отделна тема за него, в която се обсъжда благотворното му влияние върху кожата (след епилация): изтънява и разрежда космите, намалява болката при епилация, мека и хидратирана кожа. Тук ако може специалистите да се изкажат дали това масло от яйца на мравки застрашава с нещо, защото явно това е активната съставка, която води до горепосочените ефекти.

AQUA, CETEARETH 12, GLYCERYL STEARATE, GLYCERINE, STEARIC ACID, CETEARYL ALCOHOL, PEG-50 CASTOIR OIL AND SODIUM CETEARYL SULFATE, CAPRYLIC CAPRIC TRIGLYCERIDE, ANT EGG OIL, CARBOMER ТRIETHENOLAMINE, CYCLOPENTA SILOXANE, DIMETHICONNE, FRAGRANCE, BENZYL ALCOHOL, METHYLCHORIDISOTHIAZOLINONE, MENTHYLISOTHIAZOLINONE.

Май това остана без отговор, и мен ме интересува мнението на специалистите за този крем. Има ли гадни вредни съставки?
но понеже никой не ми отговори, аи не мога да намеря никъде информация за това масло от яйца на мравки исках да те питам знаеш ли нещо повече за него-дали може да навреди.

http://forum.sofeminine.co.uk/forum/f50/__f90_f50-Ant-egg-oil-ab … al-technique.html
http://www.iranchamber.com/culture/articles/cosmetics_beauty.php

# 575
Здравейте,

но понеже никой не ми отговори, аи не мога да намеря никъде информация за това масло от яйца на мравки исках да те питам знаеш ли нещо повече за него-дали може да навреди.

http://forum.sofeminine.co.uk/forum/f50/__f90_f50-Ant-egg-oil-ab … al-technique.html

Мерси за линковете, но и в тях не намер инфо има ли кофти съставки горе споменатото кремче, е нищо продължавам да търся Wink

# 576
Здравейте,

Мерси за линковете, но и в тях не намер инфо има ли кофти съставки горе споменатото кремче, е нищо продължавам да търся Wink
има:METHYLCHORIDISOTHIAZOLINONE, MENTHYLISOTHIAZOLINONE са силно дразнещи и не трябва да са в продукт, който остава върху кожата.

# 577
CI,пак съм аз,ще ме извиниш ,но ще продължа с питанките свързани пак с тази марка KORRES,разглеждам им сайта и се интересувам от доста техни продукти,като се има на в предвид ,че са без парабени ,без силикони,без слес....и т.н
WHITE TEA
facial fluid gel cleanser
Ingredients Aqua (Water), Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice, Glycerin, Decyl
Glucoside, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Betaine, PEG-40 Glyceryl Cocoate, Sodium Cocoamphoacetate, Sucrose Laurate, Capryloyl Glycine, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Hydrolysed Oats, Arginine,
Benzyl Alcohol, Butylene Glycol, Camellia Sinensis Leaf Extract, Castoryl Maleate, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Lactic Acid, Linalool, Magnesium PCA, Manganese PCA, Panthenol, Parfum (Fragrance), Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Sodium Coceth Sulfate, Sodium Lauroyl Oat Amino Acids, Sodium PCA, Tocopherol, Zinc PCA.

Pomegranate cream
Ingredients
Aqua (Water), C12-15 Alkyl Benzoate, Butylene Glycol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil , Pentylene Glycol, Sorbitan Stearate, Dicaprylyl Carbonate, Dicaprylyl Ether, Hydrogenated Polyisobutene, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Amorphophallus Konjac Root Extract, Arginine, Ascorbic Acid, Ascorbyl Palmitate, Calendula Officinalis Flower Extract, Caprylyl Glycol, Citric Acid, Glycine Soja (Soybean) Oil, Locust Bean (Ceratonia Siliqua) Gum, Panthenol, Parfum (Fragrance) , PEG-8, Persea Gratissima (Avocado) Oil ,Persea Gratissima (Avocado) Oil Unsaponifiables, Phenoxyethanol, Punica Granatum Fruit Extract, Sucrose Cocoate, Tocopherol, Tocopheryl Acetate.

Спред теб кои от тези продукти биха били по подходящи за моята кожа(смесена към мазна с пъпчици)-в горният ми пост съм посочила два вида -тях ли да избера или тези двата от този пост,кои са по добрата комбинация?
И последно  Embarassed-на 27 години съм с тъмни кръгове-това подходящо ли е за моята възраст и става ли за превенция срещу първите бръчици BlushEVENING PRIMROSE
Ingredients Aqua (Water), C12-20 Acid PEG-8 Ester, Glyceryl Stearate, Zinc Oxide, Butylene Glycol, Glycerin, C12-15 Alkyl Benzoate, Isodecyl Laurate, Cocoglycerides, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, PEG-100 Stearate, Olea Europaea (Olive) Oil Unsaponifiables, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Cetyl Alcohol,
Citronellol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Alpha- Isomethyl Ionone, Amorphophallus Konjac Root Extract, Lactic Acid, Lonicera Caprifolium (Honeysuckle) Flower Extract, Lonicera Japonica (Honeysuckle) Flower Extract, Panthenol,
Parfum (Fragrance), Phytonadione, Polyhydroxystearic Acid,
Ruscus Aculeatus (Butcherbroom) Extract, Sodium Ascorbyl
Phosphate, Tocopheryl Acetate, Xanthan Gum.

Ще чакам с нетърпение мнението ти  bouquet
CI,благодаря ти за отговора,ако е възможно погледни и тези отгоре Praynig
извинявайте, но мисля ме надценявате прекалено! Как мога да преценя комбинации от по 20-30 съставки, и то в комбинация от по 2 продукта? Това ако някой ви го каже, да знаете, че ви лъже искренно! Съставките както казах са добри, но да се прецени един продукт по състава само, че и да се сравни, като незнаеш колко от съставките и как е сложена... Имат много алергени, това е видно, всичките. И не разбрах какво е страшното на силиконите???? Мога да кажа, че кремовете ще са тежички, макар да имат богато водно съдържание и са сгъстени с гуми- ще лепкат.

# 578
Само още един въпрос: Има ли слънцезащитен фактор, защото на кутията нищо не пише?
ти как смяташ, щом не пише?

# 579
CI, какво е мнението ти за автобронзантите? Вреден ли е за кожата начинът им на действие? Сигурно това зависи от съставките, но аз не питам за конкретен продукт, а като цяло за този метод за придобиване на тен.

# 580
Може ли отново да си задам въпроса  Embarassed :

Здравейте!
Поогледах форума "Красива мама", но е необятен.  Blush
Имам следния въпрос към специалистите в тази тема и се извинявам, ако е вече обсъждан в тази или в друга тема.

Преди година-две четох статия, в която пишеше за вещество, което се съдържа в някои кремове против бръчки и има следния ефект: "Раздува" клетките на кожата, като по този начин видимо изглажда бръчките, но този ефект е временен, защото всъщност това "раздуване" води до преждевременното загиване на кожните клетки и оттам до стареенето на кожата и в статията се препоръчваше да се избягват кремове с тази съставка.

Чували ли сте нещо подобно? Как се казва това вещество, за да го избягвам в козметичните продукти? Благодаря!

Ще се радвам, ако можете да ми отговорите, CI или някой друг, който е чел нещо подобно.

Също, какво мислите за Estée Lauder? От няколко години ползвам тази козметика и съм доволна, но има ли категорични недостатъци, които са ви известни и трябва да взема под внимание?

Благодаря!

# 581
Здравейте и от мен, не знам дали въпросът ми е точно за тази тема, но май друга подходяща не открих. )))
Питането ми е за козметиката ROC и по-специално продукта им за микродермаабразио.
Ето този - RoC RENEWEX MICRODERMABRASION EXPERT KIT
цък

# 582
Здравей CI! Моля те за мнение за натуралната anti-age козметика на Биофреш. Дано имаш впечатления и от този бг производител.
Дала съм цялата серия, но кремовете са съвсем идентични по състав с изключение на специфичната за всеки крем съставка. Това еднообразие много ме озадачи. Хубаво е, че са натурални, но ми се виждат доста „обрани” в сравнение с други anti-age продукти, които съм разглеждала.
Кремчетата са леки и приятни емулсии. Мисля осигуряват добра хидратация. Активните съставки, на които залагат звучат обещаващо. Чудя се дали са в достатъчен процент. Видях ги и в някои доста скъпи и да кажем престижни чужди марки.
Моля те само да кажеш как изглеждат от професионална гледна точка. Добри, много добри или не чак толкова. Реших да сложа и цените за ориентир. Обаче са цени от дистрибутор. В магазините са по-скъпи, не знам точно колко.

Bio Serum – Helps Prevent Signs Of Aging (45ml/15лв) – with VenuceaneTM[/b]
VenuceaneTM (Thermus Thermophilus Ferment/Glycerin)  
http://www.sederma.fr/Actives/Venuceane.htm
http://www.lotioncrafter.com/venuceane.html
http://healthyskin.infopop.cc/eve/forums/a/tpc/f/6870034833/m/2780056295

Ingredients: Aqua, Rosa Damascena Distillate, Caprylic/Capric Tryglyceride, Shorea Stenoptera, Glycerin, Thermus Thermophyllus Ferment, Bees Wax, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Stearic Acid, Potassium Palmitoyl Hydrolyzed Wheat Protein, Glyceryl Caprylate, Sclerotium Gum, Rosa Damascena Oil, Helianthus Annuus Seed Oil,Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Potassium Sorbate.

Skin Doctors имат подобен крем с Venuceane и е доста скъп, но май там е с доста по-голям процент. http://holistichealthandbeautyshop.com.au/prod25.htm
Clarins също я използват.

Bio Serum – Anti Age (45ml/15лв)– with KombuchkaTM[/b]  
http://www.cellbone.com/Kombuchka.htm
Резултатите от линка са при 3% Kombuchka. Тук може ли да се разбере какъв е %?
Darphin имат цяла серия с Kombuchka.

Ingredients: Aqua, Rosa Damascena Distillate, Caprylic/Capric Tryglyceride, Shorea Stenoptera, Glycerin, Bees Wax, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Stearic Acid, Potassium Palmitoyl Hydrolyzed Wheat Protein, Glyceryl Caprylate, Saccaromyces/Xylitum Black Tea Ferment, Glycerin, Hydroxyethylcellulose, Sclerotium Gum, Rosa Damascena Oil, Helianthus Annuus Seed Oil,Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Potassium Sorbate.

Bio Concentrate – Anti Wrinkle Eye (35ml/13лв) – with PadinamiTM[/b]  
http://www.albanmuller.com/anglais/catalogue/actifs/padinami.asp

Ingredients: Aqua, Rosa Damascena Distillate, Caprylic/Capric Tryglyceride, Shorea Stenoptera, Glycerin, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil, Bees Wax,  Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Stearic Acid, Potassium Palmitoyl Hydrolyzed Wheat Protein, Glyceryl Caprylate, Padina Pavonica Thallus Extract, Sclerotium Gum, Rosa Damascena Oil, Helianthus Annuus Seed Oil,Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Potassium Sorbate.

Bio Elixir – Ultra Lifting (50ml/15лв) – with AmporineTM[/b]  
"Amporine is the first hydrating and restructuring active component, entirely natural, preservative-free and stabilized in vegetable glycerine. It makes a revolution in the world of cosmetic skin care through stimulation of the cell’s metabolism by the most essential element of life – water."
Punica Granatum Extract - Calms the skin and reduces inflammation. Up regulates aqua porine production which forces water into the cells thus moisturizing the cells. Exposure to ultraviolet (UV) radiation has been associated with several acute and chronic conditions, including sunburn, edema, hyperplasia, immunosuppression, photoaging, and skin cancer. The role of naturally occurring phytochemicals in the prevention of such UV-related conditions has captured increased interest. Pomegranate ( Punica granatum L.) is a rich source of polyphenolics, which have been shown to exert anti-inflammatory, antioxidant, and anticarcinogenic activity in numerous in vivo and in vitro studies. This work investigated potential protective effects of a pomegranate fruit extract standardized to punicalagins against UVA- and UVB-induced damage in SKU-1064 human skin fibroblast cells. Pomegranate extract (PE), in a range from 5 to 60 mg/L, was effective at protecting human skin fibroblasts from cell death following UV exposure, likely related to a reduced activation of the pro-inflammatory transcription factor NF-kappaB, a downregulation of proapoptotic caspase-3, and an increased G0/G1 phase, associated with DNA repair. Higher polyphenolic concentrations (500-10000 mg/L) were needed to achieve a significant reduction in UV-induced reactive oxygen species levels and increased intracellular antioxidant capacity (from 1.9 to 8.6 muM Trolox equivalents/mL). Results from this study demonstrate the protective effects of PE against UVA- and UVB-induced cell damage and the potential use of pomegranate polyphenolics in topical applications.

Ingredients: Aqua, Rosa Damascena Distillate, Caprylic/Capric Tryglyceride, Shorea Stenoptera, Glycerin, Bees Wax, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil,  Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Stearic Acid, Potassium Palmitoyl Hydrolyzed Wheat Protein, Glyceryl Caprylate, Punica Granatum Fruit Extract, Sclerotium Gum, Rosa Damascena Oil, Helianthus Annuus Seed Oil,Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Potassium Sorbate.

Anti-Pigmentation Bio Serum (30ml/13лв)– премахва пигментни петна, лунички и тъмните кръгове под очите, като същевременно има силно антиоксидантно, защитно и подмладяващо действие. Включва две азиатски билки /hokkai, toki, bofu/ чисти екстракти от папая, бял клей и кора от бор.
http://www.cosmeticsdesign-europe.com/Formulation-Science/Alban- … tening-ingredient

Ingredients: Aqua, Rosa Damascena Distillate, Caprylic/Capric Tryglyceride, Shorea Stenoptera, Glycerin, Bees Wax, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil,  Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Stearic Acid, Potassium Palmitoyl Hydrolyzed Wheat Protein, Glyceryl Caprylate, Maltodextrin, Papain, Titanium Dioxide, Angelica Acutiloba Extract, Kaolin, Pinus Pinaster Extarct, Sclerotium Gum, Rosa Damascena Oil, Helianthus Annuus Seed Oil,Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Potassium Sorbate.

Последна редакция: пт, 14 авг 2009, 23:13 от letsgo

# 583
  • Sofia
Letsgo, точно и аз се интересувам от депигментиращият крем на Биофреш, заради петънцата, които ми останаха от бременността. Спомням си, че CI беше похвалил Биофреш като цяло в някоя от първите теми, тогава ставаше дума за серията Био роза точно, но май нямаше такъв асортимент все още  newsm78 Ще чакам и аз отзивите с интерес, а междувременно ако някой познава дистрибутор аз София моля да ми пише на ЛС Praynig

Здравейте и от мен, не знам дали въпросът ми е точно за тази тема, но май друга подходяща не открих. )))
Питането ми е за козметиката ROC и по-специално продукта им за микродермаабразио.
Ето този - RoC RENEWEX MICRODERMABRASION EXPERT KIT
цък

Да ти кажа честно, нито виждам какво ти е точно питането за този продукт, нито къде са му съставките.
Много се съмнявам, че някой ще ти обърне внимание.

# 584
Привет NBM!
Не знам колко ще е ефективен депигментиращия крем като имам предвид неуспешните ми опити с доста по-агресивни продукти. Ще разбера след няколко месеца. Бях оставила борбата с петънцата за на есен, но тъй като този крем не ми се вижда агресивен и се надявам да не прави кожата фоточувствителна реших да започна да го ползвам.

Освен него си взех и избелващия лосион „Биле-ВА”на Боди-Д с алфа-арбутин, екстракти от магданоз, глухарче, лайка, сладък корен, вит.С, гликолова киселина (АНА), алантоин. Искат му само четири левчета. С висок фактор през деня мисля, че мога да си позволя малко гликолова киселина и през лятото.
Ingredients: Aqua, Alcohol Denat, Glycerin, Petroselinum Crispum Extract, Taraxacum Officinale Extract, Chamomilla Recutita Extract, Glycyrrhiza Glabra Extract, Alpha-Arbutin, Glycolic Acid, Ascorbic Acid, Disodium EDTA, Allantoin, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Parfum.

CI, алфа-арбутинът се споменава в клиничните изследвания като 1% разтвор. Някакви шансове да се доближава до този процент?
А бронополът тук трябва ли да ме притеснява? Четох, че се разгражда до нитрити и формалдехид в алкален разтвор. Хич ме няма с химията, но в случая средата е кисела, нали?

Последна редакция: нд, 16 авг 2009, 01:14 от letsgo

Общи условия

Активация на акаунт