За добрата козметика - 2

• 139 713
  • 943
  •   1
Отговори
# 585
Letsgo, точно и аз се интересувам от депигментиращият крем на Биофреш, заради петънцата, които ми останаха от бременността. Спомням си, че CI беше похвалил Биофреш като цяло в някоя от първите теми, тогава ставаше дума за серията Био роза точно, но май нямаше такъв асортимент все още  newsm78 Ще чакам и аз отзивите с интерес, а междувременно ако някой познава дистрибутор аз София моля да ми пише на ЛС Praynig

За какво ти е дистрибутор? Ще ти пратя от Пловдив. Тук са на всяка крачка  Laughing

# 586
Letsgo, точно и аз се интересувам от депигментиращият крем на Биофреш, заради петънцата, които ми останаха от бременността. Спомням си, че CI беше похвалил Биофреш като цяло в някоя от първите теми, тогава ставаше дума за серията Био роза точно, но май нямаше такъв асортимент все още  newsm78 Ще чакам и аз отзивите с интерес, а междувременно ако някой познава дистрибутор аз София моля да ми пише на ЛС Praynig

Здравейте и от мен, не знам дали въпросът ми е точно за тази тема, но май друга подходяща не открих. )))
Питането ми е за козметиката ROC и по-специално продукта им за микродермаабразио.
Ето този - RoC RENEWEX MICRODERMABRASION EXPERT KIT
цък
Да ти кажа честно, нито виждам какво ти е точно питането за този продукт, нито къде са му съставките.
Много се съмнявам, че някой ще ти обърне внимание.
Серията Био-Роза е бялата лястовица в България, където всеки гледа да прави предимно и най-вече евтинджоси. И аз незнам как бе направена, но повече данни може да ви даде самата създателка на серията, която също пописва тук от време на време.
Серията е готова за сертифициране за натурален продукт. Но не се продава добре - може би защото самите ние българите гледаме да си вземем снобарски нещо "марково", вносно и най-вече: много, много скъпо! Но има успех в Испания например! И най-вече по туристическите обекти: май никой не е пророк в собствената си страна - там също се купуват предимно от чужденци, които могат да оценят качеството!
Защо ли не е толкова скъпа, като вносните продукти, които съдържат същите съставки? Ами т. нар. "маркови продукти" имат страшно много начисления за маркетинг и иноваци, реклама, брендиране, и т.н. Тази няма една буква като реклама! А очевадно така не се прави!
Защо са еднакви стартовите съставки - ами нищо ново под слънцето: загледайте се в марковите продукти от една серия: всички съдържат над 60 % еднакви неща, затова са и серия!
Относно продукта за депигментиране: ето кои са "под подозрение", че вършат нещото:
Papain, Angelica Acutiloba Extract, Pinus Pinaster Extract.
Относно Ести Лаудер: американска лидерска компания, как аз да я оценям??? Може би Софи има по-добър поглед върху техни продукти.

# 587
Привет NBM!
Не знам колко ще е ефективен депигментиращия крем като имам предвид неуспешните ми опити с доста по-агресивни продукти. Ще разбера след няколко месеца. Бях оставила борбата с петънцата за на есен, но тъй като този крем не ми се вижда агресивен и се надявам да не прави кожата фоточувствителна реших да започна да го ползвам.

Освен него си взех и избелващия лосион „Биле-ВА”на Боди-Д с алфа-арбутин, екстракти от магданоз, глухарче, лайка, сладък корен, вит.С, гликолова киселина (АНА), алантоин. Искат му само четири левчета. С висок фактор през деня мисля, че мога да си позволя малко гликолова киселина и през лятото.
Ingredients: Aqua, Alcohol Denat, Glycerin, Petroselinum Crispum Extract, Taraxacum Officinale Extract, Chamomilla Recutita Extract, Glycyrrhiza Glabra Extract, Alpha-Arbutin, Glycolic Acid, Ascorbic Acid, Disodium EDTA, Allantoin, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Parfum.

CI, алфа-арбутинът се споменава в клиничните изследвания като 1% разтвор. Някакви шансове да се доближава до този процент?
А бронополът тук трябва ли да ме притеснява? Четох, че се разгражда до нитрити и формалдехид в алкален разтвор. Хич ме няма с химията, но в случая средата е кисела, нали?

Да, т. нар. "терапевтична концентрация на алфа арбутинът трябва да е 1 %, за да има действие. Не мога да преценя колко е вложен.
Бронополът е за притеснение във всеки продукт, който остава върху кожата.

# 588
Щом пише някой свързан с продуктите, нека каже дали ще пускат и други продукти, че сегашните им всички са за бръчки Simple Smile

# 589
  • София
Аз ще кажа защо не си купувам българска козметика. И специално тази Биороза (не съм сигурна дали е това за което си мисля - едни продукти с рози по тях - по всички сергии по морето ги има например...?). Българската козметика все я откривам или по улиците в курортите - прашна и напечена от слънцето или случайно в някое прегрято магазинче за перилни препарати, където бурканчетата са се загрели ужасно или ги пече слънце през витрината... И за това предпочитам да дам X лева отгоре, но да купя нещо, което е съхранявано добре. А най-предпочитам това нещо да си го купя или да си го поръчам от приятели в цивилизованата чужбина, за да не е със съставки с трето качество и партида предназначена за третия свят...
Ето това ме притеснява мен в българската козметика... И козметиката в България по принцип... Да не говорим, че примерно си купих от Италия шампоан против косопад и маска за обем куче марки, за общо 16 евро и косата ми стана по-хубава от с каквото и досега марково и скъпо да съм я мила. Или пък че си купих слънцезащитен анти ейдж крем на ЛАнкастер за 23 евро и цяло лято го ползвам и като дневен, и като нощен, и като околоочен и ми изглади всички бръчки около очите, устата и по челото. Ама като си купих миналата година същия от  България, се обринах и го изхвърлих...

# 590
CI, много благодаря за отговорите!  Hug
Въпреки всичко, което бях прочела си поръчах серията „с присвито сърце”, защото ми изглеждаше твърде хубаво, за да е истина.
Ще се радвам ако създателката й се включи. Заслужава поздравления! Много бих искала да разбера в какви проценти са активните съставки, но се съмнявам да каже.

P-r-o-l-e-t, серията, за която говориш е друга. Казва се Rose of Bulgaria. Нищо и половина. За сметка на това я има под път и над път и се продавала успешно за разлика от серията Био Роза. В магазините и аптеките не искали да я зареждат заради цената й  newsm78.

# 591

P-r-o-l-e-t, серията, за която говориш е друга. Казва се Rose of Bulgaria. Нищо и половина. За сметка на това я има под път и над път и се продавала успешно за разлика от серията Био Роза. В магазините и аптеките не искали да я зареждат заради цената й  newsm78.

Аз пак ще се повторя, че в Пловдив я има в доста магазини Simple Smile

# 592
CI,ако може да те попитам-колко често според теб,може да се ексфолира лицето с аспирин?Да си повторя и въпроса от 37-ма страница-като специалист,кажи твоето мнение(важно е за мен) за балсамите за тяло на Гарниер(така ли се пишеше)?

# 593
Аз ще кажа защо не си купувам българска козметика. И специално тази Биороза (не съм сигурна дали е това за което си мисля - едни продукти с рози по тях - по всички сергии по морето ги има например...?). Българската козметика все я откривам или по улиците в курортите - прашна и напечена от слънцето или случайно в някое прегрято магазинче за перилни препарати, където бурканчетата са се загрели ужасно или ги пече слънце през витрината... И за това предпочитам да дам X лева отгоре, но да купя нещо, което е съхранявано добре. А най-предпочитам това нещо да си го купя или да си го поръчам от приятели в цивилизованата чужбина, за да не е със съставки с трето качество и партида предназначена за третия свят...
Ето това ме притеснява мен в българската козметика... И козметиката в България по принцип... Да не говорим, че примерно си купих от Италия шампоан против косопад и маска за обем куче марки, за общо 16 евро и косата ми стана по-хубава от с каквото и досега марково и скъпо да съм я мила. Или пък че си купих слънцезащитен анти ейдж крем на ЛАнкастер за 23 евро и цяло лято го ползвам и като дневен, и като нощен, и като околоочен и ми изглади всички бръчки около очите, устата и по челото. Ама като си купих миналата година същия от  България, се обринах и го изхвърлих...
Пролет, за какви съставки 3о качество говориш? Българските производители използват същите съставки, от същите производители, както и в Европа. И мога да кажа, че контрола върху тях е много по-завишен, отколкото в Европа. И друго нещо - което и преди е било малко като виц (за един от соц. времето, който си купил страшен пуловер от командировка на Запад, а в къщи жена му видяла на етикета made in Bulgaria!!!) - много западни производители ВЕЧЕ изнесоха производството на продуктите си именно в България!!!Т.е. съвсем спокойно може да си купиш нещо в Италия например, което е произведено в България, но никъде не го пише!!!
Да, може да си купиш менте Ланкастър от суперлуксозен магазин в някой роден Мол, но няма как да вземеш менте на български! Също така е и вярно за Low-cost formulations за развиващи се пазари, какъвто се води българския.
Както по-горе казах, проблемът на родните производители е, че са натискани от техните търговци и дистрибутори да произвеждат ЕВТИНА козметика, т.е. не се използват най-добрите съставки (защото са скъпи), не се влагат в препоръчителния %, пак поради същата причина!
Големите родни производители имат перфектни условия за производство и контрол!
Съгласявам се с мизерните условия, при които се продават (и особено по морето) козметичните продукти - но тук вината ВЪОБЩЕ не е на производителите, а пак на търговците, както и на контрола при тези продажби! Също съм виждал вносни продукти, които НЯМАТ необходимата информация, която е абсолютно задължителна за българските производители! Например Мира козметик Русия, една израелска козметика, която се продава в 2а мол-а в София - също!
ВСЕКИ български козметичен продукт има перфектно досие с всички детайли: съставки, % на влагане, технология, плюс оценка за неговата безопасност!
Ето това е проблема: за 16 евро може да се произведат прекрасни, невероятни родни продукти!
Хеле пък щом става въпрос за шампоан и маска за коса!!! Хайде сега ми кажете как да бъдат убедени българските маркетолози, че такъв продукт ще има успех?
Аз ви казвам - няма как. Затова и писах, че серията Био-роза е бяла лястовица, и че даже на мен ми е чудно как въобще бе произведена! Да цитирам Летсго "В магазините и аптеките не искали да я зареждат заради цената й" - а да питам какво и е на цената??? Бяла козметика, която е под цената на шампоан, с качество много над цената си!!!

# 594
CI,ако може да те попитам-колко често според теб,може да се ексфолира лицето с аспирин?Да си повторя и въпроса от 37-ма страница-като специалист,кажи твоето мнение(важно е за мен) за балсамите за тяло на Гарниер(така ли се пишеше)?
Гарние е мас-маркет бренд на Лореал, ако не се лъжа. Мас-маркет ще каже ниско ценови клас.
Постни един състав ако искаш и ще го изкоментирам.
Незнам за ексфолииране с аспирин, това пак ще дойде някаква самодейна идея. 

# 595
  • Sofia
Да пусна аз нещо на Гарние, от новата серия за проблемна кожа тогава Wink

Garnier Pure Active blackheads uprooting scrub със салицилова киселина 2% (така поне пише) - цена около 9лв

694993 17- INGREDIENTS
AQUA/WATER, GLYCERIN, CETYLALCOHOL, STEARIC ACID, PEG-7 GLYCERYL COCOATE, SODIUM LAURETH SULFATE, PALMITIC ACID, STEARETH-21, POLYETHYLENE, SALICYLIC ACID, COCO-BETAINE, AMMONIUM POLYACRYLDIMETHYLTAURAMIDE/AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE, CAPRYLOYL SALICYLIC ACID, CI 42090/BLUE 1 LAKE, CI 77007/ULTRAMARINES, COPPER PCA, MENTHOL, PENTASODIUM ETHYLENEDIAMINE TETRAMETHYLENE PHOSPHONATE, POLYSORBATE 60, SODIUM HYDROXIDE, SYNTHETIC WAX, TETRASODIUM EDTA, VACCINIUM MYRTILLUS EXTRACT/VACCINIUM MYRTILLUS FRUIT EXTRACT, ZING GLUCONATE, PARFUM/FRAGRANCE (F.I.L. B35396/1)

Това е скраб за лице, за ежедневна употреба, би трявало да помага срещу черните точки и при акне.

Да споделя и, че алергените в крема на Веледа за ръце явно се проявиха при мен. За моя изненада ръцете ми и особено пръстите станаха червени с едни кръвни каналчета, не знам точно как да го опиша и страшно се изсушиха.
Явно наистина натуралната козметика не е панацея  Confused

# 596
  • София
Ааа, аз не казвам нищо за самите производители. КАзвам само на пазара в моите очи какво става с българската козметика. И с небългарската... Пък и съм от жените, които пробват всичко, което им звучи надеждно... Та мога да потвърдя, че колкото и надеждно нещо да се представя, много често срива всякакви надежди.
Колкото до суровините в българските продукти - не съм в производството, имам сравнително близко образование, но не съм и химик, обаче не вярвам и аз да са по-различни от тези по света. Откъде ще ги вземат и какви по-други начини на получаването им ще имат? Само не съм сигурна за нито един продукт в България - български и чужд - че има съставки първо качество... Въпреки това непрекъснато изпробвам нови и нови неща. И българските неща не са по-лоши от тук и там произведените фаворити - Лореали, Гарниета, Нивеи... Даже по-хубави имаме, макар малко да съм се осмелявала да пробвам. Но по-не се усмелявам да пробвам крем на Лореал, отколкото български...

# 597
Да пусна аз нещо на Гарние, от новата серия за проблемна кожа тогава Wink

Garnier Pure Active blackheads uprooting scrub със салицилова киселина 2% (така поне пише) - цена около 9лв

694993 17- INGREDIENTS
AQUA/WATER, GLYCERIN, CETYLALCOHOL, STEARIC ACID, PEG-7 GLYCERYL COCOATE, SODIUM LAURETH SULFATE, PALMITIC ACID, STEARETH-21, POLYETHYLENE, SALICYLIC ACID, COCO-BETAINE, AMMONIUM POLYACRYLDIMETHYLTAURAMIDE/AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE, CAPRYLOYL SALICYLIC ACID, CI 42090/BLUE 1 LAKE, CI 77007/ULTRAMARINES, COPPER PCA, MENTHOL, PENTASODIUM ETHYLENEDIAMINE TETRAMETHYLENE PHOSPHONATE, POLYSORBATE 60, SODIUM HYDROXIDE, SYNTHETIC WAX, TETRASODIUM EDTA, VACCINIUM MYRTILLUS EXTRACT/VACCINIUM MYRTILLUS FRUIT EXTRACT, ZING GLUCONATE, PARFUM/FRAGRANCE (F.I.L. B35396/1)

Това е скраб за лице, за ежедневна употреба, би трявало да помага срещу черните точки и при акне.

Да споделя и, че алергените в крема на Веледа за ръце явно се проявиха при мен. За моя изненада ръцете ми и особено пръстите станаха червени с едни кръвни каналчета, не знам точно как да го опиша и страшно се изсушиха.
Явно наистина натуралната козметика не е панацея  Confused
Ами ето и кое какво е тука:
Масла: CETYLALCOHOL, STEARIC ACID, PALMITIC ACID - възможно най-евтините и гадни, твърди до една! Струват между 1.50 лв и 5 лв/кг
емулгатори: STEARETH-21, стандартен, нищо особено
пенители: PEG-7 GLYCERYL COCOATE, SODIUM LAURETH SULFATE, COCO-BETAINE
регулатор на консистенцията: AMMONIUM POLYACRYLDIMETHYLTAURAMIDE/AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE
влагозадържащ агент - глицерин
активки: CAPRYLOYL SALICYLIC ACID, SALICYLIC ACID, COPPER PCA, като последния е около или под 0.1%
ментол за хладо усещане и багрила
има и един екстракт, както и лесноусвоим източник на цинк.
Според мен е тежичък и лепкав с тези твърди емулгатори и мазнини, но може и пенители да го поотпускат. Ценово не трябва да минава над 3.50-4 лв за 200 мл.

# 598
  • Sofia
Да, ментола се усеща при нанасяне, синичък е както се вижда от боите. Но не разбрах кое го прави скраб, т.е кои са твърдите частици в него и изобщо има ли смисъл от тях?

# 599
Да, ментола се усеща при нанасяне, синичък е както се вижда от боите. Но не разбрах кое го прави скраб, т.е кои са твърдите частици в него и изобщо има ли смисъл от тях?
пропуснах, има полиетилен, това са частичките. Права си, иначе няма да е скраб. Смисълът е механично излющване на повърхностния слой кожа, което стимулира дермалните стволови клетки да ускорят клетъчното обновяване.
Пропуснах и да ти кажа, че имаш проблем с кръвооросяването, което надали е от козметиката - трябват продукти, които подобряват т.нар. "дрейнинг".

Общи условия

Активация на акаунт