За добрата козметика - 2

• 139 723
  • 943
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
Пропуснах и да ти кажа, че имаш проблем с кръвооросяването, което надали е от козметиката - трябват продукти, които подобряват т.нар. "дрейнинг".

Това заради крема на Веледа ли? Няколко дни го мазах, заради постоянно сухи ръце, но както ти казах по пръстите ми стана сухо, червено,на каналчета, много кофти усещане, все едно ми изчезна горният слой кожа. На 3-тия ден се усетих, че може да е от крема, свекървата ми даде да се намажа с нейния най-прост крем Здраве за ръце с някаква водна лилия, мажа го от 5 дни с видимо подобрение, ако мога образно да се изразя пръстите ми отново се покриха с нормална на цвят кожа, каналчетата и червеното изчезнаха.
Какви са тези продукти, които подобряват дрейнинга? newsm78

# 601
Аз съм го казвала и преди, ще го кажа пак: Търся и гледам да купувам качествени стоки от български производители, но не харесвам крайно непрофесионалния начин на продажба на Био Роза. Не може един продукт, за който се претендира, че е качествен, след напускането на производството да не може да се  позиционира и да се дистрибутира както трябва. Ами дайте го на Фикосота, те поне знаят как да продават. (за качество нищо не казвам) В днешно време нещо е добро ако се продава добре.
Извинете за спама.

# 602
  • ULPIASERDICA
Здравейте! Бих искал да ви помоля за коментар върху състава на този шампоан на NOW Foods "Natural Berry Full™ Shampoo"

Ingredients:  De-ionized Water, Babassuamidopropyl Betaine, Decyl Glucoside, Sodium Olefin Sulfonate, Lauryl Glucoside, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Gel*, Vegetable Glycerine, Cetearyl Alcohol, Multifruit Extract (extracts of Bilberry, Orange, Lemon, Sugar Cane and Sugar Maple), Sodium Hydroxymethyl Glycinate, Herbal Extract Blend (extracts of Licorice, Calendula, Nettle, Horsetail (scouring rush), Chamomile, Lavender and Sage), Keratin and Hydrolyzed Keratin, Hydroxyethyl Cellulose, Natural Berry Essence, Citric Acid, d-Pathenol, Algae Extract, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydroxylated Soy Lecithin, Rosemary Extract, Jojoba Oil, Vitamin E (as mixed tocopherol), Virgin Coconut Oil*, Vitamin D2 (as ergocalciferol), Biotin, Niacin (as niacinamide), Vitamin A (as retinyl palmitate) and Vitamin C (as sodium-ascorbyl phosphate).  *Certified Organic Ingredients.

Благодаря Ви предварително!

# 603
  • София
Аз съм го казвала и преди, ще го кажа пак: Търся и гледам да купувам качествени стоки от български производители, но не харесвам крайно непрофесионалния начин на продажба на Био Роза. Не може един продукт, за който се претендира, че е качествен, след напускането на производството да не може да се  позиционира и да се дистрибутира както трябва. Ами дайте го на Фикосота, те поне знаят как да продават. (за качество нищо не казвам) В днешно време нещо е добро ако се продава добре.
Извинете за спама.

За това носят отговорност дистрибуторите, а не производителите. Освен това, представяте ли си какви надценки ще им "праснат" Фикосота.

Смятам, че има един друг, психологически и чисто български феномен. Зная го от дизайнерските среди, но е валиден и в този и в много други случаи, когато става въпрос за български продукти. Дистрибуторите, или нека ги наречем най-общо търговците, предпочитат да купуват и продават стоки на известни марки, независимо какво е качеството им, но не и да се опитват да налагат добри български продукти. Просто не желаят да влагат усилия и финанси в тях. Моя близка доста години се е опитвала да се наложи като дизайнер тук, но в крайна сметка каузата е загубена. Обличала е доста известни светски персони с оригинални модели и когато някъде са ги питали кой е дизайнера, произвел дрехата, те са казвали, че е някоя известна западна модна марка. По този начин, не са й позволили да наложи собственото си име тук. За сметка на това се развива доста успешно в Америка, дори дизайнери от известни модни къщи са впечатлени от нейните модели. Тук обаче си държат на марката, на етикетчето, пък няма значение дали е добро или не е. Щом е на някоя известна марка, за нас българите значи, че е добро.

Докато не се промени това мислене няма да се променят нещата. Човек /дистрибуторите, търговците и всички ние/ трябва да има критерии и да може да оценява качествените стоки, а не марките. Това абсолютно важи и за случай с Биофреш. Убдена съм. А и това, което пише CI потвърждава моята теза.

Извинете за спама, но стана дискусия по темата и исках да споделя мнение.

# 604
Аз пък съм съгласна с gevestra Като правиш качествен прoдукт трябва да помислиш и за пласирането му. А не да се вайкаш "ООО колко хубави неща правим, а няма кой да ги купи само защото са български #Puppy dog " Ми от Био роза да се стегнат и да си наемат 2-3 човека да им пласират стоката. Преди време тук във форума една жена чудеса направи в продажбите на Талодерма, а се оказа че съставките на продуктите не са последен писък. Така че всичко е до организация и до находчивостта на служителите. И за да не изглежда като спам да си повторя въпроса към CI от няколко страници по назад Wink

CI, какво е мнението ти за автобронзантите? Вреден ли е за кожата начинът им на действие? Сигурно това зависи от съставките, но аз не питам за конкретен продукт, а като цяло за този метод за придобиване на тен.

# 605
Аз открих "Биороза" благодарение на CI, много съм доволна!  bouquet
Ще се радвам, ако фирмата успее да подобри пласмента на продуктите си, останалото зависи от нас - потребителите - да се преборим с предразсъдъците си спрямо родното производство  Peace

# 606
Аз пък съм съгласна с gevestra Като правиш качествен прoдукт трябва да помислиш и за пласирането му. А не да се вайкаш "ООО колко хубави неща правим, а няма кой да ги купи само защото са български #Puppy dog " Ми от Био роза да се стегнат и да си наемат 2-3 човека да им пласират стоката. Преди време тук във форума една жена чудеса направи в продажбите на Талодерма, а се оказа че съставките на продуктите не са последен писък. Така че всичко е до организация и до находчивостта на служителите. И за да не изглежда като спам да си повторя въпроса към CI от няколко страници по назад Wink

CI, какво е мнението ти за автобронзантите? Вреден ли е за кожата начинът им на действие? Сигурно това зависи от съставките, но аз не питам за конкретен продукт, а като цяло за този метод за придобиване на тен.
Нещата в маркетирането на козметика опират до тотална липса на знания! В смисъл - няма НИТО ЕДИН в България, който да знае това нещо "козметичен маркетинг" - такива длъжности се дават на общо взето да не казвам... Ако е завършил нещо-си в търговията и хайде. А нещото опира до съвсем сериозни и дълбоки познания - както в търговията, така и маркетинга, но и в козметиката! Не може да се налагат с еднакъв успех по един и същи начин прах за пране и козметичен продукт, така че ще ме извинявате за Фикосота! Тяхната стратегия е същата, както и на българските козметични производители - да "бият" с цена. Но те го могат, защото са гиганти! Който може - нека провери пазарния дял и в кои пазарни ниши имат Фикосота.
Относно автобронзантите - ето хубав линк:
http://en.wikipedia.org/wiki/Dihydroxy_acetone
Общо взето не съм фен на какви да е химични реакции по човешкото тяло - в случая става въпрос именно за такава - реакция на ДХА с аминокиселини. От писаното става ясно, че е безопасно, но поне след третиране първите 24 часа се изисква висок фактор слънчезащита, поради образуването на свободни радикали.
И да използват случая - тенът е естествена реакция на организма след излагане на УВ-лъчи. А защо го правим - всички знаят, че е полезно -но не тена, а под действието на УВ-лъчи се образува вит Д! Всичко друго е мода - сега е модерно да имаш тен... Тенът няма връзка със здравето!

# 607
Здравейте! Бих искал да ви помоля за коментар върху състава на този шампоан на NOW Foods "Natural Berry Full™ Shampoo"

Ingredients:  De-ionized Water, Babassuamidopropyl Betaine, Decyl Glucoside, Sodium Olefin Sulfonate, Lauryl Glucoside, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Gel*, Vegetable Glycerine, Cetearyl Alcohol, Multifruit Extract (extracts of Bilberry, Orange, Lemon, Sugar Cane and Sugar Maple), Sodium Hydroxymethyl Glycinate, Herbal Extract Blend (extracts of Licorice, Calendula, Nettle, Horsetail (scouring rush), Chamomile, Lavender and Sage), Keratin and Hydrolyzed Keratin, Hydroxyethyl Cellulose, Natural Berry Essence, Citric Acid, d-Pathenol, Algae Extract, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydroxylated Soy Lecithin, Rosemary Extract, Jojoba Oil, Vitamin E (as mixed tocopherol), Virgin Coconut Oil*, Vitamin D2 (as ergocalciferol), Biotin, Niacin (as niacinamide), Vitamin A (as retinyl palmitate) and Vitamin C (as sodium-ascorbyl phosphate).  *Certified Organic Ingredients.

Благодаря Ви предварително!
интересен шампоан

# 608
  • Бургас
Днес реших да си купя маска за коса от българската  серия ROSE of BULGARIA LADYS ,незнам защо ми казаха в магазина,че е от БИО серията,но много се съмнявам да е това,защото никъде не пише био.Както и да е купих я,цената е 5,80 лв за 300 мл.Може ли да ми кажете дали е хубав състава дават я за изтощена и увредена коса с масло от макадамия.Ето и състава :

АQUA,CETEARYL ALCOHOL,MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OIL,ROSA DAMASCENA DISTILLATE,HYDROLYZED WHEAT PROTEIN,GLYCERIN,CETRIMONIUM CHLORIDE,CETEARETH 25,GLCERETH-8, MACADAMIA SEED OIL ESTERS,OLEA EUROPAEA OIL HYDROGENATED VLEGETABLE OIL,TOCOPHEROL,PHENOXYETHANOL,CAPRYLYL,GLYCOL,PANTHENOL,LIVE OIL PEG-8 ESTERS,PARFUM,BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL,CITRONELLOL,GERANIOL,LIMONENE.

Интересува ме и какво мислите и за състава на маската за коса на DENISE ,защото добре ми действа на косата.

AQUA,PROPYLEN GLYCOL,CETRIMONIUM CHLORIDE,MYRISTYL ALCOHOL,PLACENTAL PROTEINE,PARFUM,DIAZOLIDINYL UREA ISOPROPYNYL BUTYLCARBAMATE,CITRIC ACID.

# 609
  • София
Общо взето не съм фен на какви да е химични реакции по човешкото тяло - в случая става въпрос именно за такава - реакция на ДХА с аминокиселини. От писаното става ясно, че е безопасно, но поне след третиране първите 24 часа се изисква висок фактор слънчезащита, поради образуването на свободни радикали.
И да използват случая - тенът е естествена реакция на организма след излагане на УВ-лъчи. А защо го правим - всички знаят, че е полезно -но не тена, а под действието на УВ-лъчи се образува вит Д! Всичко друго е мода - сега е модерно да имаш тен... Тенът няма връзка със здравето!

Ето още нещо много полезно. Благодая ти CI!  Страхотен си.   bouquet
Благодарение на теб се запознах с козметиката БиоРоза на Биофреш и оставам много очарована, поне засега. Много се чудех и за полезността на автобронзантите. Ползвам такива, защото съм доста бяла и във времето между моретата поддържам тена си така, а ето че не било много полезно това.  Добре, че си тук и ни помагаш. Още веднъж благодаря!

# 610
  • София
Аз друго се чудя, като стана дума за UV и витамин Д. Като се мажем упорито със слънцезащитни кремове, въобще какво става с производството на вит. Д? Като синтезът му е УВ зависим...
И друго се присетих - не помня дали и тук го бях чела, но бях чела тук-там, че УВ филтрите правят хумични реакции при въздействието на УВ лъчите и че тези реакции не е доказано и все още добре проучено дали не са вредни, най-вече канцерогенни... Какво мислите?

# 611
  • София
А за автобронзантите бях чела някъде, че при това взаимодействие с аминокиселините, силно дехидратират кожата, за радикалите от вас научавам... Но ако ще си подлагам кожата на оксидативен стрес за едната хубост - не Naughty
А пък и цялата козметика все има разни неща под въпрос. Сигурно един ден, ако ми отворят ковчега, кожата ми ще е като консервирана - кожа и под нея само скелет  Joy Sick

# 612
  • София
А аз да си кажа пак за козметиката и хладилника - хич не се шегувам. Вече втора година забелязвам, че на морето, ако не държа слънцезащитния на Биодерма в хладилника, за 2 седмици замирисва някак кисело и мъжът ми понеже е с една там екзема, към края на почивката като се намаже с този крем и лицето му става много червено! Има и козметики, които не се влиаят от температурата - примерно SVR...

# 613
Какви са тези продукти, които подобряват дрейнинга? newsm78
Проблемът се нарича ангиогенеза и е отговорен за розацеа, тъмните кръгове и разширените вени - неправилно функциониране на кръвоносната система в кожата. Механизмът е доволно сложен и включва VGEF (Vascular Endothelial Growth Factor), който стимулира образуване на ендотелиални клетки, разкъсване на мембраната на кръвоносните съдове и образуване на нови такива. Ерго - всички активки, които работят срещу този механизъм подобряват кръвооросяването, или т. нар. дрейнинг. Важен е и за антицелулитните продукти - там също е необходимо навреме да се извеждат мастните киселини, които са се получили вследствие липолизата, иначе файдата е минимална.
При теб обаче явно не е това, след като се е оправило, и то бързо. Натуралната козметика съдържа много растителни масла, които от своя страна съдържат ценни ненаситени киселини. Обаче проблемът на тези последните е, че се окисляват - гранясват. Може да си получила алергична реакция от това.

# 614
  • Пловдив
Аз открих "Биороза" благодарение на CI, много съм доволна!  bouquet
Ще се радвам, ако фирмата успее да подобри пласмента на продуктите си, останалото зависи от нас - потребителите - да се преборим с предразсъдъците си спрямо родното производство  Peace
Би ли споделила къде се продават продукти от тази серия?
Сега открих темата, доста интересни неща научих. Ще следя.

Общи условия

Активация на акаунт