За добрата козметика - 2

• 139 603
  • 943
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
CI, благодаря Ви за отговора на моето запитване по-горе! 

"За мен най-добрите продукти са комбинация, не натурални и не органик."

Цитатът е от ваш коментар, който ме провокира да Ви питам конкретно какъв шампоан, душ-гел, пяна/гел за бръснене използвате.  Интересуват ме направо конкретни марки и техните продукти*. Хвърлих един поглед на Head & Shoulders-а., който от години ползвам, и разпознах в състава му всички нежелани съставки. Същото е и с гела за бръснене на NIVEA, уж от Sensitive серията, а пък той гъмжи от "буклуци". 

Май вече сме го питали, ама не казва  Mr. Green Пък и сигурно си прави по-добри комбинации сам. Peace

# 646
CI, благодаря Ви за отговора на моето запитване по-горе! 

"За мен най-добрите продукти са комбинация, не натурални и не органик."

Цитатът е от ваш коментар, който ме провокира да Ви питам конкретно какъв шампоан, душ-гел, пяна/гел за бръснене използвате.  Интересуват ме направо конкретни марки и техните продукти*. Хвърлих един поглед на Head & Shoulders-а., който от години ползвам, и разпознах в състава му всички нежелани съставки. Същото е и с гела за бръснене на NIVEA, уж от Sensitive серията, а пък той гъмжи от "буклуци". 

Май вече сме го питали, ама не казва  Mr. Green Пък и сигурно си прави по-добри комбинации сам. Peace
То че съм казвал - казвал съм. Старият Пантен ми бе любимия шампоан, но взеха, че го развалиха, Head & Shoulders също не е лош, някои на Нивеа. В момента ползвам Baby Love - von Kopf bis Fuss и е трепач.
Иначе най-обикновен български крем за бръснене - който и да вземете!  Не гел, не пяна.
И афтършейв, там си е специфично за всеки поради аромата (както и дезодорант и тоалетна вода). Но не балсам!
Душ-гел: в момента на Българска Роза от серията им СПА. Като свърши пак български ще си купя.
Кожата ми е добра, не е капризна (засега). Имам и един крем за лице, който от дъжд на вятър си слагам.
Относно кое е най-доброто: за всеки проблем може да се направи много добра комбинация, но пък аз не претендирам, че са ми известни всички активни съставки. Относно консистенцията и сензориката (усещането на продукта, от него) съм на мнение, че без силикони и модифицирани нишестета няма как да се постигне желания ефект, т.е. синтетични съставки.
Също и прекаляването с някои натурални съставки може да доведе до алергия.

# 647

То че съм казвал - казвал съм. Старият Пантен ми бе любимия шампоан, но взеха, че го развалиха, Head & Shoulders също не е лош, някои на Нивеа. В момента ползвам Baby Love - von Kopf bis Fuss и е трепач.
Иначе най-обикновен български крем за бръснене - който и да вземете!  Не гел, не пяна.
И афтършейв, там си е специфично за всеки поради аромата (както и дезодорант и тоалетна вода). Но не балсам!
Също и прекаляването с някои натурални съставки може да доведе до алергия.
[/quote]
CI,това гелчето на Бюбхен ли е ? Ако не е ,би ли дал инфо и снимка   bouquet

# 648
  • Sofia
Ето това намерих аз (гледам, че е на ДМ, значи и тук трябва да го има):

# 649
Ето това намерих аз (гледам, че е на ДМ, значи и тук трябва да го има):

NBM ,благодаря за помощта bouquet  bouquet
ПП тук няма ДМ ,жалко ..споменах Бюбхен ,защото имат нещо подобно и ако не ме лъже паметта ,тук бяха дадени добри отзиви ,а също така и за шампоана принцеса Розалеа (пак на Бюбхен) Rolling Eyes

# 650
  • Sofia
Да, наистина за Бюбхен имаше добри отзиви и аз го ползвах за детето, а и за себе си. Peace

# 651
  • София
Аз искам да попитам тука не за конкретен продукт, а за конкретен проблем. Това лято не знам какво обърках с козметиката, обаче започнаха да ми се образуват по врата, брадата и от време на време и другите части на лицето едни такива бели издутини, пълни с твърд бял мастен секрет... Кожата ми е смесена - нормална към леко омазняваща се Т-зона, а останалата част нормална към суха. И Тези гадости се пръкват в по-сухите места по-често. Какво ще да е това чудо и защо?

# 652
Искам да попитам за този измиващ гел за лице -подходящ ли е за мазна кожа с черни точки:

acqua, decyl glucoside, glycerin. disodium laureth, sulfosuccinate, sodium lauryl sulfoacetate, peg-150 distearate, mandelic acid, acer saccarium, citrus dulcis, citrus limonum, vaccinum myrtillus, saccharum officinarum, hydrolyzed soy protein, faex, polyquaternum-10, disodium edta, magnesium nitrate, magnesium chloride, parfum, imidazolidinyl urea, methylisothiazolinone, methylchloroithiazolinone, ci 42090, ci 19140.

Има ли ексфолиращо действие и дали щади кожата ,защото ми излизат пъпчици и се страхувам да не се задълбочи проблема?

# 653
  • София
CI, бих искала да погледнете този Body Contouring Creme, ето и съставките:
http://i118.photobucket.com/albums/o98/galia_gtsp/Razni/DSC08439.jpg?t=1248445262
Питането ми е главно, дали има стягащ и намаляващ стриите ефект, както се рекламира ... и ако може - кои точно са 'стягащите' съставки? Благодаря!
Трябва да изчета една камара неща, за да мога да ти отговоря!
Обаче нещо, което знам: перфектна консистенция, лек и бързо пенетриращ продукт! Има интересни силиконови диривати със захари.
Заложили са на кафеин - подобни съставки (кола), които ускоряват липолизата в мастните клетки. Ето и един линк:
http://www.dermaxime.com/centella-asiatica.htm
Пише, че подобрява стегнатостта и еластичността на кожата.
Есцин-ът подобрява кръвооросяването.
Липсва ми обаче колагеностимулатор.
много благодаря за отговора CI!
Пропуснала съм да уточня, че става въпрос за крема Body Contouring Creme HERBALIFE, за да не пита някой пак за него.

# 654
CI,много ти благодаря за отговора,който си ми дал на 18.08.Бях в отпуск и затова се включвам чак сега.Утре ще постна един ,два продукта на Гарние,но май няма да ги купувам.Щом не ги одобряваш.За момента не мога да си позволя нещо по-сносно/като цена/ но от твоите постове знам какво трябва да се ползва. Ако ти се чете само да кажа,че от 3 месеца не ползвам крем за лице,а го обтривам с кубче лед/ с невен/ и после малко масло от жожоба. И да добавя-много ми хареса/защото е на база познания и опит/ '' Козметиката е изкуство,иска познания в много науки,но има и голям елемент на усещане.'' -браво.

# 655
  • Sofia
Да ти кажа, аз пък въпреки всички негативни отзиви в момента по случайно стечение на обстоятелствата (свеършила Веледа, липса на магазин и възможност за поръчка онлайн) започнах да употребявам точно крема на Гарние за проблемна кожа със салицилова киселина. Уж за няколко дни, обаче пъпките минаха, удължих още малко, няма ги, купих си и измиващото и ролчето, ефект-перфектен. Shocked
Вчера ме вижда една близка приятелка и се чуди колко ми е хубава кожата Thinking То и аз виждам, че е хубава.
Цялата истина е някъде по средата явно. Може пък на мойта кожа химиите да са и цаката. Макар че те последствията от нея са за съжаление не толкова видими.

# 656
NBM,благодаря за инфото.Права си,че истината е по средата,то май CI беше писал назад,че няма продукт с еднакво действие при всеки,който го ползва.Може да пробвам и аз .

# 657
  • София
Искам да попитам винаги съм се чудила кремовете, на които пише 24ч. хидратация - означава, че 24ч. ти е хидратирано лицето с едно намазване или че може да се ползват сутрин и вечер?  newsm78 И още едно въпросче СI, би ли казал кои са съставките, които предизвикват т.н. "кир" ефект на кремовете?  Praynig

# 658
Искам да попитам за този измиващ гел за лице -подходящ ли е за мазна кожа с черни точки:

acqua, decyl glucoside, glycerin. disodium laureth, sulfosuccinate, sodium lauryl sulfoacetate, peg-150 distearate, mandelic acid, acer saccarium, citrus dulcis, citrus limonum, vaccinum myrtillus, saccharum officinarum, hydrolyzed soy protein, faex, polyquaternum-10, disodium edta, magnesium nitrate, magnesium chloride, parfum, imidazolidinyl urea, methylisothiazolinone, methylchloroithiazolinone, ci 42090, ci 19140.

Има ли ексфолиращо действие и дали щади кожата ,защото ми излизат пъпчици и се страхувам да не се задълбочи проблема?
Не мога да кажа със сигурност - има бадемена киселина, която е алфа - хидрокси, но все си мисля, че в измивен продукт няма как да е много кисело рН-то. А и при измиване продукта няма дълготраен контакт с кожата...
Все пак, изглежда ми доста симпатичен този състав (като махнем консервантите)!

# 659
Искам да попитам винаги съм се чудила кремовете, на които пише 24ч. хидратация - означава, че 24ч. ти е хидратирано лицето с едно намазване или че може да се ползват сутрин и вечер?  newsm78 И още едно въпросче СI, би ли казал кои са съставките, които предизвикват т.н. "кир" ефект на кремовете?  Praynig
Разбира се, че може! Има съставки не с 24 часа, а със седмица-две хидратиращ ефект, но се получава след 2-3 седмици употреба, в случая е по-редно да се говори за "депо-" (дулготрайно) хидратиране.
Т. нар. "кир-ефект" правят акрилатните полимери и кополимери: когато са в по-висок процент (за сгъстяване на продукта) правят кофти филм върху кожата, който е нестабилен, не дава добро усещане, и се изронва при продължително втриване - дава ефект на кир.

Общи условия

Активация на акаунт