За добрата козметика - 2

• 139 427
  • 943
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте!!!
Често чета,но не пиша.Хубава тема Peace
Реших да попитам за някои продукти,ще се радвам на отговор.Предварително благодаря  bouquet

Крем за лице на Олаз със съставки:

Aqua, Glycerin, Ethylhexyl Salicylate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Niacinamide, Dimethicone, Titanium Dioxide, Mica, Isopropyl Palmitate, Octocrylene, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Citrus Nobilis, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Polyethylene, Dimethiconol, C13-14 Isoparaffin, Cetearyl Glucoside, Polyacrylamide, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Arachidyl Alcohol, Benzyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Myristic Acid, Palmitic Acid, Stearic Acid, Sorbitan Stearate, PEG-100 Stearate, Laureth-7, Triethanolamine, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Ethylparaben, Methylparaben, Propylparaben, Tin Oxide, Parfum, Alpha-Isomethyl Ionone, Butylphenyl Methylpropional, Eugenol, Linalool

Ползвам го и съм доволна,но искам да пробвам и друг на тази фирма :

Cyclopentasiloxane, Aqua, Glycerin, Polymethylsilsesquioxane, Niacinamide, Dimethicone, Dimethicone Crosspolymer, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Camellia Sinensis, Allantoin, Canola Oil, Butylene Glycol, Propylene Glycol, Bis-PEG/PPG-14/14 Dimethicone, PEG-10 Dimethicone, Cetyl Ricinoleate, Disodium EDTA, Ethylparaben, Propylparaben, Methylparaben, Benzyl Alcohol, Parfum, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Alpha-Isomethyl Ionone.

И още един въпрос Embarassed
От къде взимате съставките ако ги няма на сайта на производителя.Има ли специален сайт или нещо от сорта със съставки на определени продукти?!

# 271
мими23 кои са кремчетата ?

# 272

Относно т. нар. "професионална козметика" - мнозина използват различни лозунгови етикети, без да има определено покритие. В този смисъл наистина професионална е тази козметика, която е прави "на място", която изисква друг да ти я положи (химичен пилинг с опрделена киселинност, специална боя за коса), която изисква определени апарати, за да бъде нанесена.
Този продукт определено не е нито едно от изброените.
А има и такива, които се "промъкват" между нормативите - т.е. не се появяват на масовия пазар и така не могат да бъдат контролирани: а може и да са откровено опасни!
[/quote]

CI, благодаря за бързия и отново много професионален отговор! За това съм се замислила и чета етикетите на продуктите.
Смисълът на ползването на конкретния продукт е продължение на терапията, проведена в салона. Тоест, посещава се салона веднъж месечно или седмично - въпрос на избор - и през останалото време терапията продължава със съответните продукти, които се използват по определен начин. Така в дългосрочен план се вижда действа ли козметиката, кога и какви терапии се провеждат.  Ако не е по-продължителна терапията не знам дали действа. Каквато и да е козметиката и кожата, добрия резултат е налице, когато е начин на живот /обаче да не измествам темата/. За това и аз смятам, както всички четящи и пишещи в тази тема, че е важно да можем да различаваме поне тези съставки, които не е редно да фигурират там, защото е за дълго.

# 273
мими23 кои са кремчетата ?

COMPLETE MULTI-RADIANCE LOTION

TOTAL EFFECTS FIRST EFFECTS

А ето този прави кожата направо страхотна,така хубаво попива,озарява и придава един нежен пудрен ефект,но се чудя дали не е раничко за него на 28 години затова се насочих първо към горния "Фърст ефектс".
Но да го пусна,може на някой да е от полза Peace

TOTAL EFFECTS SPF 15

Aqua, Glycerin, Isohexadecane, Niacinamide, Dimethicone, Isopropyl Isostearate, Polyacrylamide, Sorbitan Stearate, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Zinc Oxide, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Camellia Oleifera, Sucrose Polycottonseedate, C13-C14 Isoparaffin, Laureth-7, Dimethiconol, Myristyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Arachidyl Alcohol, Titanium Dioxide, Palmitic Acid, Stearic Acid, Citric Acid, Oleth-3-Phosphate, Ammonium Polyacrylate, PEG-100 Stearate, Disodium EDTA, Tocopherol, Ethylparaben, Methylparaben, Propylparaben, Benzyl Alcohol, BHT.

# 274

От къде взимате съставките ако ги няма на сайта на производителя.Има ли специален сайт или нещо от сорта със съставки на определени продукти?!

Трудно се намират. Пазиш си опаковките, ако не си си купувала нещо и се интересуваш- отиваш до магазина и четеш. Питаш google- може някъде да ги изровиш. Или този сайт: www.cosmeticdatabase.com. Обаче не е много изчерпателен от към козметика. Или четеш ревютата на момичетата от makeupalley, за дадения продукт. Все някоя ще е написала съдържанието... Така аз процедирам. Simple Smile

# 275

Трудно се намират. Пазиш си опаковките, ако не си си купувала нещо и се интересуваш- отиваш до магазина и четеш. Питаш google- може някъде да ги изровиш. Или този сайт: www.cosmeticdatabase.com. Обаче не е много изчерпателен от към козметика. Или четеш ревютата на момичетата от makeupalley, за дадения продукт. Все някоя ще е написала съдържанието... Така аз процедирам. Simple Smile

bouquet

# 276
Всъщност интересува ме мнението ти като цяло за Pierre Fabre, тъй кaто се насочих към един крем на Ducray. Последните откъм продукти за лице, грам представа нямам как са. Става въпрос за сравнително нов продукт, който обаче не е нищо ново като активни съставки. Да не преразказвам тук е описан синтезирано. http://www.beautyplatinium.com/product_p/ductrm.htm
Начинът, по който би трябвало да действа много ми допада, още повече,че не съм фен на избелването посредством „излющване”. Впечатленията ми от тестера са чудесни, но за дългосрочните резултати не мога и да гадая.
Моля те за мнение, кремът нещо или нищо особено е, и дали да си потърся нещо по-свястно.

Давам и пълния състав:
Water, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Ascorbyl Glucoside, Caprylic Triglyceride, Isohexadecane,  Niacinamide, Triethanolamine, Polysorbate 40, Methylene Bis-Benzotriazolyl, Tertamethylbutylephenol, Polymethyl Methacrylate, Sorbitan Palmitate, Butylparaben, Carbomer, Cetyl Alcohol, Chlorphenesin, Decyl Glucoside, Fragrance, 0-Phenylphenol,Phenoxyethanol, Propylene Glycol, Xanthan Gum.

Phenoxyethanol и той ли като парабените е „пренабеден” или си е кофти.

Нищо му няма на Phenoxyethanol, но и този продукт не е нищо особено: УВ филтри, емулгатори... Нестандартен източник на антиоксидант Ascorbyl Glucoside, парабени..
Пиер Фабр симат собствени източници на активки, доколкото съм чел, чудесна лаборатория, но последните 3 продукта - 2а на Авен и този...сещаш се, нали?

# 277
някой има ли информация за козметиката на Рефан
повече скъпа

# 278
Avene не са нищо особено, по-добре български продукт!!!

Avene като цяло ли имаш предвид или само цитираните кремове?

Пплзвала съм българска козметика на Билка и Елеа, не съм очарована, чисто като потребител, тъй като с познанията си по химия съм зле, за това и търя съвет.
От шампоана на билка за мазна коса ми се появи ужасен пърхот, който се опитвам да премахна и до сега. За съжаление в сайта им няма съставките да ги пусна,  за да ги обсъдим. За Елеа съм чела добри отзиви от теб, но от крема им за мазна кожа, каквато е моята ми се получиха огромни пъпки. Иначе като ефект в началото беше много добре, матираше кожата ми и имаше слънцезащитен фактор, усещането беше ок...незнам....толкова се чудя сега......особено след като прочетох, че не искаш да препоръчаш българска противобръчкова марка козметика.
Не може ли поне жокер!?! Rolling Eyes
За Красная Линия - нищо.
За Солвекс Козметични Продукти (те произвеждат Елеа) - доколкото знам това са си чужди рецептури, леко модифицирани. Пъпките може да са дошли от използвани съставки, които запушват порите.
Аз атова казвам, че всичко е важно в един състав - и маслените компоненти, и емулгаторите, и активките, и консервантите, и аромата.

# 279
За това и аз смятам, както всички четящи и пишещи в тази тема, че е важно да можем да различаваме поне тези съставки, които не е редно да фигурират там, защото е за дълго.
Уважаема госпожо, това нещо не е възможно и за мен!!!
Статистика е безпощадна: всяка година се пускат на пазара над 2000 НОВИ активни съставки - не съм объркал нулите - над две хиляди!
Писал съм и, че в зависимост от всички съставки в даден крем една активка може да действа отлично и никак.

# 280
Нищо му няма на Phenoxyethanol, но и този продукт не е нищо особено: УВ филтри, емулгатори... Нестандартен източник на антиоксидант Ascorbyl Glucoside, парабени..
Пиер Фабр симат собствени източници на активки, доколкото съм чел, чудесна лаборатория, но последните 3 продукта - 2а на Авен и този...сещаш се, нали?

Да, видях, че гола вода, но все пак е нов, и то на Пиер Фабр... защо им е да пускат такъв продукт, като се има предвид какво има вече на пазара, едва ли не от пиле мляко... Странно ми се видя и реших, да те питам, че знам ли аз.

# 281

Да, видях, че гола вода, но все пак е нов, и то на Пиер Фабр... защо им е да пускат такъв продукт, като се има предвид какво има вече на пазара, едва ли не от пиле мляко... Странно ми се видя и реших, да те питам, че знам ли аз.
Оф,не искам да се заяждам,но не мога да се сдържа.Защо слагаш толкова много запетайки? Embarassed
Дали CI може да каже нещо за козметиката на Нюкс?

# 282

Казвал го е 3-4 пъти.

# 283

Оф,не искам да се заяждам,но не мога да се сдържа.Защо слагаш толкова много запетайки? Embarassed

за разкош  Wink

P.S. А Nuxe имат наистина чудесни продукти. Стига да успееш да избереш точния за твоята кожа. Случва се типът кожа да не е достатъчен ориентир.

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 12:26 от letsgo

# 284
Ще напиша състава на една овлажняваща маска за лице и един пилинг. Много съм доволна от тях и ми се иска да споделя съставките. Дали си струват парите тези продукти?
Пилинга:
Water, Hexyldecil stearate, Cellulose, Hydrogenated Jojoba oil, Glycerin, Vitis Vinifera (grape) seed oil, Honey, Cetearyl wheat bran glycosides, Cetearyl alkohol, Potassium cetyl phosphate, Sodium acrylates copolymer, Parfum, caprylyl glycol, Sodium Dehydroacetate, Hydrogenated Polyisobutene, Xanthan gym, Sunflower seed oil, Phospholipids, Polygriceryl-10 Stearate, Glycyrrhiza glabra (licorice) root extract, Citric acid, Benzyl benzoate, Citral, Citronellol, Coumarin, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool

Маската:
Water, Glycerin, Isononyl Isononanoate, Vitis Vinifera (grape) seed oil, Sorbitan Stearate, PEG-100 Stearate, Glyceryl Stearate, , Ceteth-20, Hydroxyethilacrylate/ Sodium Acryloyldimetyltaurate Copolymer, Squalane, Cetyl Palmitate, Dimethicone, Cetyl Alkohol, Butylene glycol, Titanium Dioxide, Sodium Dehydroacetate, Caprylyl glycol, Polysorbate 60, Parfum, Tocopherol, Carbomer, Sodium Phytate, Sodium Hydroxide, Scutellaria baicalensis root extract, Acrylates/ C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Palmitoyl grape seed extract, Soduim Hyaluronate, Sodium Carboxymethyl betaglucan, Benzyl benzonate, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool

Интересно ми е дали са необичайни съставките. Според специалистите дали ли са си труд лаборантите и химицте или не са особено иноваторски продукти.

Общи условия

Активация на акаунт