За добрата козметика - 2

• 139 430
  • 943
  •   1
Отговори
# 315
Интересен ще ми е коментар за продукта,
има ли запушващи порите съставки,
има ли някаква анти ейджинг грижа...
Доктор Хаушка е сертифицирана козметика, но аз не харесвам техните продукти - винаги са ми прекалено тежички. Голяма част от маслата не ги знам, но изглежда приличен.
Фен съм на какаовото и шеа масла!

# 316
Първия е класическият Нивея крем. Води се хидратантен.
Рецептура отпреди 20 и повече години. Нищо особено. В козметиката няма класика, всичко се изменя доста бързо!
Вторият продукт е крем за лице и тяло на SVR.
Много добър! Но не му видях консерванта...

# 317
Искам да попитам за Johnson's 3 в 1 лосион за почистване на грим. Съставките, използвани в него в добра комбинация ли са? Имам усещането за страхотна хидратация, като си свалям грима, за съжаление е кратковременно усещане.
Съставки:
Aqua
Cetyl Enthylhexanoate
I(L)sostearyl Palmitate
Pentaerythrityl Tetraethylhexabiate
Isononyl Isononanoate
Cyclopentasiloxane
Hexilene Glycol
Sorbitan Stearate
PEG-6Caprylic/Capric Glycerides
Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer
Sucrose Cocoate
Тromethamine
Disodium EDTA
Methylparaben
Propylparaben

Приличен е.

# 318
  • София
Може ли и аз да попитам за следните продукти на Мустела:
Лосион за тяло: aqua(water), paraffinum liquidum(mineral oil), hydrogenated coco-glycerides, petrolatum, glyceril stearate, ethylhexyldodecanol, prunus amygdalus dulcis(sweet almond) oil, butyrospermum parkii (shea butter), ceteareth-20, laureth-23, simmondsia, chinensis (jojoba) seed oil, cetearyl alcohol, phenoxyethanol, parfum (fragrance), ceteareth-12, carbomer, methylparaben, disodium edta propylparaben, tocopheryl acetate, xanthan gum, cetyl palmitate, cocoglycerides, sodium hydroxide, citric acid, pentylene glycol, persea gratissima(avocado) fruit extract.
Дермо-почистващ гел за коса и тяло: aqua(water), peg-40 glyceryl cocoate, disodiumcocoamphodiacetate, sodium coceth sulfat, peg-7 glyceryl cocoate, peg-150 distearate, phenoxyethanol, citric acid, glycol stearate, parfum (fragrance), sodium methylparaben, panthenol, methylparaben, butylparaben, sodium chloride, ethylparaben, propylparaben, sodium hydroxide.
Шампоан-пяна за новородени: aqua(water), cocoglucoside, disodium cocoylglutamate, phenoxyethanol, disodium edta, methylparaben, sodium cocoyl glutamate, climbazole, salicylic acid, parfum(fragrance), butylparaben, ethylparaben, sodium hydroxide, propylparaben, citric acid.
Според вас добри ли са тези продукти, особено за деца? Виждам, че съдържат парабени, но тези опасни ли са? Вече 1 година ги използвам за сина ми и се чудя дали да не ги сменя. Бюбхен по-добри ли са, въприки, че са по-евтини? Чета, че CI препоръчва Бюбхен, но всичките продукти ли или само определени? Въобще какво ще ме посъветвате за децката козметика и бихте ли ми препоръчали детско шампоанче. Ако може CI да се включи за съставките, а иначе ще ми бъде полезен всеки коментар.

# 319
  • София
Искам да се включа с поредното си питане сега за тези 2 продукта:

1/ Този крем за тяло го дават хипоалергенен подходящ и за бебета:
Topicrem ULTRA-MOISTURIZING BODY
AQUA (WATER), PARAFFINUM LIQUIDUM (MINERAL OIL),
UREA, CERA ALBA (BEESWAX), CETEARYL ETHYLHEXANOATE, SQUALANE, PALMITIC ACID, STEARIC ACID, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, STEARYL STEARATE, LAURYL STEARATE, CARBOMER, STEARYL BEHENATE, SODIUM METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, ISOPROPYL MYRISTATE,
MYRISTYL STEARATE, HYDROGENATED TALLOW, LACTIC ACID, PARFUM (FRAGRANCE), HEXYL CINNAMAL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, LINALOOL, HYDROXYISOHEXYL 3-CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE, LIMONENE, GERANIOL, HYDROXYCITRONELLAL, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, CITRONELLOL, COUMARIN

За дъщеря ми е (3 год.), тя е с атопична кожа и й трябва непрекъснато овлажняване и поддържане на кожата. Крема си дава заложби да овлажнява и попива добре. Но
- Има ли нещо вредно, че всеки ден се ползва по 2 пъти на проблемните места (примерно, съдържанието на уреа - 2% или др. съставки, глицерина допълнително е написан, че е 9,5% )? newsm78

2/ Другият продукт е за мен - лосион за обем и плътност  Keune:
AQUA, ALCOHOL DENAT., PEG-7 GLYCERYL COCOATE, POLYQUATERNIUM-10, METHYL GLUCETH-10, POLYQUATERNIUM-46, PANTHENOL, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, VACCINIUM MYRTILLUS/BILBERRY EXTRACT, SACCHARUM OFFICINARUM/SUGAR CANE EXTRACT, ACER SACCHARINUM/SUGAR LIMONUM/LEMON EXTRACT, BENZOPHENONE-4, METHYLDIBROMO GLUTARONITRILE, PHENOXYETHANOL, PARFUM/FRAGRANCE, TRIETHANOLAMINE.
За мен, като профан, ми се струват доста стряскащи някои съставки Rolling Eyes
Има ли нещо вредно за косата (че е без измиване)... дали дразни и изсушава скалпа (че понякога имам сърбежи и не мога да идентифицирам от какво са)...и като цяло - добре ли е да го ползвам продължително (практически почти след всяко миене на косата си слагам от него - наистина прави добър обем)?

Благодаря!

# 320
Искам да се включа с поредното си питане сега за тези 2 продукта:

1/ Този крем за тяло го дават хипоалергенен подходящ и за бебета:
Topicrem ULTRA-MOISTURIZING BODY
AQUA (WATER), PARAFFINUM LIQUIDUM (MINERAL OIL),
UREA, CERA ALBA (BEESWAX), CETEARYL ETHYLHEXANOATE, SQUALANE, PALMITIC ACID, STEARIC ACID, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, STEARYL STEARATE, LAURYL STEARATE, CARBOMER, STEARYL BEHENATE, SODIUM METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, ISOPROPYL MYRISTATE,
MYRISTYL STEARATE, HYDROGENATED TALLOW, LACTIC ACID, PARFUM (FRAGRANCE), HEXYL CINNAMAL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, LINALOOL, HYDROXYISOHEXYL 3-CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE, LIMONENE, GERANIOL, HYDROXYCITRONELLAL, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, CITRONELLOL, COUMARIN

За дъщеря ми е (3 год.), тя е с атопична кожа и й трябва непрекъснато овлажняване и поддържане на кожата. Крема си дава заложби да овлажнява и попива добре. Но
- Има ли нещо вредно, че всеки ден се ползва по 2 пъти на проблемните места (примерно, съдържанието на уреа - 2% или др. съставки, глицерина допълнително е написан, че е 9,5% )? newsm78

2/ Другият продукт е за мен - лосион за обем и плътност  Keune:
AQUA, ALCOHOL DENAT., PEG-7 GLYCERYL COCOATE, POLYQUATERNIUM-10, METHYL GLUCETH-10, POLYQUATERNIUM-46, PANTHENOL, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, VACCINIUM MYRTILLUS/BILBERRY EXTRACT, SACCHARUM OFFICINARUM/SUGAR CANE EXTRACT, ACER SACCHARINUM/SUGAR LIMONUM/LEMON EXTRACT, BENZOPHENONE-4, METHYLDIBROMO GLUTARONITRILE, PHENOXYETHANOL, PARFUM/FRAGRANCE, TRIETHANOLAMINE.
За мен, като профан, ми се струват доста стряскащи някои съставки Rolling Eyes
Има ли нещо вредно за косата (че е без измиване)... дали дразни и изсушава скалпа (че понякога имам сърбежи и не мога да идентифицирам от какво са)...и като цяло - добре ли е да го ползвам продължително (практически почти след всяко миене на косата си слагам от него - наистина прави добър обем)?
Благодаря!
Това са алергените, които съдържа първия продукт: HEXYL CINNAMAL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, LINALOOL, HYDROXYISOHEXYL 3-CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE, LIMONENE, GERANIOL, HYDROXYCITRONELLAL, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, CITRONELLOL, COUMARIN. Как ви се вижда? Отделно е с твърди мазнини, има и животински!
Иначе уреата е задължителна, даже 2 % е малко - 7-8-10 % се влага за атопична кожа! Глицеринът си е ОК.
Вторият продукт е добър, но консерванта METHYLDIBROMO GLUTARONITRILE мисля вече е забранен. Не бих го ползвал за оставане!

# 321
Първия е класическият Нивея крем. Води се хидратантен.
Рецептура отпреди 20 и повече години. Нищо особено. В козметиката няма класика, всичко се изменя доста бързо!
Вторият продукт е крем за лице и тяло на SVR.
Много добър! Но не му видях консерванта...

CI На SVR пише, че е без консерванти- за това не си ги видял  Laughing. Трайност 9м.след отваряне. Благодаря ти още веднъж.

# 322
Ninia, този крем изглежда да е подходящ за много суха кожа. Моето момче има атопична кожа и ако този крем е за такава бих му взела. Къде се продава, как точно се казва и каква му е цената?

# 323
Letsgo да крема е за суха и атопична кожа. След като намажа бебка, кожата й става супер мекичка  Peace . Аз самата си мажа лицето и ръцете. Ето тук пише останалото http://www.marvistore.com/index.php?main_page=product_info&c … products_id=21106
Продава се в аптеките. Купих го от Ремедиум.

# 324
Според мен,за да може да се
каже дали една или друга козметика
е добра,първото нещо ,което се прави е тест
на кожата,аз лично ходих на дерматолог,
но той ми каза,че допреди години в моя
град е имало такава лаборатория,но
вече не съществува,разочаровах се,
ако във вашия град има бихте ли ми дали
инфо,само така според мен ще си спестим и пари
и време във вечно лутане,кой продукт е добър
и най вече дали е подходящ за мен и т.н.
Благодаря предварително!

# 325
Благодаря ти много Ninia  Hug! Ще го потърся. А иначе крем без никакви консерванти не е възможно да има. Все някоя съставка играе ролята на консервант.

# 326
letsgo На самия крем пише, че е без консерванти; CI каза също, че не вижда консервант така че...... Grinning . Но дори и да има то най-вероятно ще е безобиден.

# 327
  • Пазарджик
Според мен,за да може да се
каже дали една или друга козметика
е добра,първото нещо ,което се прави е тест
на кожата,аз лично ходих на дерматолог,
но той ми каза,че допреди години в моя
град е имало такава лаборатория,но
вече не съществува,разочаровах се,
ако във вашия град има бихте ли ми дали
инфо,само така според мен ще си спестим и пари
и време във вечно лутане,кой продукт е добър
и най вече дали е подходящ за мен и т.н.
Благодаря предварително!

една моя позната беше ходила на дерматолог-козметик.Тя й беше направила преглед и някакви тестове.Въз основа на резултатите и препоръча кремове и измиващи продукти.

# 328
  • София (Възраждане)
Здравейте, абсолютен парашутист съм в тази тема и едва ли ще успея да изчета всичко, поздравления за обемната и ценна информация.

Бих искала да попитам, някой ползвал ли е масло от ему като слънцезащитна козметика? Намерих някакъв български сайт, който предлага 60 мл сещу 65 лв., което ми се струва прекалено. В интернет има доста оферти на много по сносни цени, но там пък трябва да се мисли и за доставка. Някой ими ли опит с това? 
Благодаря ви bouquet

п.п. Моля за извинение, ако това вече е обсъждоно:(

# 329
CI, моля те, когато имаш време погледни този крем против тъмни кръгове на Skindoctors. В БГ сайта е на цена 73лв. Как ти се вижда съотношението цена/качество? На мен ми изглежда приличен, но дали е.
http://skindoctors.bg/bg/kozmetika.html?page=shop.product_detail … amp;category_id=3

Water (Aqua), Propylene Glycol , Caprylic/ Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate SE, Glycerin,Steareth-20, Hydroxysuccinimide, Chrysin, Palmitoyl Oligopeptide, Palmitoyl Tetrapeptide-3, Isopropyl Myristate , Dimethicone, Cetearyl Alcohol, PEG-20 stearate, Sodium Hyaluronate, Mannitol, Sodium Gluconate, Citric Acid, Sodium Citrate, Waltheria Indica (Waltheria) Leaf Extract, Dextrin, Ferulic acid , Ceteareth-20, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Butyrospermum Parkii (Shea butter), Lecithin, Triethanolamine, Carbomer, Disodium EDTA.

Халоксилът, на който залагат и чийто състав свършва с палмитол тетрапептида, ми се стори като доста добра комбинация от влагозадържащи и анти-ейдж съставки. Давам линкове към впечатлилите ме неща.
http://www.wrinklereview.com/wrinkle-reducer/peptides.html
http://www.womenshealthcaretopics.com/stretch_marks_palmitoyl_tetrapeptide-3.htm
От цялата работа, две са съставките конкретно за сенките. Първата Hydroxysuccinimide, я виждам в повечето кремове като N-Hydroxysuccinimide...
За втората – Chrysin, четох това: „One of the causes of infra-orbital shadows (dark circles) is the accumulation of hemoglobin and its colored degradation products (biliverdin, bilirubin and iron) in the dermis and epidermis. Chrysin activates the enzyme uridine diphosphate-glucuronosyltransferase (UGT1A1) that leads to the degradation of bilirubin.”
Накрая попаднах на това обяснение за общото действие на кризина, хидроксисукцинимида и пептидите: „Chrysin stimulates an enzyme that can clear and eliminate bilrubin while hydroxysuccinimide makes iron soluble so that it can be eliminated. The peptide elements combine with the others to also help avoid future capillary leakage and protect against further discoloration.”

Видях, че има много по-скъпи и много по-евтини продукти,  с тези активни съставки и съвсем не мога да преценя дали си струва парите. Примери: http://www.skinnutrition.com/ProductInfo.aspx?id=7 и http://www.syprex.com/ShoppingCart/index.cfm?InstanceID=558& … amp;ProductID=101

Екстрактът Walteria Indica не е много напред в състава. Дали е в приличен процент?
Антиоксидантите също са доста назад. Не знам това дали е зле.

Попаднах и на този не особено ласкав материал за триетаноламина http://thegreenbeautyguide.com/?p=76. Какво ти е мнението за него?
И накрая пак любимите ни консерванти.

Общи условия

Активация на акаунт