За добрата козметика - 2

• 139 527
  • 943
  •   1
Отговори
# 855
Аз го научих от прочетеното в този и друг форуми.
И ми е добре но може би може и 50 на 50.
Да кажат знаещите.

# 856
Имам нужда от професионалния ви съвет относно сериозен проблем с кожата на ръцете ми. От септември до май започва да се напуква, на места по върха на пръстите започва да се бели и е грапава. Зимата дори се напуква до кръв, сякаш е порязана.
От аптеката ми препоръчаха два крема. Ето състава им:

1.Keratolin  на Биотрейд:

Purified water, urea, Peg 30 Lanolin, Cetearyl Alcohol, Mineral oil, Glycerol, Perfume, P-Chloro - M - Crezol

2. Melkfett на Абофарма

Petrolatum, Paraffinum Liquidum, Glycine Soja (Saybean) Oil, Calendula Officinalis flower Extract, Tocopheryl Acetate, Parfum, C.I. 40.800

Кой е по-подходящ за мен, вторият сякаш не успява да ми помогне, но го ползвам една седмица само.
Здравей.Ще ти препоръчам "Родопско чудо" от Мария Чолакова.Тази баба я познавам лично, тя е родена 1923г и е съхранила рецептата от майка си.Мисля, че това е продукта за тебе.Виж, бабата се е поувлякла в приложенията и не се интересува от евро директивите, но мазилото ще ти помогне!Опитай!http://www.megashop-bg.com/object.php?id=474

# 857
  • София
FDA - благодаря за бързия отговор!   bouquet
Ще поръчам крема непременно и дано ми помогне тази зима.

# 858
Здравейте момичета...и момчета.
Благодаря на специалистите за времето и нервите, които отделят за да ни обясняват  bouquet
Имам въпрос: като дегремьор може ли да се използва разтвор от розова водо и масло от жожоба-сместа, която се получава е точно като двуфазен дегримьор. Само за пропорцийте не съм сигурна - ще бъда благодарна, ако някой който е пробвал рецептата ги напише.
Предварително благодаря.
Аз съм си правила с 20 мл жожоба на 100 мл розова вода. Но мисля че зависи от кожата - моята е смесена и пестя маслото, но ако е суха,предполагам  може да понесе и повече масло  Peace

# 859
Момичета да  попитам,какво ви е мнението за антипигментиращото кремче на Biotrade-Melabel.Това че е евтино означава ли че е по-неподходящо от други подобни,и добре ли е да се използва за смесена кожа.Консистенцията му е гъстичка,като тези кремове на нивеа.  Състав:PURIFIED WATER,PEG 30 LANOLIN,CETEARYL ALCOHOL,MINERAL OIL,GLYCOLIC ACID,GLYCEROL,KOJIC ACID,TITANIUM DIOXIDE,PERFUME,P-CHLORO-M-CREZOL.Пише че желания ефект на избелване се постига най-малко след 4 седмици употреба.Благодаря ви предварително !
Praynig Praynig Praynig

# 860
искам да попитам за новия Адванс рипеър - заслужава ли си парите и има ли разтръбявания ефект. Също и професионалното ви обяснение защо над серумите винаги трябва да се слага крем(лосион.

WATER\AQUA\EAU, BIFIDA FERMENT LYSATE, METHYL GLUCETH-20, PEG-75, BUTYLENE GLYCOL, BIS-PEG-18 METHYL ETHER DIMETHYL SILANE, ARABIDOPSIS THALIANA EXTRACT, TRIPEPTIDE-32, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, LACTOBACILLUS FERMENT, COLA ACUMINATA (KOLA) EXTRACT, RETINYL PALMITATE, PANTETHINE, CAFFEINE, GLYCERETH-26, SODIUM RNA, SQUALANE, OLETH-3 PHOSPHATE, OLETH-3, OLETH-5, BISABOLOL, CHOLETH-24, CETETH-24, HYDROGENATED LECITHIN, ANTHEMIS NOBILIS (CHAMOMILE), SODIUM HYALURONATE, TOCOPHERYL ACETATE, LECITHIN, XANTHAN GUM, TEA-CARBOMER, TRISODIUM EDTA, BHT, PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, BENZYL ALCOHOL, GREEN 5 (CI 61570), YELLOW 5 (CI 19140), RED 4 (CI 14700)

побут, побут Embarassed

# 861
Момичета да  попитам,какво ви е мнението за антипигментиращото кремче на Biotrade-Melabel.Това че е евтино означава ли че е по-неподходящо от други подобни,и добре ли е да се използва за смесена кожа.Консистенцията му е гъстичка,като тези кремове на нивеа.  Състав:PURIFIED WATER,PEG 30 LANOLIN,CETEARYL ALCOHOL,MINERAL OIL,GLYCOLIC ACID,GLYCEROL,KOJIC ACID,TITANIUM DIOXIDE,PERFUME,P-CHLORO-M-CREZOL.Пише че желания ефект на избелване се постига най-малко след 4 седмици употреба.Благодаря ви предварително !
Praynig Praynig Praynig
Като махнем обръщението (понеже не съм момиче, но ще ти отговоря):
Има 2 ексфолииращи киселини - гликолова и кожиева, УВ филтър титанов диоксид. Много бедно на композиция, ще е и тежко върху кожата, консервирано е със стар консервант.
За какво да е по-неподходящо???

# 862
искам да попитам за новия Адванс рипеър - заслужава ли си парите и има ли разтръбявания ефект. Също и професионалното ви обяснение защо над серумите винаги трябва да се слага крем(лосион.

WATER\AQUA\EAU, BIFIDA FERMENT LYSATE, METHYL GLUCETH-20, PEG-75, BUTYLENE GLYCOL, BIS-PEG-18 METHYL ETHER DIMETHYL SILANE, ARABIDOPSIS THALIANA EXTRACT, TRIPEPTIDE-32, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, LACTOBACILLUS FERMENT, COLA ACUMINATA (KOLA) EXTRACT, RETINYL PALMITATE, PANTETHINE, CAFFEINE, GLYCERETH-26, SODIUM RNA, SQUALANE, OLETH-3 PHOSPHATE, OLETH-3, OLETH-5, BISABOLOL, CHOLETH-24, CETETH-24, HYDROGENATED LECITHIN, ANTHEMIS NOBILIS (CHAMOMILE), SODIUM HYALURONATE, TOCOPHERYL ACETATE, LECITHIN, XANTHAN GUM, TEA-CARBOMER, TRISODIUM EDTA, BHT, PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, BENZYL ALCOHOL, GREEN 5 (CI 61570), YELLOW 5 (CI 19140), RED 4 (CI 14700)

побут, побут Embarassed
Пълно е активки, така че моля доуточняване за каква цел е продукта, какво пише на опаковката? Изглежда богато, хубави емулгатори, но е с кофти консерванти.
Има овлажняващи, стягащи, антибръчкови, антицелулитни и успокояващи съставки, витамини, екстракти и т.н.
Над серума е хубаво да се слага крем, защото се предполага, че серума е концентриран с активки. За да преминат в долните слоеве на кожата (най-често са я за против бръчки, я за изблеване и прочие процеси, осъществявани в епидермиса, дермиса или дермално-епидермалния граничен слой), се нуждаят да преминат бариерния слой на кожата, който е хидрофобен - стратум корнеум. А емулсиите (кремовете де), имат система маслени компоненти - емолиенти, с чиято помощ като движеща сила това се надяваме да се получава.

# 863
FDA,благодаря ти.
ХАресах си това кремче за околоочният контур на Phylosophy eye hope:0.5 oz:
Water, Glycerin, Behenyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Silica, Isononyl Isononanoate, Ascorbyl Glucoside, Hordeum Distichon (Barley) Extract, Cetearyl Glucoside, Cetearyl Alcohol, Phenyl Trimethicone, Niacinamide, Dipalmitoyl Hydroxyproline, Potassium Cetyl Phosphate, Retinyl Palmitate, Palmitoyl Tripeptide-3, Beta-Glucan, Sodium Hyaluronate, Arginine, Allantoin, Santalum Album (Sandalwood) Extract, Phellodendron Amurense Bark Extract, Jojoba Esters, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Coffea Arabica (Coffee) Leaf/Seed Extract, Camellia Sinensis Leaf Powder, Tocopheryl Acetate, Glucosyl Hesperidin, C13-15 Alkane, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, C13-16 Isoparaffin, C12-14 Isoparaffin, Tris (Tetramethylhydroxypiperidinol) Citrate, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Potassium Hydroxide, Potassium Sorbate, Hexylene Glycol, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Caprylyl Glycol, Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891).

Пише,че е за тъмни кръгове и финни линии.
КОжата ми около очите е малко по суха и се интересувам дали ще хидратира добре и като съставки прилично ли е?
Привет.Според мен е добър избор защото работи " от вътре" и "от вън".Съчетани са балансирано : активни съставки, отличен  натурален емулгатор-Cetearyl Glucoside, подходящи за добро усещане емолиенти, няколко полимера, добри консерванти-Potassium Sorbate, Chlorphenesin, Caprylyl Glycol и матиращото действие-заличаващо бръчките чисто физически-Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891)
FDA,от поста ти разбирам ,че кремчето е добро.
В сайта ,в който го намерих в описанието на самият крем не пишеше за каква възраст е  Rolling Eyes и незнам дали е подходящ за мен(на 27 г. съм,от състава може ли да се разбере за каква възраст е предназначен крема,ако пък е глупав въпроса ми го игнорирай Crazy

# 864
Здравейте!  Hug
Имам питане за един депилатоар на Дева за чувствителна кожа. Съдържанието му е: AQUA, UREA, PEG-8, CALCIUM THIOGLYCOLATE, CETEARYL ALCHOHOL, GLYCERYL STEARATE, PARAFFINUM LIQUIDUM, ISOPROPYL MYRSITATE, CETEARATH-11, SODIUM PHOSPHATE, CALCIUM HYDROXIDE, GOSSYPIUM OIL, HYDROLYZED SILK, POTASSIUM HYDROXIDE, TITANIUM DIOXIDE
Има ли вредни съставки( макар че си мисля, че щом унищожава косъма няма да е много щадящ по принцип Thinking)? И като цяло какво ви е мнението за депилатоарите като продукт - има ли опасност при ползването им?
Извинете, че се самоцитирам, но ми се ще да чуя мнение за този тип продукти?

# 865
FDA,благодаря ти.
ХАресах си това кремче за околоочният контур на Phylosophy eye hope:0.5 oz:
Water, Glycerin, Behenyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Silica, Isononyl Isononanoate, Ascorbyl Glucoside, Hordeum Distichon (Barley) Extract, Cetearyl Glucoside, Cetearyl Alcohol, Phenyl Trimethicone, Niacinamide, Dipalmitoyl Hydroxyproline, Potassium Cetyl Phosphate, Retinyl Palmitate, Palmitoyl Tripeptide-3, Beta-Glucan, Sodium Hyaluronate, Arginine, Allantoin, Santalum Album (Sandalwood) Extract, Phellodendron Amurense Bark Extract, Jojoba Esters, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Coffea Arabica (Coffee) Leaf/Seed Extract, Camellia Sinensis Leaf Powder, Tocopheryl Acetate, Glucosyl Hesperidin, C13-15 Alkane, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, C13-16 Isoparaffin, C12-14 Isoparaffin, Tris (Tetramethylhydroxypiperidinol) Citrate, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Potassium Hydroxide, Potassium Sorbate, Hexylene Glycol, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Caprylyl Glycol, Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891).

Пише,че е за тъмни кръгове и финни линии.
КОжата ми около очите е малко по суха и се интересувам дали ще хидратира добре и като съставки прилично ли е?
Привет.Според мен е добър избор защото работи " от вътре" и "от вън".Съчетани са балансирано : активни съставки, отличен  натурален емулгатор-Cetearyl Glucoside, подходящи за добро усещане емолиенти, няколко полимера, добри консерванти-Potassium Sorbate, Chlorphenesin, Caprylyl Glycol и матиращото действие-заличаващо бръчките чисто физически-Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891)
FDA,от поста ти разбирам ,че кремчето е добро.
В сайта ,в който го намерих в описанието на самият крем не пишеше за каква възраст е  Rolling Eyes и незнам дали е подходящ за мен(на 27 г. съм,от състава може ли да се разбере за каква възраст е предназначен крема,ако пък е глупав въпроса ми го игнорирай Crazy
Здравей.Никак не е глупав въпроса.Чудесно е , че искаш да знаеш и да използваш твоето си нещо.От изписването на съставките мисля, че можеш.Моля да споделиш мнението си след употребата му.И изобщо за да сме си полезни споделяйте дали съветите ни стават. За всички тук, нали? Simple Smile

# 866
Здравейте!  Hug
Имам питане за един депилатоар на Дева за чувствителна кожа. Съдържанието му е: AQUA, UREA, PEG-8, CALCIUM THIOGLYCOLATE, CETEARYL ALCHOHOL, GLYCERYL STEARATE, PARAFFINUM LIQUIDUM, ISOPROPYL MYRSITATE, CETEARATH-11, SODIUM PHOSPHATE, CALCIUM HYDROXIDE, GOSSYPIUM OIL, HYDROLYZED SILK, POTASSIUM HYDROXIDE, TITANIUM DIOXIDE
Има ли вредни съставки( макар че си мисля, че щом унищожава косъма няма да е много щадящ по принцип Thinking)? И като цяло какво ви е мнението за депилатоарите като продукт - има ли опасност при ползването им?
Извинете, че се самоцитирам, но ми се ще да чуя мнение за този тип продукти?
Здравей.Депилатоарът е нормален, като всеки друг на пазара.Вредни съставки няма.рН на този тип продукти е около 12,5.Ако имаш възможност, прави си кола.

# 867
  • София
Момичета, аз също наскоро използвах цяло шишенце розова вода и масло и жожоба. Не съм срещала по-ефикасен продукт за премахване на грим, който същевременно да ми дава усещане за свежест. Но точно по време на ползването ми се появиха разни подкожни мастни натрупвания, приличащи на пъпки, но не мога да ги нарека точно така. След изчерпването на продуктите този проблем изчезна от самосебе си. Може причината да е била и друга, но пък може и моите порички да са се запушвали от маслото и да са довели до този проблем.

# 868
Благодаря ти,FDA newsm10  за бързите отговори.
Кремчето не съм го закупила все още,защото чакам да ми свърши това ,което ползвам в момента и за това съм в търсене на следващата покупка,искам първо да се информирам добре за няколко крема и разбира се вашата помощ в темата ще ми помогне да избера правилният .
Както казваш е добре да споделяме и резултатите след използваната козметика -коментирана от вас -специалистите. Peace

# 869
L'oreal  triple active jour  е крема и ако може да кажете много ли е вреден  newsm78,щото гледам,там , че има алуминий,парабени...и само това схващам... Cry Crazy

ingred:aqua,sunflower seed oil,glicerin,isohexadecane,ciklohexasiloxane,sorbitan stearate,methyl glicet-20, shorea robusta/ seed buter ,ethylhexyl methoxycinnamate , stear. alk. , tocopheril acetate,sucrose cocoate , polyacrylamide , rosa canina/fruit oil ,titanium dioxide, c13-14 isoparafin , carbomer, ribes nigrum/ black currant seed oil , capryloil salicilic acid , pantenol , sodium hydroxide, laureth -7 , aluminium hydroxide!!! , 2-oleamido-1.3octadekanediol,stearic acid , metylparaben , dmdm hydantoin , disodium edta, , parfume, limonene, alpha-isomethyl  ionone , linalool  benzil benzoate , hydroxycitronellal , hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde , butylphenyl methylpropional , benzyl salicylate , citral , eugenol , geraniol (FIL B8993/1)

защо никой от компетентните  мозъци  не ми отговори  Praynig Praynig PraynigМоля ви!Какво да го правя този крем-меко или грубо действие има/за всекидневна защита на кожата е принципно... newsm78/

Общи условия

Активация на акаунт