За добрата козметика - 2

• 139 577
  • 943
  •   1
Отговори
# 870
FDA,благодаря ти.
ХАресах си това кремче за околоочният контур на Phylosophy eye hope:0.5 oz:
Water, Glycerin, Behenyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Silica, Isononyl Isononanoate, Ascorbyl Glucoside, Hordeum Distichon (Barley) Extract, Cetearyl Glucoside, Cetearyl Alcohol, Phenyl Trimethicone, Niacinamide, Dipalmitoyl Hydroxyproline, Potassium Cetyl Phosphate, Retinyl Palmitate, Palmitoyl Tripeptide-3, Beta-Glucan, Sodium Hyaluronate, Arginine, Allantoin, Santalum Album (Sandalwood) Extract, Phellodendron Amurense Bark Extract, Jojoba Esters, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Coffea Arabica (Coffee) Leaf/Seed Extract, Camellia Sinensis Leaf Powder, Tocopheryl Acetate, Glucosyl Hesperidin, C13-15 Alkane, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, C13-16 Isoparaffin, C12-14 Isoparaffin, Tris (Tetramethylhydroxypiperidinol) Citrate, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Potassium Hydroxide, Potassium Sorbate, Hexylene Glycol, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Caprylyl Glycol, Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891).

Пише,че е за тъмни кръгове и финни линии.
КОжата ми около очите е малко по суха и се интересувам дали ще хидратира добре и като съставки прилично ли е?
Привет.Според мен е добър избор защото работи " от вътре" и "от вън".Съчетани са балансирано : активни съставки, отличен  натурален емулгатор-Cetearyl Glucoside, подходящи за добро усещане емолиенти, няколко полимера, добри консерванти-Potassium Sorbate, Chlorphenesin, Caprylyl Glycol и матиращото действие-заличаващо бръчките чисто физически-Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891)
FDA,от поста ти разбирам ,че кремчето е добро.
В сайта ,в който го намерих в описанието на самият крем не пишеше за каква възраст е  Rolling Eyes и незнам дали е подходящ за мен(на 27 г. съм,от състава може ли да се разбере за каква възраст е предназначен крема,ако пък е глупав въпроса ми го игнорирай Crazy
Здравей.Никак не е глупав въпроса.Чудесно е , че искаш да знаеш и да използваш твоето си нещо.От изписването на съставките мисля, че можеш.Моля да споделиш мнението си след употребата му.И изобщо за да сме си полезни споделяйте дали съветите ни стават. За всички тук, нали? Simple Smile

magnolia99, извинявай че се намесвам, но се загледах и аз по това кремче след добрите отзиви и открих, че се води advanced anti-aging eye cream. Виж тук: http://www.philosophy.com/eyehope/index.html
Като гледам снимките, които са сложили май е за доста над 27, но кой знае дали има наистина такова чудотворно действие.

# 871
D  ana,хубаво се намесваш ,няма проблем Peace
Аз и от сайта ,който си дала пак не видях да пише за каква възраст е Thinking
FDA,каза ,че става за 27 г,но най добре да отскоча до Sephora и да питам на място някоя продавачка(не ,че пък на тях им се доверявам много Whistling,но се надявам да са компетентни)

# 872

Здравей.Депилатоарът е нормален, като всеки друг на пазара.Вредни съставки няма.рН на този тип продукти е около 12,5.Ако имаш възможност, прави си кола.
Благодаря Hug Ползвам го, защото не търпя много на болка, но ще имам предвид да го избягвам Peace

# 873
L'oreal  triple active jour  е крема и ако може да кажете много ли е вреден  newsm78,щото гледам,там , че има алуминий,парабени...и само това схващам... Cry Crazy

ingred:aqua,sunflower seed oil,glicerin,isohexadecane,ciklohexasiloxane,sorbitan stearate,methyl glicet-20, shorea robusta/ seed buter ,ethylhexyl methoxycinnamate , stear. alk. , tocopheril acetate,sucrose cocoate , polyacrylamide , rosa canina/fruit oil ,titanium dioxide, c13-14 isoparafin , carbomer, ribes nigrum/ black currant seed oil , capryloil salicilic acid , pantenol , sodium hydroxide, laureth -7 , aluminium hydroxide!!! , 2-oleamido-1.3octadekanediol,stearic acid , metylparaben , dmdm hydantoin , disodium edta, , parfume, limonene, alpha-isomethyl  ionone , linalool  benzil benzoate , hydroxycitronellal , hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde , butylphenyl methylpropional , benzyl salicylate , citral , eugenol , geraniol (FIL B8993/1)

защо никой от компетентните  мозъци  не ми отговори  Praynig Praynig PraynigМоля ви!Какво да го правя този крем-меко или грубо действие има/за всекидневна защита на кожата е принципно... newsm78/
Ама че въпрос - какво да го правя! Подарили ли са ти го? Ти как ще ми обясниш меко или грубото действие на един такъв крем?
Дневен крем, с прилични маслени съставки (некомедоногенни, но има стеарил алкохол и стеарин), хубави емулгатори. Консервантите са гадни, имам предвид ДМДМ Хидантоин - формалдехид отделящ. Има витамини, масла, според мен е за мазна и акнетична кожа, с широки пори, само така си обяснявам алуминиевия хидроксид (има и салицилов дириват).

# 874
Мен ме интересува един подхранващ серум за лице на Алтея:

Simmondsia chinensis (Jojoba oil), Prunus armeniaca (Apricot kernel oil), Prunus dulcis (Almond extract), Olea europaea (Olive extract), Triticum vulgare (Wheat germ extract), Lecithin, Macadamia integrifolia (macadamia nut oil), Bulgarian rosa damascena (Rose oil), Rosmarinus officinalis (Rosemarry essence), Borago officinalis (Starflower extract), Lavandula angustifolia (Lavender oil), Vitus vinifera (Grape seed oil), Tocopherol, Calendula officinalis (Calendula essence), Hypericum perforatum (St.Johns Wort extract), Hippophae Rhamnoides (Sea buckthorn pulp, Daucus carota (Carrot seed extract).

Благодаря.

# 875

Simmondsia chinensis (Jojoba oil), Prunus armeniaca (Apricot kernel oil), Prunus dulcis (Almond extract), Olea europaea (Olive extract), Triticum vulgare (Wheat germ extract), Lecithin, Macadamia integrifolia (macadamia nut oil), Bulgarian rosa damascena (Rose oil), Rosmarinus officinalis (Rosemarry essence), Borago officinalis (Starflower extract), Lavandula angustifolia (Lavender oil), Vitus vinifera (Grape seed oil), Tocopherol, Calendula officinalis (Calendula essence), Hypericum perforatum (St.Johns Wort extract), Hippophae Rhamnoides (Sea buckthorn pulp, Daucus carota (Carrot seed extract).

Благодаря.
Здравей.И мен ме заинтересува."Био розова масло? .., а защо моркова не е био?..Има нещо глило в Дания...Или как?

# 876

Благодаря.
Здравей.И мен ме заинтересува."Био розова масло? .., а защо моркова не е био?..Има нещо глило в Дания...Или как?

Ами не знам има ли гнило. Ти ще кажеш. По принцип да, 99% от съставките са био, останалите 3 не са - моркова, екстракта на Св. Джон и токоферола.
Мен по-скоро ме интересува цялостната комбинация - дали действително е успешна и дали е ОК за ежедневно ползване, както е указано в листовката.

# 877

Благодаря.

Ами не знам има ли гнило. Ти ще кажеш. По принцип да, 99% от съставките са био, останалите 3 не са - моркова, екстракта на Св. Джон и токоферола.
Мен по-скоро ме интересува цялостната комбинация - дали действително е успешна и дали е ОК за ежедневно ползване, както е указано в листовката.
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=cosmetics&Number= … ollapsed&sb=5

# 878
Не разбрах какво искаш да кажеш с този линк. Моля за ясно мнение за продукта, а не риторични въпроси и препратки към други сайтове.

# 879
Питах преди една или две страници за
крема Билка с мавруд но така и не получих
отговор от компетентните в темата.
Преди това и за маска против бръчки на Балея
пак нищо.Та да питам-нещо обидих ли ви?
Или продуктите не са от скъпите препоръчани
тук.Когато доходите позволяват и аз прочетох за
Нюкс.Веледа.Бюбхен.Шийседо.
Ако можех сега да си ги позволя нямаше да
питам за това.което мога да си купя на този
етап.
сори за правописа(нямам фонетика)

# 880
Питах преди една или две страници за
крема Билка с мавруд но така и не получих
отговор от компетентните в темата.
Преди това и за маска против бръчки на Балея
пак нищо.Та да питам-нещо обидих ли ви?
Или продуктите не са от скъпите препоръчани
тук.Когато доходите позволяват и аз прочетох за
Нюкс.Веледа.Бюбхен.Шийседо.
Ако можех сега да си ги позволя нямаше да
питам за това.което мога да си купя на този
етап.
сори за правописа(нямам фонетика)
Здравей. В кремчето, което си цитирала най-много от всичко се съдържа емулгатор(това е компонента , който свързва маслата и водата и има технически функции).Иначе има масло от шея(много добър емолиент),vitis vinifera oil, vitis vinifera juice  , bisaбolol- които съставки са много добри.Не си изписала консерванта.
Не зная на каква възраст си, но ако си до 35 искрено ти препоръчвам серията на Арома с тиква.

# 881
Урината в някои козм.продукти май е синтетична.
/дано не написах голяма глупост/
Моя колежка си е купила маска за лице и искам да питам дали е добра/
В смисъл-дали ще си ;върши работата;-против бръчки е
aqwa  caprylic/capric trigliceride
cetearyl alkocol  glicerin ethyhexyl stearate
dicaprylyl carbonate  decyl oleate
gliceryl stearate oryza sativa bran oil
sodium stearoyl glutamate
tocopheryl acetate  triticum vulgare germ oil
alcohol  benzoic acid
butyphenyl methylpropional  ci7789  dehydroacetic acid
ethylparaben  hidrogenated palm glycerides citrat
lactic acid  nelumbo nucifera flower extrat
parfum  phenoxyethanol  propylene glicol
sodium hyaluronate  tannic acid  tocopherol
ubiquinone  xanthan gum
извинявам се ако съм сгрешила в писането.
Благодаря,предварително за отговора
Привет отново.Маската има  добър състав

# 882
  • Sofia
FDA, имам един по-специален въпрос като цяло, а и по-конкретно за крема анти-акне с лавандула на Биофреш.
Та ето какво - кремчето засега ми действа чудесно, мека и приятна кожа, не се омазнява, нямам възпаления. Но имам две вътрешни пъпки от периода преди да започна с кремчето. Бях в мензис тогава.
Та сега се чудя - при постоянно и продължително ползване крема ще унищожи ли тези пъпки и това, което е в тях? Или кремовете имат някакви съставки, които изкарват на повърхността тези подкожни натрупвания? Или кремовете изобщо нямат такива свойства и е редно да отида на козметик, който да отпуши тези две образувания?

# 883
Не разбрах какво искаш да кажеш с този линк. Моля за ясно мнение за продукта, а не риторични въпроси и препратки към други сайтове.
Здравей.На мен не ми е ясна философията на продукта и по този повод исках някой да сподели, ако е ползвал серума.Тук има растителни и етерични масла, непонятно ми е защо маслото от грозде и морков са  много по назад в реда от етеричните масла от роза, лавандула, розмарин(те се влагат около 0,2-0,1% защото, могат да доведат до алергии).Аз не бих го ползвала за ежедневна употреба.Опасявам се от запушване на порите.

Последна редакция: нд, 04 окт 2009, 12:31 от FDA

# 884
Много благодаря за отговора.
На 40 год.съм и ще се възползвам от препоръката.
Много бих искала да пробвам продукти на Биофреш
но засега не ми е финансово възможно.
А маската ще я взема.
Извинете ме ако съм била рязка-имам доста неща
на ;раменете;.
А вие не сте ми виномни.

Общи условия

Активация на акаунт