Медовик за 1 час! По-различен и фантастичен!

• 156 513
  • 761
  •   1
Отговори
# 600
Аз експериментирах с пресни малини в крема, но не мисля, че беше много удачно, защото малините доста разводниха крема, хем че сложих и желатин. То ако имаше повече блатове, можеше и те да оберат влагата, но аз я правих като дълбана торта и сигурно това също допринесе за втечняването. Иначе на външен вид доста й се постарах, защото беше за подарък.

# 601
  mistery,тортата изглежда разкошно! Наистина се постара!   bouquet Hug

За малините.....Тази торта,според мен,не е никак плодова....Меденият блат е много изразителен като вкус и аромат и всеки плод само би объркал хармонията  тук......Каквото и да се сложи,просто е "друга опера".
  Единствено сушените сини сливи са подходящи и идеално допълващи в случая

Ако не разполагате с тях,по-добре да се сложи гол крем,отколкото да се добавя какъвто и да е друг (даже сушен) плод.

Звуча малко все-едно размахвам пръст  Laughing
  Не не  Hug Просто споделям своето мнение,което се е формирало въз основа на доста опит с тази торта.....
  Всеки е свободен дали да му се довери или да постъпи,както си прецени  Peace Peace Peace

mistery,с тази невероятно красива и нежна украса съм сигурна подаръкът ти ще бъде оценен подобаващо!  Hug

# 602
Пропуснах да кажа, че тази година "Медовик"-а беше с нас и на двете ни морски почивки. Юли я "водихме" Laughing на Закинтос, а сега септември на Халкидики. Правя си блата в къщи, слагам кофичка сметана в хладилната чанта, вземам малко пакетче пудра захар и стафиди, и на място като се настаним само я сглобявам.
Другото, което опитах е да направя от същото тесто бисквити. Направих доста по-гъсто тесто, при печенето се надуха много приятно, но към края спаднаха и станаха грозновати, което въобще не се отрази на вкуса им, де. Мисля следващия път да сложа и бакпулвер с брашното, пък ще видим.

# 603
  • София
Хм, аз лятото също я правих с малини в крема, защото беше за детенце и майката не искаше сушени сливи, въпреки, че за мен с тях е най-хубава. Не ми се е разводнил грам крема, но и аз бъркам сметаната само с лъжица и правя тортата с три блата, т.е доза и половина правя винаги. Всички много я харесаха така, но аз винаги ще си я предпочитам със сушените сливи и орехи.  Grinning

# 604
mistery,знаеш ли,Нордина има рецепта "меденки от медовик",в основата на тестото е точно този меден блат.

Ей ги,виж.
 не съм ги правила,но изглежда при нея се получават доста добре.   thumbsup

# 605
Запретнала съм се да го правя днес този медовик и искам да попитам дали ще понесе сладко по средата. Сладкото ми е от клюква и леко накиселява.

# 606
  Клюквата не горчи ли ?  newsm78

# 607
  Клюквата не горчи ли ?  newsm78
Да, наистина леко нагорчава.

# 608
   Не бих използвала такова сладко.... Rolling Eyes ,но ти си прецени .  Peace

# 609
   Не бих използвала такова сладко.... Rolling Eyes ,но ти си прецени .  Peace

Селма, яла съм медовик със сладко от клюква в сметановия крем, според мен чудесно се връзва. Лека киселинка придаваше и поне на мен страшно ми допадна. Разбира се, беше сложено с мярка, не наблъскано, но пък и нали все добавям - въпрос на вкус е.  Peace

# 610
  • Бургас/Пз
И аз съм се засилила да я направя тази торта, защото досега съм правила само.точения Медовик. Та според вас орехите къде е добре да ги сложа - в блата или в крема?? Ще бъде само с гол крем защото моите деца сушени сливи не харесват.

# 611
Лабрекс, вътре в сметановия крем ли беше или отделен пласт, аз мисля да си е пласт само от сладкото.
Клюквата е нещо превъзходно, чакам да застудее и една приятелка, която пътува редовно до Украйна, да ми донесе отново.

# 612
Лабрекс, вътре в сметановия крем ли беше или отделен пласт, аз мисля да си е пласт само от сладкото.
Клюквата е нещо превъзходно, чакам да застудее и една приятелка, която пътува редовно до Украйна, да ми донесе отново.

evhen, не знам как беше сложено, бях на гости и не питах,  но се беше размесило с крема и ми беше много вкусно. Или е било в крема или е бил намазан блата и после крем. И аз харесвам клюквата.  Heart Eyes Peace

# 613
  • гр.София
какво е това "клюква"  Blush

# 614
какво е това "клюква"  Blush

Е потърси в нета де
http://www.gradinata.bg/index.php?page=plant&plant_id=686&plant_type=8

Между другото сега видях, че и в Берьозка я предлагат, аз моята я направих по рецепта на една рускиня, посипва се със захар, 1 към 2 минимум,  и се чака да се разтопи захарта, ден два, преди това обаче трябва да се намачка клюквата. Понеже моята беше много пътувала, докато стигне до мен, явно и бяха поизтекли соковете, та стоя близо 20  дни в хладилника, а захарта не се разтопяваше.
Сърце не ми даваше да я сваря и да унищожа витамините, та свише ми дойде идеята да я обработя с пасатора. Стана прекрасно Peace

Общи условия

Активация на акаунт