Хиперактивност с дефицит на внимание - тема 7

• 258 488
  • 1 418
  •   1
Отговори
# 1 140
  • Пловдив
Здравейте момичета!

Много моля ако някой има списък с храните, които не са позволени при безглутенова и безказеинова диета да ми го пусне на лични.

Реших, че трябва да пробвам. Дали ще успея е друг въпрос. Дребен ходи на градина и не знам дали въобще е възможно да се направи диета. Има ли някой в такова положение, който е успял?

Говорих с директорката. Никакъв шанс да се приложи диетата, освен ако не го водя закусил и го взимам преди да обядват  Mr. Green

Не случихме на госпожи. Подход никакъв. Само го навикват детето и постоянно ми се оплакват от него. Не знам как ще я караме така  Cry.

Знаете ли дали има в Пловдив градина, която е за деца като нашите?

# 1 141
  • София
Здравейте, предварително се извинявам, ако на някой въпросът ми му се струва маловажен, глупав или не на място.
Понеже се притеснявам за едно доста буйно момченце на 4 години, четох доста и срещнах материали, според които наличието на кандида може да обуслови  по-активно и невъздържано поведение при децата. Въпросът ми е, насочвали ли са ви лекари или по собствена инициатива  правили ли сте подобно изследване? Има ли случай на пишещите тук, при който проблемът не е бил хиперактивност, а се е дължал на въпросната кандида? Искам да пусна на детето фекална проба, но не знам точно как се нарича, само в една лаборатория видях изрично записано Изслeдване на фецес еднократно ( вкл. Candida), а пък ми се иска предварително да се  ориентирам в цените. Ще се радвам, ако някой сподели информация.

# 1 142
На моето дете е правено това изследване, поради много тежко боледуване от ентеровирус . Изследванията бяха в норма.

# 1 143
  • Пловдив
pables_m какво имаш предвид под " деца като нашите" -където да прилагат диета, или за деца с комуникативни проблеми. В пловдив не знам някъде да прилагат диета, но логопедична градина( поне преди 3-4 години, сега как е не знам) това е детска градина Елица в квартал Хр.Смирненски.

# 1 144
  • Пловдив
pables_m какво имаш предвид под " деца като нашите" -където да прилагат диета, или за деца с комуникативни проблеми. В пловдив не знам някъде да прилагат диета, но логопедична градина( поне преди 3-4 години, сега как е не знам) това е детска градина Елица в квартал Хр.Смирненски.

Имам предвид деца с хиперактивност с дефицит на вниманието.

СДГ "Елица" все още си е там. Не специализираните им групи са по 30деца.  Shocked

# 1 145
  • София
bojidara-mama, благодаря.

# 1 146
  • София
Здравейте, предварително се извинявам, ако на някой въпросът ми му се струва маловажен, глупав или не на място.
Понеже се притеснявам за едно доста буйно момченце на 4 години, четох доста и срещнах материали, според които наличието на кандида може да обуслови  по-активно и невъздържано поведение при децата. Въпросът ми е, насочвали ли са ви лекари или по собствена инициатива  правили ли сте подобно изследване? Има ли случай на пишещите тук, при който проблемът не е бил хиперактивност, а се е дължал на въпросната кандида? Искам да пусна на детето фекална проба, но не знам точно как се нарича, само в една лаборатория видях изрично записано Изслeдване на фецес еднократно ( вкл. Candida), а пък ми се иска предварително да се  ориентирам в цените. Ще се радвам, ако някой сподели информация.
На нас ни беше такъв проблема на 4 години - почти не говореше, много буен и агресивен и склонен към повтаряеми занимания. Не мисля, че е бил хиперактивен, но със сигурност имаше дефицит на внимание. Когато беше на 4г.5м. пуснах фецес проба за кандида в лаборатория Кандиларов (30лв е) и ни излезе положителна за кандида парапсилосис. Проведохме лечение с флуконазол и след период на влошаване, имахме трайно подобрение на поведението, вниманието и речта. Много се радвам, че открих тогава проблема и го реших. При нас кандидата беше следствие от често пиене на антибиотици заради ушни инфекции още от бебе. Сега е почти на 6г. и още наваксва с речта, но пък поне израстна периода с честите антибиотици. Имате ли проблеми с корема - газове, запек? Ако да, можеш да даваш пробиотик в големи количества за дълго време - със сигурност няма да навреди, а най-вероятно и ще помогне.

Последна редакция: ср, 10 дек 2014, 13:22 от denitsagr

# 1 147
Здравейте майчета, извинявам се че не ви отговарях, но доста боледувах. В крайна сметка детето ми мина на индивидуално обучение вместо на комбинирана форма, поради отказа на останалите родители и заплахите, че ще преместят децата си в други училища. За сега детето се чувства спокойно в училище, но изключително много се усеща липсата на контакт с децата-иска все повече и повече внимание, започва да плаче като не получи нещо и така... Неформално имаме договорка когато усетят че детето е готово да влезе в клас, ще го пускат пък макар и за малко, като целта е тези посещения да се увеличават, но ние сме скептично настроени, предвид отношението на родителите а и на децата. Преди няколко дена едно дете от горен клас го сплашило в тоалетната с побой, ако продължавал да заплашва другите, което говори, че всички деца в училището, а оттам и родителите са наясно със ситуацията. А когато онзи ден чух гадната новина за изнасиленото дете в тоалетната, направо изтръпнах.
Покрай заболяванията ми напоследък, вниманието ми беше насочено този път доста сериозно към шуслеровите соли. На нас Пашкулев ни беше изписал някаква комбинация, но не сме я приемали защото течността стана на парцали на следващия ден. Но си купих една дебела книга за тях, изчетох темата до момента за тях тук във форума и ми се ще да ви попитам какъв опит имате вие. За сега съм решила да пробвам, но за целта първо аз изпитвам дето се вика действието им преди да ги дам на детето. Освен това, в книгата много се говори, че много деца а и възрастни имат такива проблеми при наличието на чревни гъбички.
sali виждам че и ти си попаднала на такава информация, дали направихте подобно изследване и къде ако не е тайна?

# 1 148
  • София
 Solita, още не сме пуснали изследването, чудя се дали в Кандиларов или в Рамус, не знам коя лаборатория е по-добра, но до края на седмицата ще пусна все някъде. Не смятам, че има кандида, но все пак да се уверя, да знам, че съм го отметнала като вероятна причина.
Denitsagr, запек няма, по-скоро му е по-разхлабено коремчето, но без  разстройство, често се оплаква, че го боли. Аз не съм убедена, че има хиперактивност или проблеми с концентрацията, може да е въпрос на темперамент ( а може и някакви грешки при възпитанието да сме допуснали), но определено някои неща ме притесняват. А защо пишеш, че първо е имало известно влошаване за две седмици, от лекарството ли?

# 1 149
  • София
Да, заради лекарството има период на влошаване на всички проблеми - по-подут корем, по-лошо внимание, повече изнервен и т.н. Този ефект четох, че е заради токсините, които гъбичките отделят когато измират. При нас беше около 2 седмици влошаването. После детето направи скок, който всички забелязаха - стана много по-заинтересуван и по-кротък. Сега пак имаме периоди на изнервеност, тогава давам био гая или други пробиотици и постепенно отминава (може би от самосебеси).

# 1 150
solita, като частен ученик ли е сега към училището или на индивидуално обучение?

# 1 151
bojidara-mama, на индивидуално обучение е. По 12 учебни часа седмично.

# 1 152
Ние сме до 12 часа седмично в класа, но това е Комбинираната форма на обучение. Ако е само на ИНДИВИДУАЛНА, оценяването е само качествено, а не количествено. Това означава, че дори и да завърши 12 клас, няма да му го признават за завършено средно образование, а само с диплома за завършен 12 клас. Да не са те подвели нещо?

# 1 153
bojidara-mama ние си имаме бележник, вярно че все още не са му вписани никакви бележки от това училище, но имаме уговорката че ще е на количествено оценяване, а не на качествено. Още повече че е по индивидуалния план на училището за обучение, а не личен индивидуален план. Дори има една шестица по английски на учебната тетрадка и още една преди това, май и някаква четворка имаше по български. Но ти ме подсещаш да питам в понеделник какво става по този въпрос, защото ресурсната още нищо не е дала като програма за работа с детето. Доколкото си спомням на последната страница от тази програма трябва да е записано вида и формата на обучение и оценяване. Преди два дни е правено обследване от логопед, сега чакаме и от психолог, а кога ще излезне резултата не е ясно. Благодаря, че ме подсети за оценяването. Hug

Последна редакция: сб, 13 дек 2014, 10:09 от solita

# 1 154
Здравейте, моля за коментар следното от новия проекто-закон за образованието: Деца и ученици със СОП са деца и ученици с различни видове увреждания-сензорни, физически, умствена изостаналост, множество увреждания, с езиково-говорни увреждания, със специфични обучителни трудности, с аутизъм, които изискват полагането на особена грижа - което изключва децата с ХАДВ, поне аз така го разбирам. Отпада комбинираната форма на обучение, а индивидуалната е неприсъствена. Според чл. 93, децата които не покриват ДОИ са на индивидуална програма. Училищата следва да организират допълнителни дейности за обучение и възпитание в подкрепа на ученици с поведенчески проблеми, обучителни трудности или застрашени от отпадане деца - те са извън учебния процес. Създават се специални училища за деца с девиантно поведение които са социално -педагогически интернати и възпитателни училища - интернати и понеже децата с ХАДВ не са включени в проекта ще може много лесно да бъдат пращани в тези училища според мен. Ресурсните центрове се преобразуват в центровеза работа с деца към дадените общини, и ако училищата имат бюджет, могат да ги наемат в случай на нужда. Връща се оценката за поведение. Другото което е включено в проекта, е че държавата ще плаща в процент обучението и на децата в частните училища, явно до размера на това в държавните.
Тези "нововъведения" ме плашат страшно много и не по-малко важен е въпросът ако го приемат този закон, от кога ще влиза в сила.

Общи условия

Активация на акаунт