Хиперактивност с дефицит на внимание - тема 7

• 258 493
  • 1 418
  •   1
Отговори
# 1 125
  • София
Все едно описваш големия ми син...Едно ще ти кажа - проблема е в учителката. Аз лично съм много доволна от класната. В началото се чудех да и казвам, че има проблем и тн...Споменах само, че е по-палав. Първите два месеца бяха кошмарни - в съчетание и със все още не приемането на малкия, който е с ГРР в градината ми идеше да се гръмна. Свекърва ми обаче един ден след часовете си поговорила с класната, че брат му така и така, ревност...Сложи го на първия чин, дава му да раздава тетрадки, учебници и тн. Той е много изпълнителен като цяло и нещата взеха да влизат в релси. В класа са 17 момчета и е лудница, но учителката успява да ги държи под контрол. И именно тя е човекът, който трябва да им покаже "кой е шефа".
В момента ходи на едни курсове. Имали контролно. Някакво дете се опитало да препише от него, съответно моя изпаднал в истерия, "бил му посегнал". и това ми се съобщава пред над 50 родителя...исках да потъна вдън земя. Колко агресивен бил и тн и тн... За догодина ще сменя учителката май. Ако тя не може да "овладее" групата...кой? Установих, че децата обичат да има ред и правила, тогава се чувстват сигурни.
В София ли живеете?
Божидара мама, извинявай, че чак сега отговарям. Отиваш при ЛЛ за направление за ТЕЛК. В ТЕЛК подаваш молба и ти казват какви документи са нужни - в случая епикриза/становище от психиатър, Акт за раждане...

# 1 126
Доника ние вече трето училище сменяме, и аз съм сигурна че най-важната роля е на класната, но уви не попадаме на човек! Искам и друго да споделя с вас - не знам дали ви е попадала книгата "Скъпи, провалих децата" и предвид проблемите започнах да я чета за втори път и имам чувството че пише само за моето дете. Предлага се различен подход към децата. Трябва да си призная, че като я прочетох първия път започнах да прилагам някои от предложенията .. и ооо успех. Обаче, е много трудно родителите да излязат от начина си на мислене за да има трайни резултати. Сега съм си обещала като я допрочета, да съм много, много по-усърдна с дадените предложения. Моля ако някой има мнения за книгата да сподели. Да, в София сме.

# 1 127
  • София
Ха, не бях чувала за тази книга, звучи интересно. Препоръчвам ти и http://www.book.store.bg/p20430/deteto-i-nie-d-r-haim-ginyt-d-r- … uolas-godard.html
Определено много неприятна ситуация Sad В кой квартал живеете може да се измисли нещо...

# 1 128
И в тази тема ще попитам...Ще се включа с питане. Тази седмица ще подавам документи за ТЕЛК на детето, но тъй като никой лекар до преди 2 месеца не ни беше казал, че подлежим на ТЕЛК, епикризата е от месец май миналата година. Да се подготвям ли за проблеми от страна на ТЕЛК-ка или няма да има проблем, че е от миналата година?

# 1 129
  • София
И в тази тема ще попитам...Ще се включа с питане. Тази седмица ще подавам документи за ТЕЛК на детето, но тъй като никой лекар до преди 2 месеца не ни беше казал, че подлежим на ТЕЛК, епикризата е от месец май миналата година. Да се подготвям ли за проблеми от страна на ТЕЛК-ка или няма да има проблем, че е от миналата година?
Ти ще я приложиш като нужен документ, но тя за самия телк няма да е валидна. Ще ти трябва ново становище от психиатър

# 1 130
Задължително трябва да я приложа Епикризата, защото въз основа на нея се определя заболяването а и е важна датата на която е издадена, защото се води с това заболяване именно от датата на диагностициране. Самата епикриза ми казаха, че е валидна 2 години и след тези 2 години се ходи пак на обследване. От къде да взема ново становище, като в св. Никола претупват нещата?

# 1 131
  • София
Тя е валидна 2г, но за нуждите на ТЕЛК не е Wink На Екзарх Йосиф има детски психиатър, който вАжи за ТЕЛК

# 1 132
  • Пловдив
Здравейте момичета!

Много моля ако някой има списък с храните, които не са позволени при безглутенова и безказеинова диета да ми го пусне на лични.

Реших, че трябва да пробвам. Дали ще успея е друг въпрос. Дребен ходи на градина и не знам дали въобще е възможно да се направи диета. Има ли някой в такова положение, който е успял?

# 1 133
Доника, може ли повече подробности какво точно трябва и при кого? Може и на ЛС рабира се. Благодаря предварително!

# 1 134
Здравейте, решението от днес е - от другата седмица детето минава на комбинирано обучение. Моля майчетата с опит с тази форма на обучение за мнения, разбира се може и на ЛС. Благодаря предварително!

# 1 135
При Комбинирана форма на обучение, детето е в клас с останалите максимум 12 часа седмично. Моят син е дори и по-малко време в клас, защото при него хиперактивноста и дефицита на концентация са в тежка форма и може да посещава предметите които изискват ниска концентрация. Основното обучение е в къщи. Дете учещо под такава форма на обучение в никакъв случай не трябва да остава в занималня! Трудно е за нас - родителите, но за децата е много по-добре.
Успех!

# 1 136
  • София и там където не се пуши
Това ползували ли сте го - доста съм доволна http://apteka.framar.bg/30001306/%D0%BA%D0%B8%D0%B5%D1%82%D1%8E% … 200-%D0%BC%D0%BB-

# 1 137
bojidara-mama благодаря за включването. Освен че е в час по някои предмети, детето няма ли и индивидуално обучение с класната по дугите предмети които не посещава масово с другите деца? До колкото видях по правилника за прилагане на закона това индивидулното трябва да е до 30% от учебния план. Аз си го представям така - влиза в час по рисуване, дбт, музика, чк, физическо, а другите предмети примерно ги минава на индивидуално обучение с класната но до 30% от уч. план. А вие по какъв план се обучавате - по учебния на училището или по индивидуален? Защото четох че когато има индивидуален план на децата се издава документ за завършен етап на образование, а не за завършена степен които са доста различни неща.
Dorothy опитах и с киетюда за кратко, но при нас ефект почти нямаше. Имай предвид и, че той се дава за кратко време мисля че беше 10 дни, т.е. за нещо инцидентно. От друга страна нашата хомеопатка каза, че това комбиниране на хомеопатичните съставки е по-скоро вредно, тъй като всеки индивид има нужда от точно определени неща, а не от всичко възможно което принципно може да повлияе, още повече, че става въпрос за деца. Но пък се запознах с едно майче от Пловдив преди 2 години, която всъщност ми каза за това сиропче, че на сина й му действало доста добре и въпреки указанията, не спира да го дава. Всеки решава за себе си.

Последна редакция: чт, 20 ное 2014, 11:12 от solita

# 1 138
solita,класната не е длъжна да работи извънредно с детето. Полага ни се ресурсен екип от учител, логопед и психолог. Подадохте ли молба за ресурсно подпомагане? Ресурсния преподавател работи един учебен час в седмицата с детето - същото е и с логопеда о психолога.

Аз тази година отказах ресусното подпомагане, защото не случихме на добър преподавател и тя влоши с отношението си към него неговата симптоматика. Заложих на частен учител и платени логопед и психолог.

В нашето училище имаме пълната подкрепа от директор, зам. директор и класен ръководител и това много ни помага.

# 1 139
  • София и там където не се пуши
solita, моят беше някъде 12 годишен и му го предписаха за месец и поломина мисля. Точно едно шише ми стигна, а може и две точно да бяха.

След две години пак му го изписаха и вече само едно шише беше.

Общи условия

Активация на акаунт