Хиперактивност с дефицит на внимание - тема 7

• 258 507
  • 1 418
  •   1
Отговори
# 1 110
Доника, може ли повече подробности - ако искаш и на лични. Ще ти бъда безкрайно благодарна!

# 1 111
Здравейте майчета, моля за помощ. Сменихме трето училище преди три дни, а вече искат и от там да ни изгонят или в краен случай да ни включат на индивидуална програма. От инспектората днес казаха, че където и да отиде детето нямало да се интегрира, навсякъде щяло да има едни и същи проблеми и не могат да помагат повече в намиране на училище. Детето е в трети клас и имахме голям напредък първия месец в училище..., но до там - по причини както в него така и в училището, където дори си позволиха освен да го наричет олигофрен, но и да го малтретират физически. Моля ви за съвет какво да правя и в кое училище са по-толерантни към децата с проблеми. Детето е с епикриза и не е на лекарства. Опитах с баховите есенции - действат при него много силно, което си го обяснявам с факта, че състоянието му се изостря до краен предел - дори и такова каквото по принцип не сме виждали никога, и ги спрях защото не е възможно да си го позволим по време на училище, а в останалото време почти нямаме проблеми. Пробвахме и с хомеопатия, но резултат почти нулев. За сега приема Ескимо - доволна съм. Чудя се за магнезия, беше ми препоръчан и от Пашкулев. Но... въпреки всичко нямам решение какво да правя оттук нататък, къде ще учи и как? Моля за помощ и съвет.

# 1 112
  • Варна
Водила ли си детето на невролог някога? Питам защото ние посетихме такъв, който е и невролог и психолог, изписа ни витамини с много богат състав които действат на нервната система, изписа ни Таурин и Ескимо и мога да кажа че видяхме ефекта моментално. Сега ще започваме при същия и невротренинг и от него очаквам кардинално да си решим проблема. При нас не е хиперактивност а избухливост, поступва някой деца и не спазва дисциплина, но мисля че методите с които се работи са сходни като при хиперактивните деца. Мое мнение разбира се. Не го налагам в никакъв случай. И ние като тебе си мислим че няма да го търпят в училище и затова гледахме своевременно да вземем мерки. За съжаление още нямаме опит и незнам какво се прави в ситуации като твоята.

# 1 113
Защо не преминете към Комбинирана форма на обучение? Сина ми е във 2-ри клас и сме така от миналата година. До 12 часа седмично в клас. И за него така ще е по-добре.

# 1 114
Здравейте, благодаря ви за озивчивостта майчета! Не съм водила детето целенасочено на невролог а и до сега не ми е хрумвало подобно нещо, пък и не съм попадала за съжаление на подобна информация. Преглеждано е от невролог в Пирогов защото беше с комоцио преди няколко години  но те не казаха да има някакви отклонения след изследванията. Отделно и изследването което беше направено в Св. Никола. *Pukanka*  ако може да помоля на лични малко повече инфо за вашия невролог. По отношение на невротренинга, това не е ли биофийдбека или бъркам? Много исках да го заведа на биофийдбек, обаче при разговора със специалиста ми беше казано че този метод работи до определен момент и реших да го отложа докато малко се пооправят нещата, т.е. метода да надгради това, което е постигнато при работата със психолога.
bojidara-mama, може би това ще бъде наистина най-удачният вариант в крайна сметка.  

Последна редакция: ср, 12 ное 2014, 16:28 от solita

# 1 115
  • Варна
Ние сме от Варна , незнам ти откъде си и дали ще ти е от полза доктора. Иначе ето това е той http://www.psiholozi.com/1076-1088-105510831072108410771085-1044 … 108810851072.html

Първо ни направи ЕЕГ, после ни изписа и терапията, която много харесах. Ако беше друг невролог сигурно щеше да надруса детето с разни успокоителни, а то се оказа че му трябват просто някакви си витамини. Гледах скептично докато не видях ефекта , а ги пием съвсем от скоро. В градината също са видели ефекта и ме питаха кой е лекаря за да пращат и други деца при него. Хубавото при него е също че е 2 в 1 ,и невролог и психолог  и това също има значение.

# 1 116
  • 1st floor
Какви витамини ви изписа?

# 1 117
  • Варна
Искаше да изпише нещо с много витамин Б, аз му казах че съм чувала добри отзиви за Биокюр , и той каза щом можете да ги вземете, ще е най-добрия вариант.
Това са витамините http://medicinfoconsumer.devgem.be/Pdf/304.pdf  Пием по 2 на ден.
Изписа ни и Таурин 500 мг. по 1 на ден, и по 1 ч.л. Ескимо кидс вечер.
След месец ще правим пак ЕЕГ и ще видим дали ще добавяме още нещо и ще се промени ли ЕЕГто.

Аз четох хубави отзиви и за Гамалон, но се оказа че при нас дори е противопоказно да го взимаме, затова мисля че консултацията с лекар е много важна, и да не даваме дори витамини на своя глава.

# 1 118
 *Pukanka* благодаря! До колкото видях тези витамини са белгийски и съдържат и Таурин а и не знам дали ще мога да си взема от тях. Ще говоря с нашия психолог дали ще може да ни препоръча невролог евентуално за консултация, защото ние не сме от Варна.

# 1 119
Здравейте майчета, искам да споделя ужасното си преживяване тази сутрин - бях линчувана от родителите на другите деца и една учителка, а директорката основно мълчеше, като единственото което каза беше "какво правим сега?" когато другите родители заявиха че няма да си водят децата на училище. Честно казано не знам какво да правя. Ясно е че в това училище вече не е възможно да има каквато и да е форма на обучение.  Sick
Искам и да ви попитам за магнезия - разбрах че го давате вечерно време, но не знам по колко да давам за 9 г. дете, както и таурина също. Ще се свържа в педиатърката, но ми се искаше да чуя и вашето мнение.
Благодаря ви за помощта и извинявате за сутрешните ми лоши новини.

# 1 120
  • София
Таурина сутрин, магнезия вечер...Извинявай, пропуснала съм - в какво се състоят проблемите на детето ти с класа - агресия или?

# 1 121
  • Пловдив
За дете на 9 години - магнезия - аз давам Магнерич и деля таблетката на две, сина ми е на 11 години, но така му го давам поне от 3-4 години.

# 1 122
  • 1st floor
Пуканка, благодаря за отговора! Hug

# 1 123
  bouquet Здравейте. Утре сме на преглед в Свети Никола при д-р Аврамова и д-р Попов. Притеснявам се малко, защото синът ми кашля от 2 дни, дано това не е повод да се отмени часа.
Проблемите са заекване и много голяма активност на моменти, не знам как да се изразя по-точно. Има моменти на много силно буйстване и непослушание ,викане, но пък има и такива на съвсем спокойно поведение.
Тази учебна година го приеха в логопедичната градина в Лозенец, но на половин ден.

# 1 124
mama mariana благодаря за отговора!
Доника принципно е с диагноза ХАДВ но според нашата психоложка е само със поведенчески проблеми. Работим с нея повече от 1 година и сме много доволни а непредъка е огромен - за съжаление в момента поради нежелание на училището за работа с него сме с 2 години назад на откъм поведение и се надявам скоро да го преодолеем. Февруари или март догодина сме на реоценка в Св. Никола и ще видим какво ще кажат. Има много нисък праг на търпение, не може/не иска да разбере че неговите желания не са над всичко, и когато не се обърне внимание навреме на нарастващата негативна емоция става страшно - зъби се, говори напук, може да замахне да удари, но изключително рядко ударя. Има и много висока оценка за справедливост, и когато наказват само него а не и другите участници в дадена ситуация, става още по-страшно. Това е накратко трудно овладява емоциите. В началото се разхождаше в клас, непрекъснато говореше, не искаше да пише, дори и вкъщи домашните. Сега тези неща са почти регулирани - от време на време приказва и става, пише в час - по-бавно от другите, но пише, и вкъщи все по-често пише без особена принуда. За съжаление много бързо попива лошото поведение и за капак го прилага.
Малко дълго стана, но да ви споделя какво сме правили до сега - няколко месеца на хиппотерапия - много бързо се научи да язди, но я сряхме защото няма финансиране а и защото от няколко качвания на коня успя без проблем да го обърне в галоп при което ни подскочиха сърцата на всички, няколко месеца на хомеопатия - никакъв ефект, много кратко на баховите есенции - явно ги бях улучила защото симтомите се изостриха до краен предел и ги спрях защото стана непоносимо не само в училище но и вкъщи. Сега сутрин давам ескимо. Мисля да започна и с магнезия вечерно време, съвсем скоро се сетих че Пашкулев ни беше препоръчал магнезиевото олио разредено да се маже на главата - слепоочията, ходилата май още някъде трябваше да се маже но трябва да си видя записките. И се чудя дали да използвам олиото - имам го от Пашкулев, или да ползвам това което и вие. Извинявайте за дългия пост и благодаря на всички от сърце!

Общи условия

Активация на акаунт