Хиперактивност с дефицит на внимание - тема 7

• 258 509
  • 1 418
  •   1
Отговори
# 1 095
  • София
Марианка, поръчвам от айхерб директно 750 мг. и давам 3 по 1 капсула. Втората я давам на Гого(понеже е на градина) към 4-5, а третата преди лягане. Хапчетата ги ползвам само за първоначалното въвеждане, че е по-лесно с малките дози. вижда ли се ефект при Ванко вече?

# 1 096
Мами борете се за правата на децата!Нас искат по всякакъв начин да ни изгонят от ДГ!Категорично ни отказаха Ресурсен,защото бил едно дете!Родителите направиха подписка и не ,за да  не ни пускат в градината ,налитаха ми дори на бой!Трагедия!

# 1 097
  • София
Тъпанари.  Twisted Evil

# 1 098
  • София
юкъде се развива действието?

# 1 099
  • Пловдив
geni-b - викай някоя от телевизиите, има автори, които са много ангажирани със справедливостта като цяло. Валя Ахчиева ми е любимка, няма спирка пред тази жена.  Как така няма да ви пускат в детската. Егати хората. Не знаят явно, че може да са следващите....
Доника явно прекалих и го въведах доста бързо, наблюдавам тези дни една хиперактивност и неподчинение  Sick не е истина. Днес не съм давала, утре ще провбам с едно хапченце сутрин, и така няколко дни, после ще видим, ще действам според реакциите му.

# 1 100
Здравейте,
от няколко години подозирам, че голямата ми дъщеря (на 9) може би има такъв проблем. Винаги е била доста буйна, много трудно се концентрира и не може да стои на едно място. Дори когато играе или прави нещо друго, което и е приятно, пак се разсейва. Пресен пример от днес - плете гривна от ластици, на няколко пъти прави една и съща грешка, от което следва разплитане и почване наново, което доведе до рев и тръшкане.
Определено има проблеми с това още от детската градина, които продължават и в училище. Не може да "си събере акъла", говори в час, не изпълнява задачите си, особено следобед в занималнята. Виждам я как пише домашни вкъщи - седи 5 минути и почва да и се яде, да и се пишка, става да погали котката, да ме гушне. Лошото е, че и аз в такива моменти си изпускам нервите, а знам, че не трябва Sad

Другият фактор е, че аз самата цял живот съм имала проблеми с липса на концентрация и разсеяност, преди няколко години бях с диагноза "лека клинична депресия", а баща ми е с биполярно разстройство. Тоест, има семейна предразположеност към проблеми с химичния баланс на мозъка.

Замислям се сериозно вече да се обърна към специалист; доколкото разбирам от темата, трябва да се оабдя в клиника Свети Никола. Може ли някой да сподели как горе-долу протича прегледа, какви изследвания се правят? Много ми е притеснено, не искам детето да се почувства сякаш нещо не ѝ е наред, но пък още по-лошо е да я оставям да се бори и да се мъчи, ако може с нещо да ѝ се помогне.

# 1 101
Здравейте,

днес имахме заключителна среща от наблюдението в Св. Никола и реших веднага да споделя, надявам се че с написаното ще бъда полезна на други родители със сходни съмнения като моите. Най-важното е, категорично отхвърлят диагноза хиперактивност или дефицит на внимание. На тестовете покрива напълно средата на нормата за възрастта, т.е. не може да се говори за някакво изоставане. IQ - без да бъдат съвсем категорични, но отново е в "златната среда". Това което констатираха като проблем или евентуален бъдещ проблем (поради възрастта няма как да са категорични, т.е може след 2 години да е изчезнало напълно) е специфични обучителни затруднения от групата на дислекцията и дисграфията - трудности при четене и писане и към момента малко по-ниско от нормалното разбиране на абстрактни понятия. Препоръчват/не е задължително/ да се започне отрано работа с логопед, основно за да придобие увереност. Да насърчавам самочувствието и т.н., което в момента е пострадало от "неадекватните" ми очаквания към нея, неправилно поставени задачи и изисквания и т.н.
Като цяло проблема според лекарката съвсем не е сериозен и с малко помощ ще й помогна да развие напълно потенциала си, (който според нея е голям) и общото й заключение бе, че като цяло е едно чудесно дете, което ще стане добър човек. По-важно било един човек да е добър човек, уверен, чувстваш се добре в кожата си, а не това което той знае (с което не съм напълно съгласна Simple Smile)) 
Като цяло посещението ни в Св. Никола ме успокои и малко ме обнадежди. Дори да има малко обучителни затруднения мисля че ще се преборим с тях. Ще се опитам да следвам препоръките, които ми дадоха и да поработим допълнително с логопед.
Горещо препоръчвам посещение при тези специалисти, ако имате каквито и да било съмнения за нещо в психичното развитие на децата Ви, необходимо е да преодолете само психологичната бариера, че дете Ви ще отиде на "психиатър" и стереотипа, че "там е  само за лудите"
Психичното здраве е нещо много важно, за да бъде развит потенциала на един човек. Нас ни похвалиха, че съвсем навреме сме се усетили и сме потърсили необходимата помощ и живот и здраве след време от сегашните ми притеснения ще остане само един спомен.
Ако някой има още въпроси с удоволствие ще отговоря.

# 1 102
  • Пловдив
dream09  Много се радвам за детето, браво. И дано това посещение внесе спокойствие у теб. Любопитно ми е, коя точно лекарка е била така словоохотлива и ти е дала толкова много насоки за работа?

# 1 103
  • на път
..... Най-важното е, категорично отхвърлят диагноза хиперактивност или дефицит на внимание. На тестовете покрива напълно средата на нормата за възрастта, т.е. не може да се говори за някакво изоставане. IQ - без да бъдат съвсем категорични, но отново е в "златната среда". .......

Поздравления  Hug! Много се радвам за вас!!!

# 1 104
Благодаря на всички, пожелавам Ви много късмет и упоритост и се борете за правата на децата си.

# 1 105
 Този материал е наистина полезен за родители на деца с дислекция - http://dyslexia-center.eu/file/BG_Book_Tips.pdf . Там също се споменава, че има ситуации, при които в ранна възраст симтомите наподобяват тези на хиперактивността и особено на дефицита на внимание.

# 1 106
Здравейте.Ние май имаме същия проблем - хиперактивност.Имам уговорен час при детски спихолог но искам да попитам има ли някой който да е доволен и да вижда резултати от психолога си и да ми препоръчате такъв в София.Ние сме първокласници и всеки ден се оплакват че не стой мирен в час,става,говори ...пишка ми се и т.н. Това го прави и в къщи от около 2 години.Четох по темата преди и го водих на психолог но ми казаха че вс е ок,че просто му се играе.Но аз виждам че не е това а има проблем и според мен е хиперактивен с дефицит на концентрация защото 2 мин не може да се съсредоточи дори върху неща който той сам иска да прави , постоянно тича скача крещи......Сега имам записан час при Ирина Атанасова-детски психолог.Ако някой е водил детето си при нея и има мнение нека сподели,че съм се паникиосала и не знам къде да го водя и какво да правя.

# 1 107
dream09,
 и на мен на няколко пъти се опитаха да ми откажат час. Разбраха, че сме от Бургас и упорито ме насочваха към Варна, като цитираха име на варненски психиатър, който бил се учил при тях. Същата схема кат при Elihris, която са насочили към Плевен. След 4-я мисля разговор с тях ми дадоха час и срещата беше в началото на март. Тогава ми казах, че евентуално през май ще ни извикат за няколко дни да сме на разположение в София и на ел поща ще ме уведомят за кога, но до момента никой не ми е писал за евентуалното обследване, а междувременно м. май е много натоварен откъм ангажименти и беше възможно да отидем само в дните 7-10.05 и дори и да ни викат за края на месеца ще трябва да отложим за юни.
Нямам представа колко време минава между първата среща и последващото няколкодневно наблюдение на детето в рамките на 2-3 часа на ден, но тъй като вече минаха 2 месеца започнах да се чудя дали изобщо ще ни потърсят, имайки впредвид колко настойчиво ме отпращаха към Варна. А

И как се казва този варненски психиатър?
Ако и ние се обадим, дали пак към него ще ни насочат?

Благодаря!

# 1 108
Здравейте, мами!

Искам да ви попитам, заболяването на нашите деца подлежи ли на ТЕЛК? Към нашата диагноза прибавиха и ОКР.

# 1 109
  • София
Здравейте, мами!

Искам да ви попитам, заболяването на нашите деца подлежи ли на ТЕЛК? Към нашата диагноза прибавиха и ОКР.
да

Общи условия

Активация на акаунт