Хиперактивност с дефицит на внимание - тема 7

• 259 668
  • 1 418
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Здравейте! Честит първи учебен ден на учениците ни! Нека е успешна и лека новата учебна година!  Hug Петьо отиде нетърпелив да види приятелите си.  Изобщо не му се учи... Едно ми е свито...От тази година ще имат и бележници. Crazy Хубав и усмихнат ден на всички!  Hug

# 211
  • Страната на чудесата
Здравейте! Честит първи учебен ден на всички ученичета!
Записвам се да следя темата, понеже в групата на 5 годишната ни дъщеря има ново детенце с дефицит на вниманието и предстои да отговарям на много въпроси, на които самата аз не знам отговора.А се надявам да ги науча тук, както и правилните им отговори, за да мога да помогна на дъщеря си, а надявам се тя да увлече и своите приятелчета от групата, да приемат толерантно и да подпомогнат адаптирането и обучението на това детенце. Предварително бих искала да се извиня, ако с някой мой въпрос или мнение засегна някой-няма да е от лоши чувства, а от незнание HugБъдете здрави  bouquet

# 212
Здравейте! Честит първи учебен ден на учениците ни!  bouquet

# 213
Днес като първи учебен ден в предучилищната, вече на у-ще, не на градина да си кажа, че бях по тревожна и притеснена от детето.  Laughing
Макар, че беше по скоро като родителска среща с децата да се видим и запознаем в една от паузите госпожата попита има ли дете по желание да излезе отпред да каже песничка или стихче.Едно момиченце стана и изпя един куплет от  "Мила моя мамо". Помислих си, Боже, моето сигурно като го изпитват няма нищо да каже, какво остава да стане по желание и да успее да сътвори нещо. В този момент госпожата попита, има ли друг, който има желание и моя хубостник вдига ръка. Направо щях да падна. Явно много си го подценявам  Blush, реших, че просто иска да имитира детето, и че нищо няма да каже, но за моя огромна изненада изпя съвсем сносно цели два куплета на "зайченцето бяло".   Grinning
Много го похвалих след като всичко свърши и целия ден беше безкрайно щастлив, че се е представил добре и ме е зарадвал.
Дано да има желание да учи така покрай децата, че до сега вкъщи всичко е с триста зора.  Confused
Успешна учебна година и на всичките ни ученици!  Hug   bouquet

# 214
Здравейте! Честит първи учебен ден на учениците ни!

# 215
  • в моя свят
Честит първи учебен ден на всички ученици и много,много успехи  newsm18 smile3523

Ние сме 3 клас и още утре ще имаме тест входно ниво по БЕЛ и математика.Надявам се да се справи добре,защото не е просто проверка или преговор,а оценките ще бъдат първите оценки в бележника за тази година.Та така започнаха ни още от самото начало,но се надявам да е за добро. Laughing

pasinet може би наистина го подценяваш,а не е хубаво така.Колкото повече доверие имате в него и вяра,че ще се справи толкова повече детето ще върви напред.Сигурна съм,че те усещат нашите притеснения и недоверие в тях и това още повече усложнява нещата.Желая ви успешна учебна година!

# 216
Честит първи учебен ден на всички ученици! Пожелавам много успехи за децата и много радост за родителите!

И нашия първи учебен ден в предучилищна в училище мина. Измъчиха ги милите един час с някаква програма, от която дечицата нищо не видяха, защото постоянно разни несъобразяващи се хора заставаха пред тях. Ники си изтърпя търпеливо цялата галимация. Само от време на време се обръщаше назад, с един такъв въпросителен израз в очите , един вид..." Разбирам, че искаш да съм тук, ама какъв е тоя хаос...??? Нас не ни пуснаха в стаята с децата. Госпожата каза, че иска на спокойствие да ги види. После ни пусна за 5 мин. да им направим снимки и си ги взехме.

Сякаш първия учебен ден не ме притесняваше толкова. Притеснява ме от тук нататък как ще се получат нещата. Пожелавам на всички само да си хвалим децата през цялата година.  Hug

Последна редакция: ср, 16 сеп 2009, 00:00 от Егвийн ал-Вийр

# 217
Lucky Plam, поздравления за това, което си решила да направиш. Дай боже повече майки като тебе да се заинтересуват от информация когато в групата/класа на детето им попадне дете с някакъв проблем. Задавай си въпросите спокойно. Никой няма да те упрекне затова  Peace.

Искам да честитя Първия учебен ден на всички деца  Hug. И за моя син вчера беше такъв - повтаряме предучилищна, но в училище.

Пасинет - браво на малкия мъж. Явно повече доверие трябва да му имаш  Wink

Също така искам да честитя Рождения ден на мама Марияна /от вчера/. Бъди жива и здрава и само емоции от щастие ти желая   bouquet

# 218

Пасинет - браво на малкия мъж. Явно повече доверие трябва да му имаш  Wink

Цитат
pasinet може би наистина го подценяваш,а не е хубаво така.

Да, явно има такова нещо, защото в градината най редовно "забравяха" да му дават стихче за празници, и все се налагаше аз изрично да ги карам или да учим в къщи някое по мой избор. Винаги са се оплаквали от него, но явно просто не им се е занимавало или пък веднъж като откаже да рецитира и го оставят.  Confused А в къщи е много трудно като учи с мен, понеже се глези повече и прави драматични изпълнения с цел кръшкане.  Twisted Evil
Но да се надявам, че ще му стане интересно училището, защото лятото се заричаше, че го мрази и няма да учи.  
Но явно за сега впечатленията са му добри, чувства се голям, защото не е по цял ден и не се налага да спи там. закуските били като на големите батковци и така.  Simple Smile Напредък има, но с доста повече усилия, отколкото при децата без затруднения.

# 219
Здарвейте на всички,казвам се Неси и имам дащеря Елизабет на 6 годинки.Диагнозата ни е ГРР и хиперактивност.Дащерями немойе да говори почти нищо,казва много малко от делни думички.Та въпроса ми е дали някой знае нещо повече за RISATARUN почти една година го търсих това лекарство,сега вече го имам,направиха ни схема по която да го приемаме.Ще бъда безкрайно благодарна на всеки които ми помогне с малко информация за това лекарство. Praynig

# 220
  • Варна
Здарвейте на всички,казвам се Неси и имам дащеря Елизабет на 6 годинки.Диагнозата ни е ГРР и хиперактивност.Дащерями немойе да говори почти нищо,казва много малко от делни думички.Та въпроса ми е дали някой знае нещо повече за RISATARUN почти една година го търсих това лекарство,сега вече го имам,направиха ни схема по която да го приемаме.Ще бъда безкрайно благодарна на всеки които ми помогне с малко информация за това лекарство. Praynig
Неси, здравей и добре дошли в темичката - ти и твоята принцеса!  Hug
Не сме  използвали това лекарство, но бях се интересувала за него и имам листовката, преведена на български. Ако искаш мога да ти я пратя.  Peace

# 221
Здравей,тъкмо търсих някой да ми я приведе,ще ти бъда много признателна ако ми я пратиш и благодаря ти hug

# 222
  • Варна
Здравей,тъкмо търсих някой да ми я приведе,ще ти бъда много признателна ако ми я пратиш и благодаря ти hug
Изпрати ми е-мейл или скайп, където да ти я изпратя. Може и на ЛС.  Hug

# 223
  • Страната на чудесата
Нашите деца се адаптират добре едно към друго, Цвети споделя, че новото момченце(ама още не му е запомнила името) досега не е говорило и им е пречило да спят на обяд(защото се разхождало и крещяло), но аз я посъветвах да не обръща внимание на шума и да заспива както когато пътуваме и колата бръмчи.Така че, доколкото разбирам и от другите майки, децата са свикнали и спят.А Цветка ми го похвали, че то вече явно всичко им разбира и казва две думички-изобщо, тя е настроена, че това е тяхно общо постижение.Много им се радвам Heart EyesА и детенцето е добричко и не е агресивно, за разлика от другите младежи в групата и Hug

# 224
  • Варна
Нашите деца се адаптират добре едно към друго, Цвети споделя, че новото момченце(ама още не му е запомнила името) досега не е говорило и им е пречило да спят на обяд(защото се разхождало и крещяло), но аз я посъветвах да не обръща внимание на шума и да заспива както когато пътуваме и колата бръмчи.Така че, доколкото разбирам и от другите майки, децата са свикнали и спят.А Цветка ми го похвали, че то вече явно всичко им разбира и казва две думички-изобщо, тя е настроена, че това е тяхно общо постижение.Много им се радвам Heart EyesА и детенцето е добричко и не е агресивно, за разлика от другите младежи в групата и Hug
Много мило ми стана като прочетох това.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт