Хиперактивност с дефицит на внимание - тема 7

• 258 390
  • 1 418
  •   1
Отговори
# 1 290
  Благодаря за отговора-бих искала да попитам и за рибеното масло, защо не ЕСКИМО, а тези/по- качествени ли са или са по-подходящи... за случая/ Питам защото аз прочетох за ЕСКИМО в темата и започнахме него + КИНДИНОРМ /резолтата е, че вече след забелжка не крещи, обижда и удря ами почва да реве... ;-/)

# 1 291
  • София
Нищо не мога да кажа за ЕСКИМО. Тези ми се появиха, когато търсих за вит. В12.

# 1 292
  • София
Забелязах, че и дъшеря ми започна повече да хленчи, което също много ми къса нервите.

# 1 293
...Амии, така си е да, но при нас репертуара е тооолкова богат ooooh! /особено ако сме на вън или сред хора /, че дори това хленчете час през час ме устройва !

# 1 294
  • София
Днес я водих да играе на една площадка. Държа се много добре. Беше внимателна към по-малките деца. По едно време дойдоха две момчета, които се оказа, че познава от детската градина и се заиграха много добре. Голямо тичане падна, но останах доволна. За пръв път не се опитаха дя я гонят или отделят по някакъв начин.

Последна редакция: нд, 28 авг 2016, 19:55 от miss piggy

# 1 295
  • Пловдив
Хленченето е нормален етап от развитието. Казвам го като майка на един хиперактивен и един в норма. И двамата на една известна възраст бяха нетърпими. Спомням си, че не ми се прибираше в къщи, тъй като баткото(без проблеми) беше в ужасния си период. С това исках както дя ви успокоя, така и да ви кажа да не търсете проблем, някъде, където го няма.

# 1 296
Дълго време само чета но сега се включвам с въпроси. Детето ми на 5 г. и 6 м. изцяло покрива симптомите  от следната статия: http://www.zdravnitza.com/a/nav/news/s/s/news_id/2150 и по точно този абзац: "Как да я разпознаем? "Това дете има таралеж в гащите", казват бабите. Но понякога вместо таралеж малчуганът има ADHD. По какво да познаем хиперактивността? Като наблюдаваме внимателно детето си, препоръчват лекарите. Тревожни симптоми са отнесеният поглед и непрестанните бели. Например - детето отваря шкаф, взема някоя вещ от него, после я захвърля, без да я погледне, покатерва се на бюрото и разпилява подредените книги. Или пък се държи предизвикателно в час или с непознати, постоянно говори - често логически несвързано, нарушава дисциплината. Хиперактивните деца се познават и по това, че непрекъснато мятат ръце и крака, не се заиграват с връстниците си задълго и влизат в конфликти на площадката.", включително доста от изброените във Вашите постове. Според психолога който посещава от 3 м. диагнозата не е АДХД, но мисля че поведенческите проблеми, проблемите с фината моторика, разсеяност и други, могат да се свържат до някъде и с АДХД.
Бих искала да направя необходимите изследвания на детето си и да изяснея състоянието му. Живеем в малък град и при всичките ми опити за разговор с педиатър или друг лекар, ме гледат с надсмешка и ме съветват да наложа по-строга дисциплина, залагайки на "боя и наказанията". Мисля че така няма да си решим проблема. Моля за съвет за добър невролог в София, как протичат изследванията, колко време е необходимо да се направят те. В статията който линк копирах се цетира мнението на д-р Любомир Кайтазки, който препоръчва Електроенцефалограма, компютърна томография и ядрено-магнитен резонанс.Моля ако някой е консултиран от него да сподели мнение и това ли са изследванията за диагноза на заболяването.Засипах Ви с много въпроси, но не намирам друго място от където да получа нужните съвети.Ще бъда благодарна на всяко мнение и препоръка.

# 1 297
Синът ми е с хиперактивност. Използвахме всички възможни начини,за да подпомогнем израстването на състоянието му, включително и медикаменти. Подарявам останала ми опаковка Концерта от 18 мг.- най-ниската продавана доза в България. Имам и същото лекарство, купувано в чужбина от 10 мг., но тъй като трайността му изтича този месец,не смея да го предлагам. На нас не успя да помогне, а се снабдихме изключително трудно, защото не се продава с българска рецепта,а трябва да го изпише местен психиатър. Ще се радвам, ако помогна на някой, въпреки че след всичко преживяно смятам, че лекарствата са най-неудачния вариант.

# 1 298
  • София
glace, на каква възраст ви отшумяха проблемите?

# 1 299
  • София/Севлиево
И моят син вземаше Концерта,но нямаше никакъв ефект.В момента му даваме Диметил глицин-DMG ,от него има засега,но не съм сигурна дали и другото ,което взима не оказва добър ефект,а именно омега за бременни(имах малко останала и реших,че докато не свърши няма да взема друга)и цинк.

# 1 300
   Здравейте искам да споделя, че от около 3 месеца синът ми приема ЕСКИМО в комбинация с КИНДИНОРМ и от около месец наистина виждам промяна. Скоро дори го заведох на малка ваканция и мина...ами да кажем добре/ разбира се на моменти отново събирахме упрекващи, съжалителни и недоумяващи погледи, и обичайните въпроси"как, защо, винаги ли е така, как издържаш, много го глезите..../ но аз и семейството ми виждаме напредък-макар и минимален.  Flowers Four Leaf Clover

# 1 301
  • гр. Варна
И моят син вземаше Концерта,но нямаше никакъв ефект.В момента му даваме Диметил глицин-DMG ,от него има засега,но не съм сигурна дали и другото ,което взима не оказва добър ефект,а именно омега за бременни(имах малко останала и реших,че докато не свърши няма да взема друга)и цинк.

Здравей,какво дмг даваш и в каква комбинация?

# 1 302
  • София
В какво се изразява поведението на вашите деца, което предизвиква чуждите погледи. Моето понякога зловещо се сърди, тръшка, шляпаме като не му изнасям на желанието. например дърпам го от някоя забавна игра т. е при него не върви пазаренето особено добре. Тича, катери се, иска да се заиграе с абсолютно всяко дете. Най-вече не издържа дълго на стол в ресторант например, но пък у нас да седне и да си играе може с часове.

# 1 303
  • София/Севлиево

Здравей, ДМГ на Нау Фоодс, 2-3 пъти на гладно, заедно с другите,които съм написала.

# 1 304
  • гр. Варна

Здравей, ДМГ на Нау Фоодс, 2-3 пъти на гладно, заедно с другите,които съм написала.

Благодаря bouquet
И аз го купих,но за сега давам само по една таблетка с фолат,че без фолата много се превъзбужда и се чудя дали да давам по две таблетки на ден.

Общи условия

Активация на акаунт