Пролетни ОКТОМВРИйчета

• 15 666
  • 311
  •   1
Отговори
# 90
  • Стара Загора
Ох не да ви кажа като ви чета се успокоявам Mr. Green
AIR винаги съм мислела, че Ради е спокойно дете и разбрано...ама блаженни са вярващите явно Mr. Green
При нас белите са просто поредици...една след друга. С баща му неможем да си отдъхнем Twisted Evil
Не аапартамента...цялата кооперация ще се срути в най-скоро време. Енергия има за сто деца имам чувството. Да се карам и да викам файдата е нулева....все едно говоря на стените. То и на стените да говорех щяха да ме разберат. Аз се карам...все едно тишина в стаята бе - все едно не говоря. Просто реши ли го прави - каквото е намислил. ВРатите вече се откачиха у нас. Блъска се нарочна с камионите си в стените на апратамента..изкъртена е мазилката. Рисувано и мазано по стените /яде банан например и преди да успея да го измия или избърша с мокра кърпа е минал по стените - кошмар/
Играе футбол в нас...хвърчат топки и респетивно вазите ми...ако се изпречи някой на пътя му Mr. Green Иска да рита и това е...или отива до коша с играчките си и взема една лопата и започва - залага играчка пред лопатата и така я изтрелва..на някъде из къщата Twisted Evil и така докато свърши коша с играчките. Отказва ми всякакво прибиране на играчките...нито с награда..нито с каране...просто не и това е.
Слийпи взехте акъла на бабата викаш Mr. Green

# 91
  • Някъде в Европа...
Херка, ами какво да кажа, когато си е само с мен е коренно различен, кротък, слуша ме....навън е тих, заковава се на място щом му викна...но вкъщи ли сме всички - аз, баба, дядо и той е луд, луд.....Не знам, направо понякога си мисля, че е някакъв вид протест...ако щеш срещу мен, че не съм само с него, ами има баба и дядо... знам ли вече...

# 92
здравейте ,
моят разбойник , за който всеки път чувам , че е "много буен" , в неделя вечер вдигна температура 38.5 и въпреки ефералгана , нурофена и хексалгина , не успяхме да я смъкнем под 38 . да призная още на следващия ден дадох антибиотик , въпреки ,че според ЛЛ не било необходимо . да ама температура от 39.5 , която вдигаше на моменти за мен е много стресираща , още повече като не знаеш колко ще продължи и до къде още може да се качи.
след 24ч. постепенно започна да я смъква , във вторник поддържаше 37 - 37.5 , а в сряда вече беше съвсем нормална .
баща му купи нов електронен термометър на "омрон" , инхалаторите им са от най-добрите , същите отзиви има и за термометрите , но искам да ви споделя какво установих . правила съм опит и с др. електронен - показват с 2-3 десети по-ниска температура от реалната . имайте го предвид !

# 93
  • Стара Загора
Оска аз елекронен не ползвам. От както се е родил Слави само с живачен съм му мерила Т.
Слави пък е хремясъл сега...ама това не му пречи да обръща къщата 24 часа в денонощието Twisted Evil
Снощи отивам при тях на земята...те строят с баща си с един конструктор и нашия хубавец ми казва - къш мамо...тука за мъже Crossing Arms Twisted Evil

# 94
здравейте и от нас Hug
Оска, и ние сме на тоя вирус гаден, уж на оздравяване вече, но Симона още кашля. Изведнъж я удари, първите 2 дни не смъкна под 39, аз бях против Аб, но доки изписа и сега съжалявам, защото не й помогна много...караме на чай, витамини и черна ряпа с мед...
Т меря с дигитален термометър, доволна съм и много бързо става Peace
До оздравяване Hug

# 95
ooo Хера, в тоз случай ги оставям да си вършат "мъжките работи" и сядам на компа за разтуха..

Край нас има много болни деца, но за момента удържаме фронта .. Дано не се разболява той, че аз вече цялата се треса от нерви покрай тез градини...

Айде отивам да работя  Mr. Green

# 96
  • Стара Загора
ooo Хера, в тоз случай ги оставям да си вършат "мъжките работи" и сядам на компа за разтуха..

КОТЕ аз не се натискам бе Mr. Green ама викам да ида да помогна малко на сержа...да почине човека...ама нъцки. Туй вика е моето /т.е баща му бил негов/ Twisted Evil

# 97
Здравейте!
Преди 2 дни се прибрах от Свищов. Сесията беше кошмарна, някои от изпитите бяха доста тежки. Имам 2 четворки и 2 петици, доволна съм, макар че доста се поизмъчих и поуморих. Този път и нямаше помощ за децата, пък и всичките ядове, които ми се насъбраха...Както и да е, сега поне имам няколко дни да си почина.

Маги и Блажко са вече добре, у дома са си с мен. Успях да поизчистя и да прибера къщата. Митко беше с мен първите 2 дни в Свищов, после се прибра, но май по-скоро се е прибрал в офиса, у дома е идвал само да спи. Децата сега не се откъсват от мен, явно на всички ни е било много мъчно за раздялата.
Днес на всичкото отгоре един паяк щеше да ни убие докато се разхождахме (и не само нас - изпочупи едни клонаци, олука на една сграда и изпокъса десетина кабела, минавайки с бясна скорост покрай нас). По чудо сме добре, един от клоните падна на количката на Магъл-Багъл  #Cussing out. Естествено като съвестна гражданка се обадих веднага в полицията (още повече как ги обичам паяците  Twisted Evil ), едно от момчетата до мен успя да му запише номера. Сега се чудя има ли смисъл да подавам жалба или да оставя нещата така - полицията веднага дойде и огледа щетите, имат номера на паяка, а и хората от сградата без олук едва ли ще оставят нещата така  Mr. Green.
Иначе вчера бях на преглед заради брекетите - нещата вървяли добре, смени ми дъгата и сега малко ме наболява и ми прави една отвратителна манипулация, но се изтърпя. Ходих и на очен лекар, че очите ми вече 3 месеца не могат да се оправят, имам нови капки, дано те да помогнат (4-ти вид капки за тези 3 месеца).
Много  Hug!

# 98
  • Варна
Ей колко драго ми става , като чета  Mr. Green Скоро си говорихме с една съфорумка , че в нейната отчетна се хвалели кое дете колко брои/чете/реди пъзели и какво ли още свръх прави . Пък аз викам - ми в нашия отчетен се хвалим кой повече бели прави .  Joy AIR скри ми шапката направо Ради . Митко и той плюе и майка ми направо я изкарва от нерви - като викне Баба лоша и я наплюе

# 99
evelinar има смисъл ,разбира се .Как иначе ще променим съзнанието си.

# 100
като си говорим за съзнание , какво мислите за осеяните с кучешки изпражнения тротоари , градинки и паркове ?! вече 2 пъти Васил се омазва с кучешко разстройство . поне през зимата ясно личат на снега та успяваме да лавираме някак , но през останалото време !!!???
странното е ,че не намирам съмишленици из квартала , дори сред хората с малки деца . не смятам да се отказвам и ще предприема нещо !едва ли някой ще се разори от един найлонов плик или от тънките медицинки ръкавици , но липсва отговорност !

в събота нашата ЛЛ отцъстваше и по заместване ни прегледа нейна колежка арменка . днес Васил я видял , когато ходиха с баща му на преглед , а тя се закачала нещо с хлапето "ако ми кажеш името ще припадна" , знае си жената , че е трудно за помнене и произнасяне , и верно щяла да припадне защото нашият кратко , ясно и точно  отговорил "Воскинарян". признавам ,че дори аз се чудих точно какво беше ! и тука да вмъкна , Васил казва "Р" още от юли месец , но не  е мн. за хвалба . ще трябва да го водим на логопед "р"-то му е френско !

# 101
Oska, за кучешките екскременти нямам думи.. последно ме вбеси една мърла дето си разхождаше песа в двора на детската ясла
направих и забележка и и показах табелата "Забранено разхождането на кучета", а тя с цялата си наглост ми заявява "И квооо те още не извеждат децата"
Знаят много добре, че никой не ги гони и глобява.. просто общината има само приети наредби, но никой не следи спазват ли се ..
В морската градина сложиха кошчета за екскрементите и торбички и ръкавици.. е познайте след 1м бяха изпочупени, а така и не видях някой да ги използва.. За сметка на това Мишката гордо извади с ръка едно лайно изпод една пейка на централната алея

Уфф набрах пак яко...

Искам да кажа браво на Евелинка, аз днес пак прекъснах за 1 год по семейни причини

# 102
  • Някъде в Европа...
Здравейте!

Евелинка, честита сесия!

Аз се включвам най-вече да ви се похваля - май приключихме с кърменето и то по най-естествения и безболезнен начин  и за двамата. В събота вечерта отсъствах, в неделя като се прибрах, Ради през нощта беше като пиявичка, през 30 мин. сука сигурно..През нощта много вече му бях насъбрала и му креснах "ще видиш мама утре ще се намаже с едно лекарство и ще горчи", това обаче хич не го стресна и продължи... В понеделник аз постоянно смучех за гърлото хапчета (нещо се поразболях, от днес почнах АБ) и той ме гледа. Вечерта ще си ляга да го приспивам, аз не съм с намерение да не му давам, ако поиска - ще има, но той ми заявява "мама пие хапчета и муцките горчат" (явно си спомня нощната ми заплаха  Embarassed). Същото се повтори и вторник вечерта , и сряда.. но и си заявява, че мама като спре хапчетата Ради тогава ще суче  Wink. Тази вечер пак заспа без да иска, защото мама пие хапчета и горчи. През нощта като се събуди само ме гушка и пак се унася.... Смятам ако му се прииска на детето да му давам... но наистина мисля, че бяхме до тук - 2г, 5м и 22 дни кърмене   bowuu bowuu bowuu

Хайде лека нощ на всички!

# 103
  • Варна
AIR много се радвам за вас  Hug Това е най-доброто и за теб , и за Ради. Аз Митко малко насила го отбих , че вече ми беше супер неприятно  , като забременях , но Дани сега смятам да го кърмя , докато сам си спре , пък ще видим , дано всичко да си е наред .
За кучешките работи - ми и аз съм бясна , ама наистина ми се вижда загубена кауза . Зимата се разхождаме двамата с Митко по центъра на Варна , говоря по телефона , той си се мота и с удоволствие настъпа едно топче . Няма да ви кажа как смърдеше - аз напреднало бременна , не мога да го кача на колата , да му сваля обувката , направо щях да  Sick Пък за нашия квартал да не говорим.
oska и мен много ме кефи Митко - всеки ден има нови думи . Р-то не го казва особено , има някакво загатване на Р в думата , и повтаря , докато разбереш какво иска да каже .
За плюенето - тръгнах да обяснявам вчера , ама с тази лудница вкъщи  ooooh! Митко плюе , когато е недоволен от някой . Майка ми е супер възмутена и много му се сърди . Тя на времето е писала дневник на мен и на брат ми кой какво е правил и познайте - на 2 г и половина майка му на мойто синче е плюела по същия начин  hahaha Нищо не се губи в природата и всяко нещо си има обяснение  Wink

# 104
Здравейте Simple Smile

Евелинка, честито!!!   bouquet и се радвам, че сте добре след тази случка.

Мики, оздравя ли вече?

AIR, аз отбих Емка седмица преди да направи 2 г. Бях със страхотна жлъчна криза и на антибиотик. Първата нощ беше доста драматична, но с гушкане и много обяснения го преодоляхме. След това не е искала да суче. От време на време се присеща, разглежда, обяснява, че бебетата пият така мляко и се кикоти. Понякога се прави че пие  Heart Eyes В интререс на истината след като се отби започна да се събужда по-рядко.

Оска, ето един линк за звуците http://spisania.rozali.com/ot-moeto-dete/p7698.html    ако детето започне да казва Р по-рано, то често е гърлено и звучи като френско, докато не дойде естествения момент на пълното обръщане на езичето. А ако единия родител произнася Р-то различно (като мен), а по мой спомен и като Тодор (или бъркам) е възможно и детето да го произнася така. Тъй или иначе до към 4 - 5 годинка няма място за притеснение по отношение на Р-то.

А иначе ние сме добре. Днес Емка ще спи за първи път при дядо и баба без нас, пък да видим. И тя се буди посред нощ защото е сънувала нещо и си го иска или пък казва: Мамо или тати, не ми взимай еди какво си.... и като й отговорим в повечето случаи се нагушква и заспива.

Хайде приятен ви ден Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт