Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 30-та тема

• 60 166
  • 352
  •   1
Отговори
# 120
Mmm, страхотна е тортичката. Много вкусна изглежда!  Heart Eyes Много обичам сладкиши с бисквити. Открих рецептата, ще я направя. eat
Би ли ми пратила моля те този линк за бисквитената торта на карчита, която си открила!
Ето тортата на Карчита - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=282781.285
а ето тук може да видиш аз какво сътворих от нея http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=282781.315.С две ръце я препоръчвам Peace Peace

# 121
Бисквитена торта  -  kar4ita

6 пакетчета обикновенни бисквити от 155 гр.
1л. прясно мляко
1/2 пакетче канела
1кр.масло
150гр. пудра захар
200гр. смлени орехи
200гр.натурален шоколад

бисквитите се трошат на едро при тях се слага захарта ,орехите и канелата , може да се добави малко ром или есенция, шоколада и маслото се разтапят заедно на водна баня ,на края се  добавя студеното  мляко  , оставят се да се накиснат и отвреме на време се разбъркват тортата може да се сложи в купа и да се обърне после но трябва да се сложи фолио на дъното за да може да се обърне по лесно ,отгоре се поръсва със смлени орехи .

Опс! Май сме пуснали рецептата и линковете няколко пъти.  Embarassed  Нищо, здраве да е! Благодаря за поясненията за маскарпонето. Да, имаме Билла, ще потърся. Simple Smile

# 122
Хайде моля помогнете:за "негърското дупе"се сещам че глазурата е кафява а не със сметана.Дайте идея!?!

# 123
Здрасти lina dm  виж открих една рецепта във форума от Бибияна. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=331869.15

# 124
много благодаря radi ms.Това ми трябваше!

# 125
пълнозърнест хляб

боб с ориз на фурна

меки курабийки с овесени ядки

и локумена пита

# 126
  • Някъде на път....
Момичета, какво сте направили вие - за 1 ден 4 страници......дъх не ми остана да ви изчета и изгледам красивите ястия....   bouquet   bouquet   bouquet    bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet

У нас на 3 март - Яйчица с извара и пуешко филе по Дюкан, вчера - Гъбена каша за мъжете

Днес - Дюкански телешки кюфтета на фурна за мен, а за мъжете - вероятно ще е Спагети Болонезе....

# 127
# 128
  • В центъра на моретата
Благодаря, Диди, за бързия отговор!

# 129
http://media.snimka.bg/2324/010903640.jpg  ето нашия десерт "негърско дупе"!

# 130
и вечерята свинско винен кебап

# 131
Нано, хлябът ти много хубаво изглежда!

Аз днес направих някаква вариация на бисквитената торта на Карчита. Нямах пудра захар, т.е. имах, но чисто малко, та смелих в блендера обикновена и нямах орехи, та смелих бадеми. Ще опитам и с орехи обаче. Но моите едно не и харесаха, а и да си призная и на мен - мириса на канела. Явно подсъзнателно я свързвам с тиквата и имах чувството,че през цялото време ям тиква. Та другият път определено без канела ще е.

Ето и останалите неща от нашата вечеря:

Пилешко с к … 86;то

Скумрия с д … 86;то

Домашния к … 8;що!

Франзели п … 8;ис.

Тортата на … 80;та

Цвете за ва … ; ми.

На всички ви, този път нямам дар слово да пиша, прегръдки!

# 132
  • София
Оххххххх, оххххх, все забравям, че тази тема трябва да изчитам след обилно хранене!

Страхотии сте наготвили!

nanо, би ли споделила как правиш локумената пита?

# 133
Цитат
nanо, би ли споделила как правиш локумената пита?
нищо особено-но за тези ,които обичат локум е вкусно...
1ч.кис.мляко,1/2ч олио,1/2чзахар,2ч.ч.брашно,1ч.ч.смлени орехи,1супена равна л.сода,1кутия нарязан на ситно локум.всичко се обърква и се сипва в малка тавичка.пече се в умерена фурна

# 134
Алууууууууу  девойките много готвено бе.
Маме тоя моя крем у вас много го хапвате бе.Радвам се, че го харесвате  Hug.Мерси за цветенецето  Heart EyesLina dm много обичам винен кебап.nano бобеца е  Peace Peace Peace
Ето малко гозбици и от мен.
Пъстърва на фурна с пресен лук и гъби

Пъстра зеленчукова супа с пресни подправки

и едни пържоли със сметана и корнфейкс - рецептата беше някъде от нета  Sick ама нещо  Sick.Даже очаквах да не се яде ама мъж ми си хапна - все пак пържоли са това Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт