РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 2

• 263 610
  • 788
  •   1
Отговори
# 315
Много харесвам мароканския кус-кус с пиле приготвян в "Уго". Купих си и подходящ кус-кус, обаче нещо не мога да уцеля съставките, които ползват в Уго и не се получава. т.е. самият кус-кус си е ОК, но добавките и подправките не.
Гледах из арабките рецепти, но не можах да намеря нищо, което да се доближава. Всъщност нормално е да е така, понеже в Уго рецептата е пригодена за българския вкус
Някой да има рецепта?

# 316
Погледни ТУК, ако ти напомня вкуса на това в "Уго"..........

И още една рецепта от gotvetesmen.com на vesi_127.

# 317
Labrex Благодаря ти за линковете, но не се това което търся.
В този на "Уго" има май .... пилешки бульон, маслини, пиле, ситно нарязани домати и още нещо може би, защото пробвах с това което съм усетила като вкусове, но не е това....

# 318
  • густо майна Филибето
Според едно указание за пици, пиците се пекат при температура над 300 градуса, за много кратко време. В домашни условия няма как да се получи Confused

# 319
Според едно указание за пици, пиците се пекат при температура над 300 градуса, за много кратко време. В домашни условия няма как да се получи Confused

Хм, другия път ще пробвам на 230С, това е максималната температура на моята фурна пък да видим дали ще е по-добър резултата. На мен и така много си ми харесва пицата, но за пробата ще пробвам.

# 320
  • Някъде на път....
Хмм, освен да взема да пробвам - на моята фурна макс. е 300 градуса!  Peace

# 321

И аз знам същото нещо от мой познат- пицар Simple Smile Техните фурни са професионални и пекат над 300 градуса.

# 322
При мен също не е имало проблем с лепненето на тестото Rolling Eyes.
Моята фурна -Аристон- също има програма за печене на пици. Долен ,горен, плюс някакъв заден реотан се включва, също и вентилатор, температурата е 220 градуса. Слагам тавата точно по средата Peace, за десетина минути се опича пицата.

# 323
Карчита хиляди благодарности за тортата на Варненската сладкарница.Обрах овациите с нея.Невероятно лека и вкусна торта  bouquet  bouquet  bouquet

# 324
Бъни, къде мога да видя рецептата за тази торта? Няма линк в началото на темата. Поне не видях.

# 325

Бъни, а светлият слой отгоре от какво е? Страхотно вкусно изглежда! Heart Eyes

polin_a
, погледни  ТУК и ТУК

# 326
Рецептата е на 20 стр. в поста на Карчита.
Лакрекс белия слой моя измищльотина - нали трябваше завършек да има и като не ми стана шоколадовия борд и шоколадовата панделка спретнах това отгоре - бишкоти, заквасена сметана, кокосови стърготини хубаво разбъркани.Отгоре рисувах четерилистна детелина от сърца за любимия със шоколадова глазура  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes.Горе долу се получи.На вкус е страаашна.Няма да сбъркате.
Който обича леки торти, канела и шокорад смело напред да я спретне.Освен това става за нула време  Peace Peace Peace

# 327
Бъни , благодаря!   bouquet   Съчетанието на шоколадовата част със сметановата ще е по мой вкус. И канелата ми е любима, ще я имам предвид, когато бързам, пък ми се хапва нещо сладичко. Grinning

# 328
Бъни,  labrex, благодаря и на двечките Hug! Изглежда много вкусна наистина Peace. Копнах си я. Благодарности и на Карчита, разбира се  bouquet.

# 329
И аз я спретнах набързо тази бисквитена торта. Не посмях да сложа 6 пакета бисквити, а само 5, защото ми се стори че ще остане суха, но накрая се оказа че е можело още да поеме, затова следващия път с 6 пакета, а вкуса е чуден.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=42925&pid=10594752
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=42925&pid=10595001

Общи условия

Активация на акаунт