Бургас: Ясли, градини, занимални със специални занятия

• 89 909
  • 1 269
  •   1
Отговори
# 1 185
В Братово през последните 20 години няма нито едно родено дете поради близоста на селото с Лукойл там въздухът е най-мръсен .Направо си е престъпление да се водят децата на ДГ там.

# 1 186
  • На морето!
И аз съм на това мнение за въздуха. Явно не са го обмислили достатъчно добре, иначе всичко друго обещава да си струва парите.
Аз със съжаление ще местя Симеон от ЦДГ "Изгрев". Беше там за летните месеци, докато неговата е в ремонт и съм повече от очарована от учителките,  лелите и директорката. Мед. сестрата е малко некомпетентна, но все трябва да има някакъв недостатък. Все пак държа да кажа, че завиждам на всички, чиито деца са там в момента или ще бъдат там от септември. Градината наистина е чудесна. Симеон се адаптира бързо, учителките са много мили и отзивчиви, директорката познава персонално всяко дете и родителите му и е отворена винаги за диалог. Смятам да напиша хвалебствено писмо и до общината, мисля че по-често трябва да се изговарят и добрите заведения, не само да се жалваме от лошите.
Сега ни предстои да се местим в ОДЗ 2- в група Моряче. Утре ще отида проверя какво трябва да подготвим за първия ден. Тогава детето ще има и имен ден и ще ходи с почерпка още от първия ден. Дано е на късмет.

# 1 187
СНАКС в превод означава лека закуска,
може това да са имали предвид,
нали все чуждици използваме,че ни е беден родният език Crazy

Мама Нин,я се разкрий,че и моят отрок беше в Монтесори градината Simple Smile

# 1 188
  • Бургас

Да, правилно!
Обаче нека се уточнят какво имат предвид! Всеки знае английски, но в България "снакс" се наричат онези боклуци - "Зайо Байо", "Bestini", "Maxi Mix" и т.н.

# 1 189

Да, правилно!
Обаче нека се уточнят какво имат предвид! Всеки знае английски, но в България "снакс" се наричат онези боклуци - "Зайо Байо", "Bestini", "Maxi Mix" и т.н.
така си е Simple Smile

# 1 190
  • Бургас
Ще ми кажете ли каква е процедурата за прием в ясла?  newsm78 Като майка с първо дете не ми се е налагало да знам и ми е любопитно, макар и още да е рано.
Дори не зная на каква възраст се приемат децата и имат ли изисквания към тях - като например да пишкат сами и такива неща.
И още нещо - какви са яслите в района на "Вардар" (Ритуалната зала)? Дали стават или има и по-добри в други райони?
И тук ли е като в София - да се кандидатства още докато жената е бременна?  newsm12

# 1 191
здравеите мамчета, аз съм малко нова в този саит а и в бургас, и бг като цияло , и имам нужда от доста спешен съвет !!!!!!!!ИМА ЛИ В БУРГАС ЧАСТНА ДЕТСКА ГРАДИНА , ИЛИ ТОВА Е НЕЩТО ЗА КОЕТО ВСЕ ОЩЕ БЛЕНУВАМЕ?!СИМА НИ Е НА 2Г.3М. И ДО КОЛКОТО РАЗБИРАМ НЕ СТАЖА НИ ЗА ИАСЛА НИ ЗА ГРАДИНА , ЗА6ТОТО ИМАЛО НИАКАКВИ СРОКОВЕ... И Т.Н.АБЕ ЗОР ГОЛЯМ....А АЗ ОТ ОКТОМВРИ ЗАПОЧВАМ РАБОТА , И ЩЕ МИ СЕ НАЛОЖИ ДА ГО ПОВЕРЯ НА НЕЧИИ ГРИЖИ!!!!!!!!!!
та така мили мам4ета... проблема ми е голям , баби няма фамилиите ни са дъле4е в чужбина!!!!
какво да правя , уж си доидохме да си отгледаме детенцето като българ4е ... да си знае корените а каква стана.... тук ни6то усигурено няма за тях... та... тиа брадскул там в нефтозавода едва ли не... АБСУРДДДД, а монтесори е само за 4 часа и не ме устроижа а и ниама куде да се спи на нашя е още сънчо... иска си 2 4аса на обед  задължително!!!
както и да е ... ами това е за сега нашата семеина дилема(молиЯ да ме извините за ужаснЯ правопис,   Hug Embarassed)

# 1 192
Ани, вече си изтървала приема за тази година, за който документи за ясла се подават януари, а за градина - април. Приемът за тази учебна година е приключен и за да си набуташ някъде детето ти е необходима огроооомна връзка... Тъй като е на 2 и 3 мес. е за ясла по скоро... За градина са след 3 години. Според мен единствена алтернатива ти е частна детегледачка... а догодина да си подадеш документи за градина по време на приема за документи. Тогава детето ще е направо за първа група и ще си е доста трудно... Успех!

# 1 193
  • Бу-у-урга-а-ас
anipanayotova, разходи се до забавачка "АНИ" на Д-р Нидер 25.

# 1 194
anipanayotova , в Бургас има Монтесори детска градина на ул."Драма" 11.
www.montessoriburgas.com
Мисля ,че отговаря на Вашите изисквания ,но не зная дали има свободни места.

# 1 195
С Ани ... опитах , но на дом тел ми казаха че вече не работят, а на моб. оператор че тел е променен или непълен...знам ли
това са координатите които открих за нея, ако знаете нещо ново , моля пишете
ЕТ"Приемна за деца Ани", тел.: 056 / 82 52 73 - след 18ч., 0884 493 868. Бургас, ул."Д-р Нидер" 25, вх.А, ет.3 десен

Последна редакция: сб, 28 авг 2010, 17:03 от anipanayotova

# 1 196
а за тази частна градина в сарафово , повече инфо има ли някое мамче?

# 1 197
Здравейте. Валя не беше на градина цяло лято, но сега смятам да е пусна. Ще е предучилищна но се чудя ще трябва ли да се правят допълнителите изследвания, които се правят когато детето е отссъствало дълго от градината , или за предучилищните групи няма вече такива изследвания?

# 1 198
Здравейте. Валя не беше на градина цяло лято, но сега смятам да е пусна. Ще е предучилищна но се чудя ще трябва ли да се правят допълнителите изследвания, които се правят когато детето е отссъствало дълго от градината , или за предучилищните групи няма вече такива изследвания?

Ако детето е отсъствало повече от 2 месеца се правят изследвания за глисти в ХЕИ и се иска бележка от личния лекар, че е клинично здраво. Няма значение, че е предучилищна група, щом е в детска градина  Peace

# 1 199
  • На морето!
Ето го и второто ми разочарование от ОДЗ 2- приемът няма да започне на 1.09, както беше обявено, а на 7.09. Вече много им стана- първо няма летен прием, сега и началния отлагат. За тях може да е нищо една седмица, но за мен са си дни отпуска и то твърде зачестили напоследък.

Общи условия

Активация на акаунт