Любители на котки - тема 20

• 23 962
  • 335
  •   1
Отговори
# 165
Нашият Мич отваря всички врати.На 10 годинки е,но още от първите дни започна-не знам как се сети и го направи.Но сме си сложили ключове на кухнята и хола и когато не сме в къщи-заключваме.Обича да драпа по килима в хола.Мното е умничък и добричък.Имам си го като трето дете.Посреща ме,когато се прибирам,гушка се -много е гальовен.
http://media.snimka.bg/2401/011057266.jpg
http://media.snimka.bg/2401/011057279.jpg
http://media.snimka.bg/2401/011057193.jpg

# 166
  • Варна
tania tda67,
и твоите са късметлийчета определено. Особено Мъро горкия как се е озовал толкова далеч и самичък - дали не е с нечия помощ? Важното е, че сте го намерили.
mari45,
голям сладур е Мич. Кетя пък не си отваря вратите. Ама те нашите се отварят трудно, на мен ми е зор понякога, какво остава за нея.

# 167
  • София
Да, определено и аз си мисля, че е изхвърлен от някое село и не ми се иска, но сигурно са били няколко и само той е оцелял. За него важи с пълна сила поговорката:"Роди ме, мамо, с късмет, пък ме хвърли на смет!"

Мари, Мич е голям сладур. Винаги съм си мечтала за рижко, но досега никога не ми се е случвало да намеря такъв в подходящия момент. Иначе и аз заключвам вратите, когато е необходимо, но за съжаление ги е издрал много докато се опитва безуспешно да ги отвори- не се отказва лесно.

# 168
 Hug
Много мили снимки от запознанствата с котенцата Simple Smile Кетишонка е разкошна Heart Eyes А колко мъничък и сладък е МЪро Heart Eyes
Мич е много готин рижко Simple Smile Страхотен!
Пуфи никога не е можела да си отваря сама. качва си лапичките на вратата и чака да й отворим или се мъчи с лапичка да я отвори, бърка в дупката, ама отдолу на вратата- мн е глупавичка Simple Smile))
Да се похвалим- изследванията ни са добре. Само левкоцитите са още извън норма, но вета каза, че все пак е минало малко време и е нормално по-бавно да се повлияят. Иначе Пуфинка постоянно иска да яде, все е гладна. Дори, като спи, но чуе че се шушка торбичка и долита ( понеже гранулките й са в торбички) Simple Smile Но ще трябва да й ограничим малко яденето, че с този заседнал начин на живот...
Сега отивам да готвя  и да свърша нещо полезно, че цяла сутрин се размотавам Simple Smile
Желая хубав ден на всички...(въпреки, че май пак ще вали Tired )

# 169
Внимавайте с гранулките,редувайте ги с друга храна.И купувайте качествени.Мич два пъти се задръства от тях и едва го спасявяха.И вече спряхме да му даваме въобще.Докторът каза,че мъжките са по-склонни към такова задръстване.

# 170
  • Варна
Имам котка на име Скреч. Имам проблем. По някога ми препикава стените и ужасно мерише.
Какво да правя. Twisted Evil

# 171
Ивка - решението е кастрация.

# 172
  • София
Ивка,
Повече от ясно е- разгонен е  Laughing. Ако не е някой расов котарак и не държиш на поколения разрешението е кастрация. Иначе дават хапчета, пръскат с препарати, но аз не съм и пробвала такива неща. И знай, че ако стане траен навик да маркира, и да го кастрираш по-късно е възможно да остане навика.

Последна редакция: пт, 20 мар 2009, 11:42 от tania tda67

# 173
mari45, слава Богу, не сме имали такъв проблем с гранулите досега. Иначе й купуваме качествена храничка ( предимно и пчти единствено вече РК).
А всъщност какво представлява това задръстване?

# 174
Предпочитаме женско, мъжките маркират и май повече мирише.

И аз държах на женско коте по тази причина, но се оказа, че и женските маркират. Извода ми е , че маркират затворените, некастрирани котки, независимо от пола. Когато живеят свободно (като твоите предишни на село) си маркират навън и не ги усещаме, че го правят.

# 175
Здравейте! Много отдавна не съм се появяла, но нямам никакво време. Не съм ви чела, надявам се всички мацита са добре Simple Smile
Аз влизам с една голяма молба- вероятността дъщеря ми да развие алергия към котаните ни е огромна, ако не я развила вече тъй като има симптомите, но е малка и тестовете не могат да покажат. Моля за помощ да им намеря хубав дом и най- важното да са си заедно. Много мми е тежко и мъчно  Cry

# 176
  • София
Здравейте момичета!
Повода да ви пиша е сухата храна и котараците
Вчера четох част  от старите теми и останах с впечатлението/ дано да е погрешно/, че основно храните със суха храна. Това е много вредно за мъжкарчетата!
Аз имам двама калпазани на 10 и 11 години. В началото ги храних със суха храна от супермаркетите- пакетирана Дарлинг, Фрискас или Уискас. Когато станаха на 3-4 години си имах големи проблеми. Първо единия, след месец-два и другия имаха камъни в бъбреците, които ги запушиха и само инжекциите на ветеринаря ги спасиха. Не бяха пишкали по 5 дена. Пак съм благодарна, че се оправиха с няколко инжекции, защото следващата стъпка е операция и катетър. При мъжките пикочния канал има някаква чупка, където се натрупват камъните и се запушват. Женските в повечето случаи ги изпишквали без проблем. След тези неприятности минахме на консерви и храна от нашата за разнообразие и проблемите отшумяха. Само около половин година след това имаше леки проблеми, но с лечебна суха храна за камъни в бъбреците/ давах по 1-2 дни от нея/ се оправяха. Оттогава толкова години вече не съм имала проблеми.
Друга храна, от която също се образуват камъни е рибата. Много я обичат, но не трябва да е основна храна. Някои купуват риба специално за котките и ги хранят само с нея.

Разбира се, тези храни не се изключват напълно. Все едно ние да се лишим от любимите си вредни храни, но просто трябва да са като награда или глезотийка, а не основна храна.

Дано да съм ви била полезна и да не се налага да стигнете до подобни проблеми!

ros4enka, за да не се повтарям се цитирам. За това става дума.

# 177
Whitewitch, много, много съжалявам да прочета това. не мога да си представя дори колко ще ви е тежко да се разделите с котешкото семейство. Дано да се намери дом и за двамата. Такива са красиви... и хубави котета правят  Laughing За съжаление аз не мога да ги взема, че и за Бени и Нико ми прави проблем мъжа...

# 178
здравейте момичета!
можете ли да ми кажете как се познава дали котката е бременна (освен воденето на ветеринар)  newsm78

# 179
намерих си малко инфо което ми даде нужните отговори мерси все пак  Hug

Общи условия

Активация на акаунт