Любители на котки - тема 20

• 23 963
  • 335
  •   1
Отговори
# 210
И обикновено сиво коте върши работа  Peace Убедена съм че моето коте ме чака някъде и скоро и аз ще ви се похваля  Heart Eyes

# 211
Какъв красавец е Том! Но пък и ние си имаме лятото градинка...

# 212
  • Варна
Стига бе, девойки, такива красоти показват ли се, ааааааааааа Hug
Страхотна градина, аз имам много голяма тераса и мечтата ми е да стане такава - цялата с цветя, ама да видим...

# 213
Ох зачетох се в темата и така ми стана мъчно за моя сиамец Sad
След него гледах морски свинчета и зайче , но нищо не може да се сравни с  котка в къщи....

# 214
Аз едно цвете не опазих от диванетата... пък камо ли цяла градина да правя  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Сега пак съм си навила на пръста да си купя цвете,но вече мисля да е някое като дръвче и да издържа на нокти  Rolling Eyes Joy
jemmas все още не е почнал да маркира.... постоянно си душа дрехите и съм нащрек,че да не се изложа на работа......после иди разправяй,че е от котките  Joy
Теди тоз Бени какъв пухен станал... на работа скришно си пуснах клипчетата и се смях самичка.... колегите ме питат " На какво се смееш...?" Нико сякаш по очичките прилича на Зоро...ама какъв е смешен като малък....паднах от смях
Този Том голям хубавец....сега ще пратя линка на братовчеда ...да го дразня... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
dessi71 и аз съм имала морски свинчета,но друго си е да си имаш коте... някои път така ме гледат сякаш ме разбират....и ще ми проговорят... душички  Flutter Ядосват ме,изкарват ме извън релсите някой път  #Cussing out, но след минути съм ги награбила да ги целувам Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 215
# 216
Да, наистина е тъжна историята  Confused Но аз съм на  мнение,че когато нямаш възможност да се грижиш за едно животно недей го прибира.Аз не съм и имала намерение да взимам още едно,но като съм поела ангажимент сега ги гледам и двете. За повече просто.....  ще ги мъча животните.  Мога да им хвърлям храна,водичка..... съжалявам ги ,но немога повече колкото и да ми се иска.Ако имах къща с двор, щях да прибирам всяко което ми се изпречи на пътя....  Whistling  Такъв е живота,което е родено с късмет оцелява, както стана с Зоро.....

# 217
Страхотно е да имаш котка в къщи.След смъртта на Сиско така и неможах да взема друго коте. След като го гледах 13 години и го загубих все още не съм готова за друга котка. Гледаме  костенурка сега.

# 218
  • град-държава
Здравейте момичета,
казвам добре дошли и на новите пухчета в темата  Hug
Днес направих малко снимки на Арчи...със здравето вече сме ОК,сигурно си спомняте,че преди месец боледувахме,за сега е още на диета и ще бъде поне още месец профилактично,но вече не се напишква и започна бано,но славно да възтановява килограми,той и без това си е злоядо диваненце и покрай проблемите,които имаше съвсем изпосталя,все още не сме кастрирани,но предстои,миналата седмица ходихме на годишна ваксина и направо ме заболя сърцето,егати 50 лв за една ваксина  Crazy но както и да е важното е да ми е жив и здрав  Praynig и най-накрая да понапълнее,че вече в чудо съм се видяла с него,няма такова капризно животно...
Вчера си коворихме с мъжът ми как ще направим развъдник и неща от този род и темата се завъртя около хората,които не могат да си позволят такова коте,спомням си ние като купувахме Арчи и в Бг как се отнесоха сякаш сме някаква измет и не заслужаваме да сме стопани едва ли не,защото не видиш ли не си милионер(без значение,че разполагахме със сумата),та аз се сетих за една практика при някои развъдници за селектирани породи кучета,които предлагат дом.любимец съсобственост,което ще рече,че се избира стопанин и му се предоставя куче,чиято издръжка поема развъдника и контролира отглеждането,а от хората се изисква само да го обичат,да му се радват и да го отглеждат правилно,зависи от класа на кучето естествено на разноските на развъдника стопанина трябва да го води по изложби и да се използва за развъдна дейност в дадения развъдник...тъй като не съм чувала за такава практика при котките ще бъде страхотно един ден да можем да зарадваме по този начин дадено семейство или човек с един прекрасен Бритиш,лично според мен е ужасно глупаво и некадърно отношението на БГ развъдниците към обикновения човек,според мен би трябвало да има и опция,в която да може сумата да се внася на части,защото за някои хора такива пари са си направо нереални,а смятам,че всеки,който има желание и знания би трябвало да има възможноста да бъде горд собственик на коте(примерно) от любима порода....и такива мисли ми се въртят на мен в главата за близкото бъдеще,може да съм станала малко досадна в поста си,но просто исках да споделя...Лек и хубав ден на всички...  bouquet

(сега и малко снимки)

-оп гларус на прозореца

-пак ли издевателстваш над мен

-коте фотограф

# 219
ahasver , интересни идеи имаш за развъдника. Дано се осъществи тази твоя мечта!  Щом знаеш как да го направиш и имаш контакт с хора, които ще ти помогнат, ще се получат нещата!
Много хубави снимки, само на последната леко потреперих от близостта на котето до обектива  Mr. Green Не те ли е шубе, че ще го  бутне?
Пък Арчи, и да е злояд, не му личи, с тази козинка и тези бузки... дори дебел ми изглежда.

Моите диванета от месец някъде си спят вечер при нас. Вече не играят толкова, а кротко си спят нейде при децата. При мене идва само Бени, и то с бясна скорост, скачайки, мъркайки и се залепя за врата ми да се лигави и да мачка с нокти.... нещо, което посреднощ хич не ми е приятно. Аз го бутам, той пак се залепя, аз го бутам.. и така доста време, докато накрая се увия като пъшкул,  а той докопва косата ми и блаженно почва да меси ... Tired

# 220
  • град-държава
Ted_cat ,важното е да се раждат идеи,а аз съм именно по тази част,мъжът ми е по изпълнението,сигурно за това сме такъв добър екип с него,няма нещо,с което да сме се захванали и да не е било докарано до край...
Иначе за обектива,въобще не се притеснявам Арчи е много внимателен,никога нищо не ми е чупил,а той проявява повече интерес към чантата отколкото към пълнежа ѝ  Laughing ,страхотен,не ми яде цветята,само се гали в тях,,,въобще приказен кот си имам,аз цапам и правя повече бели от него  Mr. Green
Надявам се наистина да си оправи килограмите,че си е слбичък той-въобще не е дебел,повечето Бритиши стават по 10кг...
 Tired
Цитат
Моите диванета от месец някъде си спят вечер при нас. Вече не играят толкова, а кротко си спят нейде при децата. При мене идва само Бени, и то с бясна скорост, скачайки, мъркайки и се залепя за врата ми да се лигави и да мачка с нокти.... нещо, което посреднощ хич не ми е приятно. Аз го бутам, той пак се залепя, аз го бутам.. и така доста време, докато накрая се увия като пъшкул,  а той докопва косата ми и блаженно почва да меси ...

хахаха....ей защо и Арчи не прави така,въобще не е по лиготиите,месеше само мъжът ми по главата докато спи,че е плешив явно Joy и то като беше малък на 4 месеца май,и после спря,иначе и той се мушка в леглото и все ми е в краката,а съм мръднала,а ме уловил с лапки,той много държи по принцип  да е независим,ама аз си го тероризирам с мачкане и целуванепосле се мие по половин час,че съм го омърсила...  Joy

# 221
jemmas , чудесна градина  bouquet
А Арчи е прекрасен. ahasver , с какъв ЕОС си? Вчера ми връчиха 1 DSLR да снимам с него 1 тържество в ДЯ, ей, няма такова удоволствие Crazy, не ми се разделяше с него Cry.
Днес снимах Марго да се гуши в обятията на баща си (ест, не без моя намеса). По-късно ще кача снимките. Peace

# 222
  • град-държава
С 450Д,обаче не ми харесва обектива му и сега се оглеждама за други,на аналоговият ми канон портретния е много по-читав,на сега се сетих трябва да пробвам ...

Последна редакция: сб, 21 мар 2009, 17:43 от ahasver

# 223
Малко извън темата - канонския 100мм, 2,8, макро е страхотен! Няколко мами от форума го имат, и снимките с тях са страхотни! Другия чуден и 50мм, 1.4. Мой приятел снима с 40Д, от неговите съм харесала сватбарския - 17-50/2,8 май беше.

Да се оплача - Нико никак не ми дава да го мачкотя вече. Стои с нежелание и се отскубва при първа възможност. Обче при Мони стои, дори спи до него, не доумявам с какво го пригъгва  Laughing

# 224
  • София
Аз едно цвете не опазих от диванетата... пък камо ли цяла градина да правя  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Сега пак съм си навила на пръста да си купя цвете,но вече мисля да е някое като дръвче и да издържа на нокти  Rolling Eyes Joy

А пък Мъро си хапва и бонзай, и твърди орхидеи. Така че спасение няма. Котешката трева си расте...Но изкушенията са много...

Колкото за спането- всяка вечер съм с котка между краката. Ако съм ги стиснала се качва и драска,драска докато не ги отворя. Мацо пък спи при свекър ми и тъй като вечер предпочита да върши лудории, редовно се случва да се приземи от гардероба върху спящия дядо Joy.

ahasver, Арчи е фантастичен!

Общи условия

Активация на акаунт