Любители на котки - тема 20

• 23 922
  • 335
  •   1
Отговори
# 285
Wish~ много е гадно това, пожелавам от сърце да се оправи! Praynig Praynig
Ако котката ти е от специална порода, то не трябва да се храни с домашна храна  Peace , а и Томи като е персиец и до колкото знам  има опастност от такава болест така ,че много се надявам да не се случва такова нещо, че много се привързах към малкото пухченце..
А снощи да ви кажа му сложихме саксия с тревичка нали ако го боли стомахчето да си хапва, а той взе ,че ги уръфа всички  Grinning и тая сутрин пак на гладно ръфа там и повърна на плочките  Thinking Все повече се превръщам в майка незнам усещам се като майка на Томи  Mr. Green храня го , къпя го , играем си... Joy

# 286
Wish,ние имахме с нашия котаранчо два пъти такъв проблем.Докторът каза,че е от гранулираната храна.Първият път не бях сигурна.Но вторият път се убедих-беше изял два пакета българска гранулирана пакетирана-не помня марката.Първият път събудихме доктора посред нощ-уж да изчакаме до сутринта,но котьо легна по гръб и пъшкаше като човек.Отпуши му уретера и му сложи катетър.Слагахме му после памперс-махна му катетъра на другата вечер.Когато втори път се задръсти-вече край на гранулките.Купуваме му само консерви.Дано се оправи и твоето котенце.Няма да забравя как тичахме по нощите да вземаме доктора от тях,да будим собственика на вет.аптека да даде катетър.Как го чакахме да излезе от упойка.После и антибиотици му слагаше.Дано си попаднала и на добър лекар.И не му давай гранулки-дори и маркови.Стискам палци да се оправи пухчето!

# 287
  • град-държава
Wish,ние имахме с нашия котаранчо два пъти такъв проблем.Докторът каза,че е от гранулираната храна.Първият път не бях сигурна.Но вторият път се убедих-беше изял два пакета българска гранулирана пакетирана-не помня марката.Първият път събудихме доктора посред нощ-уж да изчакаме до сутринта,но котьо легна по гръб и пъшкаше като човек.Отпуши му уретера и му сложи катетър.Слагахме му после памперс-махна му катетъра на другата вечер.Когато втори път се задръсти-вече край на гранулките.Купуваме му само консерви.Дано се оправи и твоето котенце.Няма да забравя как тичахме по нощите да вземаме доктора от тях,да будим собственика на вет.аптека да даде катетър.Как го чакахме да излезе от упойка.После и антибиотици му слагаше.Дано си попаднала и на добър лекар.И не му давай гранулки-дори и маркови.Стискам палци да се оправи пухчето!

Моите уважения,но това е неправилен и подвеждащ съвет,от гранули до гранули  разликата е от Земята до Луната...никога не давам съвет на стопани,за нещо в което не съм 100% сигурна,когато даден човек си позволява да дава подобни съвети,той също носи отговорност за възможните последици...с най-добри чувства  Peace
 същото се отнася и  до поста на росченка
Цитат
Започвайте с лечебна специализирана храна ( Роял Канин или Хилс).
лечебната храна е нещо сериозно и тя трябва да бъде съобразена според проблема и причината за появата му,храненето с такава храна,трябва да бъде под контрола на вет лекаря,мислете за последиците,защото това са нашите домашни любимци... Hug

# 288
Предавам съвета на нашия вет.лекар.И за себе си съм убедена в правотата му.Дори и да не съм права,това със сигурност няма да навреди на котето.Сигурно е,че няма да пострада,ако не се храни с гранулки.Консервите съдържат всички необходими витамини и минерали.
Извинявай,ahasver,но много страшно звучат думите ти за отговорността и за възможните последици. Съвета дадох с най-добри чувства.И мисля,че е правилен. newsm10

# 289
  • град-държава
Предавам съвета на нашия вет.лекар.И за себе си съм убедена в правотата му.Дори и да не съм права,това със сигурност няма да навреди на котето.Сигурно е,че няма да пострада,ако не се храни с гранулки.Консервите съдържат всички необходими витамини и минерали.
Извинявай,ahasver,но много страшно звучат думите ти за отговорността и за възможните последици. Съвета дадох с най-добри чувства.И мисля,че е правилен. newsm10

Състава на една средно качествена консерва е- пепел,накиснати гранули(в повечето случаи изглеждат като парченца месо,но не са винаги),консерванти,оцветители,ако има съсъдражание на месни продукти то те не са повече от 4%,Влага 80,0 %,зърнени храни...лично аз не виждам нищо пълнноценно в храна,която се състои от 80%  вода...позволи ми да се съмнявам в компететността на ветеринаря,който ти препоръчва този вид хранене,както писах напред,ползата и вредата от меката храна я обсъдихме вече при това доста подрбно,всеки има право на избор разбира се,за мен е важно информацията,която излиза от мен да бъде точна и вярна,защото въпроса стои точно по този начин,заради моят неправилен съвет може да пострада нечий домашен любимец,да физическа отговорност може и да не понеса,но за мен е достатъчно това,че съм допринесла за това дадено животно да пострада(примерно)...аз отглеждам котка така както се отглеждат елитни животни по развъдниците,контактувам с хора,на които това им е професията,но съм на мнение,че дори дворните котки трябва да се отглеждат по този начин,и ако твоят ветеринат с ръка на сърцето,заяви,че няма разлика в различните типове храна(в случая суха),то му кажи да си скъса дипломата и предостави мястото си на някой кадърен човек,защото аз съм имала само един път удоволствие да срещна такъв вет и накрая той мълчеше като пукел и преди да си тръгна от псевдоклиниката му ме изпрати с думите,че рядко се срещат компетентни стопани-спорът ни беше точно за храненето...защото както няма осъден лекар в БГ,така няма и осъден ветеринар,няма и осъден стопанин,а има защо... живота и здравето на нашите любимци зависи в по-големият си процент от нас самите и ако ние не сме достатъчно информирани и най-вече правилно информирани,страдат нашите животни и не бива да очакваме някой да поправя нашите грешки,понякога те са фатални за съжаление...не искам да звуча назидателно или така сякаш се карам,напротив,всичко това го пиша с най-добри чувства...  Peace

(надявам се,че нямаш нищо против прякото обръщение)

# 290
  • Варна
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=352933&pid=11052845h … &pid=11052850  Това е Денис,той е почти на 4г.и похапва само и единствено гранулки на Роял Канин,каквото и да е друго просто отказва да яде и предпочита да гладува.Имахме притеснения защото бяхме чували че мъжки персийки не трябва да се хранят с гранулирана храна,но след консултация с ветеринарен лекар(наш роднина)се оказа че притесненията ни са били напразни.

# 291
Още веднъж много благодаря на всички ,които се включиха. За съжаление изследванията на котарака се оказаха трагични. Cry Уреа,креатин,левкоцити и какво още беше около три пъти над горна граница. Казаха,че бъбреците не функционират нормално и кръвта се натравя. Животното само се мъчи ,лежи ,като парцал. умориха го от системи ,инжекции ,спря да яде и да пие вода ,стана много агресивен ,като го доближи някой. Единственото решение и то временно в такъв случай е да се включва на системи 3-4 пъти дневно ,за да се поддържа живота му.
 Предложиха ни евтаназия,като най-доброто решение за него и за нас. Така,че от снощи вече котьо го няма. Заспа завинаги.
Не пожелавам на никого да усети това ,което чувствам аз. Остава надеждата,че някой ден ,накъде пак се видим нашите любими животинки.
Мисля,че е време да се отвори нова тема /Номер 21/. Да затворим тази страница вече и да се случват повече такива неща. Никога ,никъде и на никого. Cry

# 292
В края на краищата всеки се интересува и преценява.Аз така съм преценила-че няма да давам гранулки и откакто спрях-котарачето се чувства чудесно.Обожава консерви и това му давам.А не съм убедена ,че гранулките не съдържат разни вредни съставки.Да не си мислите,че като са "маркови",са толкова добри.Пък и колко са истински тези,продавани в България както и всичко друго е друг въпрос.

# 293
о,много съжалявам за горкото животинче.

# 294
  • Варна
Ужасно съжалявам, миличка smile3518 spoko
Представям си колко ти е тежко, сигурно много от нас тук е изпитал същото чувство на загуба. Два пъти ми се е случвало и наистина е много тъжно. Разревах се... Гушкам те силно и ще си позволя да ти постна това:

Точно досами рая, от тази му страна, се намира мястото, наречено Моста на дъгата.
Когато умре някоя животинче, което е било привързано към някой измежду нас, то отива при Моста на дъгата. Там има поляни и хълмове за нашите приятели, за да могат те да тичат и играят заедно. Храната, водата и слънчевата светлина са изобилни и нашите приятели се чувстват добре и уютно.

Всички животинки, които са били болни или стари са с възвърнати здраве и жизненост. Тези, които са били наранени или осакатени, са възстановени напълно и са отново силни - точно такива, каквито си ги спомняме в нашите блянове за отминалите дни.

Животинките са щастливи и доволни, с изключение на едно малко нещо – на всички тях им липсва някой много специален човек, когото са оставили.

Те всичките тичат и играят заедно, но идва ден, когато някой внезапно спира и поглежда в далечината. Блестящите очи се втренчват. Страстното тяло потреперва. В един миг то се стрелва от групата, прелитайки през зелените треви, нозете му го носят по-бързо и по-бързо.

Вие сте забелязан и когато вие и вашия приятел се най-накрая се срещате, вкопчени в радостна прегръдка, никой вече не може да ви раздели. Целувки на щастие валят върху лицето ви, ръцете ви галят отново обичната глава и вие поглеждате отново в доверчивите очи на вашата животинка, отдавна напуснала вашия живот, но никога не липсвала във вашето сърце.

И тогава минавате под Моста на дъгата.

Заедно завинаги...

# 295
Wish~, ужасно съжалявам за горкото котенце Cry  Cry Но вярвам, че с решението,  сте му спестили мн болки.... и сега е на по-добро място Cry
ahasver, разбира се, че под лекарски контрол Peace , но общо взето, ако не се стигне до най-лошото, както в случая Sad , това е най- лесното и правилно решение- лечебна храна, разбира се, пак повтарям, под лекарско наблюдение( каквото каже вета...). Но когато има болни бъбреци, високи ст-сти на алат,асат, креа, уреа е задължително, ако не се налага операция, да се започне диета- в смисъл лечебно хранене. Това го решава вета, мн ясно, не аз.
Ти мн добре знаеш, какви проблеми имахме с маца преди и тогава, ти мн ми помогна с постовете си.  Доста се имформирахме по случая и т.н
(но не смятам, че коментара ми е бил неправилен, съжалявам.)
както и да е- мн жалко за животинчето Cry

# 296
  • София
Wish~  Hug Hug Hug Hug Hug Думите са безсилни.

# 297
  • София
Много съжалявам за котенцето!

А колкото за храненето след проблема преди 7-8 години и двата ми котарака се чувстват прекрасно като ядат само консерви. Ветеринарят, при който ходя също е на мнение, че всякакви гранули са вредни за котараците. И при условие, че два котарака с бъбречни проблеми вече толкова години са добре - мисля, че фактите говорят сами.

Още веднъж ,Wish~ , искрени съболезнования!

# 298
Елена, висококачествената гранулирана храна е мн добър начин за хранене на котето. А на РК има и специална храна за персийки:) Денис е много красив Heart Eyes Разкошен

# 299
Wish~ много съжалявам за тъжната вест.  Cry
Няма да влизам в подробности, знам колко е трудно едно такова решение.
Миличкият той, вярвай, че ще е на по-добро място и ще намери покой.
Той винаги ще е с теб в сърцето ти и някой ден отново ще бъдете заедно.

Общи условия

Активация на акаунт