Любители на котки - тема 20

• 23 936
  • 335
  •   1
Отговори
# 270
  • град-държава
Една жена водеше котарак с такъв проблем и каза,че вече трети месец са така,постоянно го водят да го отпушват. Та въпроса ми е , има ли спасение или да се подготвям за най-лошото ?
Моля,който има опит да сподели.  Praynig ooooh! Tired

Спасението е правилно хранене и отглеждане... Peace

Какви изследвания му правиха,каква е причината за запушването(камъни,пясък,замърсяване,бактериална инфекци и т.н.),с каква храна е хранен,лечението на запушен канал не е само едно,разкажи какво ти обясни вета,диагнозата на каква база  е поставена,колко варианта за лечение ти са предложени и т.н и т.н.

След оперцията не ви ли казаха,че е задължително да храните доживот със специализирана храна?

Последна редакция: вт, 24 мар 2009, 15:39 от ahasver

# 271
Благодаря за отговорите. Да уточня,че храненето е било с гранули с намалено съдържание на магнезии , които "уж" били по безопасни. Междувременно яде и човешка храна - ябълки,краставици ,маслини , салам и т.н. ,но консерви отказва. Пие доста вода - чешмяна. Бях му взела дестилирана от аптеката ,но не искаше и да я помирише. Наясно съм ,че не е гледан "като по учебник",но сега най-малко имам нужда от поучаване. Просто моля,някой ако се е сблъсквал с подобно нещо да каже дали изобщо има оправия или остават само мъки докрая. Няма нужда да казвам ,че съм много привързана към животинката и немога да мисля за нищо друго . Tired

# 272
  • Варна
Има оправия, успокой се Hug Не е задължително да сте постоянно по доктори, може да се възстанови животинчето напълно. За съжаление моят първи котарак го загубихме заради това гадно заболяване, въпреки усилията на лекарите, тъй че и това се случва, надявам се обаче при вас нещата да се стабилизират. Всички ние те разбираме напълно, не се засягай от въпросите, целта не е да те укоряваме, нито да те поучаваме. Най-добронамерено питат момичетата, за да можеш и ти да зададеш съответните въпроси на лекаря си. И аз не си гледам котето по учебник, едва ли някой го прави, въпреки че всички искаме най-доброто за пухчовците, защото много ги обичаме. Дано се оправи котето ти и да се включиш скоро с добри новини Praynig

# 273
  • град-държава
Не искам никой да поучавам,напротив,извинявай ако съм прозвучала така...всякаква храна богата на сол,може да предизвика образуването на камъни,затова аз лично съм против да се дава достъп на котки до маслини,салами и т.н....каква е била тази храна с намалено съдържание на магнезии-какъвклас,в какви дажби?Ккотки с подобни проблеми трябва да се хранят единствено и само с диетична такава,назначена от вет,но тя не е само една,затова е важна причината за проблема,както писах,запушването може да е следствие на множество причини,които трябва да бъдат изключени,да се назначи подходяща диета,която да се спазва,за да бъде здрава котката и проблема да не рецидивира...

Последна редакция: вт, 24 мар 2009, 15:55 от ahasver

# 274
Благодаря още веднъж. Ами тази храна е гранулирана и пакетирана,каква марка ?.. Не се сещам, но е българска ,ха сетих се "Гато" мисля,че беше.  ooooh! Маслини сме му давали рядко по една,две. Инъче най-си обича гранули. А от какво е запушването не са казали ,но се предполага ,че е от храната и водата. Това било много често срещан проблем при мъжките котараци.  Днес трябва да му излязат резултатите от изследванията - кръвна картина,бъбречнии чернодробни. Доктора се съмнява да няма някакви бъбречни проблеми и днес това ще се изясни. Животното е много отпаднало и дехидратирано. Отказва храна и вода и само лежи ,като парцал.  Cry Ще направим каквото трябва,а пък ако е рекъл Господ ще ни го остави още някоя и друга годинка да му се порадваме.   

# 275
  • град-държава
Настоявай,да му направят вливания,ако е обезводнен,катетър сложиха ли му-жизнено важно е ако не е пишкал повече от 24 часа,изследванията трябва да са красноречиви за причината,аз лично не бих дала БГ храна на котарака си,не съм и чувала за специализирана такава,търси отговор от вета за всяка една подробност,ако не ти казват причината,съмнявай се в начина на лечение,защото на мен това ми говори,за лечение на око-ако стане,а и не може да се назначи правилното хранене...

# 276
  • Варна
По принцип евтината гранулирана храна се води рискова за такива проблеми. Само че моят котарак, който боледуваше от това почти не е вкусвал гранулирана храна, а първият му пристъп беше на годинка и нещо. Вторият ми котьо е хранен основно с гранули и консерви, и то от евтините, не беше кастриран и не е имал такива проблеми нито веднъж. Така или иначе, за всеки случай отсега нататък забравете гранулите, поне тези евтините. Само лечебни от висок клас. Качествените храни обаче са доста скъпи - Роял Канин се сещам, тя май се продава основно по ветеринарните кабинети. За други марки не знам, момичетата да помагат.

# 277
  • град-държава
Хилс,Нутро Чойс,Еаконуба и още безброй фирми-всичко що е супер премиум,но при проблем от този храктер,само вет храна,бих заложила или на Хилс или Роял Канин...консервираната храна,също води до проблеми от този тип или други,също не я препоръчвам,дори и тази на Хилс или паучовете на Роял Канин-в една по-стара тема ги обсъдихме надълго и нашироко...Храната от тук нататък,трябва да е изцяло съобразена с проблема на котаракът и това ще го реши вета,тъй като лечебните храни за различни в зависимост,от причината и видът на заболяването....

# 278
Само да оцелее гадинката.. ще го храня с каквото кажат,колкото и да струва.  Praynig Не е истина човек как се привързва към тези пухчовци.  Cry

# 279
  • София
Само да оцелее гадинката.. ще го храня с каквото кажат,колкото и да струва.  Praynig Не е истина човек как се привързва към тези пухчовци.  Cry

Поискай консултация и с 2-ри вет  Peace

# 280
blizna4e, аз имах подобен проблем, мъжът ми много се сърди,когато взех втората котка/котакакът/,но да видиш сега как му се радва! Имай търпение , не влизай в спор и остави на котето да свърши работата Mr. Green

А аз да се оплача от моята терминаторка! Събуди ли се преди мен, а това е много често явление, започва да дращи тапети, секции, да виси на пердето..ужас безподобен! Не ме оставя да спя!! А затворя ли и вратата скача и си отваря и продължава Twisted Evil...а ако и се скарам и се опитам да я изхвърля от стаята, котаракът се хвърля да ме хапе...положението е трагично Sick....питам се кой е господарят в къщи  newsm78

# 281
Wish~, дано пухчето се оправи! Hug

Аз тези дни виждам едно невероятно сладурче около нас - по-малко от годинка изглежда, с не много дълга козинка и не много кльощаво. Rolling Eyes Надявам се да не е бездомно, защото е голяма душичка - само като се приближа и започва да мяука сладко, сладко. Heart Eyes

# 282
  • град-държава
Цитат
...положението е трагично ....питам се кой е господарят в къщи 

Разбира се,че тя е шефа,котка не може да бъде притежавана,тя притежава територията и всичко,от което е запълнена-барабар със стопаните в нея... Mr. Green

# 283
...котка не може да бъде притежавана,тя притежава територията и всичко,от което е запълнена-барабар със стопаните в нея... Mr. Green

ahasver много добре казано  bouquet

# 284
Wish, дано котьо се оправи леко и бързо. Не тръгвай да мислиш най-лошото...Знам какво ти е и предполагам, че се побъркваш, но... Кажи как са му изследванията... надявам се да е ок и да може да се излекува. Започвайте с лечебна специализирана храна ( Роял Канин или Хилс). Успех и ни дръж в течение  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт