Любители на котки - тема 20

• 23 927
  • 335
  •   1
Отговори
# 300
Wish~ много съжалявам за котанчо Cry Cry Cry Прегръщам те силно и ти пожелавам мъката по-бързо да отшуми  Cry Ужасно мъчно ми стана като прочетох как е завършило всичко, но предполагам, че сте взели правилното решение. Нямало е смисъл да страда дълго животинката

# 301
Благодаря,момичета. Много сте мили. Обичайте вашите любимци и се радвайте на всеки миг с тях. И дано никога, ама никога да не почувствате това,което чувствам аз.  Sad

# 302
  • Costa Rica
Уиш, страшно съжалявам за котьо. За съжаление, всички ние ще трябва да преживеем нещо такова рано или късно. Снощи си мислех, как ще се чувствам ако на някой от пухчовците ми му се случи нещо. Ами за мен ще е все едно да се разделя с близък човек. Мъката ще е същата. Затова се радвам, че ги има докато ги има.

# 303
  • град-държава
Wish~,съжалявам...

# 304
  • Варна
Wish,съчувствам ти за котенцето,разбирам колко ти е тежко.Преди 2г.преживях подобен ужас след полет от 7-мия етаж на  нашия котак.Една седмица беше на системи в стационар,парализиран и с мн.вътрешни наранявания.Всички го бяха отписали но за щастие гадинката се оправи.Толкова мн.плаках през тази 1седмица,не можех да се храня нито да спя(не знам за човек дали бих страдала толкова)

# 305
  • Варна
Елена, висококачествената гранулирана храна е мн добър начин за хранене на котето. А на РК има и специална храна за персийки:) Денис е много красив Heart Eyes Разкошен
Благодаря,много си го обичаме.

# 306
Wish много съжалявам за котето ти....  Cry

Моите както ги храня с всякаква гранулирана храна и консерви  ... ме хвана страх сега... Shocked ooooh!

# 307
Wich ,много съжелявам за котето ти.

# 308
Имахме притеснения защото бяхме чували че мъжки персийки не трябва да се хранят с гранулирана храна,но след консултация с ветеринарен лекар(наш роднина)се оказа че притесненията ни са били напразни.
Дали притесненията ти са били напразни само времето ще покаже.

Съветвам на всички любители на котки всяка година да правите изследвания за да не се изненадате неприятно някой ден.

# 309
  • град-държава
Имахме притеснения защото бяхме чували че мъжки персийки не трябва да се хранят с гранулирана храна,но след консултация с ветеринарен лекар(наш роднина)се оказа че притесненията ни са били напразни.
Дали притесненията ти са били напразни само времето ще покаже.

Съветвам на всички любители на котки всяка година да правите изследвания за да не се изненадате неприятно някой ден.

Ще ми е интересно да прочета обосновката... Peace

# 310
Wish~, много съжалявам за котенцето! Sad

# 311
# 312
Моят котарак много обичаше гранулките, купувах му само Роял Канин, а на 5 или 6 година започна да пикае кръв. Тогава го излекувахме. А относно изследванията, направих грешка да не ги правя, нали уж изглеждаше здрав, а когато забелязах промяна в поведението му, вече беше късно.

# 313
  • град-държава
Моят котарак много обичаше гранулките, купувах му само Роял Канин, а на 5 или 6 година започна да пикае кръв. Тогава го излекувахме. А относно изследванията, направих грешка да не ги правя, нали уж изглеждаше здрав, а когато забелязах промяна в поведението му, вече беше късно.

Р.К. има на БГ пазара от около 5-6 години(при всички положения не е повече от 10-тина години),доколкото съм запозната,а фирмата е основана през 1967 от ветеринарния лекар Жан Катари...В световната ветеринарна практика е пълно с публикации на развъдчици и ветеринари,които нямат нито един случай на заболяла (камъни) котка хранена изключетилно с висок клас храна,от моите лични контакти с развъдници,съм установила същото-нито един случай на заболяла котка хранена по този начин,за мен  изразеното твърдение  е в сферата на митовете,докато зад него не стои поне епикриза... Peace
Един селекционер,никога не би подложил на риск по такъв начин живота и здравето на котки ,както и работа на стойност  хиляди евра...

(за пикаенето на кръв причините могат да бъдат различни,само преди месец моят котарак имаше проблеми с изхождането по малка нужда,подобен случай на нашият прочетох в няколко изнесени публикации от вет лекари ето  малка част от една -

"След ехографско изследване обаче не са установени пикочни камъни, лигавицата на пикочния мехур не е променена, но на изхода на мехура се забелязва ясно изменение на иначе правилните му очетрания и 17-19 мм. тъканно удебеление, хипоехогенна материя - простатната жлеза, която е увеличена значително......Кастрацията в случая е абсолютно показана, да не кажем задължителна, но след стабилизиране на общото състояние. Подобни случаи никак не са редки в практиката и затова стерилизацията на котараци, които нямат свободен достъп навън и живеят на нисък етаж или в близост до женски е задължителна" д-р ЖИВКО Д. ЖЕЛЯЗКОВ -- д.в.м., специализант по вет.хирургия, ВМФ, ТУ/ ето и линк към цялата статия http://drjeliazkov.blog.bg/viewpost.php?id=1745

...този както и нашият случай са в графата леки,но развитието на този проблем прераства в изхождането на урина примесена  с кръв и ако не се обърне внимание изходът е летален....това е само пример за това,че заболяванията  на пикочно-половите пътища не се дължат изключително  и само на храната,да не говорим въобще за спомагателство от страна на висок клас храни,когато казах,че ще ми е интересно да прочета обосновка,имах в предвид,изнасянето както на случая така и на подкрепящите го доказателства ...)

Последна редакция: ср, 25 мар 2009, 15:17 от ahasver

# 314
  • София
Р.К. има на БГ пазара от около 5-6 години....
Купувала съм Р.К. още през 1997-98г. и беше една от храните, с които си храних котараците преди да се разболеят.

Общи условия

Активация на акаунт