Хайде да откажем цигарите завинаги!

• 52 825
  • 555
  •   1
Отговори
# 495
http://www.easyway.bg/main.php?module=content&cnt_id=3
Ако на някой му е много трудно /макар,че едва ли има чак толкова пристрастени/,може да ходи и на лечебен курс по метода на Кар.А най-добре според мен е да си четете книжката му,аз съм сигурна,че всеки ще я разбере.Иии,не стойте дълго време на първа страница... WinkЛюбимата ми фраза от книгата му ми е,тази,когато той пита момче защо пуши,на което то му отговаря :Защото обичам цигарите!...Тогава Алън Кар му отговаря :И аз обичам раци,но не съм стигнал до там,че да ги нося по 20 окачени на врата си.....
Представих си го само...бихте ли тръгнали с една вързаница раци....голям смях...И още една реплика,която ме кефи и ,която често използвам :Ако трябваше да пушим,всевишния щеше да ни е снабдил с нещо като комин за отвеждане на дима....И тогава си се представих,като някоя печка,от онези...как им викаха...едновремешните с дървата...за готвене...жаба печка ли беше...
Абе все такива спомени весели имам от неговата книга,но наистина те кара да се замислиш сериозно и всичко това е самата истина...Но защо ли ни е Кар...ами ние знаете ли,че сме цяло чудо...Една позната е чела темата ,но не знаеше ,че и аз участвувам в нея.Та тя ми се хвали,че само чела от един форум три-четири дни и захвърлила цигарите.Не е регистрирана,като гост ни е чела.Казах и ,че това е нашата темичка,а тя само дето не ми скочи...що не съм и казала,тя искала отдавна да ги спира....е аз пък знам ли къде я сърби та да я почеша...не ми е споменавала.Както и да е ,радвам се не само за всички вас ,че успяхте да се преборите,радвам се и за себе си,а също така,че и заедно помагаме на хората да се излекуват от този проклет порок!Благодаря,че сте тук и се подкрепяме!

# 496
Добро утро мили мои. Прегръдки от мен за вас  Hug Hug Още един прекрасен ден без цигари.
Доди и на мене с печката ми е любимо. Веднаг си се представих как пуша а от главата ми излиза дима  Laughing Laughing Laughing като печка Чудо.

# 497
Кюмбе,демек...баба ми така му викаше на "чудото"Ох,ако знаеш колко се радвам,че вече не съм печка...нямаш си на представа.И то не печка,на която да речем се готви някакво уханно ястие,а такава на която се вари дяволска някаква гнусна и смърдяща отвара....
Божкеее,колко лесно човек намразва цигарите не е истина...и то след като дълги години е пушил.
Някой беше споменал,че откак не пуши,има пък навик да влиза в темата...Ако питаш мен-по-добре по 20 пъти на ден да влизам в темата,отколкото да изпушвам за това време 20 цигари...Темата няма да ми съсипе дробовете,нали?
Успех на всички-много сме,силни сме!!!

# 498
  • Варна
Някой има ли наблюдение дали е напълнял след спиране на цигарите.

# 499
Ако си хапваш много естествено, че ще надебелееш. Аз уж се старая като ми се яде да си хапвам плодове или зеленчуци но понякога не става. Ами то докато ти се нормализира организма, че не лапаш отрова а храна ще има покачване може би а някой беше писал във форума, че ги е отказал но не е качил нито грам. Явно е натура. Аз очаквам голямо покачване  Laughing Laughing Laughing но ще гледам да се въздържам от храна.

# 500
 smile3511 smile3511 newsm45
Толкова време издържах и при първото напрежение
снощи излезнах от нас с ясното съзнание, че
отивам при една приятелка за да пуша.
В толкова тежък момент се намирам, че нямам
сили да плача вече дори.
И снощи отидох и пуших и ми беше адски гадно
и го правих, като мазохист ако ме разбирате.
Пуших като че ли се наказвам.
Исками се някой да ме гръмне!!!!

# 501
Доли недей се самонаказва така. Всеки пушач знае, че има и хубави моменти и лоши моменти. Сигурно изживяваш тежки моменти но не търси утеха в цигарите. Искам да ти кажа, че откакто не пуша не изпадам в истерии а ходя свободно и спокойно по тая земя. Книгата Доли прочети книгата на Алън Кар ще видиш че ще ти помогне. И искам да те питам макар, че аз знам отговора дали се оправиха твоите проблеми като пропуши отново. А че си го направила като мазохист ясно те разбирам щото и аз съм имала тежки моменти по време на отказването /незнам дали няма да имам още/ и съм си припалвала ама то отврат все едно пуша за първи път в живота си. Главата ми се олюлява, сърцето ми почва да тупти като ненормално ами вкуса в устата отврат. После надигам си ръцете пръстите миришат ужасно и пак се чудя кога да запаля следващата да това си е чист мазохизъм. Доли не се предавай каквото и да става. Аз когато детето се разболееше /температура, кашлица и дори сополи/ почвах да пуша двойно и тройно не спя по цяла вечер да пуша да я гледам дали няма да вдигне пак температура, абе луда работа. На сутринта резултата сърцебиене и умора ужасна умора немога нищо да пипна да правя на другия ден. Сега в момента е болна е няма температура но е болна хрема и сополи все още не съм пушила не виждам смисала в това. Аз ще пуша тя ще оздравее а аз ще продължавам да пуша. Сега сърцето ми почти не работи толкова не го усещам, дишам и по друг начин, живея и по друг начин. Какво да ти обяснявам знаеш ги предимствата. И Доли аз съм с тебе не се предавай. Hug Hug Hug

# 502
Добро утро момичета. Продължавам да не пуша  Laughing Laughing Мъжо ме възнагради снощи с нов телефон  Laughing Laughing Laughing

# 503
mimi_msm   и моят ми обещава нов телефон  Laughing ако ги откажа
Момичета чета ви от самото начало и днес няма да си купя цигари /имам само една още/
Стискайте палци да  се удържа, пуша от 15 години ooooh! вече е крайно време да ги спра, не искам да съм зависима от тази отрова

# 504
Не само ще ти стискаме палци,но и ще помагаме кой с каквото може.Тук сме за това,да си помагаме.Ако се отчаяш в някой момент-влез в темичката и желанието ти за пушене ще отмине! Peace

# 505
Доли, важното е да продължиш да опитваш, да не се отказваш. Подкрепям те от сърце, изпращам ти позитивни мислени послания да преодолееш неприятностите и скоро да се почувстваш пак стабилна и силна.
Аз все още продължавам с моите десет цигари на ден, но не съм се отказала да направя следващия опит. Моята малка дъщеричка също беше болна миналата седмица и като си бях все вкъщи с нея, по-често се сещах за цигарите, но си давам сметка, че с нищо не ми помагат, а само ми пречат.
Около Нова година се опитах да спортувам и не можех да издържам повече от половин километър на кростренажора. Тогава пушех по една кутия на ден. А сега, след като не пуших десет дни, започнах пак да спортувам – бягам по три километра без въобще да се задъхвам. И аз съм много изненадана, че толкова голямо влияние оказват цигарите на дишането. Затова искам съвсем да ги спра, да си спортувам, да се храня здравословно и да нямам нужда от тази измислена патерица – цигарата. Но явно още не е дошъл моят ден.
Поздравления за хубавите подаръци на непушещите и пожелания за още по-хубави, всъщност най-хубавия подарък вие сами сте си го направили с това, че вече не пушите.

# 506
При мен беше нещо като чудо-като изпуших последната си цигара си казах,че повече няма да пуша и най-важното-ПОВЯРВАХ СИ!!!Това трябва да направите и вие и всичко ще е ок-дори няма да си помислите за цигари! Peace Но ако я загасите и си мислите-отказвам ги,дано да издържа достатъчно дълго,че да не ми се пуши...ще се провалите-несъмнено.Не ДАНО ,а ЩЕ!!!

# 507
Добро утро момичета. Продължавам да не пуша  Laughing Laughing Мъжо ме възнагради снощи с нов телефон  Laughing Laughing Laughing

Еййййй браво на мъжлето ..със здраве да си го ползваш и само хубави нещо да чуваш чрез него .  smile3501
Подюрила съм всички около мен и само ги агитирам да ги спират . Майка ми пуши от 50г по кутия на ден , и от както и пиля на главата пуши по 10тина цигари / пак е нещо / .Вчера даже ми каза нещо смешно , тъкмо си била запалила цигара и аз съм и звъннала по тел ....така съм я наплашила , че инстинктивно я загазила  hahaha

# 508
Ей Викунче ама как само си наплашила майка си милата да си запали и така да и секнеш цигарата.  Благодаря ти за пожеланията за телефончето. После ще изисквам да ми сменят колата  Laughing Laughing Laughing
Аз да ви кажа честно днеска имах две три че и повече стресови ситуации удържах със всичка сила непреодолимото желание да пафкам в такива моменти. А вчера в офиса се изипаха всички клиенти пушачи, които обичат да пушат тука като дойдат и пак удържах. Абе то не е за говорене станала съм много ама много издържлива.  Laughing Laughing Laughing

# 509
Така трябва да е!Не би се хвърлила отново в океана пълен с гадни акули,нали!Ей за това мога само да те поздравя! Hug

Общи условия

Активация на акаунт