Гъбички!!!Писна ми...почвам да се лекувам сама 4

• 76 018
  • 378
  •   1
Отговори
# 330

А на теб какви изследвания ти бяха правили тогава, ако не е нахално да попитам!
За пролактин!!!

# 331
  • Варна
Оххх нзн, просто мен ме гризе това че при първата посявка как така не се е установило че имам освен гъбичките и тази бактерия, защо чак сега. И сега какво ще стане ще ми изпишат антибиотик и какво ще стане с лечението на гъбичките, което ми възлезе на стотина лева. Но майната им на парите, важно е да има резултат. Днеска не мога да си намеря място от бяс. И като чета тук колко сложно стои въпроса с избавянето на тия гъбички съвсем се отчайвам. Значи аз ако преди един месец не съм ги имала тия стафилококи, то значи те са се появили в рамките на този един месец в който се лекувах. Дали е възможно да е от някое от лекарствата. Нзн какво ще се окаже но смятам този път да  не пия лекарства на сляпо. Ще си пусна и още едно изследване #Crazy #Crazy #Crazy

Последна редакция: пт, 24 апр 2009, 22:39 от rozi4ka222

# 332
Една позната ми е казвала ,че си прави промивки с калиев перманганат.Някой може ли да каже как му се струва това?

# 333
Искам да ви попитам мазането с Клотримазол може ли и трябва ли да продължи и по време на месечния цикъл?

# 334
Искам да ви попитам мазането с Клотримазол може ли и трябва ли да продължи и по време на месечния цикъл?

Не.

# 335
Момичета искам да ви споделя нещо.Незнам дали ще сте съгласни но все пак .Преди месец реших да си пусна микробиология ей така без да имам оплаквания.Предстоеше ми цветна снимка и макар доктора да ми каза че няма нужда от микробиология преди снимката(обясни ми че бактериите от влагалището нямат отношение защото манипулацията се прави директно през шийката на матката,както и да е)Та пуснах си аз микрото и излезе Кандида в минимални количества и стрептококи в умерено количество.Така се ошашках и си викам айдеее пак ще се взимат хапове.Изчаках си прегреда при док(по репродуктивни проблеми) и му показах изследванията като очаквах да ме затрупа с хапчета.НО той ми казва"Никакви лекарства няма да пиеш"  Shocked и аз му казвам как така  Shocked и той "ВЪВ ВЛАГАЛИЩЕТО ИМА ХИЛЯДИ БАКТЕРИИ КОИТО В УМЕРЕНО КОЛИЧЕСТВО ТРЯБВА ДА СА ТАМ И НЯМА НУЖДА ДА СЕ УНИЩОЖАВА ТАЗИ СРЕДА" Понеже аз го погледнах леко с недоверие и момичета изкара ми една дебела книга , в която бяха изброени точно бактериите които в умерено количество трябва да са си там.Естествено ако нямате оплаквания.И точно тези двете които ви споменах по-горе бяха д списъка.В моя случай кандидата беше албиканис или нещо такова а на стрептококите забравих допълнението.Със собствените си очи го прочетох, иначе и аз не бих повярвала.Как ви се струва това?

# 336
Една позната ми е казвала ,че си прави промивки с калиев перманганат.Някой може ли да каже как му се струва това?

Сега се сещам, правила съм, но преди години. По точно, когато бях малка на около14-15г., ходихме на басейн с приятели и на другия ден беше кошмар. Тогава татко гледаше м/у другото гълъби и майка ми направи разтвор точно с калиев перманганат. Незнам дали от него или от това, че още не водех полов живот, но имаше ефект. И от 2007 пак се появиха. Наложи ми се да пия много силен антибиотик-имах киста, и от тогава до ден днашев си идват и отиват постоянно. Незнам от какво се появяват тези гадинки, но са ужасни, просто един път хванеш ли ги, явно отърване няма. #2gunfire Ако трябва да ви изброя списъка със нещата, които съм пила, няма да ми стигне сигурно мястото. Интересното е, че някой път се поддават на лечение и след време ако пия пак същите хапчета, вече няма такъв ефект.

"ВЪВ ВЛАГАЛИЩЕТО ИМА ХИЛЯДИ БАКТЕРИИ КОИТО В УМЕРЕНО КОЛИЧЕСТВО ТРЯБВА ДА СА ТАМ И НЯМА НУЖДА ДА СЕ УНИЩОЖАВА ТАЗИ СРЕДА"
Това е така наистина.Дрождоподобните гъбички Candida albicans обитават червата заедно с множество други микроорганизми (чревна флора). Поддържаният баланс между тях предотвратява прекомерното размножаване на някои видове, но понякога равновесието е нарушено и при увеличаване на популациите на кандида възниква инфекция. Кандидозата може да засегне всички участьци на лигавицата или влажната кожа. Тя причинява гъсто и белезникаво влагалищно течение, подобно на пресечено мляко, съпроводено от сърбеж и болка. При кандидозен гингивостоматит (млечница) в устата и по езика се наблюдават възпалени кремаво-жълтеникави участьци. Кандидоза се появява също по зърната на гърдите и кожата около ноктите. При някои бебета гьбичната инфекция се проявява с обрив, за който е характерна яркочервена кожа с бели петна. Заразяването на целия организъм с кандида е рядко срещано, но сериозно заболяване. При хора с изключително влошено здраве може да се развие свръхпопулация от кандида в червата. Симптомите са много: лошо храносмилане, газове, подуване на корема, умора, главоболие, неразположение и болки.

Инфекдията с кандида може да бъде провокирана от множество фактори, конто наруша-ват нормалния баланс на микрофлората в организма, например недобро здравословно състоя-ние, бременност, стрес, прием на антибиотици, орални кортикостероиди или контрацептивни таблетки, неконтролиран диабет, намалена секреция на стомашна киселина, честа употреба на храни, съдържащи дрожди, алкохол, рафинирани въглехидрати (захар и бяло брашно).

Предпазване от вагинални гьбични инфекции
• Ако сте податливи на подобно заболяване, опи-тайте следното:
• Предпочитайте памучно бельо, а не синтетично, както и чорапогащи, а не клинове. Избягвайте прекалено тесните панталони. Добрата вентилация в областта на гениталиите спомага за предотвратяване на инфекциите.
• Къпете се с възможно най-хладка вода.
• Сменяйте често хавлиените кърпи. Внимателно подсушавайте областта на гениталиите -влажната кожа е по-податлива на инфекции.
• Избягвайте ароматизирани препарати за миене и къпане, както и ароматизирани интим-ни дезодоранта, конто дразнят кожата.
• При нужда по време на полов акт използвай-те лубриканти, за да избегнете протриване, което може да провокира гьбична инфекция.
• След ходене до тоалетната се избърсвайте от-пред назад, за да предотвратите попадането във влагалището на микроорганизми, обитаващи червата.

Последна редакция: сб, 25 апр 2009, 10:31 от Siska24

# 337
  • Варна
Добре аз искам да попитам защо в моите резултати до сега които съм правила никога не е имало такова подробно описание. Виждам тук в форума че примерно резултата е : колко левкоцита........., умерено кол-во някакви бактерии и т.н. На мен винаги ми изписват всичко с по една дума, да не би да има някакво малко по различно от микробиологията изследване, което да е по пълно. Ако има такова бих искала да си направя newsm78

Elsinor, а ти каде си прави микробиологията?

# 338
rozi4ka222 моята я правих в "Надежда".Незнам защо на твоята не е имало подробно описание  newsm78 В моята имаше три варианта-малко/умерено и голяма количество.И съответно беше оградено едно от трите.

# 339
Аз продължавам да ви следя, пак съм с поредните гъби. Та да споделя, всичко започна с адско течение, сърбежи и т.н. и кръвотечение извън цикъла, отидох на гинеколог и от изледванията излезе цитирам: "Имаш от всичко по малко плюс вагинална инфекция". Изписа ми хапове за пиене и глобули, но кръвотечението продължи и ми каза, че това е хормонален дисбаланс, но без изследвания. Та накрая ми изписа Диане, което не пия, та съм се хванала в чудо.  Tired

# 340
аз също есента имах лепната диагноза хормонален дисбаланс без да са ми правени хормонални изследвания.  но първо се опитаха с лекарства да го спрат кръвотечението, което си го влачих повече от 4-5 месеца, защото кърмех още и нямаше подходящи лекарства, които да мога да пия. като спрях да кърмя пих децинон . обаче ми помогна временно и сега съм на противозачатъчни. а хормонални изследвания така и не си пуснах и все още не съм, защото то пък сигурно трябва да спра противозачатъчните и няколко месеца да изчакам да ми се изчисти организма. и ме е страх, че пак може да се появи кръвотечението.
така че по-добре почвай изследванията докато не пиеш хормони още. пък поне да знаеш какво е точно и какво да лекуваш. то може и с щитовидната да е свързано.

# 341
Аз пробвах едни хомеопатични,и още от първия прием изчезна сърбежа и течението,сега още тдва пъти и ще си направя изследване, ако нищо няма значи действат наистина ,а не само си втълпявам,ще пиша после резултата,но не е такава хомеопатия класическа,а боаронска  Thinking Crossing Arms

# 342
Момичета , попитайте вашият гинеколог за Полижинакс. Аз реших проблема с гъбичките след 12 дневен курс с Полижинакс. Ефекта е чуден.

# 343
Аз пробвах едни хомеопатични,и още от първия прием изчезна сърбежа и течението,сега още тдва пъти и ще си направя изследване, ако нищо няма значи действат наистина ,а не само си втълпявам,ще пиша после резултата,но не е такава хомеопатия класическа,а боаронска  Thinking Crossing Arms
Ще те помоля да им пишеш имената,моля!  bouquet

# 344
Момичета , попитайте вашият гинеколог за Полижинакс. Аз реших проблема с гъбичките след 12 дневен курс с Полижинакс. Ефекта е чуден.

Naughty Това е АБ и не лекува гъбички, а бактерии.  След употребата му, всъщност, е много вероятно да си докараш гъбички Tired

Общи условия

Активация на акаунт