Час за вземане от ясла / градина ?

• 7 029
  • 89
  •   1
Отговори
# 45
  • София
ооо, винаги, когато съм отивала към 17:30 - 17:45, синът ми е бил последно дете в яслата.

не са ми правили проблем за това, но много често събират следобяд двете яслени групи, за да може персоналът на едната група да си тръгне по-рано. а това не ми харесва, защото стават много деца накуп и обменяме нови вируси.

# 46
  • София
Общо взето почти няма деца към 18 ч.
Мъж ми може да си позволи по-ранно излизане и ги прибира към 17 ч., но когато не може аз ги взимам в 18:15 ч. около този час има още 2-3 деца, които ги прибират тогава.
Опитаха се веднъж да ми кажат, че е дъщеря ми е малка да я взима в 18:15 ч. но им казах, че аз мога най-рано в толкова. Това се случва изключително рядко, когато мъж ми работи извънредно (в работата, 'щото извънредното от къщи те не го виждат) и ако той си тръгва навреме от работа и трябва да ги прибира ще идва по-късно от 18:15 ч. 

# 47
Виктор го вземаме от ясла в 6ч. Обикновено той и още 2 момченца са последните. След това го оставяме да поиграе в двора на яслата докато дойде пазачът да заключва. По принцип в нашата ясла децата трябва да се вземат до 6.30, но след 6 рядко има деца.

# 48
  • София
Ами аз си го взимам лично между 5-6, 6 рядко много.....
По принцип  редовните им групи при нас са до 6, а до 7 ги събират останалите деца в една сборна дежурна......аз там не го оставям. Но гледам има и такива дечица и никой не им прави проблем....явно зависи от градината....

# 49
Когато  голямото ми детето ходеше на ДГ имах същият проблем . Според мен това се получава ,защото голяма част от майките не работят,или са с  по-малко детенце у дома.
Но ,пускат децата си на ДГ и отиват да си ги вземат  към 16-16.30ч.Тогава остават децата на работещите родители .

# 50
  • София, център
Взимам дъщеря си най-късно в 17, 30 часа. Детската градина работи до 18, 00 часа. С предварителна уговорка, учителките твърдят, че биха изчакали родителя и до пъ-късно.

Пусни анкета!

# 51
И в яслата и в градината сега, децата масово ги взимат до 5 часа. Когато ходех на работа и едва успявах да стигна да го взема в 6, той беше последен. Много ми беше тежко защото детето ми страдаше от това, с персонала нямах проблеми. По принцип работното време не е ли до 7? А тези, които работят доста по далече от района, в който са децата им на градина не зная как успяват... Според мен не трябва да се чувстват виновни такива родители и да се упрекват от персонала. Те си имат работно време и трябва да го спазват.

# 52
  • София
 По-големите деца ги взимат по-късно, но малките до към 17ч. Повечето майки пускат децата на ясла преди да са се върнали на работа, за да видят как ще се адаптират и си ги взимат рано. Като останат 1-2 деца и нашите лелки мрънкат, но не знам да са се обаждали на някой. Разбира се, можеш да го оставяш до по- късно, но мъничките и без това страдат като ходят на градина, пък и да го оставиш последно да чака е гадно.

# 53
  • На черешата
 Вземам малката към 18 часа,случвало се е и по-късно.
 В гардината има деца до последно , т.е до 19 часа.Никога не са ми правили проблем.
 Когато голямата ходеше на градина често оставаше последна, сварвах я в скута на госпожата да четат приказки. Тогава малката ходеше на ясла и по това време винаги е имало поне още 5-6 деца. Сега масово виждам ,че ги вземам доста по-късно в нашата градина. Peace

# 54
Не мога да разбера как почти всички родители си взимат децата до 17:30...Нали уж работят! Синът ми ще тръгне на ясла тази година. От сега се подготвям, че сигурно все ще е последен. Моето работно време свършва в 17:30, а работата ми е доста далече от яслата и ще ми трябва по 30-40мин да стигна до там, а съпруга ми работи до 18:30, но сравнително близо до яслата. От където и да го гледам преди 18ч никога няма да можем да го вземаме. Мисля, че на един родител му е достатъчно тежко, че детето му остава последно в ДЗ, че и възпитателките да започнат да звънят по тел. А не искам да си представя какво говорят на самото дете  Sick Преди време бях чела пост на една съфорумка, която беше изумена и разстроена, че един ден когато детето й останало последно в градината, възпитателките накарали самото дете да й се обади, за да я пита защо не идва да го взема  Sick Sick

# 55
В нашата градина няма такъв филм - притискане или намек дори за ранно взимане.
Случвало се е от дежурна група да я взема и то към 18.30 ч. и госпожата ме успокояваше, че за това са дежурните групи и т.н.
Обикновено я взимам към 17.45 - 18.00 и почти винаги има и още деца, не е последна.

# 56
По-принцип работното им време е до 19ч.Аз работя до 18ч. и имам поне 30 м.път с кола до яслата заради задръстванията точно по това време,съответно го взема свекърва ми към 17,30ч.Иначе веднъж говорих с тях и ми казаха,че нямало проблем и в 18,30-19ч. да го вземаме но щял да остава сам....а това е гадно за детенце... Tired

# 57
  • Варна
на персонала винаги им е проблем , дали че го водиш по рано (защото си намерил работа която почваш рано - свършваш рано  за да го вземеш на време ) или че го вземаш последен но сутрин го водиш на време ( работиш от по късно до по късно ) , искаш не искаш трябва 8ч. да работиш и като сложиш по 30 мин. път винаги няма да си им угоден . newsm78

# 58
Вземам го от яслата около 17 ч. и почти винаги е последен.Добре поне,че работя близко и мога бързо да стигна.

# 59
нашата официално работи до 19.00, 4 групи по 20 деца са, и въпреки това към 17.30-18.00 пускат резето, т.е. взели са всички деца. не ползвам обедна почивка, за да си тръгвам в 17.00, но и така някой ден ще ме привикат на мъмрене. като смених работата и казах, че съм до 18 и ще я взимам в 18.30-18.40 направо им прилоша. нищо не казаха ама им стана неприятно. затова сега бягам като мога по-рано, докогато изкарам така.

въпреки, че не правят видим проблем, е достатъчно неприятно детето ми да седи само от 17 до 18.40. в нейната група като ч взема в 17.15 е последна...

Общи условия

Активация на акаунт