Отговори
# 210
Креми, аз всички изброени храни съм ги въвела отдавна Embarassed плюс още някой, като дъвки например. Сладолед му дадох още миналото лято, пуканки яде от няколко месеца, като вече си ги хапва сам целите, в началото му ги чистех от люспичките... Бонбони, шоколад също отдавна, като само внимавам за количеството. Не бих казала, че му е голям фен, но е опитвал. А вчера дъвка дъвка, дадена от бати разбира се...ами справи се детето Grinning

# 211
Добър ден и от мен Hug

Сладурче, честито! Много се радавам за теб   love001 Hug

Дита, честити ти билети  Hug Очертава ви се страхотно лято  dance

Жу аз съм изпуснала, какво точно ти предстои, но каквото и да е  Hug всичко ще бъде наред!

За пицата в неделя не обещавам, че ще се класирам защото очаквам брат ми да пристигне на гости за уикенда.

Много рано сутринта (беше още тъмно) мъж ми ме събужда и ми вика: Скъпа, Мариян какво прави тук? и аз  Shocked Мариян в нашата стая, набарал телефоните обикаля и им говори.  Та днес не знам как ще издържи до обяд в градинката. Завиждам им на какичите там  Laughing

Хубав ден от мен!  Hug

# 212
  • София
Креми, от тези храни, които си изброила "сладоледи, шоколади, бонбони, чипс, пуканки " Съм давала (не аз, разбира се, а батко му) чипс и пуканки. Но само е опитвал, без да яде. Снощи е опитал и майонеза...разбрах по следите около устата  Crazy
Шоколад/какао няма да дам скоро...поне на 2г да стане. Сладолед ще опита лятото на морето, защото там всички деца ще ядат и няма да го мъча. Поне на второто си дете няма да го причиня еле пък, като няма причина  Sad
Бонбони, смучещи се няма да дам скоро- много му е рано. Батко му все още ги чупи със зъби или ги гълта цели  Crazy
За какво още...фъстъци няма да давам скоро...грах, боб, леща не съм давала освен по 1 лъжичка...портокали не иска така или иначе, но и предпочитам да не ги прояжда още. Не се сещам за друго

# 213
  • Варна
Здравейте и от мен  Hug

Биси и аз май ще се въздържа от излизане днес или най-много около нас някъде, че на дъжд ми мирише  Wink

Креми, Влади е опитвал пуканки, шоколад, зрънчо, цитруси, какао  newsm78 друго май не се сещам. Изяде една шоколадова бонбона с лешник, без да се задави си го схруска. Мед не съм давала, сладолед също, но защото не му е сезона  Grinning Ами за други забранени несе сещам. А да и газирани напитки не съм въвела  Mr. Green А да и пръст сме въвели  Wink

Преди малко Влади падна докато тичаше и си чукна челото в масата. В резултат сме с огромнацицина и синина  Sad Ох дърпа ме да ходим из баните.

А и да ви кажа че в подаръчните комплекти, които дават при изписване на бебето вече има мостри на Судокрема.
Потеглям, че не се издържа.

# 214
Здравейте, мами!

Зита, честито клубче! Успех ти желая в начинанието и многобройни малки посетители!

Сладурка, честито за взетия изпит!

Маруся, ние бяхме купили за Дари 2 бр. Пентаксим като начало, тъй като миналата година около Коледа беше поизчезнал и го сложих най-отдолу, в отделението за плодове на хладилника. На опаковката пише да се съхранява при температура от 2 до 8 градуса. Случи се така, че 2-я месец бебо се разболя и така отложихме ваксината с около 4 месеца. Нашата педи, тъй като не беше слагала такава ваксина, се чудеше как да ни накара да си сложим тези по ЗК, тъй като имала опит с тях и изказа мнение, че се опасява дали сме ги съхранявали правилно. Аз реших да премеря наистина каква е температурата там, сложих един термометър и започнах да проверявам от време на време в продължение на няколко дни. Ами оказа се, че температурата доста варира в зависимост от това колко пълен с продукти е хладилникът, колко често го отварям, зависи и от това на каква степен е поставен, но при нашия варираше от 7-10 градуса и аз реших да изхвърля ваксините. След това минавах през аптеката за ваксина непосредствено преди да отидем при педиатърката за боцкане. В твоя случай при закупена вече ваксина бих те посъветвала да я занесеш при педито на съхранение.

Креми, от изброените храни нищо не съм давала. Дори пръчици, солети, корички хляб, сокчета или други неща. Давам си й храната от кухнята, кис.мляко, каши, сиренце, плодове, общо взето това. Чудя се сега за меда, че четох от Косе Босе, че ненужно се поставя в графите за по-големи дечица.

Ще ходя вече да събуждам дребчо, че май ще останем днес без кухня.

Лек и хубав ден от нас!

# 215
Добро утро!
Рони се кротна и мога да попиша.
Ходенето ми в ИКЕА отиде на кино - зълва ми май започва нова работа и не може да дойде. И днес я викат. Ще бъде преводачка на французи, идващи за ВИП-зъболекарски услуги. Толкова ли е евтино тук да му се не види?!

Сладурка, честито дипломиране!  bouquet

Лилчо, радвам се, че на Васко са му харесали новите манджи. Heart Eyes Рони все така не яде, т.е. яде, но само каши, йогурти, плодови пюрета - тая канела много го е изплашила, май. Thinking Не иска нищо домашно. Тотонто, и аз не съм съгласна с това за всичко да се обвиняват зъбите и май наистина канелата ще се окаже виновна, вероятно от това му се е разбърникало стомахчето.

За "забранените" храни - нищо подобно не е ял още. Докато не си поиска неудържимо, няма да давам. Лошото е, че и аз ще мина на здравословен режим - вече не мога да ям тортиля чипс пред него, иска си. Laughing

Малко ми се пооправи настроението. Благодаря ви за подкрепата след пропадналата ни сделка. Hug Дианче,  и аз това си повтарям: "Ако Господ ни затвори врата, ще ни отвори порта." Wink
Проблемът е, че много идеализирам новото място - представям си, че там ще е подредено /но с Рони едва ли Laughing/, ще мога да излизам всеки ден, защото ще бъде на по-ниско или поне с асансьор. Изобщо ще сменя килията. Laughing Точно затова го мразя вече сегашния апартамент, заради това че не излизаме се е превърнал в затвор за мен, а кой обича затвори. Crossing Arms

Креми, като върл фен на Никон, не мога да ти препоръчам друга марка. И на мъжа ми казах или Никон, или нищо. Laughing
Препоръчвам ти този: http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat … nal#slides-pane-1. Доста изгодна оферта, въпреки че щеше да е по-добре вторият обектив да е портретен, заради Кари.
Или този, малко по-висока категория, с един обектив: http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat … nal#slides-pane-1, а за портретен обектив минимумът е този: http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=17&pr … nal#slides-pane-0 Мегапикселите не са от голямо значение, и с първия фотоапарат ще можете да отпечатвате стимки на А4. Горещо препоръчвам и портретен обектив, дано намерите оферта с два обектива и вторият да е такъв. Портретите стават несравними. Обикновено апаратите се продават с един обектив, който за начинаещи върши отлична работа, но с времето ще започвате да искате все повече и повече и ще ви се прискат и други обективи. Това е важно и при избора на чанта - по-добре по-голяма, за да има място за всичко, в случай че се увлечете.

Кате, благодаря за ВИП-картата. Ако имаше сандалки, веднага щях да поръчам. Пантофки засега има. Набелязах си обаче за догодина. Simple Smile
Мариян как така се е озовал в леглото ви - без решетка ли спи вече?

Таш, трябва да е много важна тази приятелка, за да станеш в 5,30. Shocked Аз преди да се роди Рони, за целия си живот дотогава, бях ставала 2-3 пъти в такъв час. Да не съм си лягала - да, но да ставам ... Laughing

Весе, вие не се ли бяхте запътили към очен лекар в София? И на мен не ми звучи добре идеята да даваш имуностимулатори. По-добре плодове и зеленчуци. При Рони например, със сигурност проблемът не е в отслабена имунна система - досега не е бил болен, даже Т не е вдигал по никакъв повод. Не знам как сте лекували оченцето досега, но може бактерията да не е унищожена и да се пренася постоянно. Не е за личния лекар тази работа, поне като знам нашата каква е. ooooh!

Дита, честити ти билетчета. Успокои ли се вече? Joy

Жу, успех!

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 11:15 от Ванилия Канелска

# 216
ЗДРАВЕЙТЕ СОФИЙСКИ И ДРУГИ ПРИЯТЕЛКИ  newsm44 newsm44 newsm03
Вече съм си тук и ще наваксвам яката. Сега имам да чистя от прекарването на нета и после ще попиша как сме.
Целувки и до скоро.

П.П докато Ники спи:
 Дойдохме на 7-ми по обед нержно и мъчително преместжане, 2 огромни багажника с багаь и т.н, но до жеяерта в събота бяхме наредили всияко.Неделя си доопражих нещата и в понеделник на линия.Много е готино ж на Зита клубяето, ние жяера жеяерта пак бяхме там с Ники.И се прибрахме в 18ч.1-те дни Ники беве доста кисел и невен, не спа жечерта, но сега имаме нов режим.Чака татко си , къпят се и ляга душата.Ужасно, ужасно ми липсвахте всички.
Сладур - честити ДЪРЖАВЕН ВЗЕТ ИЗПИТ!!!
само това видях....
Катюшка е страхотна мадама, много готина и ведра, за Зита нямам думи, сладурка и 1/2, Маруся е толкожа кротка и спокойна, страхотно се изкефих на срещите ни.
Дианка все едно сме се познавали с нея от 100г.
до после.

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 11:25 от Galaxy_26

# 217
Еее Галенце време беше HugХайде чакаме да ни разказваш.
Скреч мерси много за рецептата, ще я пробваме тези дни Hug
Креми абе в работата предният път ме разконспирираха още във втория месец, защото почнах да качвам килца рано-рано,а  и аз им казах. Сега съвсем скоро мисля да им кажа особено на прекия ми шеф, с който сме си големи приятели. Чак ми е гузно, че не знае още, но нещо не мога да го хвана на саме. Просто ми беше малко кофти още с връщането да им сервирам новината, но в случая няма никакво значение, защото кризата си ни е поударила и така или иначе сме доста хора. Е за мен нямаше опасност, аз си намирам работа, защото съм доста стар кадър тук. Така че звучи тъжно, но ще облекча ситуацията с излизането ми по майчинство Wink.
От изброените храни и аз нищо не съм давала и не мисля да давам. Незнам дали може да се превърне в забранен плод, при положение че не е свикнал с вкуса. Веднъж на детската площадка едни дечица му предлагаха зрънчо-първо не искаше да вземе, гледаше го странно, после взе и почна да го хвърля, май не загряваше, че става и за ядене LaughingНо съм далеч от мисълта, че като попорастне малко пак няма да знае Mr. Green
Вале   целувки за Влади Heart Eyes

Ще си ви нагледжам. Приятен ден Hug

# 218
Веднъж на детската площадка едни дечица му предлагаха зрънчо-първо не искаше да вземе, гледаше го странно, после взе и почна да го хвърля, май не загряваше, че става и за ядене Laughing
И Рони така реагира - почерпиха го веднъж със солета, но и през не му мина да опита, даде я на мен. Joy

Галаксина, радвам се, че писа. Grinning

# 219
За храните - Али е опитвала всикчо!
Сяда с нас на масата,за нея приготвям отделно бебешко меню.След като се нахрани ако прояви интерес,към нещо от нашата храна и давам по съвсем малко,да опита и да се запознае с храната на възрастните.В яслата също храната наподобява тази на възрастните -хляб например всеки ден им дават.

# 220
  • София
Галенце, добре дошла отново във виртуалното пространство  Hug.
За папането на боклуци - от доста неща сме опитали, но за повечето се сеща само ако ги види. Иначе не.

Има вероятност да започна работа в една фирма, но е свързано с доста командировки. И в страната и в чужбина. Това значи по минимум 5 дена да оставам Нина. Направо съм се побъркала.  Tired

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 13:01 от katiousha

# 221
  • Хасково
Галеее, добре завърнала се!!! 55

За храните давала съм почти всичко от изброеното, но Стела нали не е много по яденето, та не си иска ако не и предложа Mr. Green

В тази връзка Канелка, с плодовете съм съгласна - по-добре от имуностимулаторите, но Стела не вкусва НИКАКЪВ плод Rage
За очен лекар в София, ще действаме след седмица може би. Нашия педиатър обеща да даде направление, а аз категорично отказах да търся специалист тук Crazy

Таш, можеш ли да ми дадеш някакви ориентировъчни цени, за да сравня Peace Може и на лични. Благодаря за комплимента newsm51

Друго не се сещам, изпари ми се мозъка тези дни нещо.... Имам чувството че затъпявам. дали да не започна работа по-скоро Whistling

Айде до скоро Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 222
  • Варна
Ей ме на, пак. Не ставам за синоптик, не познах за времето. Взе че пекна едно слънце и бяхме 1.30 часа на люлките до нас. Но това диване само по боклуците ходи, бърка в кофите за боклук и се въргаля на мокрия пясък  Close Издивях да ходя след него. Как така другите дечица се занимават  с топки, колички, буталки и люлки, а моя от гората хванат  Crossing Arms Прибирам се, и гледам пътя пред нас затворен от ченгета. На строежа до нас паднал човек и се е претрепал. Хич не исках да гледам, шмугнах се набързо в нас. Телевизиите тъкмо пристигаха. Е те така.

Сладурче, честито за изпита. Сега се отдай ан заслужена почивка, наспи се, порадвай се на Ивче и се залавяй с нови сили за следващия. Предполагам, че вземането на единия държавен те  е стимулирало и мобилизирало за следващия.

Галенце добре дошла отново!!

А пък Влади всичко слага в устата. Ядливо- не ядливо, трябва да се пробва.

Таш, за хомеопатичните щях да споделям, че една позната си има специално лекар-хомеопат при когото води децата. И според лекарката за всяко дете си имало хомеопатично средство. Не можах да радбера на какъв принцип обаче - възраст, зодия или по какво ги дели  newsm78 Това не ми попречи обаче, аз на своя глава да давам някои хомеопатични лекарства.

Катюш, труден избор. Ти като кандидатства не им ли каза че си с малко дете. Или това са условията. Явно за вашата специалност кадри все още има глад и кризата не ви лови  Wink Преспи с идеята и може да ти се изясни. Или може междувременно друга работа да изкочи.

Лилчо, за нищо бе.  Grinning Аз не съм убедена че въобще успях да ти помогна. Може и да съм те дообъркала.

Полягвам една дрямка да ударя.

# 223
Мацки, ИЗВИНЕТЕ ме, но клавиатурата е ужасна и не съм й свикнала. Видях колко грешки съм допуснала в предния пост Sad

Иначе с много смесени чувства мога да пиша, защото все още подлежа на адаптация и трябва малко време да мине, за да се наредят нещата, но ние мсе добре, Ники разбира, че тати му си е тук всеки ден и си го чака всяка божа вечер Simple Smile Къпя се, играят и Ники заспива изтощен. На мен ми е много приятно, че сме заедно вечер и готвя със завиден мерак. Абе много е готино, сега и Ники като си свиква е доста по-спокоен, имаме избили нови зъби и заради това е бил допълнително кисел 1-те 3 дни, но сега свиква и с децата в клубчето на Зита и с апартамента и стаите, крие се в гардеробите, има много шкафчета и там е голям купон, разнася много дървени лъжици и т.н/ Днес ходихме с Дианка и Зита да се записвам в една детска шсла, номер 90 сме, призля ми, като лелката каза, че надали ще ни огрее на есен, а другата пролет, уууууу  Thinking Стискайте палци за по-рано, чеее.... Praynig Cry
Определено се чужстжам по-спокойна, защото се виждам с момичетата от форума, защото виждам всяка вечер мъжо и сме си само 3-та. Сега да си изнеса и още някои неща от другия ап и съм 6, че баба ми пак ми сервира простотии и ме дразни, ама няма да ви закачам, тормозех Зита днес с това, /извинявай миличка/  Heart Eyes Hug Тя и Андреа са прекрасни!!!

Снимки имам, но още ншма да пускам, че има за доизглаждане на интериора, а и програма нямам за намаляване на снимки.  newsm78

Като приспя Ники ще седна да яета, да видя какви сте ги дробили без мен.
 Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green Peace Peace Peace

# 224
  • София
Привет. Голяма съм патка, да ви се похваля. Както бях натоварена с две торби от Пикадили, реших да се кача в една маршрутка, и то баш с болния крак напред на едно много високо стъпало  ooooh! В резултат сега ходя и направо викам от болка, как можах да си го причиня, не знам....Правилно са рекли хората, че човек каквото сам си направи, никой друг не може....

И аз нищо не съм въвела почти от тия работи, дето Креми ги е изброила  newsm78 Два-три пъти е опитвала солети, 1 път парченце шоколад и това е. Мед мисля да дам след 2г., цитруси - също, зрънчовци и темподобни няма да помирише до 1-ви клас, поне ако зависи само от мен  Mr. Green

Дита, получих и аз код за билети за Майкъл  Grinning Пуснали са няколко дати и за януари и февруари догодина и смятам да се възползвам от тях. Чух се с приятелката ми и се оказа, че юли и август ще си е в БГ, а аз задължително искам да го съчетая с едноседмично гостуване в Лондон, тъй като го отлагаме няколко години вече и без повод едва ли бих се навила. А и сватбеният сезон вече е запълнен и всичките ми уикенди до края на септември вече са резерве  Tired Тъй че ще умувам до довечера и най-вероятно ще взема за 12-ти февруари догодина  Mr. Green На всичкото отгоре смятам преди Нова година да видя и пирамидите....финансовата криза ме дебне отвсякъде.....

Василия нещо се е разкиснала и не ще да заспива, засвирила ми е тука с една коледна картичка  Tired  Пих един Аулин и малко ме поотпусна кракът, дано да заспи, че да подремна и аз.

Гале, айде добре си дошла в София и у форума, чакаме подробен разказ с картинки! Ааааа, сега видях, че си писала!

ХУбав ден ви пожелавам! Hug

Общи условия

Активация на акаунт