Отговори
# 255
Ооо, ама Лилчо, аз въобще не съм спорила  ooooh! Не знам защо си останала с такова впечатление  Rolling Eyes Че даже ми се струва, че съм те и обидила, а два пъти се извиних  Whistling както и да е, де. Мисълта ми беше, че според брошурата ми се струва, че никой не храни така детето си  Rolling Eyes Казах също, че може и да греша, но за по-сигурно да попитам, ти даваш ли свинско например? Защото в тази брошурка и свинското се изключва от менюто на детето до 7 годишна възраст  Peace
Пак се извинявам, ако съм обидила и някой друг   bouquet

И да допълня, ако не съм била разбрана, понеже не веднъж съм го споменавала, че също се стремя към здравословно хранене, както за децата си, така и за нас самите, но в никакъв случай не съм крайна  Wink Според това колко се усещам и познавам, аз никога , ама никога не съм крайна в нищо  Peace

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 09:45 от Роси_

# 256
Еееей, не мисля че някой трябва да се обижда...Спор е силно казано, но дори и да се приеме така, това е напълно нормално. Нормално е да има различни мнения и когато се поспори с добри чувства, мисля дори е ползотворно. Роси, стига се извинява, и аз бях останала със същите впечатления, не че много момичета не се опитват, но чак точно "по книгите" сякаш е трудно Thinking Hug Hug Hug

# 257
Роска не бе изобщо нямах предвид, че ти спориш, а само че не е само Ванилия, която се опитва да храни детето си според правилата. А както за всяко нещо и за храненето-правилата са различни. Това, което аз съм чела във форума от Косе Босе и на други места- не отрича крехкото свинско. Няма нужда да ми се извиняваш, не си ме обидила, за да го правиш, извинявам се ако аз съм те засегнала Blush И да кажа за себе си не съм се обидила в никакъв случай. А затова, че си поспорихме, добре няма да го наричам спор, а че всеки си каза
мнението по темата, изобщо нямах предвид теб, а като цяло дискусията по темата Whistling. Просто исках да кажа, че не мисля че аз ще започна да давам на Васко такива храни, изхождайки само от това, че другите дават, както и някой друг няма да ги спре, затова че аз да кажем съм маниачка. Само това исках да кажа, но в никакъв случай с лоши чувства. Роска вторият ми пост нямаше нищо общо с теб Sad
Ох спирам да се оправдавам, че се омотах Hug

# 258
Ох,ама и вие сте почнали едни тревоги Laughing Не можем да ги храним непрекъснато здравословно,те си растат и я някой ще ги почерпи с нещо,я ще идат на ДГ. Аз Ивчето я ограничавам откъм шоколад и разни бонбони,вафли не и купувам,ама все някоя съседка ще се намери да я почерпи,хем съм им казвала по сто пъти Naughty Само царевични пръчици и вземам. Свинско също давам,но рядко,почти всички зеленчуци също давам Peace Например днес менюто и е попара,спанак с ориз и сирене и за вечеря ще е трахана,през останалото време жълтък и ябълка,може едно-две парчета бисквита Peace
Ох,имам работа. До после Hug

# 259
ЗДРАВЕЙТЕЕЕЕ, аз от тук ще се разписвам май по това време, защото РС ни се намира на неудобно място/не сме с лаптоп, както в СЗ и доста шум се вдига с този комп, а и Ники има възможност да ме изхваща на стола и не мога да се скрия, само като спи мога да се скрия при вас/, но пък важното е че ще се разписвамммм  Grinning

Искам да благодаря на Дианка за страхотно милия жест към мен, по случай Именният ми ден, чакаше ме с едно красиво опаковано саксийно цвете.  Hug Heart Eyes  bouquet
Да благодаря на всички ви за пожеланията и вниманието, което сте ми отделили на 10-ти за празника ми, и за деня в който се местихме, как сте се сещали за мен, че съм ви липсвала и т.н., страхотно е да знаеш, че си важен за много хора  Hug Peace  bouquet  bouquet  bouquet

Рубриката на Галаксина:
 Ползвате ли торбички за памперси? Аз от скоро се натъкнах на едни и съм много доволна, ароматизирани и удобни. Лесно се лишавам от миризмите......

За храните прочетох, че пишете:....... Ники става обезумял като види някой да яде пред него, задъльително му давам , за да не му падне нещо  hahaha, ако ще и троха ще е , но ще му дам.Забранените храни за нас са: шоколад, мазнотии, пържени манджи, купешки салати с майонеза и подобни. Просто избягвам да ги показвам пред него, но и той е все с нас на масата, обожава да седи в Николай и да се е изтегнал като в шезлонг и да му се дава в устата залъчета от навата храна или той да ни храни нас със салата.

Днес татито ни замина за обучение и ние до утре сме сами.Утре ще си го чакаме пак на фронта. Ники само повтаря "татИ-татИ", ужас, на моменти чак ме хваща страх как да го разсейвам и като не се получава!  #Crazy

Целувки и страхотен ден от нас.

# 260
Еее, ама разбира се, че е хубаво да се поспори, Биси  Wink  Hug Я вижте колко сме на клона, а до преди 2 минути нямаше никой  Joy

Аз мисля, че всички сме почти на едно мнение, но се изказваме по различен начин  Peace Ако сборуваме всички изказвания на едно, ще получим точен отговор как си храним децата с 1-2 изключения, разбира се, Лилчо  Wink  Hug Както казва Дианчето, става въпрос за опитване, не за хранене  Wink, както казва Сладурчето, става въпрос за предлагане от други хора, не от лично закупуване и умишлено хранене с неподходящи храни  Wink. Както казва Биси, все ще съзре нещо детето от нашата храна и ще иска да я опита, това не означава, че ще се нахрани с  нея  Wink . Както казва Галето, сигурно всички ще се съгласим, че сега не е времето на шоколада, пърженото, мазните храни,..  Wink
Та общо взето всички си храним правилно децата, според разбираняита си  Hug
Лили, абсолютно съм съгласна, че мнения за правилното хранен има много, затова казах в ТАЗИ брошурка и , че според нея смятам, че няма човек, който да храни правилно детето си. Според нея!!!/ да подчертая, че не обичам да съм криво разбрана, както вече трябва да знаете  Joy и не се оправдавам  Laughing /Аз ще се постарая да издиря брошурката и да ви я цитирам. Доста правдоподно изглежда всичко написано в нея, но за мен е абсолютно непосилно  Peace

Хайдеее, народе, на вън грее прекрасно слънце, нека му се насладим. Аз ще го направя, стига да успея да се разбера с малката крива госпожица  Hug

# 261
  • София
Здравейте, момичета кокичета!  bouquet

Напоследък темата е разкошна, а и да ви призная за първи път виждам на практика голям отбор жени, които сме способни да си говорим свободно, да сме на различно мнение, но да излагаме аргументи без да се караме. Hug Противно на разпространеното мнение, мисля, че не е задължително да сме еднакви и да мислим еднакво, за да имаме нещо общо и да сме приятелки. Повечето ми приятелки са много различни и помежду си, и спрямо мен и именно това ни събира, че научаваме нови неща и не живеем в огледален свят от свои копия.

Биси Ние ядем същите манджи като детето, защото за него готвя по три на ден и аз съм майка- героиня, но не мога да готвя и още три за нас. Посоляваме и си ги хапваме и ние. Не ядем зрънчо и други такива, а шоколада си го ядем вечер, за десерт. Ако на масата има нещо, което детето не трябва да яде просто не му го даваме- все пак ако пием алкохол /не че скоро сме пили, де/ също няма да му дадем. опитваме се да му създадем реална представа за света и правилата в него, защото и в света на възрастните не всичко, което ти се иска можеш да го направиш и има някакви разумни ограничения.

Роска В други страни може свинското да е забранено, но в България това е традиционно най- консумираното месо и по тази причина е най- качествено. Давам свинско толкова често колкото и другите меса- веднъж седмично. Както всички меса първо варя, изхвърлям водата, измивам и варя пак с надеждата, че гадостите са си отишли с водата.

Рубриката на Галаксина: Още преди раждането купих контейнер за памперси, който пакетира памперсите. Не си представям иначе каква воня може да настъпи като се съберат 5-6 памперса за един ден. Sick

Оставям ви, че е време за плодове и отивам да ги сервирам . Wink

# 262
Снимчице, според тази брошурка   Joy
И аз ви обичам именно за това, че сме различни и всеки от всекиго може да научи по нещичко  Heart Eyes Точно затова обичам и да се обсъждат спорни въпроси и всеки да излага мнението и тезата си  Laughing

Хубав и слънчев ден , мили майчета  Hug

# 263
 Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts
Здравейте!
Храненето на Лильони е като на цялото ни семейство. Единствено удържам даването на шоколад, вафли, бонбони и други подобни сладки неща, и ядки Naughty
Вечер редовно си топи/мие Laughing ръчичката-  поне три пъти в чашите с червено вино. И на всичкото отгоре, като се оближе, казва аммммммммм - не се мръщи. JoyПонякога като докопа пакетче с масло и масло си отхапва. И прах за пране е близвала... hahaha А от кутийките с крем редовно успява да близне. Rolling Eyes На мама лакомницата, като си имам дете сладокустник....
ХУБАВ И СЛЪНЧЕВ ДЕН!

Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower

# 264
Добро утро!  bouquet
Я да да ви разочаровам набързо - и аз съм давала свинско. Laughing Но крехкото е разрешено. Peace Според мен здравословното хранене в наши дни е мит, налице е само стремеж към него и всеки стремеж е похвален. Няма 100%-ово здравословно хранене със зеленчуците, плодовете и месото, които се продават масово. Нали не купуваме всичко от био-пазари. Не давам захар, но съм давала фруктоза с готовите каши и пюрета, разликата не е огромна. Ако подслаждах с единственият безвреден подсладител - Ксилитол /по мнението днес, след няколко години кой знае/ и приготвях сама всички каши, щях да съм по-доволна. Ако купувах само био-продукти за Рони, може би щях да си мисля, че наистина го храня в голям процент здравословно. Но се стремя като всички към своята истина. Що се отнася до книгите за детско хранене - безброй са и често противоречиви. И аз, като Лилчо, съм се доверила на Косе Босе. Тя е проучила доста /да не кажа всички/ школи и поднася информацията обективно и професионално, за разлика от авторите на повечето книжки.

Биси, и Рони посяга към нашето ядене и се нервира, че не му давам, но няма как - винаги е лютиво или пък с екзотични подправки, които не са за деца. Не съм в състояние да си променя навиците и Рони май цял живот ще е на отделно меню. Онзи ден тъкмо си обещах, че няма да слагам табаско на всичко, но 1 час по-късно вече бях прегрешила. Joy

Арабела, вземете си външна светкавица при първа възможност, ако искаш ще ти покажа снимки със и без. С външната светкавица снимките са като за списание, все едно е ползвано специално осветление - така преобразява местата, където е снимано. Само мъкненето става по-голямо. Tired Сега се чудя за Милано дали да я взимаме и още колко аксесоари за фотоапарата изобщо.

Диди, и аз се опасявам да държа в къщи ваксините, че мъжът ми като отвори хладилника и започне да мисли, лошо ми става. Grinning През февруари лекарката ми даде рецепта за една ваксина, която ще се постави през май. Добре, че рецептите важат 3 месеца и ще мога да я купя непосредствено преди боцкането.

Роси, не се отваря брошурката. Wink

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 10:56 от Ванилия Канелска

# 265
  • Хасково
Здравейте момичета!!!

Много добри мнения и доводи сте изказали относно храненето, даването на "забранени" храни. Съгласна съм като цяло с всички и в частност с ДианчетоPeace Естествено, става въпрос за опитване на дадена храна, не за основно хранене на детето със Зрънчо например Crazy Аз се изказах по въпроса, няма какво да допълня, освен това, че не знаех как стоят нещата с времето на въвеждане на свинското. Благодаря ви! Hug Светнахте ме Wink Спокойно мога да готвя например супа топчета с кайма смес, нали Rolling Eyes
А и още нещо. Нахраних вчера Стела с крем карамел. Но в него нямаше нищо, което тя да не е опитвала. Знам, че не беше най-подходящата следобедна закуска, но е по-добре, според мен от кекса с шоколадова глазура от детската кухня ooooh!

А и още нещо. Вчера за обяд имаше рибно филе, след обяд трябваше да дам въпросния кекс, но Стела не може да го прекара така сух и до сега съм го давала с кисело мляко например. НО...ме притесни да не стане някаква неприятна реакция-след рибата това кисело мляко.... newsm78. Затова дадох крем карамела. Та значи след риба, кога най-рано мога да дам мляко? Дано ме разбрахте, че нещо аз не се сетих какво исках да питам Crazy

Рубриката - простете невежеството ми, но даже не знаех че съществуват такива торби Embarassed Blush Embarassed Blush

Стела ме изненадва с всеки изминал ден. Такава бърборанка ми е Heart Eyes
Миналия ден комшийката й лакира кутрето. Вчера без да й споменавам каквото и да било, взе една кукла и започна да й говори " Бебе 'иж уак" Joy (бебе виж лак). Купих й и една лятна шапка вчера. Снощи не пропусна да се похвали на въпросната кукла "Бебе иж шапа" hahaha

Толкова са сладки Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Днес денят обещава да е пролетен. Желая на всички приятни разходки. Целувки от нас!!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 266
Та значи след риба, кога най-рано мога да дам мляко?
Киселото мляко не е проблем. Има готови рибни пюрета с мляко и сметана. Виж, крем карамелът след риба ми се вижда доста смело на мен - нали вътре има яйца и прясно мляко. Но не се притеснявай, според съвременните диетолози няма опасност да се ядат яйца, мляко и риба в един ден. Важното е яйцата да са здрави и добре обработени топлинно - т.е. да не са рохки /ако са варени/ или пък сурови в крем, но във вашия случай няма такъв проблем. Майка ми толкова ми е повтаряла, че яйца, риба и мляко не се съчетават, че не знам дали някога ще приема възможността да се ядат в един ден.  Crazy

За торбичките за памперси - да, ползваме и торбички и херметически затваряща се кофа. Sick Joy

# 267
Дара заспа и мога да драсна два реда. Тази сутрин като чистих много ме ядоса. Пипаше навсякъде, бъркаше в кофата с доместос, даже захапа ръба на кофата...  #Cussing out Преди я слагах в проходилката, но вече излиза оттам точно за две секунди време. Та я сложих в кошарата. Скъса се от рев, по едно време се умълча, викам си заиграла се е. Да, ама не - цъфна при мен в банята. Как е успяла да се измъкне без да се пребие, просто не ми го побира акъла  #Crazy Ужас, вече няма спасение.
Весе, браво на Стела. Тя направо за буквара е готова  Heart Eyes

# 268
  • София
Цитат
author=Ванилия Канелска -Майка ми толкова ми е повтаряла, че яйца, риба и мляко не се съчетават, че не знам дали някога ще приема възможността да се ядат в един ден.  Crazy

ето това винаги ми е било странно-едно от любимите ми яденето от малка е риба със заливка от мляко и яйца /в тава-страхотно е   Peace/, но Ванилия никога няма да го опита  Joy

Весе, супер, Стелката си има приятелче кукла, много сладко си го представих  Heart Eyes.След малко ще проверя за цените и ще ти пиша на ЛС.

За храненето-аз давам редовно солети  Embarassed, гледам да са безсолни, яде ги с един маниер...  Laughing, само си ги върти и ги бута с един пръст  Laughing.Шоколад му давах по малко, виждам, че му харесва, затова трябва да внимавам, дано не се е метнал на мен  Embarassed.Мед му давах миналата седмица за първи път, не беше чак очарован.Гледам да не се вманиачавам, но и да не прекалявам  newsm78

Дес, честит ви нет, добре си си дошла, липсваше ни  Hug

Катюшка, какво реши, мила?Mен биха ме отказали чести пътувания, но всеки си знае.Май най-добре е да си поговориш с Елица  Laughing

След малко ще си довършвам, че ме засилиха нещо  Crazy

# 269
Аз също знам,че риба с мляко е опасна комбинация,но знаех за яйцата newsm78 Но риба с яйца и мляко ли не може,или яйца с мляко Shocked

Общи условия

Активация на акаунт