Майки АВГУСТ 2009-Тема №21!

• 16 957
  • 299
  •   1
Отговори
# 120
Кокона, мисля, че над 100 е ОК. Ако е под 100 тогава се пие желязо.

Лилия, честита мома!

# 121
  • Кърджали
Сандра, тези мехлеми май не са безвредни, когато си бременна. Посъветвай се с лекар, преди да мажеш следващия път. Има на мустела един крем за уморени крака. Може от кръвно да се надуват, питай най-сигурно лекаря да ти каже.
уф мислила съм че може да не са безвредни и гледам да ги избягвам... Ама от време на време така ме боли крака че не мога да заспя-
Не се надуват от кръвно нито от умора. Имам мъртва кост на глезена, не е кой знае какъв проблем..Обаче от една година някъде стана за операция. И сега боли, боли та се къса... Все отагах тази операция, беше дошла на дневен ред малко преди бременноста, ама се отложи... И сега напаво съжалявам че тогава не се оперирах.
Какво да се прави, ще стискам зъби....... Пък ако не се търпи болката ще се посъветвам с лекаря....

# 122
Кокона, мисля, че над 100 е ОК. Ако е под 100 тогава се пие желязо.

И аз така знам!Още повече, че така пишеше в учебниците.Сега ако има нещо ново, не знам...Не се притеснявай!

Лилия, много се радвам на новината.Аз тъй като няма да правя ФМ не знам кога ще ми кажат какво е бебчето.
Стискайте палци и нашето да е мома, че много ми се иска!
Целувки! Hug

# 123
Здравейте момичета, нямах интернет през последните два дена. Днес ходих на ФМ при д-р Врагалева. Много мила жена, обясни ми всичко подробно, даже и неща които не разбирам Blush На бебчо всичко си му е наред, здравичък е Heart Eyes Големичък ще е, дългокрак е от сега Mr. Green метнал се е на майка си Whistling И тя потвърди, че е момче, направи ми диск и сега си го гледам бебо Heart Eyes Направи ми и доплер на пъпната връв, много добре е кръвоснабдена Peace
Качих снимки в албумчето Heart Eyes

Последна редакция: пн, 09 мар 2009, 17:22 от Ice Queen

# 124
Здравейте от мен. Hug
Аз сега се връщам от 4Д-то иииииииии момче
Ще се радвам на снахи,то се е видяло. Crazy
Всичко е наред,бебчо тежи 265 грама,и най важното е че си расте нормално.
Лилия,честита ти розова радост. Hug
Лека от мен. Hug

# 125
Лилиа бравоо за розовите гащи  Hug
Boiana_P този ПИК код от къде се взима? И аз не мога да отворя сайта!
Всички ли усещате бебетата вече? Аз още не, от известно врме на сам усещам единични потрепвания, ама незнам дали е писинцето  Hug факт е, че всеки ден не го усещам.
Танито честито ти разкритие на сини гащи и на теб  Hug

# 126
  • София
Честито на всички,които знаят пола на бебето,ние още не знаем. Sad
Денди ПИК се получава след лично подадена молба в НОИ ,дано скоро си оправят страниците, но като гледам повече от 6м не се трогнаха,така че е под ? кога.

# 127
Танито, честити сини гащи.Важното е да е живо и здраво. Praynig

# 128
Благодаря ви, момичета   bouquet

В началото на 16  г.с. съм.

Бях супер настоятелна и докторът гледа само за пола поне 15 минути  Embarassed, направо го измъчих. Първо беше със стиснати крака, доторът натискаше, тупаше ми корема, докато не се пораздвижи. Пишка не се видя.   Grinning Ами след двама сина, които обожавам сега ще се радвам и на момиче  Heart Eyes

Моят хемоглобин също е паднал и май няма да се размина без желязо.

# 129
Лили , колко е твоя хемоглобин?Аз се чудя дали да пия това желязо щом не е толкова ниско или да се напъна дапроменя диетата си и да хапвам повече месо , като наблягам и на вит.С за да се усвоява по-добре желязото.На 20 съм на амниоцентеза и се чудя дали ще е лошо ако до тогава не съм си вдигнала достатъчно хемоглобина   Rolling Eyes Някой ако има опит да сподели.
Честити розови и сини новини на всички.Днес реколтата е богата , аз чета ама съм достатъчно разсеяна за да се сетя да поздравя  Embarassed

# 130
Преди малко се обадих за изследванията ми и ми казаха , че хемоглобина ми е нисък-108.Колко беше нормата?Хич не ми се ще да пия железан препарат , ама пусто като не ми се яде месо....
КоконаБонбона яденето на месо няма нищо общо с нивото на хемоглобина. Аз съм вегетарианка от 7 години вече, а хемоглобин, хематокрит и т.н. са ми просто идеални. Не е задължително да ядеш месо за да си набавяш желязо - аз с годините съм се научила да си набавям някои неща от алтернативни източници. А и бременните жени са предразположени към желязодефицитна анемия.
Елдата или т.нар. гречка е зърнена култура,която е много богата на желязо. Също така и всички зеленолистни зеленчуци - лапад, коприва, спанак, магданоз, желязо има и в сушените кайсии, смокини, стафиди, фурми, някои ядки и соя. Витамин С благоприятства резорбацията на желязо в организма. Някои чайове и кафето пък пречат на резорбацията на желязо.

# 131
Лили, честита ти девойка.
Тани - на теб честито синче.
Джули и аз още не го знам, спокойно има още време.

Аз днеска съм се метнала пак да гледам за колички, много много се чудя за Чиполиното, има толкова поротиворечиви мнения, едни са доволни други не. Аз се чудя дали да е Чиполино, защото ще ми го дадат ново на половин цена, но незнам дали само заради цената си заслужава да се набутам с някоя некачествена количка  Rolling Eyes Rolling Eyes

На мен никой нищо не ми казва за хемоглобин или за желязо, или за ниска или висока плацента  newsm78, дали е нормално  Shocked Shocked

Иначе за бременните дрехи, аз съм си поръчала един панталон сега и го чакам да ми пристигне  дано да е качествен.
За бебчо още нищо не съм купувала, мисля че още е рано, макар че скоро ще купим креватчето  Laughing Laughing

# 132
Здравейте на всички! Днес бях на преглед и да ви споделя, че пак ще родя момче  ooooh! ooooh!
много исках да е момиче
Иначе всичко е ОК  Simple Smile

# 133
Ехо. здравейте и от мен и честит 8ми март на който празнува, на патерица  Mr. Green

Честито на всички, които са си узнали полааааа Simple Smile Simple Smile Simple Smile Лилия, иеееее сега след два момъка ще се радваш и на момиченце, какъв кеф!!!  Hug

Аз съм ок, бебо си ритка от време на време, някои дни повече,  някои почти не го усещам, такива са бебенцата ни Simple Smile В други ден съм на лекар, дано доки ми потвърди подозренияата за пола, които направи преди 3 седмици  - за момиченце Simple Smile

Angel1: съгласна съм за кошарките: аз също исках такава с цел пестене най-вече на място - но и аз в магазина видях, че са доста нестабилни, особено като поотрасне бебо и почне да шава, пък камоли като се заизправя! Така, че май сме за класическото дъвено - хората са си го измислили Simple Smile

Лека вечер на всички!

Последна редакция: пн, 09 мар 2009, 17:55 от yana-sladurana

# 134
Лелеее, много юнаци се показаха вече  Hug Hug
Теди, да ти е живичко и здравичко
И мойто бебче вече си ритка, днеска е особено активно. Много приятно усещане

Общи условия

Активация на акаунт