Осмомартенска тема на турските мами - 19'та комшийска

• 41 065
  • 298
  •   1
Отговори
# 105
  • Казанлък of all places
Ангелина, на мен не ми се отваря албумчето. Но съм любопитна  Wink

Я виж сега? http://picasaweb.google.com/ang.alexandrova/EuropeanTrip#
Ти си май от моята порода, аз съм на вълна пещери утроби и мегалити в момента. А в албумите ми има снимки от Юмрукчал до Кърджали, където има едни много интересни погребални ниши...

# 106
Angelina добре дошла! чуствай се като у дома си, ти поне беше така добра да ни питаш първо   bouquet снимките после ще ги разглеждам. Първо да напиша поста, че моят бебо може да се събуди всеки момет.

Джорди как така по половин час искаш да спи Тео Rolling Eyes много малко е това. На тази възраст в книгите го дават да спи 3 пъти по 2 часа през деня, а след 6 месеца 3 пъти по час и половина. Това е ориентировъчно разбира се, не може да се спазва всеки път. Аз докато приспя Дениз, такова потене пада, че оставаше да ми спи само по половин час  ooooh! Whistling Незнаех, че планувате обиколка на България, с мъжо и Тео ли?

Бз, много трогателна е тази случка с Дилара в училището, браво и за помощта в кухнята Peace как неусетно растат нали  Simple Smile Ти хубаво предлагаш колоня на Ангелина, ама тя само по снимката дали ще се сети какво е това.  newsm78 В Бг няма такъв обичай мисля  Thinking

Бенмари по-скоро да оздравявате, липсваш в темичката.

Цвете, дано на Ивчо му се размине  Praynig. След като мине карантинният период остават ли ви плановете за Истанбул?

Диляра, съжалявам за приятелката ти. Да почива в мир. както са писали другите, тука хорските драми са толкова много и коя от коя по-стряскаща, че народа не се впечатлява вече  Whistling

накрая благодаря на Сладка хапка и на Татти за оказаното съдействие   bouquet

# 107
  • Истанбул
Каиги, Джорди,
днес ми е почивен ден! Hug Crazy Милли еитим баканлъъ(мин на нац образование!) се грижи за нас, да не се преуморяваме! Mr. Green  Grinning Така, че не съм болна, а съм си в къщи, че е едно мрачно и вкиснато, ингилизко Crazy време Joy

# 108
Каиги, Джорди,
днес ми е почивен ден! Hug Crazy Милли еитим баканлъъ(мин на нац образование!) се грижи за нас, да не се преуморяваме! Mr. Green  Grinning Така, че не съм болна, а съм си в къщи, че е едно мрачно и вкиснато, ингилизко Crazy време Joy

Не бе , тя Мистито е съпричастна с нашите коремни болешки и за това  Mr. Green Laughing ...

=====
Снежке, баджъм  Mr. Green, тя Анджито трябвa да знай що тyй колоня, нали шефа е турк  Mr. Green Whistling  Hug.

Хайде на manjare народе Hug bowuu  chef
http://www.acupuncture.org.au/zone_files/General_Images/dinner_t … enu_1_for_web.jpg

# 109
Здравейте, момичета! Как сте днес?  Hug
Гледам че сте на вълна екскурзии. На мен вече така ми е домъчняло за добрия стар Истанбул. Rolling Eyes Как ми се пътува само! Дори по работа да е ми се маха оттук.
БЗ, аз съм по - добре вече макар днес в лекционната зала да цареше неловка и тягосна тишина... Никога няма да забравим това, което се случи. И както обикновенно след такива трагични случаи човек се замисля философски за живота... за това колко е кратък и колко глупаво е непрекъснато да го " отлагаме ".
Ангелина, добре дошла и от мен! Тук сме се събрали пътешественици.   bouquet

# 110
  • Казанлък of all places
Цитат
Снежке, баджъм  , тя Анджито трябвa да знай що тyй колоня, нали шефа е турк     .
Знам, знааааам! От истанбулските ресторанти знам! Simple Smile

# 111
Ето И обещаната инфо от сутринта: от мо9 алюбимец от Time Out Istanbul , Atilla Pelit: http://www.timeoutistanbul.com/english/5322/ten_reasons_why_istanbul_is_great
или оттук http://attilapelit.blogspot.com/search?q=ten+reasons+why+istanbul+is+great

“Ten reasons why Istanbul is great” (10 причини защо Истанбул е страхотен)1.Има бидета в тоалетните (нещото ,което всички тайно обичат най-много B Istanbul , но искат да прочетат за него на последно мяцо  hahaha)
(има вEрно  bowuu Mr. Green)

2. На никoй не му пука за пари (Авторът коментира, че ако тук искаш да си купиш нешо и не ти достигат парите, няма проблем, продава4ът ти го дава, като така и ти и той накрая се чувставате добре, защото и двамата сте благородни хора на честта. Единия го дава с вярата ,че другия ше му плати. Др. му плаща защото не може да си помисли да не даде на по-късен етап дължимото. Смешна забележка : Опитайте това в Европа  Mr. Green Whistling ooooh! hahaha).
(На мен лично ми се е случвало  Peace)

3.Няма ред И дейсциплина (Bземете строителна шапка,jackahmmer(havalı matkap) , запалете цигара, идете на средата, на която и да е улица, и почнете да порбивате дупка, докато вашите приятели отклоняват трафика  hahaha Mr. Green Joy. Според автора - със сигурност ще можете да го направите.)
(аз лично мога да го повярвам  Whistling Crazy)

4.Няма библиотеки, Ho uMa Кебаб реcTоранти
(има бе, ние бяхме в една с Мисти; отделно аз съм била в тази в Модерния музей в Каракой, но оттам не може да се изкарват книжките, а само там да се четат. По този повод–този музей е free всеки четвъртък -http://www.istanbulmodern.org/en/f_index.html   bowuu Peace)

5. Кебаб реcTорантите(Сол,жега,лой,коса,мазнина,сос,пот,захар).
(ВEрно са навсякъде, но аз поне не съм попадала на такъв нехигиеничен кебаб  Peace)

6. Босфора(Газилион кубични тона от вода през средата на града, с плуващи лодки по него.)
(Тук съм без коментрам , когато снимките говорят , дори и аз мълча  Mr. Green Laughing - http://www.istanbulunenleri.com/news/bogaz.jpg ; http://www.resimcim.net/resimler/kopru-resimleri/istanbul-bogaz- … a-24340-buyuk.jpg ; http://www.uzmanisbilirreklam.com/istanbul/bogaz2.jpg ; http://www.kgm.gov.tr/images/bogaz2.JPG )

7. Нощния живот (Според Атилла P. е тъпо ,че алкохолът е толкова скъп, но е така ,след като в Турция управляват религиозни фанатици,който си мислят,че е дадено от Бога тяхно право да налагат своuте убеждения за алкохола...(нататък го прочетет в оригинал ,защото не знам какви ефемизми да използвам , ама се сещате за какво иде реч  Mr. Green)...като цяло нощният живт в Истанбул е доста добър  Party Peace)
(Не пия, но сам съгласна с него Peace. )

8. Знаменцата (Градът е рай за ваксилофли(това естесвено е термина за хората, който колекционират знамена), защото тук има повече знамена отколокото в САЩ след 11 Септември  Mr. Green Laughing)
(Наистина има байраци навсякъде,....тайно се надяваме дин ден трикольорът да краси цяла София, а и навсякде из БГ Praynig Whistling)

9. Starbucks
(мисля,че няма нужда от обяснение - http://www.starbucks.com.tr/AcilanMagazalar/Bebek3.gif ; http://www.starbucks.com.tr/magazalar.asp?ID=14    Crazy  Heart Eyes )

10.Хубави неща, oT/с коuто се изкарват пари от туристи (Haghia Sophia, Topkapi Palace, Grand Bazar, Dolmabahce, Йеребатан сарнъджъ, Galata Kulesi, Istanbul Modern art museum, бляскави гривни etc. )
(аз бих добавила Carsisi, kiz kulesi,Ortakoy,Halic, Pierre Lotti, всичките 150 AVM(mall)  #Crazy Crazy Mr. Green)

Утре ще напиша за едни др. Много интересни неща ....Пак ша молА МиcTикова да се включи, ако има грешки... Сега след 1001 дизито, ще има наплив на наши туристи kъM IstaNbul , не може да се излагаме с неверна информация  Mr. Green Whistling. А , та я признайте си, кой освен мен я гледа тая приказка по Канал Д  Whistling Thinking newsm78 Mr. Green.

====================

Цитат
Снежке, баджъм  , тя Анджито трябвa да знай що тyй колоня, нали шефа е турк     .
Знам, знааааам! От истанбулските ресторанти знам! Simple Smile

Снежич - Видя ли сега, знае , момичето  Mr. Green Laughing. Afferin, Ange!  Hug Peace

====================

# 112
  • до вятърните мелници
БЗ, тъкмо щях да питам за Time Out Istanbul, че предния път много ми хареса Laughing Аферим, и тоя път готини неща е сътворил твоя човек Wink (още чакам за тел. на Дризева Whistling)
Аз не го гледам, но пък съм се загледала в този  Aşk-ı memnu напоследък  Blush

Хапчице, много благодаря! Не успях да изчета всичко, но "Браво!" за пътеписите и снимките! Много увлекателно  bouquet Определено ще имам предвид тези местенца!

Снежи, той и половинката не знае, че аз планувам  Mr. Green, обаче с една приятелка сериозно се точим и ще е супер ако стане двете семейства да попътуваме заедно туй лято!!! А за Тео, ми какво да го направя, неще да спи през деня. Напоследък започна да се приспива само на гърда и после го пренасям в кошарата. Много ми се иска да го свикна там да си заспива сам, обаче незнам как  newsm78

лека и от мен Heart Eyes

# 113
Е сега вече темата ни е освежена!  Crazy  bouquet

Благодаря на Тати за справедливото съдействие! Време си беше.  Simple Smile

Ангелина добре дошла в темата ни!   bouquet И се радвам, че си се осмелила да пишеш най-накрая.  Simple Smile От следващата тема и твоето име ще го има в началната страничка.  Flutter

Гхосн  Hug и аз много обичам аромата на зюмбюлчетата и винаги като ги видя даже на картинка усещам аромата им. Значи и при теб ефекта се е получил.   Laughing

Мистик Тази песничка ми напомня за онова време като бяхме в ТР. Известно време живяхме в Черкезкьой и си спомням, че докато си играехме с децата навън минаваха от далече войници и я пееха тази песен и аз все си я повтарях след това. Какъв детски спомен ми е останал само.  Grinning

А чували ли сте от американец "cadirimin ustune sip dedi damladi, Allah canimi almadi almadi"  Mr. Green

http://www.youtube.com/watch?v=w3fd5uqTPQM  Joy

Бз афферим на Дилярка. Възпитано дете.  Heart Eyes Hug

Не го казах , за да се хваля, не беше и нужно даже да го споделям дори, но ме разсмя, и реших малко да вкарам усмивки и тук  Heart Eyes Mr. Green ...и да се види ,че дете от "гяурка" и "терорист" е едно нормално чисто същество, което обича мама , както всичкки др. деца от всички др. националности/раси/етности/религии...Понякога има толкова мнoго мъдрост в децата ни....не са ни нужно нито цитати, нито книги ...те са като енциклопедии.. Heart Eyes Hug Peace.

Кака БЗ знам, че не си го казала с такава цел.  Hug Де да бяха всички родители и да си възпитаваха децата като теб.... днес нямаше да има такива случаи подобни като случката със студентите тук във Варна.  Sad Евала и на детето, че такова умно. То и не само от възпитанието зависи.  Heart Eyes Hug Да я целунеш от мен тази татлъ дилли кючюк ханъм.  Hug Heart Eyes

# 114
# 115
  • Истанбул
Здравейте приятелки  bouquetТУК отново цари ведрото и ненатоварващо настроение .Афферим и машаллах на нас.Ангелинадобре дошла.Тук момичетата са супер  bouquetНадявам се да прекараш приятно време във форума.Времето в Истанбул е отново мрачно и студено Cry SadИ май през почивните дни ще бъде още по =студено.Е правилно са го казали Mart kapıdan baktırır,kürek yaktırır-т.е става толкова студено ,че не можеш да излезеш навън и тъй като дървата са свършили запалваш дръжката на лопатата #CrazyМайки ,наистина записвайте това ,което децата ви казват,пазете рисунките им или други неща,сътворени от самите тях.По=късно хем за тях е интересно хем за техните деца=защо не JoyУчителко,татко все изпраща машази на мама=споделя дъщеря ми на учителката си от яслата=çocuk yuvası,е разбира се учителката бая се чуди мъжът ми масаж ли ми прави или ми изпраща месаж=съобщение, Joy hahahaХайде лек ден и повече усмивки  bouquet

# 116
А, добро утро и от мен и от слънчев Пловдив. Аз снощи, от София, минах да видя мама по нощите към 9, и към 10 в Пловдив при любовта на живота. Абе...луда работа. Та днес ще се подготвям за едно търговско обучение уикенда, което аз ще водя и за това съм си вкъщи.  ooooh!  Peace

Само набързо. Джорди, виж снимките ми във фейсбука от Белинташ. Ние уикенда бяхме там. Хубаво място за 1 следобед убиване на време.   Hug Джорди, миналата седмица си чета форума, като бяхме в Търново, и моя приятел и брат му подминават отвреме на време, и аз хвърлям едно око на снимките ти във фейсбуса и коментара беше: Ах, какво хубаво бебе, и майка му, каква интелигентна майка, и като видяха снимката с книжката - вече нямаха думи  Hug  Hug   bouquet  Peace

Сладка хапка - аз въпреки че съм чедо от Приморско на 50% не съм ходила до Бегликташ, но тази година ще си купим още едно колело и багажник за колата, и сме се уговорили да ходим там с колелета.

Айде, аз отивам да чета за търговските процеси: все пак турци са ми учители - та търговията ако не ми е ясно, няма какво друго  newsm78

# 117
Хайде добро утро и от мен Hug

bz аз гледам 1001 нощи, само че не по Канал Д, а по Нова ТВ Mr. Green Мнооого сладко сериалче - приказка.
kaigi   hahaha hahaha hahaha
Ехх за екскурзии си мислите, аз пък няма да пътувам дългоо време Sad, но нищо после ще наваксвам. А пък как ме сърбят ръчичките да дойда малко да пазарувам бебешки неща из моловете в Истанбул Whistling, ама късно ми е вече, страх ме е, че ще взема да родя в ТР хехе представяте ли си - едното ми дете ще е с българско гражданство, а другото с турско Crazy / Като се роди бебе чужденче в ТР получава ли автоматично турско гражданство?/

Целувки от мен
Елена

# 118
  • Казанлък of all places
kaigi, аз това съм го виждала на живо ! "Пазарът" става(ше) на Автогарата в Стара загора, от където аз си хващах автобусите за Казанлък всяка събота, май сега го изместиха до ЖП -гарата. А между впрочем някъде из тези хора се подвизава едно млечно братче на моето Герасимче - докато го чаках да се освести след раждането и имах много кърма, за да не секне, кърмех още две бебета в стаята, едното от които , Петърчо, беше точно от таквизи родители . Един нормален цвят нямаше в дрехите на майка му !А като се появи и родата под прозореца ...хептен пъстро стана! Simple Smile

# 119
  • до вятърните мелници
добър ден момичета,

ето от мен малко нещо за подкрепление  Grinning

в България най-често закусвах ето така

а тук - ето така  Crazy
(е, айде без боба)
добре че е само когато и двамата с половинката сме си у дома иначе сигурно щях да стана не плюс 10 ами плюс 20 кила Crazy

а като съм сама, си закусвам ей с това, но и с кафенце

така че избирайте си кой каквото му се яде  Wink

ех, Гхосн  Blush Blush Blush благодаря благодаря за комплиментите! да ни е жив и здрав малкия юнак!

Ели, мисля че не получава автоматично турско гражданство, както и ако се роди в България не получава българско. трябва поне единият родител да е с такова гражданство. но все пак и другите да кажат, не съм сигурна на 100%

приятен ден, от нас с чавето baby_neutral

уи  Heart Eyes ю ол!!!

Общи условия

Активация на акаунт