Осмо-мартенска ПЛЕТАЧЕСКА

• 22 252
  • 309
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Amelly, страхотни сте с  малката и дрешките..Браво!
Момичета, плели ли сте с прежда на "Монатекс". Как е тя, ако сте плели? Разтегляли се след пране, приятна ли е за плетене? Смятам да я пробвам.
Имам страхотен подарък за 8 Март ( които непразнувахме)-книга:
"Плетене for Dummies", мисля да е прочета и ако някое момиче сега започва да плете, да знам дали става за препоръка. Изглежда готина. Писана е от Пам Алън, която пише за "Vogue knitting" и още много др.То и това ми е достатъчно. Vogue ми е любимото Wink

В албума на Ваня има снимани неща от книгата.

# 76
# 77
успе, цветята на МБР са на 2 куки, а твоите на 1 newsm78
МБР предполагам че ако се опиташ да придобиеш трапец и после стегнеш за в средата пак ще стане. Не е необходимо да е на 5 куки.- това за 1-я линк.
Жълтата розичка- плетеш дълго парче(широко да речем 15 см, дълго към 5см.) и после стягаш по ширина(да речем където си започнала) за да стане така...по подобен начин се прави и от лента плат.

уууф ама и аз съм една...... Embarassed исках само да помогна

# 78
Amely много сте хубавки с малката,браво,че го направи това "снежно поло".А аз моя опит така съм запокитила.Нека ти е жива и здрава малката красавица, и винаги да ти дава поводи за радост и гордост!

M BR защо не пробваш да си набереш да кажем 20 бримки и да пробваш като примерно:от всяка бримка изплиташ по 2,и си плетеш така да кажем десетина реда,после завършваш и би трябвало да се завие,ако ти се стори малко,пробвай с по 3 бримки от една.Абе нещо такова беше,но в момента не мога да си намеря списанието.Ако нещо не е ясно пиши,  за да се разберем

# 79
Момичета, имам нужда от вашата помощ  Praynig. Запецнах на едно описание. Как се превежда от руски:
1. из след. петли вьiзявять 2 лиц.
2. вьiзявять из одной петли две;
3. простая протяжка;

Подозирам, че 1 и 2 значат едно и също - някакво намятане. Така ли е?

# 80
  • София
Да, 1. означава, че от 1 бр. се вадят / изплитат/ 2 бр. лицево, а 2. - просто от следващата бримка изплиташ 2, предполагам, така, както идва. Протяжка какво е не мога да зацепя...

Някой може ли да обясни простого человеку  Sunglasses за какво служи това?

# 81

Свиване с наклон на ляво или дясно , според схемата.

Някой може ли да обясни простого человеку  Sunglasses за какво служи това?

Нещото е за определяне номера на иглите и "плътността" на плетивото. Плетеш образец (примерно 25брх25реда), переш безжалостно, все пак се съобразяваш с посоченото на етикета, де. Налагаш джаджата върху плетеното за да преброиш в 1см колко бримки/реда има, след това бройката на бримките умножаваш по необходимите сантиметри (всичко зависи от модела, ама за по нагледно: сантиметрите на талията, да речем), получаваш необходимото количество бримки от "тази" прежда, плетена с "тези" игли за "твоя" размер.

С две думи, ако не попадаш в плътността на модела, онова където в описанието пише 10см =16.5бр и 22р, да си го изчислиш с твоята прежда колко бр ти трябват. Същата работа вършат две линийки поставени перпендикулярно, използвам две прозрачни такива Grinning.

Тити, отличен Спенсър!

Извинете за нахълтването, аз само ви чета, рядко плета и все по малко, уви.

# 82
  • в баира
Amelly: Да ти е жива и здрава сладураната!
Това снежно поло те изтормози, но щом си направила две явно си го надвила. Поздравления!

# 83
  • София
Палечка , много благодаря!
 Аз винаги съм си смятала на ръка. И, честно казано, не съм прала мострите... то от мързел, де, и съм си плащала за това. Сигурно е време да почна... обаче да пусна пералня за 1 парцалче не върви, пък да пера с ледена вода на ръка - съвсем... ще видим.

ПП

След малко почвам за втори път разплетения вчера пуловер...

# 84
Защо с ледена, аз не си "падам" по прането на ръка, ама за образеца се жертвам Mr. Green. Пера го с топла, памучните с по-топла от предписанието, ако ще се свива или пуска боя да е на образеца че после... мъъка!

# 85
  • София
Ами понеже по начало всичко плетено пера на програма "прежда - студена вода" (другия ми вариант е прежда на 40 градуса, обаче това е по- висока Т от повечето препоръки, които са до 30... пък и не е нужно, чак толкоз не се цапат); помислих, че трябва да се пере при същите условия, при които ще бъде плетено и след това?.. В смисъл, ако голямото изделие ще пера със студена вода, а мострата изпера с топла, няма ли пак да се подведа?..

# 86
KatiABV и  Палечка , благодаря ви за полощта! 

# 87
С безценната помощ на милата stella_10 успях да направя това
И баретката и блузката са според нейните подробни указания.
http://prikachi.com/images.php?files/653793k.jpg
http://prikachi.com/images.php?files/653794K.jpg
http://prikachi.com/images.php?files/653795n.jpg
  bouquet

# 88
katiABV, имах предвид че наистина пера безжалостно Mr. Green образеца, с по-топла отколкото е според етикета, но винаги с препарат за вълнени и деликатни дрехи Grinning. Иначе в пералня на 30 градуса, предимно са ми памучни плетивата или вълна, вълна/нещо си.
При мен е повече детско, цапа се Laughing доста.
Не се е случвало да се подведа от температурната разлика, правя го най-вече заради боичките, някак по-лесно бих преживяла ако се свие/отпусне плетката отколкото ако се пребоядиса Mr. Green, особено някой джвъчкав жакард.

А образците ползвам за бърсане на прах, особено вълнените са супер.

# 89
  • София
Хм, аз винаги ги разплитам накрая и ползвам отново преждата - но пък нито пера, нито нищо. Май е добра идея да се изпират... Детските ги пера с останалите му дрехи. За тях много не ми пука - в смисъл, и да се разтеглят, и петна трайни да имат, мисля, че и на бебето му е все едно... другите ги пера на студено-воден режим - и вълнените, и всички на куп.

Общи условия

Активация на акаунт