Отговори
# 135
Пиша тук, защото може и на други мами да им е полезно. Цената включва всичко - комплекта, взимането, транспорта, обработката и съхранението! В моя случай трябва да отида в средата на 8-ми месец, да взема комплекта за извличане на клетките и да оставя 300 евро капаро за това. Комплектът ще го дам на доктора при секциото, а той е обучен да извлича клетки. Предполагам, че ако израждащия доктор не е обучен, чоже да ти осигурят присъствие на обучен техен представител.

# 136
asjaHug
а защо в средата на 8-ми месец, само в твоя случай ли е така или по принцип е такава практиката?
Имаш ли представа дали може да се ползват клетките веднага и каква е цената на транспортирането им до болница в друга държава?
Питам, защото моя баща е болен от паркинсон и за него такава операция би била чудодейна, но въобще не съм наясно как бих могла да дам стволовите клетки веднага, без замръзяване и директно да му се присадят?
Извинявам се отново на всички ако с нещо съм притеснила или отекчила някого с въпросите си! Peace

# 137
Добро утоооо!Аз минавам набързо,че нещо мъжленцето е болно  Cry Милия много висока температура има и една отвратителна кашлица.....дано не е някои вирус  PraynigАми ако и азсе заразя  Shocked Shocked ShockedУжас!Аз тази кашлица не мога да я и здържа #CrazyОх,дано не е сериозно и да се прави  Praynig Много се притеснявам,ами ако и аз се разболея... Shocked как ще се лекувам  #Crazy

# 138
Ходи се в 8-ми месец, защото се правят предварително някакви изследвания.
А по-подробна информация можеш да получиш на място в офиса на фирмата. Виж в сайта им, къде е в твоя град.
Предполагам, че може да отделят клетки за баща ти веднага, а и да съхранят достатъчно за в бъдеще... Би било чудесно детенцето ти да помогне на баща ти! Желая ви успех!!!  Hug
АЗ точно затова съм твърдо решена за стволови клетки. Не знам, дали наистина ще мога да ги ползвам за в бъдеще, но ако някога възникне здравословен проблем с детенцето или някой друг близък и ние за някакви не толкова много пари не сме съхранили така ценните клетки, няма да си го простя! Тези клетки могат да се ползват и за другите ни дечица.
Една истинска история - близо до Пловдив има една малка община. Та, кметът на тази община - мъж на 44 години, заболя от левкемия, ако не се лъжа, във секи случай от някаква хематологична болест. Имали са две деца. Жена му забременява нарочно с трето дете, за да може при раждането да извлекат стволовите му клетки, но той не дочаква раждането и малко преди това почива. Ако бяха взели клетки от някое от по-големите им деца при раждането им, той можеше още да е жив!

# 139
  • Варна
Момичета да ви кажа и аз какво знам за стволовите клетки - ходих наскоро на едно събиране в Майчин дом където имаше представители на една банка за стволови клетки и ни пуснаха да гледаме филм и ни разясняваха. Та в общи линии понастоящем стволовите клетки помагат САМО за болести на кръвта - например левкемия и др. подобни. Освен това в България закона бил такъв, че не може стволовите клетки да се присадят от един човек на друг човек, това било разрешено например в Испания. Другото важно нещо е, че когато решиш да ги ползваш те ти ги доставят до болницата и лекаря, които посочиш - ползват се еднократно. Необходимо е месец по-рано  от раждането да заявиш и подпишеш договор с тях, защото пак по някакъв закон тук в България трябвало поне 7 дни да изминат след като са уведомили Агенцията по трансплантация, че от дадено лице ще бъдат извлечени стволови клетки.
Поне за тази банка беше така, освен това плащаше се 700 лв. капаро и след това ако е успешно вземането на стволови клетки се доплащаше 3 300 лв. като това е крайна цена за съхранение за 20 години /нищо повече не плащаш/.

# 140
Добро утро!
На мен все по празници ми се случват някви чудесий!Снощи до 3 часа бях с контракций,че ме и болеше на всичкото отгоре,станах пих едно нош-па и зачаках да видя дали ще ме заболи повече или ще ми мине  Thinking ooooh!.Стоях,мислих,даже щях да ставам багажа да стягам,ама съм заспала  Crazy.Уж исках да раждам по- рано пък сега май не искам още  Whistling.Тази сутрин съм се захванала да си довърша прането и гладенето на дрешките и,че да не ме хване неподготвена!
 ben78 аз си мислих,че питаш какви дрешки да вземеш за бебето в болницата  ooooh!,а ти си питала за обличането въобще!Аз моето дете много леко го обличах-боди с дълъг ръкав и отгоре едно гащиризонче!А като излизахме на вън още едно гащиризонче и вече в количката завита в пелена!
mamito85 дано не се разболяваш и ти  Praynig
Днес трябва да ходя при личната да ми подпечатва амбулаторната карта-на вас искат ли ви такова нещо!Защото с първото си раждане не ми искаха  newsm78

# 141
Аз също вчера усетих болки при завъртане и ставане от леглото. След това доста полежах. Сетих се че не съм си подготвила багажа за родилното, но все ми се струва че има още време.
В петък си взех документите за раждане, но не виждам да са ми дали "обменна карта". Имам "направление за хоспитализация" и "направление на бременна до родилно заведение" + някои изследвания ( ФМ и кръвна група). На вас дадоха ли ви обменна карта  и какво представлява?

# 142
Честит 8-ми март на всички!
Днес искам да ви почерпя - миналата година на днешната дата се оженихме.  party023

Иначе да се отчета след прегледа в петък (ходих извънредно във Вита, че моя лекар по ЗК не сметна за нужно да ме види на ехографа въпреки високото кръвно, а при този при когото ще раждам ще ходя утре) - бебка е добре, развива се точно според седмицата си, записвахме тонове - перфектни са, няма контракции. Лекарката ми обясни и за високото кръвно - трябва да го следя по 3 пъти на ден, ако забележа тенденция да е по-високо и най-вече долната граница да се задържа над 95 се прилага терапия с лекарства. Моето кръвно за сега само 2 пъти е било измерено високо, през останалото време е 130 на 80. засега ще продължавам да го следя всеки ден и ако трябва ще взимам лекарство. Казаха, че в тези високи седмици вече не е толкова страшно, защото ако се наложи бебчо вече е голям и ще се справи. Малко по-спокойна съм, пък и имам само 5 дни до 36 седмица. Сега ще ходя и по-често на лекар - вероятно всяка седмица.
На всички с проблеми -  Hug, скоро всички ще си имаме здрави и послушни бебчета.

# 143
 Добро утро момичета!

desi054224 и на мен ми поискаха сега амбулаторна карта, предния път и аз бях без, но сега ми казаха, че е нужна за вписване на болничния. За болницата също ще е нужна за тази цел.

За свещичките и клизмата, да споделя, че предното раждане беше планувано-нормално, сутринта си сложих свещичка и после, когато отидохме в болницата им казах на акушерките. Не се наложи клизма, въпреки, че може би само мисълта за нея е неприятна, като чета тук.
 И аз съм си взела Ева-кю свещички - 2бр, 6 според мен не са нужни, една преди раждане е достатъчна+това от самите хормони на раждането също се предизвиква  едно разстройство  Blush. Втората ми беше нужна няколко дни след раждането, когато всеки напън ми беше болезнен.

mamito85 Дано не е вирус и се пази много, хапвай повече кивита и обикновени чайчета с лимон и мед. На мен много ми помогна тази комбинация миналата седмица.

ben78 за обличането самото бебче също ще си покаже, Жабче го е написала много добре.
 За климатик и бебе, в лекциите пише, а и аз смятам, че не е подходящо. Но пък ако нямате друга алтернатива, по добре опитай да намалите силата с която духа на минималната. Почистете го основно. Ние сме с конвектор, много сме доволни за отопление, а за лятото климатик ще работи, но през стая и коридор не директно.  Hug
 suny78  обменната карка е лист по-дебела хартия състояща се от две страници. Най-отгоре пише "Карта за профилактика на бременността".На първа страница са записани имена, брой раждания и друга информация за теб , а на задната страница са описани резултати от изследвания и прегледи.  Peace

anel23 Честита годишнина! Бъдете много щастливи обичащи се и на другата ви годишнина едно здраво пораснало бебе да пристъпва около вас!   bouquet Hug

Успешна и усмихната седмица ви желая!   bouquet

Последна редакция: пн, 09 мар 2009, 10:15 от Мария_

# 144
  • Бургас
desi054224, и аз така питам разхвърляно и явно не може да ми се разбере  Blush   bouquet
На мен дори не ми бяха нанесли майчинството в амб. карта, какво остава за печат...
suny78, може би това са всички неща за получаване..., не съм сигурна кое как се води като име.... на мен освен болничния нищо не ми дадоха  Rolling Eyes
Довечера сме на преглед при 'допълнителната' лекарка, ще си видя бебка  Heart Eyes Hug
Слънчев ден, маминки   bouquet

П.П. Мария, благодаря   bouquet
anel23, Честита 1ва Годишнина   bouquet Желая ви много щастие и взаимност! Simple Smile

Последна редакция: пн, 09 мар 2009, 10:09 от ben78

# 145
Цитат
Аз също вчера усетих болки при завъртане и ставане от леглото. След това доста полежах. Сетих се че не съм си подготвила багажа за родилното, но все ми се струва че има още време.
В петък си взех документите за раждане, но не виждам да са ми дали "обменна карта". Имам "направление за хоспитализация" и "направление на бременна до родилно заведение" + някои изследвания ( ФМ и кръвна група). На вас дадоха ли ви обменна карта  и какво представлява?

Още нямам такива документи за хоспитализация, но ако се наложи да раждам, казват, че ствало и без вълшебството на бюрокрацията. Лекарят каза, че ще ми ги издаде на 1 април- терминът ми е на 14-ти, така че може би има някакъв давностен срок.

Относно стволовите клетки- не смятам да запазвам поради няколко причини.

В рода нямаме заболявания, които могат да се лекуват по сегашните методи със стволови клетки.

Освен това никой не ти гарантира, че в кръвта ще има адекватен брой клетки за лечение. Е, в научната фантастика учените може да се научат да ги размножават лабораторно, но това значи да залагам на две доста малко вероятни събития едновременно.

Замислям се за възможността за даряване на обществена клетъчна банка, но вече ме мързи за организации. Ако пък се наложи, бих ползвала съвместими клетки от такава банка.

Последно, повечето "постижения" в лечението със стволови клетки се правят в разни съмнителни руски клиники.

# 146
Добро утро и от мен !Тук при нас се очертава много топъл и слънчев ден,което се надявам да ми пооправи настроението ,че нещо ми е много намусенонямам причина,явно хормониани4ka относно дрешките на Вис Виталис аз новите не съм ги прала още ,но както казва Мамочка всички си имат текстилни етикети ,пришити.Никога не ми се е свивала тяхна дрешка с Вики ползвах основно тях.Ако твоите нямат тези етикети напълно е възможно да не са техни ,а само етикети да са им лепнали.Аз ги купих от борсата им и тук имаме маса на пазара,където жената ми е позната и знам от къде пазарува.Тя явно има добър поглед върху нещата и зарежда много хубави неща,други фирми които предлага са Сали ,Ларж....
По въпроса с клизмата и аз нямам някакви страшни спомени от нея.А бръсненето задължително в къщи и аз нямам доверие за тази процедура,пък още повече ,че спокойно се прави в домашни условия.Аз откакто съм в 9 си я правя редовно с всеки душ и така съм спокойна.
Стана дума дали се пази диета преди секцио,ако е планово ще ви предупредят ,но ако се наложи в хода на действие няма как да не ядете и пиете докъто мине раждането.
Жабче прави ми впечатление ,че нашите лекции и курсове са доста различни от тези назапад.Аз не бих се доверила-това ,че бебето трябва да е с един кат повече не го приемам,24 градуса ми се струват доста.Вики беше претоплена още първия месец тъй като стаята е южна и нямаше как да сваля градусете на 22-20 както каза лекаркатаклиматик за бебе твърдо го изключвам вариантаИтъй като беше септемврийско бебе и бяхме подготвили по-дебели дрешкиплюш,хавлиени се наложи да купувам трико ,а за жилетка и дума не можеше да става.Мисля ти беше писала ,че по лекциите обясняват ,че обиколниците предпазват от течение и да не се удари бебето.В Англия съветват да не се ползват даже,новородено няма как да се удари ,а течение в стаята на бебето не се препоръчва дори с обиколници.Аз дори мисля да не ползвам късата страна откъм главичката,според мен цялата тази екстра е за красота ,а когато бебето порасне и трябва да го пазят те хвърчат от кошарата Simple Smile
Аз обличах Вики с камизолка и килотки за бельо,отгоре блузка и гащеризон без ръкави(или само цял гащеризон)и чорапки,зимата в другите стаи съм слагала елече или жилетка ако е по-студено.Твърдо съм против тънки ретанки и отгоре гащеризон мисля ,че няма да е удобно като се наберът долните.
Сга мисля да ползвам боди и килотки ,блузка и гащеризон без ръкави.Според мен бебе може да се облича целогодишно така ,защото се предлагат материи за всички сезони,Като изключим горещите дни на лятото когато бебето е по боди.
mamito85 бъро да се оправя мъжо.
anel23 честито!Моето пожелание е винаги да се обичате така ,както миналата година на този ден   bouquet
zinaida очаквам твоето включване с добри новини Hug

# 147
Здравейте и от мене!

Това ми е последната работна седмица,стискайте ми палци да я издържа и после да се отдам на почивка.Вярно че сега ще ми е понатоварено,но е последна седмица.Само дето аз-каръка ще ме хване отработването в събота,но ще го изкарам.Има ли и други работещи майки,тайничко завиждам на вече почиващите,кажета че не съм само аз работеща още! Blush

Стефан е по-добре,пуснах го на градина .Там обаче е като бацилник,вкяко детенце киха ,кашля ,сополи...миличките.

Вивита 1,сега прочетох стихчето ти и ревнах,толкова е мило и прочувствено.Страхотно е.

Какви биберони за хранене сте си купили,силиконови или каучукови.Аз вече започвам с покупките интензивно  защото до сега нищичко не съм купувала.

И друго да питам,кога се взима пак влагалищен секрет и се правят изследвания,спомням си че беше месец май преди раждането  или два,на мене  моята лекарка ако не си поискм не ми прави.А за видеозона че се полагали 2 или 3 безплатно,да не говорим.
Сега чета внимателно какви документи са ви издавали ,защото всичко очаквам като разберат че ще раждам във Варна.Едно момиче им каза че ще ражда в Сливен и както бяха мазни лекарките и се сопнаха /защо в Сливен,тука няма ли болница/.А сетете се защо е предпочела Сливен. newsm78

Хубав ден от мене и излизайте на разходка в този слънчев ден.

# 148
  • Варна
Добро утро! Hug

Тази нощ пак не спах... в 5 часа съм заспала и сега дремуцам на работа... изобщо не мога да си събера мислите... Чакам с нетърпение другата седмица, когато ще съм си вкъщи вече и ще мога да дремвам през деня. Tired Освен това сърбежите по тялото ми продължават, ще се побъркам вече...

За обличането - от самото начало (изписаха ни на 2 април, така че не е било по-топло, отколкото ще бъде сега) Мони я обличах с боди с дълъг ръкав и отгоре ританки и блузка от трико или плюш. За излизане навън - слагах по-дебело гащеризонче отгоре (тип космонафт, но не шушляково) и я завивах с одеало. След 1-2 месеца, когато стана лято, я обличах с боди с къс ръкав и поличка или панталонки надолу, а съвсем в горещините - без боди - само блузка и нещо надолу. Никога не съм й слагала един кат отгоре в сравнение с дрехите, с които съм облечена аз. Peace

anel23, честита ви годишнина! Да се обичате много още дъ-ъ-ълги години!  bouquet

mamito85, и моят мъж беше болен миналата седмица, самоизолирах се и отидох да спя в хола, а през останалото време гледах да стоя по-далеч от него. Peace Дано твоят се оправи по-бързо и не пипнеш и ти нещо! Praynig

Desi_D, радвам се, че Стефан е по-добре! Hug Както виждаш от написаното по-горе, не си само ти работещата. Wink

Биберони за хранене - имам и от двата типа - шишетата на B-free са със силиконови биберони, а тези на Нук - с каучукови. Моето мнение е, че силиконови е по-добре, каучуковите се разпадат много бързо от стерилизацията. Peace

Хайде, ще се мъча пак да поработя... Tired

# 149
  • Бургас
Здравейте,
аз ползвам интернет на работа и от петък до понеделник, толкова много сте писали, че цяла сутрин не мога да ви изчета.

Зинаида 0 не се притеснявай за колограмите, според мен докторите въобще не познават, с първата ми бременност, корема ми беше огромен и ми казваха на видеозон че ще родя 5кг бебе- родих 3200, имала съм много околоплодни води
сега ми казаха че е 1700, което ми се струва мъничко, но доки каза че е нормално и ако нося до термина ще родя 3400.

бen78 - камизолката се слага най-отдолу, като потник, след това боди и ританки, и върху тях тоалета, но нашите бебета са пролетни, така че няма да се налага да ги обличаме толкова много. Камизолката върви с памперс гащи. Можеш да лсагаш камизолка и памперс гащи и върху тях тоалет(някакво гащеризонче).

Честит 8Ми март на всички жени

Аз снощи празнувах с приятелки. Ходихме на Сръбска скара и не можах да се сдържа и друснах едно еленино хорце, и после познайте какво - болки в корема и пропуснах дискотеката

Общи условия

Активация на акаунт