Отговори
# 120
Преди раждането си дете попитало Бог: Не знам защо ще се появя на този свят? Какво трябва да правя?
 Бог казал: Ще ти подаря ангел, който винаги ще е с теб. Той всичко ще ти обясни;
 -Но как ще го разбирам, аз не знам езика на ангелите?;
 -Той ще те научи на своя език и ще те пази;
 -А как е името на моят ангел?;
 -Не е важно как се казва, ти ще го наричаш МАМО!"

Честит Празник момичета!

# 121
  • Бургас
Благодаря ви, рони, Жабче, sisely, desi054224, ани4ка    bouquet
Благодаря ви за отговорите и обясненията, поуспокоих се малко...  Hug
Io io  и Little-Big Girl, стискам палци всичко да е наред  Praynig Hug

# 122
Честит празник, мили момичета! Нека бъдем много обичани и ухажвани жени и скоро най-щастливите  мами!

Аз не съм ви писала много отдавна, но за това пък ви чета много редовно.  Simple Smile Надявам се, че сега ще пиша по-често, защото от 6ти съм вече в 45-дневния болничен.С моето момченце за сега всичко е нормално и рано сутрин почти не ме оставя на мира и не мога да спя, но виждам, че при много от вас е същото. Искам да попитам дали някоя от вас е избрала наблюдаващ педиатър за бебето и ако сте как го избрахте? На мен ми е много трудно Thinking, още повече, че в квартала, в който живея съм от скоро и не познавам почти никой

# 123
Arvven можеш да попиташ в тази тема:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=363977.0
аз нашия педиатър го избрах защото не изписвал антибиотици,но после пък разбрах че има и доста недоволни от него и сега незнам какво да правя ooooh!
galia1231977 да ти е жив и здрав мъжа,много да те радва,слуша уважава и обича!!!

Последна редакция: нд, 08 мар 2009, 17:06 от ани4ka

# 124
Здравейте, момичета!

ЧЕСТИТ 8 МАРТ!!!!

Бъдете винаги много обичани и щастливи жени и мами! Замислих се след поста на Вивита и така се разчувствах от идеята, че ще ставам мама..... чак се разплаках от щастие.... Еххх, хормони какво да ги правиш! Simple Smile Разказах му на бебчо колко много го обичам  Heart Eyes  той явно усети и започна да ме побутва. Смятам, че ми отговори, че и той ме обича!  Joy  ей така си говорим с него напоследък! Simple Smile))
Аз пък днес съм с ниско кръвно и главата се опитва да ме боли..... Моя най-прекрасен мъж отиде на работа, ама ще пробвам да се стегна и да приготвя една празнична вечеря, нали имаме празник, трябва да почерпя!

Зинаида, стискам палци всико да се подреди и въпреки, че е по-малка бебка да се роди живичка и здравичка и бързо, бързо да навакса.

# 125
ЧЕСТИТ ОСМИ МАРТ НА ВСИЧКИ МАМЕТА!
Да бъдете много обичани .

# 126
  • Там където има любов
Честит празник и от мен на всички ви   bouquet
Бъдете винаги обичани и обгрижвани прекрасни жени и най-вече майки txtloves

# 127
Вери найс, много благодаря Hug, ще ги потърся утре по аптеките, че докато са ми пресни- пресни да ги намажа, пък дано даде някакъв резултат!Момичета, знам че вече сме го обсъждали преди, но понеже времето наближи и пак ще питам по този въпрос кой какво мисли: Смятате ли да замръзявате стволови клетки, има ли някой по-запознат с процедурата и какви са цените и рисковете ако се решим да замръзяваме?Ако някъде някой има инфо, нека пусне линк.И също искам да ви питам дали е възможно тези клетки да се използват веднага?То май в България присаждане на стволови клетки май все още не е съвсем осъществимо, но в друга държава?

Ние твърдо сме решили да замразяваме. В Smartcells. 2300 евро за 15 години съхранение. Банката е английска и според доктора ми най-добрата в света.

# 128
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, МИЛИ ДАМИ!

Все забравям да споделя специално за Шейново, че дрешки за бебо не съм носила.
Успях да си тегля бръснача при изтичащи води, спомням си, че едва виждах нещо на огледалото, тъй като капеха.
Но добре, че го направих, защото видях една жена как я бръснеха/не се беше справила добре, т.е. изискваха да няма никакво окосмяване/ и я изчегъртаха с бръснача, който топваха в чашка с жъленикава сапунена вода, в която плуваха разни парцаляци. Та, ще се постарая и този път да я свърша тази работа вкъщи.
А за клизмата, при всички останали болежки ми си стори доста безобидна. Незнам и дали биха ме попитали дали искам или не да ми правят, но и не бих рискувала, особено като си спомня силните напъни. Тези свещички наистина ли вършат същата работа newsm78

Зинаида, Praynig Hug
wazse ми се губи с нейните две шушулки. Thinking
vivita1, ех, разчуства ме! Crazy

Последна редакция: нд, 08 мар 2009, 19:59 от Nanny

# 129
  • Някъде там...
Аничка, аз не забелязах нещо да се е свило при прането.  newsm78 Но пък моите дрешки на Вис Виталис са все от племенницата т.е. вече са носени и прани. Засега нищо цветно не пусна и нищо не се сви или поне не се е свило дотолкова, че да забележа.
wazse беше писала, че влиза в болница за сваляне на серклажа. Не знам колко време ще остане там, а предполагам после ще набляга на лежането.

Иначе за обличането на бебето разбрах, че трябва да е облечено както сме ние + още един кат дрехи. Тези дни в лекциите на 9 месеца пък четох, че първият месец трябвало да се спазва някакво тройно правило т.е. да има 3 ката дрехи - боди, гащеризонче/ританки и горничка + жилетка и терлички. Първият месец и температурата в стаята трябвало да е по-висока денонощно, около 24 градуса. От втория месец нататък нощем можело и 19 да е. Ние взехме един термометър на Нук, който се води, че е за вода и сме го закрепили на стената, да си имаме с какво да мерим колко е температурата в стаята.

# 130
относно клизмата незнам защо всички си мислят че е нещо многоооо лошо.на мен ми правиха при операция на жлъчката и си е неприятно,но е като разтройство.вкарват водата(не е болезнено)лягаш си за малко и след известно време те свива стомаха като при разтройство,после отиваш до тоалетна и готово.на лекцията за естествено раждане казаха че е много важно да са изпразнени червата от една страна на нас да ни е по-спокойно,а от друга факта че при пълни черва се притиска влагалището,а все пак колкото повече място има за разтягане на влагалището толкова по-добре.надявам се че що годе добре го обясних Laughing

# 131
Аничка, на дрешки от вис виталис лепят лепенки с размер, штрих-кодове, но пришит етикет винаги има. Аз толкова купувах от там неща за малката, че вече познавам тяхните дрешки по платове и кройки.  Simple Smile

Ася
, ние също твърдо ще замразяваме стволови клетки, обаче съпругът ми каза че за 25 години, а не за 15. Цената е същата.

Nanny
, от твоя разказ за бръснене толкова ми стана гадно... Аз съм на кола-маска на триъгълника, обаче не напълно. Исках да попитам, ако ще раждам с секцио пак ли трябва всичко да е "под нож"? newsm78

Днес съобадих на всички баби, приятелки и мама, голямо празднуване е при нас!  Peace А пък майка ми напомни, че днес рождения ден на прабаба ми ,на която съм кръстена, и тя ,ако беше жива ,щеше да направи днес цели 100 години!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Не мога и да не се похваля с подаръка си Blush Споменах на съпруга ,че бих искала да видя Мадона наживо. Не съм голям фен на пеенето й, обаче шоуто не за изпускане! И это.. Днес получих билети за концерта!!!  Party Надявам се ,че ще успеем да отидем!

пожелавам на всички хубава празднична вечер!!!  Hug

# 132
Честит празник, момичета! Нека скоро бъдем благословени по най-красивия начин!

# 133
  • Бургас
Явно нещо се бъркам с това обличане... майка ми каза, че твърде много го мисля ( както всяко нещо де)  Mr. Green
Останала бях с впечатлението, че се слага или блузка с панталонки или гащеризонче, а отделно си е отдолу, бодито с ританките, а пък отгоре вече според сезона...  Thinking  Heart Eyes Много са ми сладурчести тези мисли... май така си отклонявам притеснението по раждането, като се насочвам към времето след това  Heart Eyes Hug
Да ви питам за отоплението, с климатик може ли... цялото това духане, де да знам дали няма да е някакъв проблем...?
Снощи сънувах как една сутрин ми изтичат водите и карам майка ми да се обади на 'допълнителната' лекарка, която обяснява, че няма нищо страшно и не трябва да ходя още в болницата... можело чак на другия ден  Crazy и аз спокойна цял ден обикалям по улиците и се радвам че времето е дошло, вечерта обаче почвам да се чудя, абе не е ли по-добре все пак да съм под наблюдение и този път и звъня аз... а пък док-ито ми се сърди, че и досаждам....  Mr. Green Ох, големи щуротии... настоях си и и казах че отивам в болницата и няма да чакам до утре... и после незнам какво стана  Mr. Green Вие все разказвате за разни сънища, но на мен не ми се беше случвало, ей на, изглежда че и мен ме хваща  Laughing

П.П. Все забравям да подсетя маминките в Бургас за срещата - лекция, която се организира. Има предварително записване, мисля че ще е интересно да се отиде, ЖЗ. Явно отделната темичка не върви... На който му е интересно да види тук

Последна редакция: нд, 08 мар 2009, 22:27 от ben78

# 134
Мамочкаasja , благодаря ви за отговорите за стволовите клетки!Бихте ли ми пояснили тази цена само за съхранение ли е?Колко ще ми струва транспорта и самото взимане на стволовите клетки?Кой може да ги транспортира и необходимо ли е да присъства друг лекар или екип при раждането, за да се осъществи?Много ще съм ви благодарна да ми споделите каква информация имате, ако искате може и на лични да ми пишете, ако на другите момичета не им е интересно, за да не пълним темата!Благодаря! Peace  bouquet Hug
vivita1, поток от сълзи предизвика у мен това стихче!Много ме разчувства!Много мило! Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт